Gönderen Konu: aracımın camını kırmışlar.. oto alarm taktıracağım? yardım  (Okunma sayısı 5048 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
arkadaşlar dün sabah işe gitmek için evden çıktım bir de ne göreyim arabamın sağ arka kelebek camını kırmışlar cam tuz buz olmuş arka kapı açık.. kontrol ettim arabamı, içinden hiç bir şey alınmamış.. ne amaçla kırmışlar bilmiyorum.. sonrasında bir de baktık ki komşularımdan birisinin arabasında ve arka sokakta bir kaç arabaya daha aynı şey yapılmış.. tabi yaşadığım tedirginliği siz düşünün artık.. neyse lafı çok uzatmayayım vardır her şerde bir hayır dedim.. aldım kasko poliçemi gittim hemen serviste camı taktırdım.. Allah bir daha yaşatmaz inşallah..

sizlere sormak istediğim fikir almak istediğim bir şey var.. arabama alarm taktırmak istiyorum.. istanbuldayım, nerde taktırayım ya da hangi marka alarm taktırayım..
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun, İstanbulda terörist çok.

Alarm için Cenmax veya Desi ilk aklıma gelenler.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
Abi bu işin uzmani desi alarm. Istanbulda ki şubelerinden herhangi birinde taktırabilirsin. Gecmiş olsun.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • BOZKURT 68
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Bence araciniz kaskoya uygunsa alarm yerine kasko yaptirmanizi tavsiye ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun. Bizim eski arabanın(Ford Fiesta 2006) kelebek camını kırıp içindeki oyuncak arabayı almışlar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Abi geçmiş olsun bende desi iyi diye biliyorum . Fazla pahalı bir şeyde değil diye biliyorum bence de taktırmakta fayda var .

Geçmiş olsun. Bizim eski arabanın(Ford Fiesta 2006) kelebek camını kırıp içindeki oyuncak arabayı almışlar. :)

Hikmet oyuncağıyla nasıl yetinmişler gerçeği dururken . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Abi geçmiş olsun bende desi iyi diye biliyorum . Fazla pahalı bir şeyde değil diye biliyorum bence de taktırmakta fayda var .

Hikmet oyuncağıyla nasıl yetinmişler gerçeği dururken . :)
:) Abi, zaten isteseydi biz verirdik oyuncağı. :) Bide arka koltuğu öne yatırmışlar, bagajda akü vardı, ona dokunmamışlar. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun, İstanbulda terörist çok.

Alarm için Cenmax veya Desi ilk aklıma gelenler.

teşekkürler Alper hocam.. istanbulda hem de istemediğiniz kadar çok bunlardan.. dediğiniz markalara bakacağım..
Abi bu işin uzmani desi alarm. Istanbulda ki şubelerinden herhangi birinde taktırabilirsin. Gecmiş olsun.

teşekkür ederim.. peki senin bildiğin bir yer var mı Sinan
Bence araciniz kaskoya uygunsa alarm yerine kasko yaptirmanizi tavsiye ederim

Salih bey arabamın kaskosunun bitmesine 2 gün kalmıştı, kaskoyuda yeniledim zaten.. kaskosuz arabaya binilmez.. alarm da olsun istiyorum, hem biraz caydırıcı olur..

sağol Hikmet.. benim arabanın da kelenek camını kırmışlar.. bilseydim oyuncak araba koyardım ayıp etmişim valla onlara :D

