Gönderen Konu: Toyota corolla 2003 ile ilgili sorularım (Dijital klima kullanımı ve diğer)  (Okunma sayısı 14504 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
merhabalar,

Biz daha Toyota Corolla 2003 sol alacağız araçta dijital klima var ve bırakın dijitali, klimayı ilk kez kullanacağız. Sorularıma gelecek olursak;

1- Dijital klimayı araştırdığım kadarıyla dereceyi ayarla otomatiğe al kullan mantığı ile çalışıyor (yanlışım varsa düzeltin). şimdi bu dereceyi kışın kaça yazın kaça getirirsek iyi olur.

2- Klima motor ısınınca çalışıyor deniliyor. (yanlış diye biliyorum ama teyit etmek istedim)

3- Klimanın ısınmaya etkisi var mı? Bazıları var diyor bazıları da ne alakası var diyor.

4- Birde bazı yerlerde yağmur sensörü var deniliyor. Bu var ise nasıl çalışıyor ayrıca var olup olmadığını nasıl anlarız.

Araç Corolla 2003 vvt-i sol siyah otomatik

Şimdiden, cevaplayan kişilere teşekkür ederim İyi Forumlar...
Toyota Corolla 1.6 sol 2003 vvt-i otomatik siyah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
2003 lerde yok2005  modellerde yagmur sesörü var,2002-2003 lerde yağ yakma var azda olsa kotrol ettir
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
1- Dijital klima sadece dijital ekranlı bir klimadır Terra modellerdeki çevirmeli düğmeler yerine, elektronik düğmeler var tek fark o. 2003 modellerde otomatik değildir. Söylediğiniz Volkswagen'lerde olan Klimatronic klimalardır. (Toyota'nın üst modellerinde var mıdır bilmiyorum)
2- Klima motor sıcak olsa da soğuk olsa da çalışır.
3- Klimanın ısınmaya etkisi yoktur. Isınma motor ısısı aracılığıyla sağlanır.
4- 2003 modellerde yağmur sensörü yok. Yağmur sensörü olan modeller 2004 makyajlı kasalar.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
4- 2003 modellerde yağmur sensörü yok. Yağmur sensörü olan modeller 2004 makyajlı kasalar.
2004 makyajlı yok,2003 ile 2004 arasıdaki fark ise 2003 lerde  4 havayastıgı var,Ama 2004 lerde perde hava yastıgı ekledi,8 hava yastıgı var,2004 sonrası modellerde Ön cam direklerinde Srs airag yazısı olur,
2004 temmuzundan sonra 2005 model yılı olarak  e12 facelift makyajlı olarak çıktı,ayrıca kendiliğinden kararan  dikiz aynası da var,
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
1- Dijital klima sadece dijital ekranlı bir klimadır Terra modellerdeki çevirmeli düğmeler yerine, elektronik düğmeler var tek fark o. 2003 modellerde otomatik değildir. Söylediğiniz Volkswagen'lerde olan Klimatronic klimalardır. (Toyota'nın üst modellerinde var mıdır bilmiyorum)

Araçta auto düğmesi var yani bu çalışmıyor mu? Galiba bahsettiğinizden ben pek bir şey anlamadım acaba biraz açabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Araçta auto düğmesi var yani bu çalışmıyor mu? Galiba bahsettiğinizden ben pek bir şey anlamadım acaba biraz açabilir misiniz?

auto tuşu varsa otomatiktir. aynen dediğiniz gibi dereceyi ayarlayın otoya basın. Kışın 26, yazın 24 derecede tutabilirsiniz otomatik olduğu için içerdeki havayı ısıtana veya soğutana kadar güçlü üfler sonra yavaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
aracınızdaki dijital klimanın pek bir fonsiyonu yok. sıcaklığı ayarlayıp auto tuşuna bastığınız andan itibaren belirli bir süre max hızda çalışır aracın içi o sıcaklığa eriştiği andan itibaren kademe kademe düşürür.
iklimlendirme olmadığı için sağ tarafı ayrı sol tarafa ayrı hava veremezsiniz.
klima motorun sıcak olup olmamasıyla alakası yoktur. motorun sıcaklığını bir tek kışın kullanırız oda kalörüfer içindir. araç klimaları sıcak hava vermez çünkü.  ama size tavsiyem aracı çalıştırır çalıştırmaz klimayı kullanmamanız araca ekstra bir yük bindiriyor ve bu yüzden ısınmamış motora zararı olabilir düşüncesi ile ben 3 -4 dk sonra açarım klimayı...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
teşekkürler şimdi anladım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2- Klima motor sıcak olsa da soğuk olsa da çalışır.
3- Klimanın ısınmaya etkisi yoktur. Isınma motor ısısı aracılığıyla sağlanır.

Bilmediğimiz konularda yorum yapmasak olmazmı. 2003 Corollaların Sol kasalarında Otomatik klima mevcut, Auto tuşuna basınca görevini gayet iyi yerine getiriyor.
2003 VVT-I Corolla Sol Sedan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
iklimlendirmesiz dijital klimaya klima demem ben :P :)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Take the best seperate the rest
  • Model Yılı: '03
hayırlı olsun arabanız
klimanızın performansından memnun kalacaksınız. kışın buğu çözmek içinde birebirdir.

kullanım kitapçığında tüm fonksiyonlarını öğrenebilirsiniz.

forumda aratın kitapçığını bilgisayara indirin , güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
hayırlı olsun arabanız
klimanızın performansından memnun kalacaksınız. kışın buğu çözmek içinde birebirdir.

kullanım kitapçığında tüm fonksiyonlarını öğrenebilirsiniz.

forumda aratın kitapçığını bilgisayara indirin , güle güle kullanın.

kitapçığı bulunduğundan yeni haberim oldu. Şimdi bulup indirdim teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
2004 makyajlı yok,2003 ile 2004 arasıdaki fark ise 2003 lerde  4 havayastıgı var,Ama 2004 lerde perde hava yastıgı ekledi,8 hava yastıgı var,2004 sonrası modellerde Ön cam direklerinde Srs airag yazısı olur,
2004 temmuzundan sonra 2005 model yılı olarak  e12 facelift makyajlı olarak çıktı,ayrıca kendiliğinden kararan  dikiz aynası da var,
benim araba 2004 sol kasa ve makyajlı kasa herşeyi ile makyajlı kasa bunu serviste de teyit ettirdim
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
benim araba 2004 sol kasa ve makyajlı kasa herşeyi ile makyajlı kasa bunu serviste de teyit ettirdim
ben 2004 sol ü 6 yıl kullandım hocam.Bu arabaları az çok iyi tanırım.2004 sol dediğinin okyanus mavisi vardı bende.En basitinden farını stopunu bırak direksiyonda teyp kumandası direksiyonun sol yanında ise makyajsız kasa.Direksiyon kumandası direksiyonun üstünde ise makyajlı.Makyajlı kasalar 2004 temmuzdan sonra çıktı ve 2005 model olarak çıktı.2004 ün 2002 ve 2003 den tek farkı 8 hava yastıgı(ön direklerdede var )perde hava  yastıklarının olmasıdır.2002 ve 2003 lerde 4 tane diye biliyorum.
Bu resimdeki makyajsız kasa

Buda makyajlı kasa

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Bilmediğimiz konularda yorum yapmasak olmazmı. 2003 Corollaların Sol kasalarında Otomatik klima mevcut, Auto tuşuna basınca görevini gayet iyi yerine getiriyor.
Üç sene kullandım gayet iyi biliyorum meraklanmayınız.
Only when the last tree is cut down, the last river is polluted and the last fish is caught;will the white man realise money can't be eaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
arkadaşlar yeni konu açmayayım dedim peki bu ne? Önemli bir şeydir belki diye soruyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
Üç sene kullandım gayet iyi biliyorum meraklanmayınız.

tamam ya tartışma başlatmayın abiler ben zaten sağdan 24 soldan 28 üflesin istemiyordum. Sadece auto tuşunun mantığını anlamak için sordum. Cevapları aldım kullanmadan önce ön bilgi amacıyla yazdım zaten. İyi forumlar...