0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anlaşılmayacak bir şey değil aslında. Tıpkı iktidarın söylediği yerli uçak gibi.
@Hakan Öztürk (3676) yok hocam karakurt ismini ilk kez sizden duydum ve araştırdım İlk trenimizmiş anlaşılan melesef rehberimiz trenden bağsetmedi ve bahçedede bir tren gördüğümü hatırlamıyorum Devrim bahçede camın içinde sergileniyordu tesisin içerisine girmedim belki içerideydi Karakurt
Peki o girdiğin tesiste Karakurt'u gördün mü Burak? Otomobil üretmek sorun değil herkesin bildiği gibi. Şurada biz bile şurada toplansak bir otomobil üretebiliriz bugün ki ortamda. Önemli olan sürdürülebilir, yalın, kısmen de olsa orijinal(bazı patentlere sahip olan) üretebilmektir. Şu anda sanayiden, gıdaya bir çok üretim için lisans ücretlerinin ödendiğini biliyor musunuz? Popüler söylemler bir çok kişi için ilgi çekici, heyecan verici olabilir. İşin gerçekleri maalesef genelde daha farklı oluyor, çok düşünmek, iyi hesaplamak gerekiyor. En önemlisi de bilimsel kültüre sahip olmak gerekiyor.
Bugün eşim Kanada malı BlackBerry'si ile aradı "Fransız Carrefour'a gidelim" dedi.Amerikan Dodge cipi ile beni almaya geldi. Alman Shindler asansör ile indim. Önce o, Kentucky'den tavuk, ben McDonalds'dan hamburger yedik. Ben Alman Shweppes'i, o Amerikan Coke'u içtik. Ardından Finlandiyalı Robert Cafe'den kahvelerimizi aldık. Koreli Samsungum çaldı. Kızım Japon kanalında Toyota reklamını görmüş. Ben Yunan Finansbank'tan, eşim İngiliz HSBC'den para çektik. Kızıma Toyota aldık. Bu arada kapıda o Fransız, ben Amerikan sigaralarımızı içerken önümüzden iki türbanlı kız geçti. Birinin eşarbı İngiliz Burberry'ydi, öteki Fransız Hermes.. Akşam üzeri Starbucks'ta Amerikanolarımızı alırken, "Geceyi Amerikan Pizzahut'ta mı yoksa Norveçli Nortfishe'te mi sonlandırsak" dedik.Akşam yemeğinde, 2023'te Türkiye yerli uçak yapacakmış. Onu konuştuk.. Alıntı : http://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2015/06/05/tebessum
popülizmin zirvesini yapmış karaktersiz bir yazı.Alakasız atıflarda bulunarak alakasız çıkarım diye buna denir işte.Birincisi uçak (daha doğrusu silah üretmek) kritik teknolojileri içeren bir durumdur.Böylesine komplike bir aracı üretmek için bir dünya kadar size para verseniz de sahip olamayacağınız teknolojilere sahip olmayı gerektirir ve o teknolojilere sahip olduğunuz zaman günümüzde katma değer üretecek bir altyapı ve teknolojiye sahip olursunuz.Yine bu sayede bir çok sektörde kullanılacak teknoloji elinizde olur.Bildiğim kadarı ile bugün Türkiye'de mono kristal denilen metalürji teknolojide (uçak motoru için olmazsa olmaz teknoloji) magnezyum-Alüminyum alaşımlı saç üretimi (uçak gövdesi ) ve hacimli mikro işlemci üretimi teknolojisi yok (yüzlerce örnek yazılabilir) İşte bu işlere başlamak mesafe kat etmek bu tür teknolojilere sahip olmak demektir.Buna mecbursunuz.Düne kadar Tank yapmak içinde bu tür yaygara kopartılıyordu ne oldu ? Saha testlerinin büyük kısmını bitirdik tankın. Ne getirdi bize ilk başta zırh teknolojisine el atmak zorunda kaldık.Aktif savunma denilen dünyada bir kaç ülkenin kullandığı sistemi monte ettik tank üzerine.Bunların sensörünü arayıcısını kendimiz yapmak zorunda kaldık.işte bu teknoloji yarın aşağı doğru yayılacak ki sanayi ve teknoloji üretiminiz adam gibi ürün çıkarsın ortaya. zaten kale gibi bazı firmalar zaten bunların bir kısmına kavuştu bile.İkinci olarak devletlerin tercihi ve hedefi ile kişilerin tercihini birbirine sokarsanız işin varacağı yer böyle popülizm olur. En basitinden yukarıda verilen örnekler (arabayı bir kenara koyuyorum) hayat meselesi değildir.Bulamazsanız hamburger değil gözleme yersiniz yada bilmem ne başörtüsü markası değilde yerli tekstil kullanırsınız.Bu toplumsal bilinç ile alakalı bir durum.Eğer yazarın mantığı ile gideceksek ne tank üretelim ne piyade tüfeği nede uçak nasıl olsa gerek yok.Her şeyimiz yabancı. Tabi birde üretmeden nasıl yerli alternatif sunacaksınız o ayrı bir soru? Evet halk olarak bilinçlenelim.Bizden olana önem verelim bu teşvik edilsin bunda herkes hemfikirdir ama bunun ötesinde nasıl olsa her şeyimiz yabancı diye yeri gelince ülkenizin milletinizin ailenizin yaşayıp yaşamayacağına kadar verecek olan bu tür teknolojilere gerek yok demek cahillikten de öte bir şeydir.
Altı üstü şaka bir yazı idi. Ne kadar doluymuşsunuz. Üzdüysem peşin peşin özür dilerim.
.....Her neyse. Elektrik ve yüksek verimli Manyetik Motorlarının, bu büyük içten yanmalı , egzostan atmalı Global sektörü çok endişelendirdiğini düşünüyorum. Bunun için de bilerek Elektrikli motorların içten yanmalı motorlara rakip olması engelleniyor. Hatta bu engelleme işinde global istihbarat örgütleri de birlikte çalışmakta.Çünkü ani bir geçiş olursa , devasa bir çöküş olur. Düşünün, Petrol, Yağ, Yan sanayi binlerce fabrika bir anda atıl duruma düşebilir. Bu yüzden ArGe nin kontrol altında tutulmaya çalışıldığına da eminim. Seri üretim ve şuan trefikte gezen milyonlarca aracı ıskartaya çıkaracak bir araç büyük bir buhrana neden olabilir. Olayı bu yönden de değerlendirmek lazım.Mutlaka ve mutlaka içten yanmalı motorların artık sonuna geldiğini düşünüyorum. Ama bu geçiş mümkün olduğunca yavaşlatılacak. Öncelikle gelişmiş ülkeler eski teknolojiyi bizim gibi ülkelere kaydıracak , kendileri tamamen elektrikli araçlara geçtikten ve Dünyada hakimiyeti sağladıktan sonra, teknolojinin bizde yayılmasına izin verecekler.....
Türkiye için konuşursak, kafalarda köklü bir çağ atlama olmalı her konuda. Bu her nasıl olacaksa...