Gönderen Konu: Gaz pedalı motor soğuduğunda sertleşiyor...  (Okunma sayısı 2743 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Gaz pedalı motor soğuduğunda sertleşiyor...
« : Ocak 06, 2013, 13:26:21 »
Merhaba arkadaşlar 97 model xei corollam var. Dün lpg ayarı için otogaz montajı yapan adananın isim yapmış işyerlerinden birine gittim. Usta lpgde devri yükseltmek için gaz telinin baglı olduğu yarım ay şeklindeki mekanizmanın ne derler bilmiyorum ama stoper gibi bir uzantısı var yukarısındakı vidaya değiyor pedalı bıraktığınızda işte o parçayı penseyle mudahale etti. Şimdi motor soğuyunca gaz pedalı taş gibi  kaputu açıp o parçaya elle müdahele edince zorlanmadan normale dönüyor. Bu usta naptı benim arabaya kelebek vs. zararmı verdi bu adam bilen varmı bakıyorum herşey normal gözüküyor.  :( Varmı sorun bilen üstat şimdiden teşekkür ederim...

Toyota Club Türkiye

Gaz pedalı motor soğuduğunda sertleşiyor...
« : Ocak 06, 2013, 13:26:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Gaz pedalı motor soğuduğunda sertleşiyor...
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2013, 13:48:23 »
Merhaba arkadaşlar 97 model xei corollam var. Dün lpg ayarı için otogaz montajı yapan adananın isim yapmış işyerlerinden birine gittim. Usta lpgde devri yükseltmek için gaz telinin baglı olduğu yarım ay şeklindeki mekanizmanın ne derler bilmiyorum ama stoper gibi bir uzantısı var yukarısındakı vidaya değiyor pedalı bıraktığınızda işte o parçayı penseyle mudahale etti. Şimdi motor soğuyunca gaz pedalı taş gibi  kaputu açıp o parçaya elle müdahele edince zorlanmadan normale dönüyor. Bu usta naptı benim arabaya kelebek vs. zararmı verdi bu adam bilen varmı bakıyorum herşey normal gözüküyor.  :( Varmı sorun bilen üstat şimdiden teşekkür ederim...
Tam anlayamadım durumu ama yanılmıyorsam usta sürekli gaz pedalı temas ettirme yoluyla yüksetmiş rölantiyi.Yani pedalda sürekli bir kuvvet var.Bu şekilde olunca gaz pedalında araç çalışmıyorken olan boşlukta alınmış olur.Yani pedalın teli gerildi.Sorun yok tabi ne kadar gerildi bilemiyorum ama en sonuna kadar bastığınızda çok gerilmiyorsa sorun yok.Tel kopmasın birde ona bir bakın
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ocak 06, 2013, 14:15:11 »
Aynen dediğiniz şekilde yükseltti rolentiyi. Arabaya her bindiğimde kaputu açmak zorunda kalıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2013, 15:52:01 »
Aynen dediğiniz şekilde yükseltti rolentiyi. Arabaya her bindiğimde kaputu açmak zorunda kalıyorum :)
  Yanılmıyorsam kelebeğin oralardada bir ayar mekanizması olması gerekiyor.Oradanda yapılabilir ama bizim araçlarımızda otomatiktir o ayar.Ellenmesi pek önerilmez.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2013, 16:15:08 »
gaz telinde gerginlik yok kelebeğe giden yaylı mekanızma kilitliyor sanırım penseyle ayar yapıcam dıye göbeği kastırdı bi şey yaptı.Bunu yapan meşhur isim yapmış LPG montajcısı durduk yere başıma iş aldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2013, 16:37:16 »
gaz telinde gerginlik yok kelebeğe giden yaylı mekanızma kilitliyor sanırım penseyle ayar yapıcam dıye göbeği kastırdı bir şey yaptı.Bunu yapan meşhur isim yapmış LPG montajcısı durduk yere başıma iş aldım
Gerginliği sağlayan mekanizma o zaten.Yani kitlemezse zaten pedal aşağıya düşer otomatikmen.Bence bir servise falan gösterin.Genel bakım yerlerde olur.İçiniz rahat etmiş olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2013, 13:27:38 »
bahsettiğiniz parça rolanti ayar vidası onu sağdan sola çevirince gaz telinin takılı olduğu parçayı ileri doğru iterek rolantiyi arttırıyor  yani bir nevi gaza içerden hafif basılıymış gibi oluyor arkadaşında dediği gibi servise götürün çünkü enjeksiyonlu araçlarınki farklı hassas elle ayarlanmaz geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2013, 14:05:53 »
Gaz telinin içinden geçtiği yarım ay şeklindeki parçanın yanında o parçayı gövdeye sabitleyen bir vida var onu sıkmış olabilir mi?

şayet o vidayı sıkmamış bile olsa o kelebeğe hareket ileten yarım ay şeklindeki parçanın üzerinde hareket ettiği mile biraz sıvı yağlayıcı sıkmak sorununuza çözüm olabilir.