sağol Mahmut valla pahalı da olsa yaptıracağım.. çünkü tedirgin oldum bir kere..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • BOZKURT 68
  • 1 kere teşekkür edildi
o zaman desi taktirin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun. Toyota servisler, cenmax kullanıyor sanıyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: aracımın camını kırmışlar.. oto alarm taktıracağım? yardım
« Yanıtla #10 : Aralık 29, 2012, 13:20:50 »
Geçmiş olsun, önemli olan alarm taktırmak değil araca uyum sağlamasıdır. Bazı alarmlar sadece öterler halbuki sistem bu olmamalı, İmmobilizerla birlikte çalışmalı ki bir yararı olsun. Benim tavsiyem servisteki Cenmax alarmı taktırmanız araca uyum sağlamalıdır. ;)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 29, 2012, 14:43:54 »
Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Alarm bu tür olayları engellemiyor maalesef. Eğer aracınız ile full entegre bir alarm almayacaksanız kırmızı yanıp sönen bir led ile bu işi çözebilirsiniz.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 29, 2012, 15:08:22 »
Geçmiş olsun, önemli olan alarm taktırmak değil araca uyum sağlamasıdır. Bazı alarmlar sadece öterler halbuki sistem bu olmamalı, İmmobilizerla birlikte çalışmalı ki bir yararı olsun. Benim tavsiyem servisteki Cenmax alarmı taktırmanız araca uyum sağlamalıdır. ;)
Sercan abi, İmmobilizer ne işe yarıyor. Benim arabada İmmobilizer var. Eğer ben aracın kapılarını açmadan önce kapıyı zorlamışlarsa, araba çalışmıyor parklar yanıp sönüyor. Sonra arabayı kilitliyorum 1 dk bekliyorum açıyorum eski haline dönüyor. Sanırım bu işe yarıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 29, 2012, 15:38:06 »
Sercan abi, İmmobilizer ne işe yarıyor. Benim arabada İmmobilizer var. Eğer ben aracın kapılarını açmadan önce kapıyı zorlamışlarsa, araba çalışmıyor parklar yanıp sönüyor. Sonra arabayı kilitliyorum 1 dk bekliyorum açıyorum eski haline dönüyor. Sanırım bu işe yarıyor.

İmmobilizer Nedir
1944 yılında Frank Marugg tarafından bulunmuş ve 1958 yılında yine kendisi tarafından patenti alınmıştır. Gelişen dünya koşullarında; artan hırsızlık olaylarıyla beraber kullanımı standart hale getirilmiştir. İlk olarak İngiltere‘de 1997 yılında devlet tarafından kullanımı zorunlu kılınmıştır. Bunu takiben diğer ülkeler de zaman içerisinde immobilizer sistemini standartlaştırmıştır. Günümüzde tüm yeni model araçlarda bu sistem kullanılmaktadır.

Çalışma Şekli
İmmobilizer sistemini kullanan bir otomobilin kontağı ve anahtarı özeldir. Kaputun altına gizlenmiş bir bölgede ana ünitesi bulunmakta olup anahtar uyumsuzluğunda motora yakıt gönderilmesini veya ateşleme sisteminin bujileri tetiklemesini elektronik olarak engeller. Bu sayede filmlerde sıkça gördüğümüz düz kontak yapılarak otomobil yürütme olayı tarihe karışmıştır. Sistemin özel bir çip barındıran anahtarı kontağa takıldığında ana üniteden bir elektrik sinyali gönderilerek manyetik alan oluşturulur. Bu manyetik alana maruz kalan anahtar çipi kendisine entegre bobin vasıtasıyla şarj edilerek üzerindeki şifreli kodu radyo frekanslarıyla ana ünitenin okuyucu alıcısına gönderir. Alıcı, kodun doğru olması durumunda motorun çalışmasına izin verir ve marş motoru, distribütör ve yakıt pompası tetiklenir.

Anahtar kontağa takıldıktan milisaniyeler içinde gerçekleşen bu işlem döngüsü anahtar kontaktan çıkarıldığı an devre dışı kalmaz. Eğer anahtar çıkarıldıktan 20sn. sonra tekrar araç çalıştırılmak istenirse, immobilizer sistemi devreye girmez ve doğrudan motor çalışır. 20sn. dolduğunda ise immobilizer sisteminin sağladığı tüm güvenlik unsurları aktifleşir.

Otomobil hırsızlığını tüm dünya verilerinde ortalama %75 oranında azaltan bu sistemin de zayıf noktaları bulunmaktadır. Kaput açılıp immobilizer ana ünitesine ulaşılırsa kolay birkaç işlemle devre dışı bırakılabilmektedir. Bu nedenle immobilizer’e güvenmek tek başına yeterli olamamaktadır. Oto alarm sistemleri bu noktada güvenlik artırıcı unsurların en başında gelmektedir. Tabi teknolojinin ilerlemesiyle immobilizer sistemlerinde de ulaşılmasını ve devre dışı bırakılmasını zorlaştırıcı önlemler geliştirilmiştir.

