Gönderen Konu: 99 model corolla cam sesi  (Okunma sayısı 1480 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
99 model corolla cam sesi
« : Temmuz 06, 2008, 23:30:49 »
merhaba 99 model corolla 1.6 aracım var. Aracta son zamanlarda sag camı acıp kapatırken (ozelliklede acarken) bir tıkırtı sesi gelmeye basladı. Kısın ve baharda boyle bir sorun yoktu. Ama yazın gelmesinden mi (yani ortamın ısınmasındanmı) anlayamadım boyle bir problem cıktı. Sol tarafta hiçbir sorun yok. Bu konuda ne onerirsininz. Acıp cam motoruna filan bakmayı dusundum ama nasıl acılacagını bilemediğim icin deneme yanılma yoluyla zarar vermekten cekindim. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar sunarım

Toyota Club Türkiye

99 model corolla cam sesi
« : Temmuz 06, 2008, 23:30:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: 99 model corolla cam sesi
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2008, 09:22:57 »
  Selam.
 Camı yukarı kaldıran mekanizmada bir yere sürtme olabilir. Sorun kapı iç döşemesi açılınca gözle görülür sanırım ancak daha önce kapı içini sökmüş bir arkadaşınız varsa onla sökün derim. Döşeme içlerinde belli noktalarda döşeme ile metal aksamı birbirine bağlayan klipsler olması lazım. Düz ağızlı ve yeterince uzun bir tornavida ile yanlardan küçük küçük hareketlerle bu sökülebilir ancak dikkatli olmak lazım döşemeye ve klipslere zarar vermemek için. Dediğim gibi daha önce böyle tecrübesi olan bir arkadaşınız varsa ondan yarım alın derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 99 model corolla cam sesi
« Yanıtla #2 : Temmuz 08, 2008, 00:50:19 »
motor un krıko duzenegınden gelıodur.basıt bısey bence bı sanayıye gotur baktır yaglarlar bı guzelce ses kesılır buyuk ıhtımal
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN