Gönderen Konu: Yerli Otomobili Kimin Üreteceği Belli Oldu  (Okunma sayısı 6447 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Ynt: Yerli Otomobili Kimin Üreteceği Belli Oldu
« Yanıtla #20 : Haziran 03, 2015, 15:02:16 »
2020'ye kadar türkiye'nin kullanacağı teknoloji zaten eskimiş olur. sembolik bir araç üretirler, imza gibi ortadan kaybolur. elektrikli araca yoğunlaşmaları güzel ama bu kadar geç kalmalarına gerek yok ve gerektirecek bir durum da yok. üretilen aracı zaten diğer ülke pazarlarının hoş karşılayacağı söylenemez. belki arap yarım adasına satışı olabilir. zaman geçtikçe elektrikli veya alternatif yakıtlı araç pazarı genişliyor. pazardaki ürün ne kadar genişlerse, özellikle köklü firmalar varken ürettiğimiz aracın pastadan pay alması o kadar zorlaşır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Haziran 03, 2015, 15:02:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Haziran 03, 2015, 15:13:41 »
Bu kadar saçma bir haber yok. Renault tamamı elektrikli otomobili ülkemizde satışa çıkardı ve nerdeyse topu atıyordu !! Şu an bu teknoloji kullanılamaz durumda, saçma sapan projelerle vakit ve para harcanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 03, 2015, 15:41:42 »
Eğer olurda yerli oto çıkarsa piyasaya servisini açıcaksın,paraya para demezsin. :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Haziran 03, 2015, 16:31:51 »
menzili 400 km ve üstü bir araç vergi desteği ile çıksın, o zaman laf atanlar bile sıraya girer. eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Haziran 03, 2015, 16:32:00 »
Yerli oto inşallah yapılır.Önce fiyat performans aracı olarak yapılmalı.Yoksa büyük firmalarla rekabet edemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '05
  • 33 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Haziran 03, 2015, 17:38:55 »
Seçim öncesi olunca bu haberler "çok manidar"
Türkiyede habire petrol bulunur, yok yolcu uçağı üretilir vs ama nerdeyse bilmiyorum,  gazetelere baksan her gün memura zam yapıyorlar...
2005 Toyota Corolla Terra 1.6 vvti (Sadece Benzin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 38800
  • Model Yılı: '10
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Haziran 03, 2015, 18:18:36 »
Seçim öncesi olunca bu haberler "çok manidar"
Türkiyede habire petrol bulunur, yok yolcu uçağı üretilir vs ama nerdeyse bilmiyorum,  gazetelere baksan her gün memura zam yapıyorlar...
:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Haziran 03, 2015, 18:39:52 »
Yıllarca kasada ve içinde  bi kaç değişiklik yapılıp hiç bir özelliği olmadan ülkemizde satılan İtalyan ve Fransız menşei arabalar gibi olacaksa hiç üretilmesin daha iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Haziran 03, 2015, 22:09:01 »
Menzili uzatılmış elektrikli otomobilin bir üst teknolojisi diyebileceğim yakıt  pilli Toyota Mirai,  Japonya'da Kasım 2014'den bu yana satılıyor, 2015 yılı sonuna doğru da bazı Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak. Olmaz ya, oldu da Türkiye'de satılsa neye göre vergi alınır!

Ne zaman çağ atlarsak, o zaman diyelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '14
  • 129 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 03, 2015, 22:54:34 »
Yerli otomobil tamamen laf. Elde hiçbir teknoloji yok. Yapılsa bile toplama bilgisayar gibi olur.
2014 1.6 Auris Touch

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Haziran 03, 2015, 23:13:05 »
Yerli otomobil tamamen laf. Elde hiçbir teknoloji yok. Yapılsa bile toplama bilgisayar gibi olur.

Ben de sizin gibi düşünüyordum, ta ki geçen gün bir oto üreticisinde mühendis olarak çalışan bir arkadaşımla konuşana kadar.. Laf açıldı sordum, hakikaten araba yapabilir miyiz diye.. Türkiye'nin araç üretmek için kalifiye işgücü ve yeterli teknolojiye sahip olduğunu söyledi. Şu an net biçimde, yerli otomobil yapımı için her türlü imkana sahip olduğumuzu belirtti.

Ancak üretim tesisinin kurulması çok yüksek maliyetliymiş ve bunu amorti edebilmek için de min 300.000 araç satılması gerekiyormuş. Rakam bana makul görünmüştü ancak konuyu yazarken baktım, 2014 yılında Türkiye'de toplam 587.000 araç satılmış. Bu da üretilecek bir aracın üretim maliyetlerini çok geç amorti edebileceğini gösteriyor.

Şahsi görüşüm; devlet desteği olmadan hiç bir "babayiğit" bu işe girmez.. Giremez...
Yani sadece "babayiğit" aranıyor demekle olmaz bu iş, öncelikle o babayiğite ön ayak olacak başka bir "babayiğit" lazım..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Haziran 03, 2015, 23:15:59 »
Yerli otomobil yapılır.Tek engel yabancı sermaye bunu zorlaştırır.Türkiye pazarını kaybetmek istemezler.Bir de rekabet faktörü.Ancak her şeye rağmen yapılmalı.Şu ana kadar yapılmamış olmasını bile utanç verici buluyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 04, 2015, 00:11:43 »
Turkiye daha once 4adet yerli otomobil uretti zaten yanilmiyorsam 1960lardaydi herkes karsi cikmis bu sebeple seri uretime gecilmemisti karsi cikilma sebebide Turkiye yerli otomobil yapamaz dusuncesiydi fakat bu dusunceyi savunan toplulugun 2 sene sonra anadol markasini kurmasi ne kadar ilginc degilmi Devrim isimli turk araclari malesef uretime gecemedi gecmis olsa kim bilir neler yapilmis olurdu suanda hala eskisehirde 1tanesi bulunuyor arkadaslar okul gezisine gittigimizde goturmuslerdi o zamana gore cok guzel bir arac devrim arabalari isimli birde film var izlemenizi siddetle tavsiye ederim

