0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Genelde forumda herkes Mutlu yu önermiş. Bir elektrikçiye ölçtürcem hakikaten akü gidikse Mutlu - İnci - Varta filan bakıncam artık.
Bugün sırf meraktan fiyat araştırdım. Önce Toyota Sonkar ı aradım. Akü değişmem gerekebilir fiyat ne kadar dedim. Model sordular başka hiç bir şey sormadan 44 Ampersaat Delphi Akü 150 TL + 30 TL işçilik dediler. İstersem 60 lık Varta da alabilirmişim 220 TL + işçilik. Bir de elimde Bosch Car Service broşürü vardı. Mengerler Bosch Car Service yi aradım, ilgili biri çıktı telefona önce Araç Marka model sordu ve Bosch marka akü 142 TL dedi, 60 lık alsam kaça dedim, 60 lık alma senin araç fabrika çıkışı 44 lük se 60 lık alternatörünü yorar bozar dedi, Toyota fabrika çıkışı 44 lük takmışsa bir bildiği vardır dedi, işçilik sordum ona para almıyoruz zaten 2 dakikalık iş, vida söküp takacağız dediler. Ondan sonra da bana tavsiyede bulundular. Takviye yap 1 hafta kullan gel bize ücretsiz ölçelim. Belki akün sağlamdır değişmene gerek kalmaz boşa para harcamazsın dediler. Takdir ettim adamları. Bir tarafta paragöz Toyota servisi bir tarafta ilgili Bosch Car servis.
Ben şimdilik şirket aracımdan aktarma yapıp Yaris'i çalıştırdım. Evde olduğumdan yarım saat boşta çalıştırdım akü toparladı gibi. Bu hafta yapacak fazla yolum yok ancak haftaya İstanbul'dan Yalova'ya gideceğim akü tam dolacaktır. Döndükten sonra ise Bosch Car Service gider aküyü ölçtürürüm. Duruma göre akü değişecek mi değişmeyecek mi ortaya çıkar artık. Cevaplar ve yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
2 tane vide söküp takmaya 30 lira. Yazıktır yahu. Rıdvan bey siz ikinci aradığınz yeri deneyin birde ölçtürün ona göre karar vermek en mantıklısı.
Ben olsam olay netleşmeden uzun yola çıkmam...Hayır sonra Toyota yolda kalmış derler
Sanırım Akü değiştirmek zorunda kalacağım. Bu sabaha kadar sorun yoktu bu sabah ilk kontakta marş basmadı. İkincide 10 saniye filan basılı tutunca araba çalıştı. ABS ışığı da yanıktı. Yarım saat kullanınca söndü ABS ışığı.
ilk kontakta marş basmadı. İkincide 10 saniye filan basılı tutunca araba çalıştı. ; demişiniz : akü kutup başları veya marşta sorun olmuş olmasın ; çünkü aküde problem olsa 2. basmanızda daha da zayıflar diye düşünüyorum bence siz kutup başlarına bir bakın gevşek olabilir benimde 1 ay kadar önce başıma aynı olay geldi .
Bence Bosh servisine gidip akuyu olcturun ona gore degistirin. Benim aracta gecen hafta aku bosalmisti. Bosh servise gittim olculer sarj ettiler bide suyunu doldurdurlar bir hafta kullan yine bosalirsa gel degistirelim dediler. Cok sukur hala calisiyor.