Gönderen Konu: Hasar bedeli aldıktan sonra kasko iptal edilebilirmi?  (Okunma sayısı 2689 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Hasar bedeli aldıktan sonra kasko iptal edilebilirmi?
« : Aralık 27, 2012, 22:37:18 »
1.33 Auris aracımızın pert olması için önerdikleri 30.000 TL ücreti beğenmediğim için aracın hasar bedelini alıp, hasarlı haliyle satmaya karar verdim. Bu şekilde bir miktar daha fazla para alabileceğim. Ancak merak ettiğim konu şu. Aracımı bu şekilde elden çıkardıktan sonra (pert olmadan, hasarlı haliyle satarsam)satış işleminden sonra kasko poliçemi iptal edebilirmiyim? Pert olursa geri kalan taksitleri mutlaka ödemem gerekiyormuş. Ancak bu şekilde devredersem, kalan taksitleri ödemeden poliçeyi iptal edebilirmiyim? Araç Toyota Kaskolu (Altın Poliçe). Aksigorta'yı telefonla aradığımda net bir yanıt vermediler.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Toyota Club Türkiye

Hasar bedeli aldıktan sonra kasko iptal edilebilirmi?
« : Aralık 27, 2012, 22:37:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
Ynt: Hasar bedeli aldıktan sonra kasko iptal edilebilirmi?
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2012, 23:35:51 »
1.33 Auris aracımızın pert olması için önerdikleri 30.000 TL ücreti beğenmediğim için aracın hasar bedelini alıp, hasarlı haliyle satmaya karar verdim. Bu şekilde bir miktar daha fazla para alabileceğim. Ancak merak ettiğim konu şu. Aracımı bu şekilde elden çıkardıktan sonra (pert olmadan, hasarlı haliyle satarsam)satış işleminden sonra kasko poliçemi iptal edebilirmiyim? Pert olursa geri kalan taksitleri mutlaka ödemem gerekiyormuş. Ancak bu şekilde devredersem, kalan taksitleri ödemeden poliçeyi iptal edebilirmiyim? Araç Toyota Kaskolu (Altın Poliçe). Aksigorta'yı telefonla aradığımda net bir yanıt vermediler.
  İptal ettiremezsiniz diye biliyorum.Nasılki aracı değiştirdiğinizde kaskoda yeniden yapılıyorsa,satarkende borcunu bitirmediğiniz bir poliçeyi iptal ettiremezsiniz.Ancak kalan tutarı yatırıp sonra iptalini isteyebilirsiniz.Yada borcu yatırırsınız aracı satarsınız kasko iptal olur otomatikmen.Ancak yinede daha iyi bir bilenden veya Aksigortanın herhangi bir acentasına giderek bilgi alabilirsiniz.Ben olsam hiç uğraşmazdım.Hasarlı aracı alanlar ölü fiyatına almak isteyeceklerdir.İlla satmak istiyorum derseniz aracı kasko firmasına verip pert ücretini aldıktan sonra onlardan satın alma konusunda şansınızı deneyebilirsiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2012, 23:41:44 »
araç kaç model ?
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2012, 23:51:33 »
Benim bildiğim aracın açık dosyası varken kasko iptal edilmiyor. Hasar işlemleri bitip dosyası kapanınca iptal edebilirsiniz bence. Paranızı alıp aracı satınca iptal olur. Taksitli çekim yapmışsanız taksitleriniz aynen devam eder, geriye kalan aylara ait tutar kredi kartınıza yatar. Bence durum bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 28, 2012, 09:38:59 »
bencede araç pert parasını ize verirlerse arabayı size vermezler yanlışınız var bu konuda bence yada hasar onarım parasını verirler ve arabayı öyle alabilirsiniz diye biliyorum.pert olayında bilmiyorum ama daha önceki kaskolarımda 1200 tl ye yaptırdığım arabamda 1 2 ay sonra bir hasar oluştu 1,750 tl tutmuştu yaptırdım kaskodan(toyota gümüş kasko) 3 ay sonra arabayı sattığımda kaskoyu iptal ettirdiğimde 400 tl geri ödeme almıştım
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 29, 2012, 00:22:09 »
Araç 2011 model. Benim durumun son iletilen mesajdaki duruma benziyor. Ben aracı pert ettirmiyorum. Hasar bedelini aldıktan sonra aracı hasarlı haliyle başka birine devrediyorum. Oda kendi imkanları ile tamir ettirip satacak.
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 29, 2012, 22:28:33 »
ahmet arkadaşımız hasar bedelini sigortadan alıyor atıyorum 15.000 liralık hasar var. arabayıda normal satışla hasarlı haliyle 20.000 liraya satıyor sonuç olarak eline daha fazla para geçiyor böyle yapılabiliyor. arabayı sattığınız için kalan ayların parasını alabilirsiniz.