Gönderen Konu: Sanırım dün kötü birşey yaptım  (Okunma sayısı 2736 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Sanırım dün kötü birşey yaptım
« : Aralık 27, 2012, 11:54:43 »
Dün arabayla uğraşırken fren hidroliğinin kapağını açtım hani bir sıkıntı oldu mu hiç bilmiyorum böyle bir durumda sistem hava yapar mı ? Kapağını kapattıktan sonra baya bir pompaladım freni çıktım biraz dolaşıp fren denedim hiçbir sıkıntı yoktu ki daha bir güzel oldu gibi geldi hemen yapıştırıyor içinde hava falan mı kaldı acaba ?  Babama da daha konusunu açamadım eğer sorun olacaksa direk söyleceğim sanayiye gideriz bu arada hidrolik değişir ama sorun yoksa konusunu bile açmayı planlamıyorum :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

Sanırım dün kötü birşey yaptım
« : Aralık 27, 2012, 11:54:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Sanırım dün kötü birşey yaptım
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2012, 12:00:02 »
arkadaş niye kurcalıyon arabanın orasını burasını  :D
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 27, 2012, 12:01:17 »
arkadaş niye kurcalıyon arabanın orasını burasını  :D

Merak işte şunca senedir hep açmaya korktuğum kapağı lapss diyip dün açtım :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2012, 12:05:00 »
olmaz olmaz birşey gerekli uygulamayı yapmışsın zaten sert fren yapıp hava kalmadığına emin olduysan sorun olmaz ... Ama kardeşim neden kurcalıyosun arabanın orasını burasını :D ufak bir hata kötü sonuçlar doğurabilir ;)
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 27, 2012, 12:08:20 »
olmaz olmaz birşey gerekli uygulamayı yapmışsın zaten sert fren yapıp hava kalmadığına emin olduysan sorun olmaz ... Ama kardeşim neden kurcalıyosun arabanın orasını burasını :D ufak bir hata kötü sonuçlar doğurabilir ;)

Abi şunca senedir az buçuk tanımışsındır beni kurcalamayı seviyorum kurcalayarak öğreniyorum :P :D Sanırım biraz daha erken abs devreye giriyormuş gibi geldi :D

Yok bu olayda ufak bir hatada sıkıntı olur bu fren konusu hassas bir konu :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 27, 2012, 12:13:47 »
Abi şunca senedir az buçuk tanımışsındır beni kurcalamayı seviyorum kurcalayarak öğreniyorum :P :D Sanırım biraz daha erken abs devreye giriyormuş gibi geldi :D

Yok bu olayda ufak bir hatada sıkıntı olur bu fren konusu hassas bir konu :/
kardeşim işin aslı basit bir iş değil sen güzelce bir kontrol et borularda hiç hava kabarcığı kalmaması lazım birde su ile kesinlikle temas etmemesi lazım üzerine su kaçmadığında emin ol ... kapağını açınca birşey olmaz diye düşünüyorum... ama değişimi zor oluyor onun ...
önemli konular bunlar ben sorumluluğu atayım üzerimden bir ustaya danış bence ayak üstü :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 27, 2012, 12:18:08 »
ben dün balataları değiştirirken kapağı açtım pistonu geri iterken hava yapmasın diye işimi bitirdim kapağı taktım hiç bir şey olmaz sıkıntı yapma
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 27, 2012, 12:18:52 »
sanayide dükkandayım  dua et sordum şimdi ayak üstü bosch tune servis ustasına birşey olmaz dedi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 27, 2012, 12:22:11 »
olmaz bi şey ya o kadar kolay mı hava yapması
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 27, 2012, 12:26:44 »
kardeşim işin aslı basit bir iş değil sen güzelce bir kontrol et borularda hiç hava kabarcığı kalmaması lazım birde su ile kesinlikle temas etmemesi lazım üzerine su kaçmadığında emin ol ... kapağını açınca birşey olmaz diye düşünüyorum... ama değişimi zor oluyor onun ...
önemli konular bunlar ben sorumluluğu atayım üzerimden bir ustaya danış bence ayak üstü :D

Valla bir sıkıntı yok gibi duruyor 10 km kadar gezdim boş bulduğum yerlerde genelde sert olmak üzere yumuşak frenlemeler yaptım herhangi bir sıkıntı görmedim.. Su ile temas ettirmedim zaten fren pedalında bir boşalmada yok yani bir anda yumuşamıyor gayet eskisi gibi açtım içine baktım direk kapattım sonra freni pompalayıp tura çıktım abcim :)

ben dün balataları değiştirirken kapağı açtım pistonu geri iterken hava yapmasın diye işimi bitirdim kapağı taktım hiç bir şey olmaz sıkıntı yapma

Çok teşekkürler Mustafa abi :)

sanayide dükkandayım  dua et sordum şimdi ayak üstü bosch tune servis ustasına birşey olmaz dedi ;)

Ohh ya rahat bir nefes alabilirim çok teşekkür ederim Abicim ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 27, 2012, 12:35:39 »
Bir şey olmaz, iki ay önce bende açıp birazını enjektör ile aldım çünkü kitapçıkta gösterilen seviyeden fazla duruyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 27, 2012, 12:45:39 »
Bir şey olmaz, iki ay önce bende açıp birazını enjektör ile aldım çünkü kitapçıkta gösterilen seviyeden fazla duruyordu.

Arkadaşlar bilginiz olmadan bu tip şeyleri yapmayınız. O seviye fren balatası bittikçe aşağı iner diye biliyorum. Sizin onu eksiltmeniz fren balatanızın bitmeye başlamasıyla zaten seviyesi düşecek olan hidroliğin dahada düşük olmasına sebep olabilir. Lütfen bir bilene danışınız. Fren çok önemli bi konudur.
Opel Corsa D Enjoy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 27, 2012, 12:50:50 »
Arkadaşlar bilginiz olmadan bu tip şeyleri yapmayınız. O seviye fren balatası bittikçe aşağı iner diye biliyorum. Sizin onu eksiltmeniz fren balatanızın bitmeye başlamasıyla zaten seviyesi düşecek olan hidroliğin dahada düşük olmasına sebep olabilir. Lütfen bir bilene danışınız. Fren çok önemli bir konudur.
Arkadaş çok haklı,
ne demişler, "imamın dediğini yap ama yaptığını yapma"  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 27, 2012, 16:09:55 »
Ercü, inşallah bir şey olmaz. Sorunsuz binersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 27, 2012, 19:11:34 »
Tövbe et..
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 27, 2012, 19:28:20 »
Tövbe et..

Hangi dinde edeyim karar veremedim de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 04, 2013, 23:26:19 »
Kurcala kurcala iyidir öğreniyosun işte...sıkıntı yapma durmazsada patlarsın bir yere :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Ocak 05, 2013, 02:46:13 »
Kurcala kurcala iyidir öğreniyosun işte...sıkıntı yapma durmazsada patlarsın bir yere :D

Patlamayı kim ister abicim olur mu öyle şey yahu içerde 5 tane can var bu vicdan azabı var ya yaşanmaz yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 05, 2013, 03:03:10 »
Tehlikeli yerlerde dolanma o zaman kedi misali :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 05, 2013, 03:05:04 »
Tehlikeli yerlerde dolanma o zaman kedi misali :D

Kanımda var abi ama sorun büyük oluyor oldu mu :D