Gönderen Konu: Corolla Arıza Işığı Yandı  (Okunma sayısı 2593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Corolla Arıza Işığı Yandı
« : Ocak 01, 2013, 19:59:46 »
2011 corolla otomatik vites arabamla bugün urfadan adıyamana gelirken arıza ışığı yandı.
arabam lpg li. ilk aklıma gelenlpg den kaynaklaması oldu. daha önce yanmamıştı. geçen hafta lpg ayarını yaptırdım acaba kalibrasyonu mu bozuldu?
adıyaman da servis yok. ne yapmam lazım size?
işin ilginç tarafı urfa da servisten cruise control için cover parçasını aldım. 1 saat sonra ışık yandı. orda yansa gösterirdim. şans işte.

Toyota Club Türkiye

Corolla Arıza Işığı Yandı
« : Ocak 01, 2013, 19:59:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Arıza Işığı Yandı
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2013, 20:02:38 »
lpg dendir kullanın bir süre öyle söner kendi kendine...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2013, 22:32:11 »
lpg dendir umarım. yine de çok can sıkıcı bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 01, 2013, 22:45:56 »
benim birkaç kez başıma geldi sizinki ile aynı araçtı yanıp sönüyordu canınızı sıkmanıza gerek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 01, 2013, 23:07:15 »
Büyük ihtimalle lpg kaynaklı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Buca Atatürk Orta Okulu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Ocak 01, 2013, 23:20:22 »
Eğer arıza ışığının rengi sarı (veya turuncu ) ise büyük bir ihtimal motorun benzin  ecusunun verdiği fakir karışım hatası...Kalibrasyon için ustana uğramalısın dostum...Kalibrasyonda lpg değerlerini biraz yükselttirmelisin...Ha ben kendim kalibrasyon yapmadan bu hatadan kurtulmam lazım diyorsan -ki bence bu sağlıklı bir yaklaşım değil - akünün kutup başlıklarını sök ve tekrar tak. Benzin ecusu kendini resetleyecektir ve arıza lambası bir süreliğine artık yanmayacaktır.Vesselam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 02, 2013, 00:03:55 »
kalibrasyon hatası .Üzerinde takılı olan kitin markası ne.Mutlaka araç dururken ve hareket halinde iken  kalibrasyon yaptırın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 02, 2013, 10:12:12 »
kalibrasyon hatası .Üzerinde takılı olan kitin markası ne.Mutlaka araç dururken ve hareket halinde iken  kalibrasyon yaptırın.
daha önceden hiç yanmamıştı. lpg ayarına gittim ondan sonra oldu. üzerinde lovato kit var. bugün gideyim ayar yaptırdığım ustaya bir daha ayarlasın. ayarını yaptıktan sonra ışık kendiliğinden söner mi? yoksa bilgisayara bağlayıp mı söndürmek lazım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 02, 2013, 10:54:47 »
Geçen hafta arkadaşımın başına geldi, corollasında tüp var, arıza lambası yandı. lpgciye gitti lpg den değil demişler, servise gitti, önce silmişler arızayı tüptendir diye, sonra yine yanınca tekrar servise gitti ilk piston çalışmıyormuş arıza tespitinde incelerlerken tüpü takarken ilk pistona giren soketin gevşek kaldığı bunun bir süre sonra çalışmamaya başladığı tespit edildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 02, 2013, 15:17:09 »
Oksijen sensörünüz düzgün yapılmayan lpg kalibrasyonundan dolayı hataya düşmüş ondan dolayı motor arıza ışığı yanmıştır. Sörün teşkil etmez ama ihmal etmeden göstermenizi tavsiye ederim. Aracınızı benzine aldığınızda aracınızın benzin tüketiminin arttığını cig benzin kokusu geldiğini göreceksiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 02, 2013, 16:55:46 »
biraz önce sanayiden geldim. lpg ayarını yaptırmaya gittiğim usta baktı. cihazdan fakir yakıt karışımı arızası çıktı.
sonra lpg kitini cihaza  bağladı ve çeşietli ayarlar yaptı.arıza ışığı yanmıyor şimdilik. bakalım bundan sonra ne olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 02, 2013, 20:09:28 »
biraz önce sanayiden geldim. lpg ayarını yaptırmaya gittiğim usta baktı. cihazdan fakir yakıt karışımı arızası çıktı.
sonra lpg kitini cihaza  bağladı ve çeşietli ayarlar yaptı.arıza ışığı yanmıyor şimdilik. bakalım bundan sonra ne olacak?
Arızanın düzelmiş olduğuna sevindim,geçmiş olsun.Güzel bir bilgilendirme oldu.Gelişmeleri haber verirseniz seviniriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 02, 2013, 20:22:18 »
ne kadar yapsalarda o ışık yeniden yanıyor... mesela farklı bir yerden gaz alıyorsunuz yine yanıyor... zannedersem gazın kalitesinden ötürü mümkün olduğunca gaz aldığınız yeri değiştirmemeye özen gösterin... kendi kendine sönüyor daha sonra bazen 3 günde bazen bir kaç saatte... ama o ışık yanıncada adamın canı sıkılıyor yol bilgisayarını doğru dürüst kullanamıyorsunuz...umarım bir daha başınıza gelmez gelirsede sıkmayın canınızı motor arıza ışığı kırmızı yanmadığı sürece sorun yok ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 02, 2013, 20:53:01 »
ne kadar yapsalarda o ışık yeniden yanıyor... mesela farklı bir yerden gaz alıyorsunuz yine yanıyor... zannedersem gazın kalitesinden ötürü mümkün olduğunca gaz aldığınız yeri değiştirmemeye özen gösterin... kendi kendine sönüyor daha sonra bazen 3 günde bazen bir kaç saatte... ama o ışık yanıncada adamın canı sıkılıyor yol bilgisayarını doğru dürüst kullanamıyorsunuz...umarım bir daha başınıza gelmez gelirsede sıkmayın canınızı motor arıza ışığı kırmızı yanmadığı sürece sorun yok ...
ilk defa yanınca biraz tedirgin oldum. diğerlerinden biraz pahalı da olsa opet ten alıyorum sürekli. geçen lpg ayarlatmaya gittim çok yakıyor diye. hem yakıt azalmadı hem ışığı yandı. tekrardan ayarladı usta. ayrıca yol bilgisayarını düzgün kullanamamakta hiç hoş olmuyor.  :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 03, 2013, 01:53:56 »
Mustafa Bey öncelikle geçmiş olsun.2010 comfort aracımı ilk aldığımda üzerine ne akla hizmetle Milano kit takılıydı.Motor ışığı canı sıkılınca yanıyordu;sildiriyor veya akü kutup başıyla hallediyordum.Çareyi buldum Prins kit taktım rahat ettim.Olan 2000 TL'ye oldu ama o sinir bozucu uyarı sesi;ışığı ve yol bilgisayarını kullanamama derdini ve en önemlisi ya büyük bir arızaya sebep olursa korkusundan kurtuldum.Kaliteli kit+iyi ustalık önemli olan bu.