0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar yine değişik bir konu ile fikirlerinizi almak istiyorum benzinli 2009 elegant aracıma acaba ESP taktırabilir miyim fayda / zararı olur mu acaba?
Nebi bey 2009 modellerde vsc yani esp opsiyoneldi . Şu anki aracınıza vsc taktırmaktansa satıp vsc li modeli almak hem çok daha ekonomik olur hem çok daha sağlıklı olur .
mahmut abi nebi abim esp taktırabilirmiyim demiş sanırım karışıklık oldu.
İlke . Esp toyota da vsc diye geçiyor . Bir kaç marka örnek verecek olursamHonda :VSAMitsubishi : ASCPorsche : PSMDiye geçer .Yani esp her markada esp diye geçmiyor . Toyota bu sisteme VSC demiş .
Hmm mahmut abi verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim
Aracınızda VSC yoksa bence satıp VSC' li olan versiyonla değiştirin derim. Bence arabanın en önemli birinci özelliğidir VSC. Ben şahsen asla binmem bu saatten sonra ESP' siz ya da VSC' siz arabaya. Resmen hayat kurtarıyor yani.
+1Benim 2 defa hayatımı kurtardı demeyim ama mutlak kazadan beni kurtardı .Kimisi VSC nin sadece 3 harften ibaret olduğunu sanıyor ve hiç önemsemiyor . Bence bu yasallaştırılıp tüm araçlarda standart olarak sunulmalı . Maliyeti de ciddi derecelerde değil .
Bir ABS frenin maliyeti 368 dolar, ESP' nin ise 111 dolar olduğunu okumuştum. Ve kesinlikle yasal standart haline getirilmeli bu sistem.
servislerde nedir bunun fiyatı 500 1000 lira mı