Gönderen Konu: B....İSTASYONUNDAN ALINAN LPG...  (Okunma sayısı 1715 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
B....İSTASYONUNDAN ALINAN LPG...
« : Ocak 01, 2013, 23:58:05 »
 arkadaşlar izmir bucada oturmaktayım..evimin çok yakınında olduğu için sürekli olarak lpg yi B.... den almakta idim..genellikle 50 liralık lpg alırım, yazın uzun yolda lpg nin 2.30 olduğu zamanlarda 200 km nin üstüne çıkardım mesafe olarak...ama son zamanlarda 2.70 lerde 50 tl ye aldığım lpg ile 120-130 km yapmaya başlamıştım şehiriçi..bunu lpg nin fiyatının artışına ve şehir içi kullanımına bağlı olarak arttı diye pek umursamadım...bu B.. istasyonu kapandı..ben de lpg yi O...dan aldım geçenlerde. 50 tl aldım yine ve şuan şehiriçi kullandım hep ve 153 km deyim ve tek ışık ve bitmedi...ve ne kadarı doğrudur dedikodu da olabilir BUCADAKİ BU B... nin gaz yerine hava bastığı için kapatıldığı söylentisi var..benimde yaşadığım yukardaki durum...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Toyota Club Türkiye

B....İSTASYONUNDAN ALINAN LPG...
« : Ocak 01, 2013, 23:58:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: B....İSTASYONUNDAN ALINAN LPG...
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2013, 00:05:56 »
bende aynı yerden sürekli gaz alıyordum kapandıktan sonra arabayı sattım zaten. bende bulunduğu yerin belediyeye ait olduğunu ve sözleşmesinin dolduğu için çıktığını duydum doğruluğunu bilemem ... belediyenin tam karşısındaki bp de kapandı zaten...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 02, 2013, 00:12:11 »
bende aynı yerden sürekli gaz alıyordum kapandıktan sonra arabayı sattım zaten. bende bulunduğu yerin belediyeye ait olduğunu ve sözleşmesinin dolduğu için çıktığını duydum doğruluğunu bilemem ... belediyenin tam karşısındaki bp de kapandı zaten...

mehmet bey, söylediğiniz de olabilir ama benim son zamanlarda 50 tl ye 123 km gitmem bu söylentiyi haklı çıkarır gibi ki şuan gedizdeki opetten aldığım 2.67 tl den 50 tl lik  gaz 153 km dir bitmedi...anlamadım...hatta bu 120-130 km sınırları sebebi ile daha 10 bin km olmayan ga filtrelerini değiştirmeyi düşünmeye başladım...ama son durum sebebi ile kararsız kadlım...bir daha opetten gaz alıp ozaman kesin biryargıya varacağım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2013, 00:14:07 »
105 tl ye 2,79 dan 38 t alıyorum.Verso gibi bir araba ile ş.içi 360 km ile geçen rekorumu yenıledim.ortalama 330-ile 360 arası değişiyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Buca Atatürk Orta Okulu
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2013, 00:21:32 »
Ben  opetten şaşmayın derim...Bende Buca'da oturuyorum.Ve bahsettiğiniz akaryakıt istasyonunun üç kağıtçı olduğunu taaa 5 sene önce anlamıştım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 02, 2013, 12:41:59 »
Ben Erzurum Oltudayım. Malum doğu olunca yakıt fiyatlarıda artıyor bir ara LPGnin litresi 3.02 olmuştu suan 2.90-2.95 arasında seyrediyor. Erzurum merkezde bazı yerlerde Lpg 2.50 ydi bende Erzuruma gittiğimde depoyu fulluyordum. Ama eskiden 1 depo lpg ile 400 km kadar yol alırken bu yakıtla 300 kmyi zor görüyorum. Ayrıca çekiştende bayağı bir düştü. Duyduğuma göre bu lpg nin iki çeşidi varmış; biri bildiğiniz mutfak tüpünün gazı diğeri normal araç lpgsi hatta isimlerinide söylemişlerdi ancak hatırlamıyorum şuan. Ne olursa olsun bildik yakıt şirketlerinden şaşmamak gerekiyor.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2013, 14:18:18 »
Ben  opetten şaşmayın derim...Bende Buca'da oturuyorum.Ve bahsettiğiniz akaryakıt istasyonunun üç kağıtçı olduğunu taaa 5 sene önce anlamıştım :(

tekin bey, ben tam buca pazar yerindeyim, eve çok yakındı. gedize kadar gidip almaya üşeniyordum ama bu son zamanlarda 120 ile 130 km lerde bitmesi beni şaşırttı..kendimden ve araçtan şüphelenmeye başlamıştım. bu gün 50 tl ye aldığım gaz 159.1 km de bitti...şehir içi 31 krş yakmışım..benim berber söyledi..ona sordum neden kapandı bu bp; gaz yerine hava basıyorlarmış dedi...benimde yaşadığım bu az kilometre gitme olayı ile berberin haklı olduğuna inanmaya başladım...ama opetten sonra çok far etti..30 km fark var belki de daha fazla kilometre olarak...lpg nin inip çıkması sebebi ile pek kontrol de etmiyordum ama artık daha dikkatli olacağım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2013, 18:58:03 »
bende geçen gün bir yerden gaz aldım aracın rolantisi aptallaştı sizin araçta böyle bir durum varmıydı ?
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 02, 2013, 19:30:01 »
Ben  opetten şaşmayın derim..

