Gönderen Konu: A (AHTER) vs J(JTNB)  (Okunma sayısı 1720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
A (AHTER) vs J(JTNB)
« : Ocak 06, 2013, 14:34:02 »
Arkadaşlar biraz corolla araştırması yaptım siteden biraz Şase numarası A(AHTER ) ile başlayanlar güney afrika montaji olduğu ve sorun yarattığı gibi yazılar yazılmış. bende inş japonya montajıdır diye şase numarasına baktım ama ( AHTL ) diye başlıyor . güney afrika montajlı galiba sizce bu bi eksimi artımı ? japonya montajı ile aynımı yoksa ? bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim iyi forumlar.

Toyota Club Türkiye

A (AHTER) vs J(JTNB)
« : Ocak 06, 2013, 14:34:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: A (AHTER) vs J(JTNB)
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2013, 14:56:05 »
Olayı fazla deşifre etmeden aracı sat kurtul

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2013, 15:02:48 »
Olayı fazla deşifre etmeden aracı sat kurtul

:alkis: :alkis: haklısın kemal abi honda alayım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2013, 15:48:35 »
Cantekin bey,
Nihayetinde hepsi TOYOTA markası altında üretiliyor ve bir takım dünya standartlarına uygunluk aranıyor. O yüzden bence pek kafaya takmayın derim. Ancak elbette standartlar aynı da olsa arada ufak faklar ve eksiklikler olabilir. Bunu da ancak kullandıkça görürsünüz. Araçların üretildikleri yer kadar kullanıldıkları ülke şartları da önemlidir. Dünyanın en iyi arabasını da getirseniz ülkemizdeki bazı yollarda onlar bile dağılabiliyor. Bu yüzden bence sorun yapmayın.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2013, 00:48:40 »
Cantekin bey,
Nihayetinde hepsi TOYOTA markası altında üretiliyor ve bir takım dünya standartlarına uygunluk aranıyor. O yüzden bence pek kafaya takmayın derim. Ancak elbette standartlar aynı da olsa arada ufak faklar ve eksiklikler olabilir. Bunu da ancak kullandıkça görürsünüz. Araçların üretildikleri yer kadar kullanıldıkları ülke şartları da önemlidir. Dünyanın en iyi arabasını da getirseniz ülkemizdeki bazı yollarda onlar bile dağılabiliyor. Bu yüzden bence sorun yapmayın.

ufak tefek farklar olarak neler mesela abi ? abi bugün okudum ama kafama takıldı bu konu o yuzden açtım. yoksa aracımda sorun yaşadığım yok aldığımdan beri sadece balatalar bitmiş. ve akslarda boşluk oluşmuş bunlarda kullanımdan dolayı olabilecek sorunlar üretildği yerle bi ilgisis olduğunu düşünmüyorum ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2013, 00:52:04 »
ben size söyle söyleyeyim 2005 corollam vardı takla attım araç pert oldu ben içinden sağ salim çıktım(şükür) araçtan çokta memnundum ama güney afrika montajıydı şimdi 2011 corollam var japonya montajı ama bana 2005teki gibi sağlam ve güven veren bir araç olmuyor maalesef yani bence nerde yapıldığı pek önemli değil sonuçta japonyada da olsa güney afrikada da olsa toyota garanti veriyor ve euroncap testine girip ikiside geçiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2013, 01:12:10 »
Bizim corollada ilk parti olan (07)japon montajı fakat daha kronik sorunlu..şanzıman(mmt) Döşemelerden gelen sesler bir türlü tutmayan rot balans vs.gibi..Bence takılma derim..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega