0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar fren balatasını değiştirmiştim sesten dolayı ama dün gece hemde daha kısa frenlemede yine aynı sesi duydum sanırım benim sorun özellikle sağ ön fren diskinde zaten ellediğimde bariz bir çizgiler var sol taraf dümdüz diyebilirim.fren balatalarını söktüm hiç bir şey yok gibi sizce diskleri tornamı yapsam yada sıfır alıp yeni balatalarlamı taksam
Diskteki çizikler çok derin değilse sorun yok. Sesi genelde diskler değil balatalar yapar. Sert balatalar sıfırda olsa eskide olsa ses yapıyor malesef. Disk tornalama işlemi pek tavsiye edilen bir işlem değil ek olarak.
Bende ki ses uğultu ymaalesef ama disk te derin değil de sanki şişmiş gibi elimi sürünce hissedebiliyorum bir bakalım en iyisi disklerinde bir değiştireyim
benim arabamın fren balatalarını 35 000 km de değiştirdim trw marka taktırmıştım aynen sizin dediğiniz gibi benimde sağ arka tekerlğin ordan ses geliyordu en ufak frenlame de dahi frene bastığımda benim balatalar ötüyordu kuş gibi. bu tür sonradan takılan baalatalar belirli bir km den sonra alışr dediler kullanıma bağlı olarak 500 ile 1000 km arasında balatalar disklere alışır dediler ben 2000 küsür yol yaptım anca alıştı.fren balataları ile diskleri bir daha ki sefer toptan değiştircem merak etme o da alışır...