Gönderen Konu: Yeni Auris'imle geçirdiğim ilk ayım  (Okunma sayısı 1633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Yeni Auris'imle geçirdiğim ilk ayım
« : Aralık 28, 2012, 16:53:00 »
Merhabalar,

1.4 dizel otomatik comfort extra Auris'imi alalı bir ayı tamamladım. 700 km yol yaptım. Bu süre içerisindeki izlenimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum, tabi sizinde fikirlerinizi merak ediyorum.

1) El freni çok yumuşak, hareket halindeyken çok kolay hareket edebiliyor hafif kaldırdırdığımda hemen ikaz veriyor.. sanki boşluk varmış hissi uyandı bende.

2) Frenden gaza ayağınızı geçirdiğinizde topuk kısmı paspas üzerinde kayıyor hissi var, bu sizde de oluyor mu? yoksa ben mi tam olarak ayağımı ayarlayamıyorum :) bu arada paspaslar orjinal.

3) arka koltuktaki emniyet kemeri tokası dışarda duruyor ortada oturanlar için büyük problem aslında gizlenebilirmiş.

4) Ankarda'ki Melih Bey'den led kapı ışığı yaptıracağım, kendisi ile görüştük. bu uygulamayı iyi bir elektrikçide yaptırmak istiyorum, tavsiye edeceğiniz usta olur mu? yada serviste yaptıran oldu mu?

5) Sustalı anahtarı da yarın hacaoğlu anahtara (forumdan bulmuştum) yaptıracağım.

yakın zamanda 1000 km bakımı için servise gideceğim, servis sırasında önereceğiniz şeyler var mıdır? onlardan talep edebileceğim birşeyler olabilir mi acaba?

bu arada aracımı gerçekten çok seviyorum :)

Toyota Club Türkiye

Yeni Auris'imle geçirdiğim ilk ayım
« : Aralık 28, 2012, 16:53:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Today Tomorrow Toyota
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'imle geçirdiğim ilk ayım
« Yanıtla #1 : Aralık 28, 2012, 18:02:52 »
Öncelikle yeni aurisiniz hayırlı olsun bende 2012 model 1,33 comfort kullanıcısıyım el freni konusunda evet yumuşak ve hatasız şekilde kullanıyorsunuz.
Paspas olayına gelince de paspasın şöför tarafında 2 adet sabitlemek için uçlar var onları taktığınıza emin olun, paspas biraz tüylü olduğundan size öyle bir his de veriyor olabilir.
Arka koltuk da ki kemer takma yerleri gerçekten arkada oturanlar için sinir bozucu bir durum.
Sustalı anahtarı yetkili servise sorarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum kilit sisteminiz garanti dışı olabilir.
1000 km bakımı ücretsizdir ortalama 1 saat sürer herhangi bir aklınızda kalan şüphe endişe fikir sunumu merak edilenleri sorabilirsiniz.

İyi günler dileklerimle.
R1 3 5 
╚╬╬╬      2012 Auris 1.33 Comfort.
  2 4 6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 28, 2012, 19:48:40 »
Sustalı anahtarın garantiye etki edeceğini düşünmüyorum.Sadece kutuyu değiştiriyoruz.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Aralık 29, 2012, 15:24:14 »
Anahtarı suan yaptırıyorum. Sağolsun arkadaşlar oldukça ilgili, zaten forumdan gelen cok kişi de olmuş.
garanti olayı benim de aklıma geldi ama sadece kutu değişiyor, cipi diğer kutuya alıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 29, 2012, 16:35:26 »
Nice 1 aylara Halil bey. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • KralFerdi
  • Kan Grubu: 0-
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 29, 2012, 23:50:46 »
     Allah ( C.C. ) kaza bela vermesin iyi bir seçim Auris çok iyi bir araçinanın sizi üzmez bede çok memnunum canım Aurisimden

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2012, 23:57:06 »
Hayırlı olsun ALLAH Kaza bela vermesin. Anahtarı ne kadara yaptırıyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2012, 03:09:48 »
Aracınız hayırlı olsun. Ben de 1,5 ay önce dizel comfort plus almıştım vsc'den dolayı. Keşke 2-3 bin lira daha verseydiniz. Allah kazadan korusun inşallah. Ben araç 1. ayında iken ufak çaplı bir kaza atlattım. Kasko sağolsun, araç şu an serviste. Nasipse çarşamba günü teslim alacağım.

1000 bakımı kısa bir bakım. Zaten ücretsiz. Aklınıza takılanları sorabiliyorsunuz. Bana kalırsa eğer yaptırmamışsanız, 1000 bakımında iken Garanti Extrayı da yaptırın. Garanti Extrada, süspansiyon, karoser, ön takım gibi parçalar garanti kapsamında değil ancak, aracın motor, güvenlik ve elektronik aksamı garanti kapsamında oluyor 2 yıl daha. Aracınız dizel olduğu için diyelimki 4. yılda turbo motoru bozuldu, bügünün parasıyla 3bin lira. Bence 480 TL için değer :D

Ayrıca ben servisle konuştuğumda 1000 değil, 1500'de bekliyoruz sizi demişlerdi. Siz de servisinizle görüşün derim. El freni konusuna gelince evet el freni yumuşak. Ancak tam sağlam asılmazsanız, tam kilitleme yapmıyor malesef. Bizzat denedim. :D Bende kolçak olduğu için el frenine istemsiz elim hiç gitmiyor açıkçası. comfort extraları bilmiyorum tam olarak kolçak var mı yok mu diye.

Sustalı anahtar benim de gönlümden geçiyor ancak buralarda yaptırabileceğim kimse yok. Kasko kiralık Linea verdi araç serviste diye. Onun anahtar sustalı ve çok da şık duruyor.

Tekrardan hayırlı olsun. Allah kazadan beladan korusun sizi de aracınızı da.
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ocak 02, 2013, 10:05:31 »
Herkese merhaba,

Anahtarı 40 TL'ye Hacaoğlu (yenibosna'da) yaptırdım. Aslında 50 TL ama forumdan geldiğinizi söylediğinizde 40 TL'ye yapıyorlar. Biraz anahtar uğraştırdı ama hoş birşey oldu, sonuçta ilk halinden iyidir.

Garanti uzatmaya gelince yaptırmayı bende düşünüyorum, nelere vermiyoruzki 400 tl, birde sınırsız km garanti demişlerdi diye hatırlıyorum...

haftasonu araca boya koruması yaptırdım birde, çok güzel parlıyor :)

Toyota üretimde çalışan arkadaşlarım var haftasonu aracı kontrol ettirdim hatalı kusurlu birşey var mı diye garantiden değiştiririm diye sıkıntılı bir şey çıkmadı :) eğer sizlerin aklına takılan birşey olursa kalite departmanlarına sordurabilirim...

bu arada yeni Auris'lerde bazı sıkıntılar olduğunuda söyledi, yeni Auris'in tam anlamı ile oturması 1 yılı bulacak gibi...

Allah kazasız belasız kullanmamızı nasip etsin inşallah...