Gönderen Konu: Yerli Otomobili Kimin Üreteceği Belli Oldu  (Okunma sayısı 6446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobili Kimin Üreteceği Belli Oldu
« Yanıtla #40 : Haziran 04, 2015, 16:19:02 »
%100 yerli ve kopya aynı anda nasıl oluyor anlamadım ama bu araç trafikte geziyor. bugün de gördüm.

yenisinde menzili arttırmışlar, başarılı çalışma var. ayrıca şarj istasyonunu da kurmaları güzel.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 04, 2015, 16:19:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Haziran 04, 2015, 16:24:11 »
Anlaşılmayacak bir şey değil aslında. Tıpkı iktidarın söylediği yerli uçak gibi. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 04, 2015, 16:50:16 »
Anlaşılmayacak bir şey değil aslında. Tıpkı iktidarın söylediği yerli uçak gibi. :)

yerli uçak olayında ilk başta uluslararası uçuş lisansına sahip bir uçak marka ve modeli bütün üretim bakım bilgi birikimiyle satın alınacak
f-16'larda montaj lisansımız var ama lisans ABD'de olduğu için bütün haklarını vermeyecektir. bütün haklarıyla satın almak bence mantıklı.
para varsa bu haklar satın alınmalı istediğimiz gibi üretilebilmeli daha sonra da başka model üretebilmek için know-how oluşmalı.
sıfırdan bunu yapmaya kalkarsak onlarca uçak düşer, kaza yapar elimizde patlar. bu defter bir daha açılmamak üzere kapanır.

yerli otomobil meselesine gelince hintli bir tasarımcı ülkemiz için 4 model tasarladı. ülkemizde parça üreten bir sürü firma da var.
motor şanzıman konusunda yabancı üreticilerden temin edilecek. geriye parçaları birleştirip üretmek ve teknik servis desteğini sağlamak sağlattırmak.
sonuçta yatırım yapmak istemeyen yabancı yatırımcılar var ve ülkemiz milyarca dövizi yurtdışına gönderiyor.
bugün bir konu vardı 45000 liraya satılan kartal diye. milletimiz benimser inş. bu kadar pastanın olduğu yerde devletin de bu işe el atmasını son derece doğal karşılıyorum ve geç kalmış olarak görüyorum.

yerli tank üretilirken devlet bu işe el attı, biri tasarladı biri parçaları tedarik etti biri montaj yaptı derken ortaya bir ürün çıktı.
kimsenin %100 yerli bir ürün çıkartıcam diye uğraştığı yok, uğraşmasına gerek de yok kanaatimce.

japon almandan motor alır, alman japondan şanzıman alır. biz de alıcaz illaki.
inş modeller açıklandığında milletin içine sinecek bişey olur ve en önemlisi de halkımızın alabileceği seviyede olur.
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 04, 2015, 16:57:44 »
@Hakan Öztürk (3676) yok hocam karakurt ismini ilk kez sizden duydum ve  araştırdım İlk trenimizmiş anlaşılan melesef rehberimiz trenden bağsetmedi ve bahçedede bir tren gördüğümü hatırlamıyorum Devrim bahçede camın içinde sergileniyordu tesisin içerisine girmedim belki içerideydi Karakurt :(
@ Burak Yılmaz Bir de Bozkurt var. Kurtuluş savaşında ise makinistimiz bile yokmuş.

Pazar'da ne zaman ki meyvenin çürük yeri üste bakacak şekilde konacak, ne zaman ki tüketiciyi gerçekten ilgilendiren yazılar o ürünün tanıtımı ile aynı fontta yazılacak, ne zaman ki toplum doğrulara, hakka prim verecek, o zaman diğer her şeyi yapmak çok kolay olur. Bırakın otomobili, ışınlanmanın yollarını arayan mühendislerimiz olur o zaman. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 04, 2015, 18:13:20 »

