Gönderen Konu: 2 haftadır yatan Yaris'imin aküsü boşalmış.  (Okunma sayısı 11477 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: 2 haftadır yatan Yaris'imin aküsü boşalmış.
« Yanıtla #20 : Ocak 02, 2013, 15:13:31 »
Orijinal akü ise muhtemelen ömrünü tamamlamıştır standarta zaten akünün ortalama ömrü 3 yıldır ondan sonra giden her yıl akünün kalitesi ve kullanım şekli ile alakalıdır .Şöyle de bir durum var çalışmayan aracın aküsü de boşalır nasıl diyecek olursanız aracınızın merkezi klit sistemi ve imobilezer sistemide araç park halinde iken akım çeker.Ben aracımı hafta 1-2 gün kullanırım ama mutlaka kullanmadığım zamnalarda en kötü haftada 1-2 defa çalıştırırım mesela geçen sene sıcaklık -20 dereceye kadar düşmüştü Ankara da bende her akşam gidip karını felan temizleyip 10-15 dakika aracımı çalıştırıyordum.Hatta 20-30 liralık benzin yakmıştım hiç hareket ettirmeden
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 02, 2013, 15:13:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 02, 2013, 18:01:56 »
Genelde forumda herkes Mutlu yu önermiş. Bir elektrikçiye ölçtürcem hakikaten akü gidikse Mutlu - İnci - Varta filan bakıncam artık.

