Gönderen Konu: Auris Arka Cam ve Taş Sesleri  (Okunma sayısı 2375 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Auris Arka Cam ve Taş Sesleri
« : Aralık 31, 2012, 12:48:50 »
Merhaba Arkadaşlar.
Yeni adığım Auris 1.6 A/t Elagant aracımın arka camlarını neredeyse hiç kullanamıyorum. 30-40 km/h ile bile giderken açıldığında içerde inanaılmaz bir ses oluyor. Hele 80-90 la giderken, arkada oturanın kolu yanlışlıkla cam açma düğmesine falan değerse ki bu sıklıkla oluyor, arabada resmen bir panik havası oluyor. Çünkü insanın kulaklarına zarar verecek kadar bir patırdama sesi oluyor. Çocuklar korkularından kapı koluna yaklaşımyorlar bile. Sizde de var mı sorun? Bir diğer sorunumda yolda en ufak bir mucurlanma oldu mu, araç kendine aşırı bir şekilde mucur atıyor. Metale gelen bu ses çok rahatsız edici. Orjinal lastiklerinin yerine kar lastiği taktırdım. Sorun yine devam ediyor. Kendi kendine taş atıyor.
Bunların yanıdan arabanın genel komforundan çok memunum. Yine bi araç alacak olsam hiç düşünmeden Auris alırım. 2 bin km ye gelince, Atiker marka OBD2 LPG kiti taktırdım. Şu ana kadar 500 km. yaptım çok memmunum. 2 sefer abs esp motor lambaları falan yaktı. Kapatıp yeniden çalıştırınca düzeldi. İkisinde de galiba tüpe geçerken yaptı. Galiba diyorum, çünkü geçişlerde normalde tık diye bir ses gelir, motor sesi falan değişirdi , bunların hiçbiri olmuyor. Özellikle aracın dışına çıkarak motor sesini dinledim. Çok dikkat etmeniz lazım, enjektörlerin sesini duymak için. Tekrardan atikere gitmedim henüz. Gidince bunu da çözeceklerini düşünüyorum. Dediğim gibi iyi ki Auris almışım. Kararımdan çok memnumum.

Toyota Club Türkiye

Auris Arka Cam ve Taş Sesleri
« : Aralık 31, 2012, 12:48:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Arka Cam ve Taş Sesleri
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2012, 17:14:56 »
arka camlardan gelen ses corolla hb de de var, bir çok kişidende duydum bu forumda, kronik bir sorun galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2012, 22:20:43 »
Auris 1.4 Dizel D-4D 2012 model var bende de. Aynı problemlerden ben de şikayetçiyim. Evet hafif stabilize yola bile girince sanki arabayı taşlıyorlar. Arka cam olayına da aynen katılıyorum.

Taş olayını lastiklerdendir diye düşündüm bende. Çarşamba günü kış lastikleri takılacak. Ben de bir daha dikkat kesilirim taş sesine.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2013, 12:37:11 »
Ben kar lastiği ile de denedim, orjinal lastikleri ide. Farketmiyor. Çok rahatsız edici bir şekilde kendi kendine taş atıyor. Lastikleri değiştirilirken iyice nceledim, ön lastiklerin üzeri keçe benzeri, hafif yumuşak bir malzeme. Arakalar ise bildiğin plastik. Tozluk taktırayım dedim, bulunduğum ilçede bulamadım. Sanırım internetten falan alıp kendim takacağım. Bilmiyorum sorun çözülür mü ama deneyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2013, 12:40:43 »
Ben kar lastiği ile de denedim, orjinal lastikleri ide. Farketmiyor. Çok rahatsız edici bir şekilde kendi kendine taş atıyor. Lastikleri değiştirilirken iyice nceledim, ön lastiklerin üzeri keçe benzeri, hafif yumuşak bir malzeme. Arakalar ise bildiğin plastik. Tozluk taktırayım dedim, bulunduğum ilçede bulamadım. Sanırım internetten falan alıp kendim takacağım. Bilmiyorum sorun çözülür mü ama deneyeceğim.
Tozlukla alakası yok dediğiniz durumun,mıcırlı yola girdiğinizda her araç kendine taş atar.Davlumbaza vuran taşlarda ses çıkarıyor doğal olarak.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2013, 13:34:52 »
Arka camların açma düğmesi herçekten kötü bir konumda oturan çoğu kişi dirseğiyle istemeden açıyor o yüzden bende sürekli kilitlemek zorunda kalıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2013, 17:03:35 »
çok şaşırdım 2002 2007 corollalarda davlumbazlar yumuşak bir malzeme ile kaplı ve taş sesi kesinlikle yok,  corollamı satım Yaris aldım sıfır ancak bundada davlumbazlarda koruma yok, auristede yok toyota mazlemeden iyice çalmaya başlamış :S  en sağlam efsane kasa ,  en kaliteli malzeme E12 kasada idi  4 cam bile full otomatikti ama yeni kasa corollada bile bu özellik yok, hata eski kasa corollada torpido yumucacık kapılarda yumuşacıktı ama yenisi tam bi fiyasko eskisine göre