Yerli Uçaktan kasıt Bölgesel yolcu uçağımı yoksa muharip uçak projesi mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Haziran 05, 2015, 13:53:10 »
Bugün eşim Kanada malı BlackBerry'si ile aradı "Fransız Carrefour'a gidelim" dedi.
Amerikan Dodge cipi ile beni almaya geldi. Alman Shindler asansör ile indim. Önce o, Kentucky'den tavuk, ben McDonalds'dan hamburger yedik. Ben Alman Shweppes'i, o Amerikan Coke'u içtik. Ardından Finlandiyalı Robert Cafe'den kahvelerimizi aldık. Koreli Samsungum çaldı. Kızım Japon kanalında Toyota reklamını görmüş. Ben Yunan Finansbank'tan, eşim İngiliz HSBC'den para çektik. Kızıma Toyota aldık. Bu arada kapıda o Fransız, ben Amerikan sigaralarımızı içerken önümüzden iki türbanlı kız geçti. Birinin eşarbı İngiliz Burberry'ydi, öteki Fransız Hermes.. Akşam üzeri Starbucks'ta Amerikanolarımızı alırken, "Geceyi Amerikan Pizzahut'ta mı yoksa Norveçli Nortfishe'te mi sonlandırsak" dedik.
Akşam yemeğinde, 2023'te Türkiye yerli uçak yapacakmış. Onu konuştuk..

Alıntı : http://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2015/06/05/tebessum
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Haziran 05, 2015, 14:43:27 »
Peki o girdiğin tesiste Karakurt'u gördün mü Burak?

Otomobil üretmek sorun değil herkesin bildiği gibi. Şurada biz bile şurada toplansak bir otomobil üretebiliriz bugün ki ortamda. Önemli olan sürdürülebilir, yalın, kısmen de olsa orijinal(bazı patentlere sahip olan) üretebilmektir. Şu anda sanayiden, gıdaya bir çok üretim için lisans ücretlerinin ödendiğini biliyor musunuz?
 Popüler söylemler bir çok kişi için ilgi çekici, heyecan verici olabilir. İşin gerçekleri maalesef genelde daha farklı oluyor, çok düşünmek, iyi hesaplamak gerekiyor. En önemlisi de bilimsel kültüre sahip olmak gerekiyor.

Hakan beye katılıyorum. Yapmak sorun değil zaten. Önemli olan pazar bulabilmek.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Haziran 05, 2015, 15:01:12 »
her ne kadar olumsuzluklar çok olsada bir yerden başlanmak gerekiyor ama artık seri üretime geçmiş kötüde olsa 1 tane türk malı otomobil olsun istiyorum ben donanımsız olsun ama bir yerden başlansın 2015e geldik en son 1960larda denendi bidaha kimse denemedi biz bu otomobili ne zaman üreticez 2050de falanmı denemeliler zaten bir ton vergi ödüyoruz sokaklarda türk otomobil gezsiz artık :(

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Haziran 05, 2015, 18:17:27 »
Bugün eşim Kanada malı BlackBerry'si ile aradı "Fransız Carrefour'a gidelim" dedi.
Amerikan Dodge cipi ile beni almaya geldi. Alman Shindler asansör ile indim. Önce o, Kentucky'den tavuk, ben McDonalds'dan hamburger yedik. Ben Alman Shweppes'i, o Amerikan Coke'u içtik. Ardından Finlandiyalı Robert Cafe'den kahvelerimizi aldık. Koreli Samsungum çaldı. Kızım Japon kanalında Toyota reklamını görmüş. Ben Yunan Finansbank'tan, eşim İngiliz HSBC'den para çektik. Kızıma Toyota aldık. Bu arada kapıda o Fransız, ben Amerikan sigaralarımızı içerken önümüzden iki türbanlı kız geçti. Birinin eşarbı İngiliz Burberry'ydi, öteki Fransız Hermes.. Akşam üzeri Starbucks'ta Amerikanolarımızı alırken, "Geceyi Amerikan Pizzahut'ta mı yoksa Norveçli Nortfishe'te mi sonlandırsak" dedik.
Akşam yemeğinde, 2023'te Türkiye yerli uçak yapacakmış. Onu konuştuk..

Alıntı : http://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2015/06/05/tebessum

popülizmin zirvesini yapmış karaktersiz bir yazı.Alakasız atıflarda bulunarak alakasız çıkarım diye buna denir işte.

Birincisi uçak (daha doğrusu silah üretmek) kritik teknolojileri  içeren bir durumdur.Böylesine komplike bir aracı üretmek için bir dünya kadar  size para verseniz de sahip olamayacağınız teknolojilere sahip olmayı gerektirir ve o teknolojilere sahip olduğunuz zaman günümüzde katma değer üretecek bir altyapı ve teknolojiye sahip olursunuz.Yine bu sayede bir çok sektörde kullanılacak teknoloji elinizde olur.

Bildiğim kadarı ile bugün Türkiye'de mono kristal denilen metalürji teknolojide (uçak motoru için olmazsa olmaz teknoloji) magnezyum-Alüminyum alaşımlı saç üretimi (uçak gövdesi ) ve hacimli mikro işlemci üretimi teknolojisi yok (yüzlerce örnek yazılabilir) İşte bu işlere başlamak mesafe kat etmek bu tür teknolojilere sahip olmak demektir.Buna mecbursunuz.

Düne kadar Tank yapmak içinde bu tür yaygara kopartılıyordu ne oldu ? Saha testlerinin büyük kısmını bitirdik tankın. Ne getirdi bize ilk başta zırh teknolojisine el atmak zorunda kaldık.Aktif savunma denilen dünyada bir kaç ülkenin kullandığı sistemi monte ettik tank üzerine.Bunların sensörünü arayıcısını kendimiz yapmak zorunda kaldık.işte bu teknoloji yarın aşağı doğru yayılacak ki  sanayi ve teknoloji üretiminiz adam gibi ürün çıkarsın ortaya. zaten kale gibi bazı firmalar zaten bunların bir kısmına kavuştu bile.

İkinci olarak devletlerin tercihi ve hedefi ile kişilerin tercihini birbirine sokarsanız işin varacağı yer böyle popülizm olur. En basitinden yukarıda verilen örnekler (arabayı bir kenara koyuyorum)  hayat meselesi değildir.Bulamazsanız hamburger değil gözleme yersiniz yada bilmem ne başörtüsü markası değilde yerli tekstil kullanırsınız.Bu toplumsal bilinç ile alakalı bir durum.

Eğer yazarın mantığı ile gideceksek  ne tank üretelim ne piyade tüfeği nede uçak nasıl olsa gerek yok.Her şeyimiz yabancı. Tabi birde üretmeden nasıl yerli alternatif sunacaksınız o ayrı bir soru?

Evet halk olarak bilinçlenelim.Bizden olana önem verelim bu teşvik edilsin bunda herkes hemfikirdir ama  bunun ötesinde nasıl olsa her şeyimiz yabancı diye yeri gelince ülkenizin   milletinizin ailenizin yaşayıp yaşamayacağına kadar verecek olan bu tür teknolojilere gerek yok demek cahillikten de öte bir şeydir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 05, 2015, 18:21:23 »
bu kadar uğraşa gerek yok.markanın nereli olduğunun önemi kalmadı artık.hazır marka SAAB ı 400 milyon dolara satamadılar :) keşke onu alsaydık herşey hazır tanınırlık marka vs...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Haziran 05, 2015, 19:36:00 »
popülizmin zirvesini yapmış karaktersiz bir yazı.Alakasız atıflarda bulunarak alakasız çıkarım diye buna denir işte.

Birincisi uçak (daha doğrusu silah üretmek) kritik teknolojileri  içeren bir durumdur.Böylesine komplike bir aracı üretmek için bir dünya kadar  size para verseniz de sahip olamayacağınız teknolojilere sahip olmayı gerektirir ve o teknolojilere sahip olduğunuz zaman günümüzde katma değer üretecek bir altyapı ve teknolojiye sahip olursunuz.Yine bu sayede bir çok sektörde kullanılacak teknoloji elinizde olur.

Bildiğim kadarı ile bugün Türkiye'de mono kristal denilen metalürji teknolojide (uçak motoru için olmazsa olmaz teknoloji) magnezyum-Alüminyum alaşımlı saç üretimi (uçak gövdesi ) ve hacimli mikro işlemci üretimi teknolojisi yok (yüzlerce örnek yazılabilir) İşte bu işlere başlamak mesafe kat etmek bu tür teknolojilere sahip olmak demektir.Buna mecbursunuz.

Düne kadar Tank yapmak içinde bu tür yaygara kopartılıyordu ne oldu ? Saha testlerinin büyük kısmını bitirdik tankın. Ne getirdi bize ilk başta zırh teknolojisine el atmak zorunda kaldık.Aktif savunma denilen dünyada bir kaç ülkenin kullandığı sistemi monte ettik tank üzerine.Bunların sensörünü arayıcısını kendimiz yapmak zorunda kaldık.işte bu teknoloji yarın aşağı doğru yayılacak ki  sanayi ve teknoloji üretiminiz adam gibi ürün çıkarsın ortaya. zaten kale gibi bazı firmalar zaten bunların bir kısmına kavuştu bile.

