Gönderen Konu: jantları alıyorum arkadaşlar yardım lütfen  (Okunma sayısı 2988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
jantları alıyorum arkadaşlar yardım lütfen
« : Temmuz 06, 2008, 23:20:29 »
bi arkadaş aracılığıyla 4 tane oz marka jant buldum
hatta arabada nasıl duruyo diye deneme şansı bile buldum
çok yakıştı
fiyat 450 ytl nedersiniz pahalımı
hiç anlamam jant işinden
oz kalitelimi?
15" sürtme yaparmı ?
bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

jantları alıyorum arkadaşlar yardım lütfen
« : Temmuz 06, 2008, 23:20:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: jantları alıyorum arkadaşlar yardım lütfen
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2008, 09:31:47 »
  Selam.
 Çıkma mı, sıfır mı? 450 Ytl. iyi fiyat bence 4'ü için. Çıkma ise üzerinde tamir yapılmış mı? Temiz iseler eğer (umarım hiç olmaz) ve birine birşey olursa aynısından piyasada tek olarak bulabiliyormusun?
 Uygun lastiği seçersen sürtme yapacağını zannetmiyorum. Tablodan uygun lastik ebadını bulabilirsin. ET değerinede bak derim. Ayrıca tabiki bijon aralığı da uygun olması lazım aracına.
 Oz kaliteli bir markadır ve bence güvenilirdir de. Ancak Oz'un her jantı aynı üretim tekniği ile üretilmemiştir. Bu yüzden üretim tekniğini ve jant ağırlığını öğrenirsen sana faydası olur. Sağlam ve hafif jant makbuldur. Bu ikisi bir arada ise en iyisidir. Başka bir başlık altında üretim Jant teknikleri olamsı lazım. Bu fiyata bir janttan forged olmasını bekleyemeyiz ancak yinede üretim tekniğine bak derim. Cast ise düşük basınç mı, yüksek basınç mı? Dediğim gibi marka bazında Oz iyi bir markadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2008, 09:39:27 »
Fiyatı fena değil, ben 500 ytl ödemiştim benimkilere. 15" çok güzel gider, problem de çıkarmaz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2008, 09:48:09 »
ikinciel
jantlada çizik yok
hakan bey yazdıklarınızı pek anlamadım  :D
ama hafif ve kaliteli görünüyorlardı
aracıma taktım bijon aralığında sıkıntı yok
fiyat iyi galiba söylediklerinize göre
bugün alabilirim anlaşırsak
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2008, 09:57:03 »
  Dediğin gibi temizse fiyat çok iyi. Modelini bilmiyorum ama Oz jantların sıfırları bu fiyatın sanırım en az 3 katıdır. Şimdiden hayırlı olsun. Jant ve lastik değişirken jant göbeğindeki plastik aksamın değişmesi gerekiyorsa ihmal etme değiştir ve eğer Jant sibopları da değişmesi gerekiyorsa bu sırada değiştir bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 07, 2008, 10:05:56 »
siboplar metal ve ışıl ışıl
lastikler iyi değil
ve biraz kalın sıkıntı olurmu acaba
5 star modeli
internette baktım tanesi 100 euro avrupa satış fiyatı sanırım
hakan bey bi bakabilirmisiniz
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Temmuz 07, 2008, 10:30:09 »
  Lastikler üzerinde mi jantın? Eğer durumu iyi değilse lastiklerin aracınıza uygun lastik seçmek lazım. 185 taban düşünüyormusunuz? Bu taban genişliği aracın performansını çok düşürmeden özellikle kuru zeminlerde yol tutuş ve frenajı arttırır araçda.
 Türkiye'de Oz distiribütöründen fiyat alınabilir. www.x-tremetuning.com e bir bakın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 07, 2008, 11:13:21 »
lastikler üzerinde evet
ebatıda 185
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 07, 2008, 11:35:29 »
lastiklerle birlikte ise fiyat iyi evet, ben lastiklere ayrıca 420 YTL verdim :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 07, 2008, 13:26:45 »
son bi soru daha  :-[
lastik ebatlarının büyümesi
hem kalınlık hemde çap açısından
performansta düşüşe sebep olurmu?
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Temmuz 07, 2008, 16:29:38 »
  Taban büyüdüğünde yanağı küçültmen lazım. Yani lastik çevre uzunluğu aynı kalır ya da çok az küçültülürse sorun olmaz. Tabanın büyüyerek artan sürtünmeden kaynaklanan sürtünme kayıpları çevrenin bir miktar (çok az) küçülmesi ile bertaraf edilebilir. Ama hem taban genişliği, hemde çevresi büyürse performansta hissedilir düşüş yaşanır. Bu durumda senin 15 inch Jant için ve 185 taban için çevre uzunluğu senin orjinal lastiklerinle aynı ya da çok az daha düşük ebatlı lastik yanak oranını tablodan bulman lazım. Aslında sanırım bu durumda ideali eğer orjinal ölçülerin 175/65/14 ise 185/50/15 olur. Ancak bu durumda da yanak çok düşeceğinden yol tutuşun ne kadar artsada lastik yarma ya da janta zarar verme olasılığı artar. Ayrıca konfor çok düşer. Birde bu ebatta lastik sanırım kolay bulunmaz. Bu yüzden 185/55/15 sanırım en iyi çözüm olur senin için. Bu ebatla çevre uzunluğu çok az artar ancak yanaklarda sorun olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 07, 2008, 18:12:53 »
ya kusura bakmayın anlamıyorum bu işlerden
baktım lastiklerde 195 60 15 yazıyo
acaba yeni lastik alıp ebatlarda oynamamı yapsam
yada jantlar almasammı ? kararsız kaldım
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 07, 2008, 21:10:20 »
Almayın ben alayım gökhan bey :) Ebatlarda oynama yaparsınız olur, ancak çok ince düşünürseniz jant lastik işinde orjinal ölçüsünden 175/65/14 şaşmayacaksınız? neden mi ? lastik ebatının büyümesi yakıta,aracınızın ivmelenmesine etki eder, geniş tabanlı lastik karlı zeminde ince lastikten daha kötüdür. santimetre kareye uygulanan basınçtan dolayı. ama fren mesefesi azalır ve yol tutuş artar...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 07, 2008, 23:50:54 »
peki turgut oz gibi kaliteli ve araca takılınca çok yakışan markaların
175 65 14 ü bulunuyormu?