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2013, 17:40:58 »
çok şaşırdım 2002 2007 corollalarda davlumbazlar yumuşak bir malzeme ile kaplı ve taş sesi kesinlikle yok,  corollamı satım Yaris aldım sıfır ancak bundada davlumbazlarda koruma yok.
Yok abi ya Aurislerde çamurluklarda bahsettiğin malzemeden var.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47836.0
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2013, 17:53:06 »
Camın farkında olmadan açılması ve araba içinde yaşanan panik anını sanırım çoğumuz yaşamışız :)

Arka camlardan gelen rüzgar sesi bence tamamen arabanın aerodinamiği ile alakalı. Ama cam üstü rüzgarlık takanlarda da bu sorun var mı acaba merak ettim?  :huh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2013, 18:07:36 »
Arka cam kumandalarının ergonomisiyle alakalı sadece.Biraz daha ileri de olsa daha iyi olabilirmiş.Ama kapının iç tasarımı öyle.Cam üstü rüzgarlığı ile sorun çözülür bence.
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2013, 18:12:04 »
Arka cam kumandalarının ergonomisiyle alakalı sadece.Biraz daha ileri de olsa daha iyi olabilirmiş.Ama kapının iç tasarımı öyle.Cam üstü rüzgarlığı ile sorun çözülür bence.
Belirttiğiniz duruma karşı en güzel önlem kilitlemek.Rüzgarlık olsa bile yeterince kesmez siz farkedene kadar.Diğer ses konusu ise tüm araçlarda oluyor o taş sesleri,tabi ne kadar mıcır olduğuna bağlı bu sesin miktarı.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2013, 19:30:38 »
bahsettiğiniz arka camları açınca gelen ses olayı gayet normaldir,  daha önce birçok araçta da tecrübe etmişliğim vardır aynı durumu, eğer arka camın açılması gerekiyorsa bu esnada ön camı da hafif araladığınız takdirde patırdama olmuyor...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 21, 2013, 19:53:00 »
Taş sesi benim aracımdada geliyor malesef..
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2013, 09:49:13 »
Yok abi ya Aurislerde çamurluklarda bahsettiğin malzemeden var.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47836.0

Mustafa madem bu kaplama var , nerden geliyor bu taş sesi ? ozaman davlubazlara değil aracın başka bir yerine çarpıyor demektir yanılıyormuyum ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 22, 2013, 18:34:16 »
Mustafa madem bu kaplama var , nerden geliyor bu taş sesi ? ozaman davlubazlara değil aracın başka bir yerine çarpıyor demektir yanılıyormuyum ?
Büyük ihtimal öyle abi ama,beyefendinin dediğine göre en ufak mıcırda falan aracın kendine kendine mıcır attığını belirtiyor.Ben yazın köyde kullanırken patiye asılınca sadece biraz oluyordu normal kullanımda herhangi bi sorun yoktu.