İmmobilizer sistemi eskiden çok pahalı ve üst segment araçlarda kullanılan bir donanımken, şu an oldukça makul seviyelerde tüm araçlara fabrika çıkışlı olarak bağlanıp piyasaya sürülmektedir. Bu sistemin en sıkıntılı noktalarından biriyse, anahtarın kaybedilmesidir. Bu durumda birçok kullanıcı çok yüksek fiyatlar sebebiyle mağdur kalmakta olup orjinal anahtarın yenisini temin etmekte zorluk yaşamaktadır. Bu gibi durumlarda profesyonel destek sağlayan ve kaybolan anahtarın neredeyse birebir yedeğini sağlayabilen özel kuruluşlar bulunmaktadır.

Kaynak : http://www.hakkinda-bilgi-nedir.com/immobilizer-nedir+immobilizer-hakkinda-bilgi
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 29, 2012, 16:20:26 »
Teşekkürler Ali abi. Bilgilendirme iyi oldu. İmmobilizer'in ne olduğunu bilmiyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 29, 2012, 17:53:21 »
Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Alarm bu tür olayları engellemiyor maalesef. Eğer aracınız ile full entegre bir alarm almayacaksanız kırmızı yanıp sönen bir led ile bu işi çözebilirsiniz.

amin Ali hocam inşallah hiçbirimiz yaşamayız bir daha.. bu arada Ali hocam araç ile full entegre derken ne demek istediniz tam anlayamadım.. immobilizer ile mi bağlantılı olmalı yani? servisin taktıklarından mı bahsettiniz.. servisi aradım bugün cenmax marka takıyoruz dediler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 29, 2012, 17:57:01 »
Geçmiş olsun. Toyota servisler, cenmax kullanıyor sanıyorum.

teşekkürler Vedat bey.. bugün servisleri aradım cenmax dedier

teşekkür ederim Sercan hocam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 29, 2012, 19:36:32 »

amin Ali hocam inşallah hiçbirimiz yaşamayız bir daha.. bu arada Ali hocam araç ile full entegre derken ne demek istediniz tam anlayamadım.. immobilizer ile mi bağlantılı olmalı yani? servisin taktıklarından mı bahsettiniz.. servisi aradım bugün cenmax marka takıyoruz dediler..

Evet servisin takacağı ve aracınız ile uyumlu olması önemli, sonradan takılan alarm sistemleri genelde zamanla sorun çıkartıyorlar ve normal kullanımda bile can sıkabiliyor. Entegre olmasından kastım Sercan'ın belirttiği husus idi, zaten servis ile görüşmüşsün.

Ama yine söylüyorum araç içinden hırsızlık için taktıracaksanız taktırmayın, aracın çalınmasına karşı taktıracaksanız taktırmayın sigorta yaptırın ya da araç takip sistemi taktırın. Alarmın caydırıcılık dışında hiçbir faydası yok, caydırmak için yanıp sönen kırmızı bir led lamba işinizi görecektir. 2008'den bugüne kadar alarm olmayan araçları kullandım tek hırsızlık olayı ben arabanın içinde otururken oldu, varın gerisini siz düşünün :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 29, 2012, 19:52:26 »
Ben cevap verene kadar Ali Abi anlatmış durumu.

Geçmiş olsun tekrar.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 30, 2012, 00:19:31 »
Evet servisin takacağı ve aracınız ile uyumlu olması önemli, sonradan takılan alarm sistemleri genelde zamanla sorun çıkartıyorlar ve normal kullanımda bile can sıkabiliyor. Entegre olmasından kastım Sercan'ın belirttiği husus idi, zaten servis ile görüşmüşsün.

Ama yine söylüyorum araç içinden hırsızlık için taktıracaksanız taktırmayın, aracın çalınmasına karşı taktıracaksanız taktırmayın sigorta yaptırın ya da araç takip sistemi taktırın. Alarmın caydırıcılık dışında hiçbir faydası yok, caydırmak için yanıp sönen kırmızı bir led lamba işinizi görecektir. 2008'den bugüne kadar alarm olmayan araçları kullandım tek hırsızlık olayı ben arabanın içinde otururken oldu, varın gerisini siz düşünün :(

Ali hocam teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı