Gönderen Konu: İlk çalışmada gelen ve 3-4 dk süren cızırtı sesi? yardım  (Okunma sayısı 1752 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
       Geçtiğimiz haftalarda Erzurum-Oltu istikametindeyken domuza çarptım ve aracıma bir hayli zarar verdi. >:( Ön kaput, panjur, radyatör, ve farlar değişti. Cumartesi günüde teslim aldım aracımı. Ancak çarpmanın etkisiyle şarj dinamosuna bağlı olan kablolarla birlikte sokette zarar görmüş, Oltuda olduğum ve yedek parça sıkıntısı olduğu için elektirikçi normal yoldan bağlantı yapmış. Yalnız bununla alakalımıdır bilemiyorum bazı sorunlar baş gösterdi.
1- Kontağı çevirdiğimde normalde akü lambası yanardı artık yanmıyor.
2- Aracı ilk çalıştırdığımda motor ısınana kadar sanki bir demir başka bir demire sürter gibi oluyor ve motor ısınınca ses kendiliğinden gidiyor.
3- Bugün işe gelirken kontağı çevirdim ve hiç marş almadı dedim acaba akü mü bitti ama sorun o değil çünkü dün 80 km yol yaptım aracımla ve aracı hafif meyilli yere iteleyip hafif hareket halindeyken tekrar marşa bastım(vurdurmadım) bu sefer marş aldı ve çalıştı ama o dediğim cızırtı sesi yine nerden baksanız 3-4 dk sürdü. İşe geldim tekrar denedim yine marş almadı.
    Acaba sorun neden olabilir. Çok sevdiğim aracımdan artık soğumaya başladım :( Lütfen yardım.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk çalışmada gelen ve 3-4 dk süren cızırtı sesi? yardım
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2012, 20:01:22 »
arkadaşlar sanırım kimse yardımcı olacak cevabı bilmiyor. Kimse bir şey yazmamış ama neyseki sorunum çözüldü ben yinede bilgilendirme amaçlı cevap yazayım sizlere. Aracımı öğle arası sanayiye götürdüm ustaya baktırır baktırmaz marş motorundan olduğunu söyledi ve aracı orda bıraktım 2-3 saat sonra usta beni aradı sorunun çözüldüğünü söyledi. Mesai çıkışı aracı teslim aldım ancak geç olduğu için detaylı sorup bilgi alamadım yarın tekrar gideceğim yarın sorarım. Bu arada arasına 60 lira sıkışmış :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5