İkinci olarak devletlerin tercihi ve hedefi ile kişilerin tercihini birbirine sokarsanız işin varacağı yer böyle popülizm olur. En basitinden yukarıda verilen örnekler (arabayı bir kenara koyuyorum)  hayat meselesi değildir.Bulamazsanız hamburger değil gözleme yersiniz yada bilmem ne başörtüsü markası değilde yerli tekstil kullanırsınız.Bu toplumsal bilinç ile alakalı bir durum.

Eğer yazarın mantığı ile gideceksek  ne tank üretelim ne piyade tüfeği nede uçak nasıl olsa gerek yok.Her şeyimiz yabancı. Tabi birde üretmeden nasıl yerli alternatif sunacaksınız o ayrı bir soru?

Evet halk olarak bilinçlenelim.Bizden olana önem verelim bu teşvik edilsin bunda herkes hemfikirdir ama  bunun ötesinde nasıl olsa her şeyimiz yabancı diye yeri gelince ülkenizin   milletinizin ailenizin yaşayıp yaşamayacağına kadar verecek olan bu tür teknolojilere gerek yok demek cahillikten de öte bir şeydir.
Altı üstü şaka bir yazı idi. Ne kadar doluymuşsunuz. Üzdüysem peşin peşin özür dilerim.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 05, 2015, 19:44:56 »
Şu ülkeyi ve insanlarını küçümsememeyi bir öğrensek.Yunan finansbankmış.Hıncal Abi Allah iyi etsin seni.Yunanistan cartayı çekti.Türbanlı kızın baş örtüsü cart.Biz giyim ve tekstilde daha iyi durumdayız.Batının yemek kültürü serbest piyasa ekonomisi gereği bu ülkede.(mcdonalds  vb.)Yoksa yemek kültürümüz zayıf diye mi girdiler sanıyorsun.Ey Hıncal Abi.Robert Cafeden kahve içmiş.Milli kültürden uzak fularlı adam.Ben TÜRK kahvesini severim.Ha bazıları doğru araba,asansör,telefon gibi.Ayrıca onların yerlisi de olsa bu kafa beğenmez.Bir de Hıncal Abi amacın tebessüm falan değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Haziran 05, 2015, 20:25:54 »
Altı üstü şaka bir yazı idi. Ne kadar doluymuşsunuz. Üzdüysem peşin peşin özür dilerim.

Uğur Bey; Yazdığım yazı kesinlikle şahsınıza yazılmış değildir.Niyetim size cevap vermek değildir.Yazının asıl sahibi Hıncal Uluç nezdinde bu tür düşünceyi eleştirmek istemiştim.O yüzden özür dilenecek bir durum yok.Aksine ben yanlış anlaşıldıysam ben özür dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 175 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Haziran 06, 2015, 00:19:21 »
Yav arkadaşlar şaka yav! Çok gerginsiniz, hiç gerek yok. Dökersiniz saçları benim gibi erken erken.:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Haziran 06, 2015, 07:46:44 »

Konunun özeti bu aslında. Konu 'teknoloji üretmek'.
Evet askeri anlamda bir noktaya geldik, Tusaş, Havelsan,Aselsan,Roketsan ve pek çok yazılım firmaları gibi ciddi teknolojik değer olmaya başlamış firmalar var. Her ne kadar bize yıllarca 'kuş serisini dayamış olsa da' bir KOÇ gerçeği var. Babayiğit varsa o KOÇ'tur, Sabancıdır zaten. Ama siyasi ihtirasla kendi ülkenin babayiğitlerini destekleyip kamçılayacak bir siyasi iradeye sahip değiliz ne yazık ki. Altay tankı da, ATAK ( ATAK bir İtalyan projesidir) helikopteri de henüz ekonomik bir değer oluşturmuş değil. Ama bunlardan vazgeçilmediği sürece mutlaka KNOW_HOW değidiğimiz, bilgi birikimi sanayinin kollarına yayılacak. Oradaki teknolojiler farklı alanlarda sanayinin derinleşmesine katkı sağlayacak.

