Gönderen Konu: motor ve yağ ışığı kontağı çevirip marş yapmadığım zaman sönmüyor yardım...  (Okunma sayısı 34306 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Take the best seperate the rest
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '03
motor ve yağ ışığı kontağı çevirip marş yapmadığım zaman sönmüyor , diğer ışıklar sönüyor , marş yapıp motoru çalıştırdığım zaman ise sönüyorlar ve yolda giderkende hiçbir zaman yanmıyorlar

sebebi ne olabilir ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Zaten öyle olması lazım. Araba çalışırken yanmaması lazım. Ben arabanın göstergesine resim çekiyordum, bazı ışıklar sönüyor, motor ve yağ ışığı sönmüyor. Çalıştıktan sonra söner(terettüdde kaldım ben mi yanlış hatırlıyorum).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
sorun nerede onu anlamadım ki ben ? ilk arabanız mı ? veya hangi arabada marş yapmadan yağ ışığı sönüyormuş ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Serkan bey araç çalışmadıktan sonra motor yağ ikaz lambası sönmez bu bütün araçlar için geçerlidir..Araç çalışırken yanarsa sorun vardır ozaman hemen aracınızın motorunu durdurup yağ seviyesini kontrol etmeniz gerekmektedir...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Take the best seperate the rest
  • Model Yılı: '03
evet biraz saçma bir soru oldu biliyorum ama diğer ışıklar sönerken bu ikisinin marştan sonra sönmesinin

sebebini merak etmişimdir hep o nedenle sormuştum,

yanıtlar için teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
yağ lambası basınç ile çalışır. yani yağ basıncı varsa söner. yağ basıncı için yağ pompasının çalışması lazım. o pompada motorun hareketi ile çalışır. ancak çalışınca basınç yaratır. motor dönmüyorken sönmesi gayet normal.
arıza lambası ise birçok sensöre bağlıdır. bu sensörler ancak motor çalışırken normal değerleri verirler. oyüzden motor arıza ışığıda ancak çalışırken sönebilir.

arabada birde akü şarj lambası vardır. buda motor çalışmadan sönmez.