Gönderen Konu: fren balatasını geri söktüm  (Okunma sayısı 1736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
fren balatasını geri söktüm
« : Ocak 01, 2013, 16:06:13 »
arkadaşlar fren balatasını değiştirmiştim sesten dolayı ama dün gece hemde daha kısa frenlemede yine aynı sesi duydum sanırım benim sorun özellikle sağ ön fren diskinde zaten ellediğimde bariz bir çizgiler var sol taraf dümdüz diyebilirim.fren balatalarını söktüm hiç bir şey yok gibi sizce diskleri tornamı yapsam yada sıfır alıp yeni balatalarlamı taksam
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

fren balatasını geri söktüm
« : Ocak 01, 2013, 16:06:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: fren balatasını geri söktüm
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2013, 16:44:35 »
arkadaşlar fren balatasını değiştirmiştim sesten dolayı ama dün gece hemde daha kısa frenlemede yine aynı sesi duydum sanırım benim sorun özellikle sağ ön fren diskinde zaten ellediğimde bariz bir çizgiler var sol taraf dümdüz diyebilirim.fren balatalarını söktüm hiç bir şey yok gibi sizce diskleri tornamı yapsam yada sıfır alıp yeni balatalarlamı taksam
Diskteki çizikler çok derin değilse sorun yok. Sesi genelde diskler değil balatalar yapar. Sert balatalar sıfırda olsa eskide olsa ses yapıyor malesef. Disk tornalama işlemi pek tavsiye edilen bir işlem değil ek olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2013, 18:37:00 »
Diskteki çizikler çok derin değilse sorun yok. Sesi genelde diskler değil balatalar yapar. Sert balatalar sıfırda olsa eskide olsa ses yapıyor malesef. Disk tornalama işlemi pek tavsiye edilen bir işlem değil ek olarak.
Bende ki ses uğultu ymaalesef ama disk te derin değil de sanki şişmiş gibi elimi sürünce hissedebiliyorum bir bakalım en iyisi disklerinde bir değiştireyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTEK OTOMOTİV-DENİZLİ
    • toyotek
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #3 : Ocak 02, 2013, 03:06:45 »
mustafa  bey merhabalar,diskleri torna yaptırmak yerine yenisiyle değiştirmek en güzeli ama,kullandığınız balata markası çok önemlidir.
TOYOTEK OTOMOTİV TOYOTA ÖZEL SERVİS YEDEK PARÇA,.ADRES:1.SAN.SİT.154 SOKAK NO:10 DENİZLİ TEL:0258 262 00 52 GSM:0532 1547940
www.toyotekotomotiv.com.tr

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 02, 2013, 09:09:10 »
orjinal trw balatası almıştım uğultu hariç frenleme iyiydi zaten ses uğultu sağ taraftaki diskten geliyor onları çıkarıp orjinal balatalarını yerine taktım şimdi de diyorum disk alayım da onlarla beraber yeni balataları takıp deneyeyim.bu delikli olan fren diskleri var onlar nedir peki fiyat yada frenlemede dahamı iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2013, 22:53:02 »
Bende ki ses uğultu ymaalesef ama disk te derin değil de sanki şişmiş gibi elimi sürünce hissedebiliyorum bir bakalım en iyisi disklerinde bir değiştireyim
Uğultu normaldir çok zor duyulan bir sesdir...Frene bastığınızda dreksiyona yada fren pedalına vurma yapıyormu? Diskin yamulmuş olma ihtimali var o zaman mecbur değiştireceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2013, 00:06:29 »

Mustafa bey, tekerleklerden gelen uğultu frenden olmayabilir. Bence disk ve balataların yanında göbek bilyalarını da kontrol ettir derim.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2013, 09:11:35 »
bilyalardan değil direk frenlerle ilgili ve uğultu öyle az değil bildiğiniz bir acı ses tepy son ses bile açıkken duymama ihtimaliniz yok yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2013, 11:39:27 »
 Fren diski üzerinde izin verilen(güvenlik sınırları içinde) minimum kalınlık değerlerini belirten ölçüler vardır, o değerler dahilinde itinalı ve temiz bir taşlama faydalı olabilir. Her durumda aşırı sıcak diskin üstüne soğuk su gelirse disk yüzeyinde bozulma tekrar olur. Yine sıcak diske su sıçramalarında diskin yüzeyi farklı hızlarda katılaşır ve bu da dalgalanmaya neden olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2013, 11:55:36 »
evet Hakan Bey sağ ön taraf disk üzeri diğerine göre zaten bir acayip aşırı çizikler var sanki elle deyince hissediyorsun o çizgileri zaten seste en fazla o taraftan geliyor yarın maslak sanayiye gideceğim ön far almak için sizce yeni diskmi alayım trw(aldığım balatada trw onlarıda takacağım) yoksa direk taşlama mı yapayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2013, 12:15:55 »
Bence, eğer disk tölerans değerlerine yakın ebatlara inmiş ya da taşlama ile(taşlama miktarı işinin ehli ustaya ve diskteki bozulma miktarına bağlıdır) inecek ise yeni disk daha ekonomik olur, aksi durumda taşlama da olabilir.
 Eski balataları geri taktığında muhtemelen yönleri eski konumlarına göre değişmiştir ve bu artan sesi açıklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Her dil, gönlün perdesidir.
  • Kilometre: 77777
  • Model Yılı: '09
  • 12 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2013, 12:34:23 »
benim arabamın fren balatalarını 35 000 km de değiştirdim trw marka taktırmıştım aynen sizin dediğiniz gibi  benimde sağ arka tekerlğin ordan ses geliyordu en ufak frenlame de dahi frene bastığımda benim balatalar ötüyordu kuş gibi. bu tür sonradan takılan baalatalar belirli bir km den sonra alışr dediler kullanıma bağlı olarak 500 ile 1000 km arasında balatalar disklere alışır dediler ben 2000 küsür yol yaptım anca alıştı.
fren balataları ile diskleri bir daha ki sefer toptan değiştircem merak etme o da alışır...
.....TOYOTA COROLLA 2009 1,6 ELEGANT VE SİYAH.....
İyi şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2013, 12:38:52 »
benim arabamın fren balatalarını 35 000 km de değiştirdim trw marka taktırmıştım aynen sizin dediğiniz gibi  benimde sağ arka tekerlğin ordan ses geliyordu en ufak frenlame de dahi frene bastığımda benim balatalar ötüyordu kuş gibi. bu tür sonradan takılan baalatalar belirli bir km den sonra alışr dediler kullanıma bağlı olarak 500 ile 1000 km arasında balatalar disklere alışır dediler ben 2000 küsür yol yaptım anca alıştı.
fren balataları ile diskleri bir daha ki sefer toptan değiştircem merak etme o da alışır...
Nebi bey benim konu şöyle şu an üzerinde orjinal toyotanın balataları var 100 km de frenleme yapınca uğultu yapıyordu aşırı bir şekilde yei balata aldım trw marka onları taktım ama ses yine aynıydı sanırım diskler gitmişti geri söktüm yeni aldığım balataları orjinallerini taktım yeni disk alınca yeni balataları takacağım yeniden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2013, 15:52:13 »
Kaliperlerde sorun olma ihtimali yüksek, yetkili servislerin ücretsiz check-up yaptığı dönemler oluyor o zamana denk getirip baktırın.
Kaliperlerlerinde fiyatları yüksek, takımı 750 tl gibi birşeydi :)  :wacko: