Gönderen Konu: Yine bir sorun daha terkerden gelen ses  (Okunma sayısı 1381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Yine bir sorun daha terkerden gelen ses
« : Ocak 05, 2013, 15:52:21 »
Arkadaşlar 2005 corollamın sağ arka tekerden(öyle sanıyorum) böyle sanki çamaşır makinesi ilk kurutmaya başlarken gelen dönme sesi gibi tiz bir ses geliyor.Belirli aralıklarla kısa bir kesilme (sn sürmüyor sonra yine devam) hani 2. viteste giderken gazdan ayağımızı çekince gelen bir vınlama sesi olur onada benziyor ama her zaman var bu ses.Bilyelere baktırdım ondan değil dediler.Başkada bir şey bulamadık alakası olabilir mi bilmiyorum ama yine sağ arka tekerin balatası dış kısmı bitiyordu daha önce(2 seferde aynı sebepten değiştirdim).Bana bir yol gösterin en son satıcam bunun yüzünden bi cinnete bakcak  :P
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Toyota Club Türkiye

Yine bir sorun daha terkerden gelen ses
« : Ocak 05, 2013, 15:52:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yine bir sorun daha terkerden gelen ses
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2013, 23:02:12 »
Kardesim el freni cekili hareket edmis.arka tarftan ses geliyordu.el freni baltasini parcalamis diske metali surtuyormus.balata degisince ses kesildi.sendede ya balatalardan yada poryadan di
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2013, 23:46:21 »
Kardesim el freni cekili hareket edmis.arka tarftan ses geliyordu.el freni baltasini parcalamis diske metali surtuyormus.balata degisince ses kesildi.sendede ya balatalardan yada poryadan di
Sürtme sesi değil yani hani balata bitince diske sürttüğünde gelen ses gibi değil.Bu daha tiz ve kulak çınlatan tarz bir ses.Balatalarım yeni değişti.El frenimdede tutmasında falan bir sorun yok ama nasıl baktırmam lazım bunu tam olarak.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 06, 2013, 01:20:08 »
Bilyasında problem vardır muhtemelen.Çok pahalı bir şey değil sanayideki ustanız anlar zaten.
2006 corolla sol A/T LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 06, 2013, 01:22:22 »
Bilyasında problem vardır muhtemelen.Çok pahalı bir şey değil sanayideki ustanız anlar zaten.
Bilyalara bakılmıştı bakımda.Bilyalar tiz sese sebep olur mu? Bildiğim kadarıyla sürtme sesi falan yapıyorlar.