Gönderen Konu: Subap Ayarı  (Okunma sayısı 1283 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • JDM AE 101
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Subap Ayarı
« : Aralık 28, 2012, 15:56:07 »
Arkadaşlar aracıma subap ayarını yaptık.üst kapağı açtığımda gerçekten çok şaşırdım çünkü subaplar çok sıkıydı.LPG li araçlarda normaldir diyerek ayara başladık ama çok tecrübeli bir ustamın tavsiyesine uyarak 25 sentel olarak ayarladık subapları.gerçi eskiye göre biraz şıkırtı olsada aracın çekişi falan gerçekten gözle bile görülecek şekilde arttı :alkis:.Ama daha önce yaptığımda hep 20 sentel ayarlamıştım şimdi 25.Usta böyle daha iyi desede içimde yinede bir tereddüt olmadı değil :-\. birde sizlerin fikrini alayım dedim zararı olurmu sizce veya zararı yararı ne olur ?
Aşkı anlatan en iyi kelime '' toyota''

Toyota Club Türkiye

Subap Ayarı
« : Aralık 28, 2012, 15:56:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Subap Ayarı
« Yanıtla #1 : Aralık 28, 2012, 16:49:49 »
Sibop ayarı yapmayı bilen bir arkadaş varmıdır aramızda bilmiyorum .Aracınızın ne oldugunu kaç model hangi ksa oldugunuda belirtmemişsiniz.Benim bildigim araç 1-2 gün hiç çalıştırılmaz motor iyice sogur .Motor kaputunu içinde veya herhangi bir yerinde sibop aralıkları yazar orjinali ne ise ona göre ayarlanız üst kapat kapakçıya götürülür herhangi bir dönüklük varsa taşlanır araç benzinde denenir ayarlar normal ise .LPG gaz ayarı buna göre yapılır .Hiçbir zaman lpg ye göre aracın motor ayarları yapılmaz motor benzin için üretilmiştir lpfg harici br yakıttı o arbaya uydurulur araba yakıta uydurulmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • JDM AE 101
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: Subap Ayarı
« Yanıtla #2 : Aralık 28, 2012, 18:15:34 »
Motor soğukken yapıldı aracın ayarları zaten ama kastettiğim bu değildi cevabınız için teşekkür ederim ayrıca aracım 1996 model corolla 1,3
Aşkı anlatan en iyi kelime '' toyota''