bu ivmelenmemnin düşmesi beni hiç sarmadı
çünkü aracımın en çok sevdiğim yanı bu
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Temmuz 08, 2008, 08:26:33 »
  Bu ivmelenme 185/55/15 ile çok az düşer ancak olumlu etkileride olur size. Yol tutuş ve kuru, düz zeminde daha kısa fren mesafesi gibi. Olabilecek yan etkileri Eyüp arkadaşımız belirtmiş zaten. Bu yan etkileri ise şartlara uygun kaliteli bir lastik seçerek hafifletebilirsiniz. 185/50/15 ile ise genişleyen tabandan kaynaklanacak performans kayıplarını küçülen çevre ile bertaraf edebilirsiniz ancak dediğim gibi bu ebatı bulmak hem zordur hemde bu ebatta lastik ya da jantın Türkiye yol koşullarında zarar görme olasılığı vardır. Ancak 185/55/15 ve Oz jant ile bence getiriler kesinlikle götürülerinden fazla olacaktır. Bence fiyatta uygun ve jantlar temiz diyorsunuz. Kaçırmayın. Aracınızda hafif bir sertleşme hissedersiniz bu ölçülerle ancak aracınız daha sportif olur. Ayrıca ek olarak şunu belirteyim; eğer aracınızın özellikle ilk kalkış performansından memnun iseniz ve bu hoşunuza gidiyorsa bunda çok büyük kayıplar yaşamazsınız bu ebatlarla. (bu yüzden jant ağırlığını sormuştum. Jant ne kadar hafifi ise ayrıyeten ebatının dışında size fren mesafesi ve performansta olumlu etkisi olur) 175 ebatla kalkışta yaşadığınız patinaj kayıpları bu ebatla yere aktarılır ve aslında nispeten daha efektif bir kalkış performansı elde edersiniz. (ancak bu lastik tabanı ne kadar kalın olursa o kadar az patinaj yaparım ve iyi kalkış yaparım demek değildir)
 Unutmayın bu jantlara seçeceğiniz lastiğin kaliteside performansınızda çok önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 08, 2008, 08:53:51 »
hakan satılık olan janların lastiklerinde 195 60 15
bunu 185 55 15 yapabilirmiyiz ,lastik ebatlarında oynama yani,
195 lastik taban kalınlığıise bunu 185 nası yapcaz janta olurmu?
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Temmuz 08, 2008, 10:13:17 »
  Gökhan bu jant genişliği ile alakalı bir durum. Bunu en iyisi işten anlayan bir lastikciye sorman. O jantı görünce sana 185 genişliğin olup olamayacağını söyler. Aslında belli oranlar arasında lastik genişliği olabilir ancak jantın genişlğini tam bilmediğimden birşey diyemeyeceğim. En iyisi lastik satan kurumsal yerler var. Hem satıyorlar, hemde değiştiriyorlar. (tabi balans ayarınıda bu arada üzretsiz yapıyorlar) Onlar çok daha sağlıklı şekilde yardımcı olacaktır bu konuda sana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 08, 2008, 10:20:31 »
bilgiler için çok teşekkur ederim hakan
bu hafta görüşecem çocukla inşallah  uyumlu olurda alırım
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 08, 2008, 15:11:43 »
peki turgut oz gibi kaliteli ve araca takılınca çok yakışan markaların
175 65 14 ü bulunuyormu?
bu ivmelenmemnin düşmesi beni hiç sarmadı
çünkü aracımın en çok sevdiğim yanı bu

Kalitelisinden ziyade jantların genişlik ölçüleri var gökhan bey,5,5''-6''-6,5'' inch bunlar böyle devam edip gidiyor sanırım OZ star5 modeli 6,5 inch'tir ve 175 taban olmaz.Hem benim dediğim ivme kaybını 15 jantta göremezsiniz, hissedilmeyecek ölçülerde olur. http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html   verdiğim adrese girerek önce kendi lastik ölçülerinizi sonra yeni jantın olası ölçülerini giriniz.Altta km bazında farklar yazacaktır, en az fark hangisinde ise o ebattaki lastiği tercih edebilirsiniz...Şimdiden hayırlı olsun eskisinden çok iyi olacağına emin olabilirsiniz...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]