Ama 'otomobil' çok farklı bir olay. Rekabet çok yüksek, global anlamda dünyada sektörü 4-5 firma elinde tutuyor. Bu pazarda en önemli stratejimiz 'iş gücü ' ile otomotiv firmalarını Türkiye'de farbrika kurmaya, kurulu fabrikalarını büyütmeye teşvik etmek gerekiyor.
Bugün bakın aramızda usta arkadaşlar var, bu büyük fabrikalarda yetişip kendi işini yapan. Bu işte sanayinin derinleşmesidir, sektörün sağlam temellere oturmasıdır.
Ama bir 'marka yaratmak' hiç kolay bir şey değildir.
Şuan mesela konuya 'yeni kulvardan girmiş' TESLA var. Tesla bir teknoloji firması, teknolojik alt yapı ile marka değerini artırmış bir firma.
İşte ancak yüksek teknoloji ile bir marka yaratabilirsin. Alanındaki en iyi mühendisleri ülkeye getirip, en iyi dizaynırları getirip , bir değer yaratmak adına önce tonla para dökmek gerekir.

Birşeyler olmuyor değil, ama birşey de hep eksik kalıyor. Böyle hedefler koyarken, beyin göçü almak yerine , beyin göçü veriyoruz. En iyi mühendislerimiz hep kaçıyor. Daha geçen yıl bir arkadaşım Ford'dan ayrılıp BMW nin ÇİN fabrikasına transfer oldu. Neden gittin dedim, fark ne dedim. Söylediği şu ' burada akla değer veriliyor', insana değer veriliyor oldu.
En iyi dediğimiz firmalar bile ciddi beyin göçü vermek durumunda.
Dolayısıyla sanayi bakanı çıkıp popülist söylemlerde bulunarak bu kitleyi harekete geçiremez. Devleti yönetenler elektrikli araca binip bu beyin göçünü engelleyemez.
Devletin makam araçlarına, bina yapımına harcadığı paranın ARGE ye , beyin göçü getirmeye harcanması gerekir ki ben de biraz umutlu konuşayım.
Sözde ArGe ye para aktarılıyor ama benim gördüğüm hiç öyle değil. Asıl değer yaratacak beyinler KAÇIYOR.  Kaçırılıyor. Bilerek biraz, bu çiftlik bize kalsın, bu arızalar bizi zor durumda bırakmasın diye, o değer yaratacak beyinler kaçırılıyor.
Önce AKLI Türkiye'ye getireceksin, o yetişmiş zekayı, Know-how ı Türkiye'de tutacaksın. Sonra çıkıp 'yerli üretim' adına bir misyon çağrısı yapacaksın.
Yoksa her
şey göstermelik olur, popülist olur, şov olur.

Ankara'da bir firma esrarengiz bir basın açıklaması yapmıştı. Adını bulamadım. Çok yüksek verimli motor icadı anlamında. Bulursanız paylaşırsanız sevinirim. Hatta basın açıklamasında, global istihbarat örgütlerinin bunun peşinde olduğu ve korunması gerektiği ile ilgili bir beyanat hatırlıyorum. Sonra ciddiye alınmadı ve ortadan kayboldu. Şimdi haberini bile bulamıyorum. Bilen varsa adını paylaşırsa sevinirim. Ankaralı bir makina firmasıydı.

Her neyse. Elektrik ve yüksek verimli Manyetik Motorlarının, bu büyük içten yanmalı , egzostan atmalı Global sektörü çok endişelendirdiğini düşünüyorum. Bunun için de bilerek Elektrikli motorların içten yanmalı motorlara rakip olması engelleniyor. Hatta bu engelleme işinde global istihbarat örgütleri de birlikte çalışmakta.
Çünkü ani bir geçiş olursa , devasa bir çöküş olur. Düşünün, Petrol, Yağ, Yan sanayi binlerce fabrika bir anda atıl duruma düşebilir. Bu yüzden ArGe nin kontrol altında tutulmaya çalışıldığına da eminim. Seri üretim ve şuan trefikte gezen milyonlarca aracı ıskartaya çıkaracak bir araç büyük bir buhrana neden olabilir. Olayı bu yönden de değerlendirmek lazım.
Mutlaka ve mutlaka içten yanmalı motorların artık sonuna geldiğini düşünüyorum. Ama bu geçiş mümkün olduğunca yavaşlatılacak. Öncelikle gelişmiş ülkeler eski teknolojiyi bizim gibi ülkelere kaydıracak , kendileri tamamen elektrikli araçlara geçtikten ve Dünyada hakimiyeti sağladıktan sonra, teknolojinin bizde yayılmasına izin verecekler.
Sabancı suikastinin nasıl ve neden olduğunu bilen İtalyan ve Almanlar ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaktır.
Ama bu bizi yıldırmamalı ve çıkış yolu için yapılması gerekenler üzerine kafa yormaya devam etmeliyiz.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 14 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Haziran 06, 2015, 08:38:17 »
destek olmak için alırım bi tane muhtemelen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 06, 2015, 10:25:50 »
vatana millete hayırlı olur inşallah. devletin ve tabi ki halkımızında desteğiyle olmayacak bir şey değil. inşallah güzel şeyler ortaya çıkacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 06, 2015, 11:21:01 »
Corolla? Saatte 300 km Hız ? İlginç? :rofl: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Haziran 06, 2015, 11:44:04 »
.....
Her neyse. Elektrik ve yüksek verimli Manyetik Motorlarının, bu büyük içten yanmalı , egzostan atmalı Global sektörü çok endişelendirdiğini düşünüyorum. Bunun için de bilerek Elektrikli motorların içten yanmalı motorlara rakip olması engelleniyor. Hatta bu engelleme işinde global istihbarat örgütleri de birlikte çalışmakta.
Çünkü ani bir geçiş olursa , devasa bir çöküş olur. Düşünün, Petrol, Yağ, Yan sanayi binlerce fabrika bir anda atıl duruma düşebilir. Bu yüzden ArGe nin kontrol altında tutulmaya çalışıldığına da eminim. Seri üretim ve şuan trefikte gezen milyonlarca aracı ıskartaya çıkaracak bir araç büyük bir buhrana neden olabilir. Olayı bu yönden de değerlendirmek lazım.
Mutlaka ve mutlaka içten yanmalı motorların artık sonuna geldiğini düşünüyorum. Ama bu geçiş mümkün olduğunca yavaşlatılacak. Öncelikle gelişmiş ülkeler eski teknolojiyi bizim gibi ülkelere kaydıracak , kendileri tamamen elektrikli araçlara geçtikten ve Dünyada hakimiyeti sağladıktan sonra, teknolojinin bizde yayılmasına izin verecekler.
....

Yazınızın yukarıdaki bölümünü hem pekiştirmek hem de farklı bir görüş olması açısından ekleme yapmak istedim.

Aslında içten yanmalı motordan elektrik motoruna geçiş sadece petrolden gelir elde eden gelişmemiş ülkeleri endişelendirebilir. Petrol geliri olsun veya olmasın, gelişmiş ülkelerdeki yaklaşım biraz daha farklıdır. Örnek olarak;

- Gün itibariyle Avrupa'da satılan Toyota Auris'lerin %50'si hibrittir ve bu oran gün geçtikçe artmaktadır.
- Fransa'da şehirdeki hava kirliliğini azaltmak için otomobil plaka numaralarının tek/çift olmasına göre trafiğe çıkış yapılabilmektedir.
- İngiltere'de şehir içinde içten yanmalı araç kullanmak için fazladan vergi ödeniyor. Fakat hibrit ve elektrikli araçlardan şehir içi vergisi alınmıyor.
- Toyota Mirai birkaç ay sonra Avrupa'da da satışa sunulacak.

Daha birçok örnek verilebilir.

Türkiye için konuşursak, kafalarda köklü bir çağ atlama olmalı her konuda.  Bu her nasıl olacaksa...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Haziran 06, 2015, 14:32:53 »

Türkiye için konuşursak, kafalarda köklü bir çağ atlama olmalı her konuda.  Bu her nasıl olacaksa...

Vizyon diyoruz ona. O da çoooook uzak. Beyin göçü çok daha hızlı şuan.
Beyin göçünü hızlandıran sosyal , siyasi ve ekonomikolaylara bakın. Hangi olaylardan sonra en yetişmiş iş gücü kaçıyor?
Bunu kim tetikliyor, kim önlem almaya çalışıyor.
Detaylı bir analiz yapınca cevapları herkes bulabilir.
 Ben kısaca şöyle söyleyebilirim. Mustafa Kemal Atatürk her türlü sivil toplum yapılanmasını 'kökü Batıda olmama', 'kökü dışarıda olmama' şartı koşmuş. Ve kökü batıda olan her türlü yapılanmanın önünü kesmiş. Neden yapmış bunu, son 70 yıla bakınca anlıyoruz.
Şimdi neredeyse kökü batıda olmayan hiçbir yapı yok ülke içinde. Dolayısıyla neredeyse imkansız hayallerimiz.
born to ride