Abi mutluda güzel . Ben 2 sene önce traktöre inci aldım ve memnun kaldığımdan inciyi önerdim . Eğer mutlu ile aralarındaki fiyat farkı fazla ise boşuna mutluya fazla para vermenize gerek yok .  Tudor akü de iyi diye duydum . Zaten bilindik markalardan birini aldıktan sonra sizi yarı yolda bırakmıcaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 02, 2013, 18:51:48 »
takviye atıp çalıştırın ama bu kesinlikle yanlış birşey yüksek devire hiç gerek yok rolantide aynı şarj ediyor yüksek devirdede aynı ,yüksek devirde sadece konjektör akımı sınırlıyor isterseniz bunu voltmetreyle de anlayabilirisiniz birde size tavsiyem akünün kapakları açılan tipten ise her göze birer tane büyükler için olan aspirin atmanız , aspirin sertleşen plakaları yumuşatacaktır bu daha da canlanmasını sağlayacaktır
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 05, 2013, 00:12:07 »
Bugün sırf meraktan fiyat araştırdım. Önce Toyota Sonkar ı aradım. Akü değişmem gerekebilir fiyat ne kadar dedim. Model sordular başka hiç bir şey sormadan 44 Ampersaat Delphi Akü 150 TL + 30 TL işçilik dediler. İstersem 60 lık Varta da alabilirmişim 220 TL + işçilik. Bir de elimde Bosch Car Service broşürü vardı. Mengerler Bosch Car Service yi aradım, ilgili biri çıktı telefona önce Araç Marka model sordu ve Bosch marka akü 142 TL dedi, 60 lık alsam kaça dedim, 60 lık alma senin araç fabrika çıkışı 44 lük se 60 lık alternatörünü yorar bozar dedi, Toyota fabrika çıkışı 44 lük takmışsa bir bildiği vardır dedi, işçilik sordum ona para almıyoruz zaten 2 dakikalık iş, vida söküp takacağız dediler. Ondan sonra da bana tavsiyede bulundular. Takviye yap 1 hafta kullan gel bize ücretsiz ölçelim. Belki akün sağlamdır değişmene gerek kalmaz boşa para harcamazsın dediler. Takdir ettim adamları. Bir tarafta paragöz Toyota servisi bir tarafta ilgili Bosch Car servis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 05, 2013, 01:04:41 »
2 tane vide söküp takmaya 30 lira. Yazıktır yahu. Rıdvan bey siz ikinci aradığınz yeri deneyin birde ölçtürün ona göre karar vermek en mantıklısı.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 05, 2013, 02:09:07 »
Vallahi bravo şu Bosch servisine vallahi, işte sırf bu yüzden bakımları olabildiği kadarıyla kendim yapıyorum. Örneğin abimin Fiestasına yağ değişimi hariç  bir de kayış değişimi hariç bakımını ben yaptım en azından millete kızacağıma kendim yaparım hem tecrübe edinirim hem de içim rahat olur paramda cebimde kalır 5 lira 10 lirada olsa.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 05, 2013, 12:36:59 »
Bugün sırf meraktan fiyat araştırdım. Önce Toyota Sonkar ı aradım. Akü değişmem gerekebilir fiyat ne kadar dedim. Model sordular başka hiç bir şey sormadan 44 Ampersaat Delphi Akü 150 TL + 30 TL işçilik dediler. İstersem 60 lık Varta da alabilirmişim 220 TL + işçilik. Bir de elimde Bosch Car Service broşürü vardı. Mengerler Bosch Car Service yi aradım, ilgili biri çıktı telefona önce Araç Marka model sordu ve Bosch marka akü 142 TL dedi, 60 lık alsam kaça dedim, 60 lık alma senin araç fabrika çıkışı 44 lük se 60 lık alternatörünü yorar bozar dedi, Toyota fabrika çıkışı 44 lük takmışsa bir bildiği vardır dedi, işçilik sordum ona para almıyoruz zaten 2 dakikalık iş, vida söküp takacağız dediler. Ondan sonra da bana tavsiyede bulundular. Takviye yap 1 hafta kullan gel bize ücretsiz ölçelim. Belki akün sağlamdır değişmene gerek kalmaz boşa para harcamazsın dediler. Takdir ettim adamları. Bir tarafta paragöz Toyota servisi bir tarafta ilgili Bosch Car servis.
bence de alternaörü yorar bozar la kesinlikle alakası yok söyleki kısaca anlatım, önceden şahin varken yüklü bir tesaisat vardı 72 amper akü yetmiyordu araba stop halindeyken (sıfır mutlu akü 72 lik ) 15 dakika yüklendimmi akü bitiyordu bende öndeki aküden mecbur bagaja anfiler için serçe parmağı kalınlığında kablo çekmiştim, bagaja da 120 amper akü koymuştum uzun yıllar kullandım ama alternatore birşey olmadı ayrıca şahinin dinamosu 50 amper civarında doğanlar ise 65 amper falan diye biliyorum bir yerde okumuştum corolla yı örnek vericek olursak sanıyorum 110 amper bir akım verebiliyor bu yüzden 45 amper akü yetiyor sadece start için kullanılıyor ayrıca bilirisiniz ki şahinlerde mesela parkları aç kaça benzin hararet azda olsa oynar yada 4 lüyü aç parklar etkilenir uyudurma bir elektrik tesisatları vardır ;
bence siz 60 lık alın akünüzü alırsanız , ben şahsen bittimi yerine olacak en büyük akü sanıyorum ki 60 amper oluyor 60 alacağım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 05, 2013, 14:58:16 »
Ben şimdilik şirket aracımdan aktarma yapıp Yaris'i çalıştırdım. Evde olduğumdan yarım saat boşta çalıştırdım akü toparladı gibi. Bu hafta yapacak fazla yolum yok ancak haftaya İstanbul'dan Yalova'ya gideceğim akü tam dolacaktır. Döndükten sonra ise Bosch Car Service gider aküyü ölçtürürüm. Duruma göre akü değişecek mi değişmeyecek mi ortaya çıkar artık. Cevaplar ve yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 06, 2013, 04:11:22 »
Ben şimdilik şirket aracımdan aktarma yapıp Yaris'i çalıştırdım. Evde olduğumdan yarım saat boşta çalıştırdım akü toparladı gibi. Bu hafta yapacak fazla yolum yok ancak haftaya İstanbul'dan Yalova'ya gideceğim akü tam dolacaktır. Döndükten sonra ise Bosch Car Service gider aküyü ölçtürürüm. Duruma göre akü değişecek mi değişmeyecek mi ortaya çıkar artık. Cevaplar ve yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
Akü eğer şarjsız kaldıysa 1 hafta falan artık şarj olma özelliğini kaybetmiştir.Daha önceki aracımızda 10 sene sonra değiştirmiştik.Ama stop edip 10 dk sonra çalıştırmak istesek çalışmaz olmuştu artık.Birde dışarıda şarj ettin,arabada şarj olmasın şarj ünitesini zorlar.Masrafa neden olabilir.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 06, 2013, 07:49:16 »
Ben olsam olay netleşmeden uzun yola çıkmam...

Hayır sonra Toyota yolda kalmış derler :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 06, 2013, 12:52:57 »
2 tane vide söküp takmaya 30 lira. Yazıktır yahu. Rıdvan bey siz ikinci aradığınz yeri deneyin birde ölçtürün ona göre karar vermek en mantıklısı.

O ne ki benim arbanın vites topuzu garantiden değişti faturada 7-8 lira gibi bir rakam vites topuzu sökme takma diye belirtmişlerdi tabi tahakkuk 0 tl olduğundan ses çıkarmadım . :D 

Bu işlem garantiden olmasa idi o rakam daha yüksek olurdu . Bildiğim garantiden yapılan işlemlerde servisler daha az işçilik alıyorlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 06, 2013, 23:37:50 »
Ben olsam olay netleşmeden uzun yola çıkmam...

Hayır sonra Toyota yolda kalmış derler :islik:

Dün ve bugün kullandım bir sıkıntı olmadı. Konu akü dışında başka bir şey olsa evet uzun yola çıkmam. Zaten arabayı evin önüne park ettim Cumartesiye kadar şirket aracımı kullanacağım. Eğer Cumartesi sabahı çalışırsa uzun yola çıkarım. Çalışmazsa zaten yine aktarma yapar uzun yola çıkmadan aküyü değiştirtirim. Toyota yolda kaldı dedirtmem merak etmeyin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #32 : Ocak 08, 2013, 15:38:10 »
Benim de bitti 120 liraya 60lık Mutlu taktırdım. Sıkıntısı olup fiyat araştıranlar için rehberlik etsin diye yazıyorum.
Corolla 1.6 Sol 2001

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ocak 13, 2013, 18:42:28 »
Sanırım Akü değiştirmek zorunda kalacağım. Bu sabaha kadar sorun yoktu bu sabah ilk kontakta marş basmadı. İkincide 10 saniye filan basılı tutunca araba çalıştı. ABS ışığı da yanıktı. Yarım saat kullanınca söndü ABS ışığı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Ocak 13, 2013, 20:18:33 »
Sanırım Akü değiştirmek zorunda kalacağım. Bu sabaha kadar sorun yoktu bu sabah ilk kontakta marş basmadı. İkincide 10 saniye filan basılı tutunca araba çalıştı. ABS ışığı da yanıktı. Yarım saat kullanınca söndü ABS ışığı.
ilk kontakta marş basmadı. İkincide 10 saniye filan basılı tutunca araba çalıştı. ;
demişiniz : akü kutup başları veya marşta sorun olmuş olmasın ; çünkü aküde problem olsa 2. basmanızda daha da zayıflar diye düşünüyorum bence siz kutup başlarına bir bakın gevşek olabilir benimde 1 ay kadar önce başıma aynı olay geldi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 13, 2013, 23:32:08 »
ilk kontakta marş basmadı. İkincide 10 saniye filan basılı tutunca araba çalıştı. ;
demişiniz : akü kutup başları veya marşta sorun olmuş olmasın ; çünkü aküde problem olsa 2. basmanızda daha da zayıflar diye düşünüyorum bence siz kutup başlarına bir bakın gevşek olabilir benimde 1 ay kadar önce başıma aynı olay geldi .

Yok ama öyle olsa her kontakta sorun yaşardım. Sabahki bu olaydan sonra arabayla biraz gezindim (akü biraz doldu sanırım) öğleden sonra araca bindiğimde sorun yaşamadım. Bana öyle geliyor ki Akü gidik. Önümüzdeki hafta sonu araç check-up a girecek o zaman ortaya çıkar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 13, 2013, 23:51:25 »
Bence Bosh servisine gidip akuyu olcturun ona gore degistirin. Benim aracta gecen hafta aku bosalmisti. Bosh servise gittim olculer sarj ettiler bide suyunu doldurdurlar bi hafta kullan yine bosalirsa gel degistirelim dediler. Cok sukur hala calisiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 14, 2013, 00:31:32 »
Bence Bosh servisine gidip akuyu olcturun ona gore degistirin. Benim aracta gecen hafta aku bosalmisti. Bosh servise gittim olculer sarj ettiler bide suyunu doldurdurlar bir hafta kullan yine bosalirsa gel degistirelim dediler. Cok sukur hala calisiyor.

Evet Kadir bey öyle yapacağım. Ücretsiz check-up fişim var. Önümüzdeki hafta sonu Bosch servisinde check-up yaptırıp Aküyü ölçtüreceğim. Sonuca göre hareket ederim artık.