+1
Katılıyorum
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 02, 2013, 22:23:27 »
bende geçen gün bir yerden gaz aldım aracın rolantisi aptallaştı sizin araçta böyle bir durum varmıydı ?
ben de rolanti de problem yoktu...gittiğim mesafe azaldı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 02, 2013, 22:54:52 »
arkadaşlar ben bu işin içinde biri olarak size şunu söylemek isterim. Aldığınız lpg ve benzinlerin hepsi aynı ve aynı yerden akaryakıt istasyonları tarafından alınıyor. Tabi bazı akaryakıt istasyonları da bunlara katkı maddesi koyarak muhteviyatını kısmen değiştiriyor. Sizin eksik ya da fazla yol gitmeniz yakıt ile alakalı değil aldığınız istasyonun hile yapıp yapmaması ile alakalı. PETROL OFİSİ, TP, SHELL, OPET, BP, LUKOİL, TOTAL bu konuda duayen firmalardandır. Kontrolleri şirketlerin merkezinden yapılır. Ulusal marker dediğimiz katkının daha depolarına girmeden önce kontrolü yapılır ve tankerlerinin güzergahları, yakıtlarının nereye boşalttıkları takip edilir. Bayilik verirlerken de tabiki bayilik alan kişilerin uyması gereken kurallar vardır. Satış kotaları, hileler, denetim vs. İşte önemli olan bu nokta yani bayilik alan kişi uyması gereken kurallara ne kadar uyar? Tamam yakıt denetimi çok sıkı akaryakıt istasyonuna girene kadar inanın hiç kimse hile ve müdahale yapamaz. İş yakıtın istasyona girdikten sonraki süreçlerde. 1 litre vermesi gerekirken 0,80-0,90 arasında lt. koyarak litreden çalarlar, pompaların hava basması diye birşey sözkonusu değil, eksik basması söz konusu yani siz toplamda 30 lt almış görünüyorken yapılan hile oranına göre 24 ila 27 lt arasında yakıt almış olursunuz. Hile yapmayan akaryakıt istasyonlarından alığınızda da aradaki farkı yaptığınız km'den anlarsınız. Çok önemli bir kaç kontrolü ile bu tür hileler kesin ve doğru olarak tespit edilir ve gerekli işlemler yapılır. Bilinen kontroller var. Ben söylemek istemiyorum. İnternetten araştırabilirsiniz ama çok sağlıklı olacağını sanmıyorum. Yani bu işte resmi olarak görevli olmadığınız sürece kesin bir kontrol yapamazsınız. Ben yukarıda saydığım firmaların kesinlikle hile yapacaklarına ihtimal dahi veremiyorum. Kişisel sorunlar olabilir. Siz bildik firmalardan şaşmayın. Ucuz diye yanılgıya düşmeyin. Şu an Ankara'da en ucuz lpg 2,46 civarında ve bu saydığım firmalarda değil.Diğerlerinde 2,49 ile 2,56 arasında değişiyor. Tabi bu fiyat değişikliği dağıtım firması olan HABAŞ'a yakınlık ve uzaklıkla da alakalı.   
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 02, 2013, 23:45:19 »
bu bilinen kontroller nedir Gökhan Bey bizede söyleseniz yada ne olarak aratalım google da  ? yanık yağ bunlardan biri olabilirmi ???
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2013, 00:31:05 »
bu bilinen kontroller nedir Gökhan Bey bizede söyleseniz yada ne olarak aratalım google da  ? yanık yağ bunlardan biri olabilirmi ???
Akaryakıt istasyonlarında yapılan hileler yazarak internetten araştırma yapabilirsiniz Deniz bey. Ben bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Dediğim gibi diğer ayrıntıları ancak yetkili ve görevli iseniz kontrol edebilirsiniz. Yani EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu) görevlileri ve diğer yetkili birimlerdeki görevlileri kastediyorum.
Toyota Corolla 1,6 Comfort Extra Benzin+LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 08, 2013, 02:24:01 »
Ben Erzurum Oltudayım. Malum doğu olunca yakıt fiyatlarıda artıyor bir ara LPGnin litresi 3.02 olmuştu suan 2.90-2.95 arasında seyrediyor. Erzurum merkezde bazı yerlerde Lpg 2.50 ydi bende Erzuruma gittiğimde depoyu fulluyordum. Ama eskiden 1 depo lpg ile 400 km kadar yol alırken bu yakıtla 300 kmyi zor görüyorum. Ayrıca çekiştende bayağı bir düştü. Duyduğuma göre bu lpg nin iki çeşidi varmış; biri bildiğiniz mutfak tüpünün gazı diğeri normal araç lpgsi hatta isimlerinide söylemişlerdi ancak hatırlamıyorum şuan. Ne olursa olsun bildik yakıt şirketlerinden şaşmamak gerekiyor.

Selman Bey ben de Erzurum'dayım.  Büyük diye tabir ettiğimiz markalardan da lpg aldım ve bahsettiğiniz 2.50 ye satış yapan yerden de lpg aldım.  Yaptığım denemelerde arada sadece 10 km diyebileceğim bir fark oldu. Performansında bir farklılık da göremedim. Bir yıldır orayı kullanıyorum. Şu an herhangi bir sıkıntım yok. Bilemiyorum, belki ben farkı hissedemiyorumdur. Lakin km olarak üç aşağı beş yukarı aynı yol gidiyorum.