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Haziran 04, 2015, 08:47:07 »
Turkiye daha once 4adet yerli otomobil uretti zaten yanilmiyorsam 1960lardaydi herkes karsi cikmis bu sebeple seri uretime gecilmemisti karsi cikilma sebebide Turkiye yerli otomobil yapamaz dusuncesiydi fakat bu dusunceyi savunan toplulugun 2 sene sonra anadol markasini kurmasi ne kadar ilginc degilmi Devrim isimli turk araclari malesef uretime gecemedi gecmis olsa kim bilir neler yapilmis olurdu suanda hala eskisehirde 1tanesi bulunuyor arkadaslar okul gezisine gittigimizde goturmuslerdi o zamana gore cok guzel bir arac devrim arabalari isimli birde film var izlemenizi siddetle tavsiye ederim

GT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Peki o girdiğin tesiste Karakurt'u gördün mü Burak?

Otomobil üretmek sorun değil herkesin bildiği gibi. Şurada biz bile şurada toplansak bir otomobil üretebiliriz bugün ki ortamda. Önemli olan sürdürülebilir, yalın, kısmen de olsa orijinal(bazı patentlere sahip olan) üretebilmektir. Şu anda sanayiden, gıdaya bir çok üretim için lisans ücretlerinin ödendiğini biliyor musunuz?
 Popüler söylemler bir çok kişi için ilgi çekici, heyecan verici olabilir. İşin gerçekleri maalesef genelde daha farklı oluyor, çok düşünmek, iyi hesaplamak gerekiyor. En önemlisi de bilimsel kültüre sahip olmak gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Haziran 04, 2015, 11:21:51 »
Keske artik biseyler uretebilsek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Haziran 04, 2015, 11:48:31 »
@Hakan Öztürk (3676) yok hocam karakurt ismini ilk kez sizden duydum ve  araştırdım İlk trenimizmiş anlaşılan melesef rehberimiz trenden bağsetmedi ve bahçedede bir tren gördüğümü hatırlamıyorum Devrim bahçede camın içinde sergileniyordu tesisin içerisine girmedim belki içerideydi Karakurt :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Haziran 04, 2015, 12:43:54 »

Kısmen ben de aynı fikirdeyim.
Devlet bence bunun farkında ve hedef kitlesi 'toki' den ev sattığı vatandaş olmalı.

Toki benzeri bir yapılanma kurup, henüz hiç 'kuş serisi' dışında araç almamış olan veya hiç araç almamış olan vatandaşı hedefleyebilir.

Onun dışında çıkıp ülkeye fabrika kurmuş yabancı yatırımcıya rakip olmaya kalkar veya onların yan sanayisinden otlanıp onlara rakip olmaya kalkarsa yanlış yapar.
Türkiye bence strateji olarak ülke sınırlarında üretim yapan yabancı yatırımcıyı teşvik etmeli ve Türkiye'de daha çok model üretilmesi adına teşvikleri artırmalı. Akıllı devlet bunu yapar.
50 yıl önce kaçırdığın trene yetişmeye çalışırken , bindiğin otobüsten de atılmak var...
Dolayısıyla mesela Toyota'yı daha çok model üretmesi konusunda teşvik etmeli.
Mesela 'Türkiye'de ürettiğin hybrid ve elektrikli araçlara 1000 cc muamelesi yapıyorum diyebilir. Akıllı devlet bunu yapar.
Bu işin zirvesine çıkmış adamları yanına çeker, onlardan Arge desteği alır vs. Popülist yaklaşımlarla dünyayı yeniden keşfe çıkmak anlamsız.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 38800
  • 34 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Haziran 04, 2015, 13:18:01 »
 :alkis:
Kısmen ben de aynı fikirdeyim.
Devlet bence bunun farkında ve hedef kitlesi 'toki' den ev sattığı vatandaş olmalı.

Toki benzeri bir yapılanma kurup, henüz hiç 'kuş serisi' dışında araç almamış olan veya hiç araç almamış olan vatandaşı hedefleyebilir.

Onun dışında çıkıp ülkeye fabrika kurmuş yabancı yatırımcıya rakip olmaya kalkar veya onların yan sanayisinden otlanıp onlara rakip olmaya kalkarsa yanlış yapar.
Türkiye bence strateji olarak ülke sınırlarında üretim yapan yabancı yatırımcıyı teşvik etmeli ve Türkiye'de daha çok model üretilmesi adına teşvikleri artırmalı. Akıllı devlet bunu yapar.
50 yıl önce kaçırdığın trene yetişmeye çalışırken , bindiğin otobüsten de atılmak var...
Dolayısıyla mesela Toyota'yı daha çok model üretmesi konusunda teşvik etmeli.
Mesela 'Türkiye'de ürettiğin hybrid ve elektrikli araçlara 1000 cc muamelesi yapıyorum diyebilir. Akıllı devlet bunu yapar.
Bu işin zirvesine çıkmış adamları yanına çeker, onlardan Arge desteği alır vs. Popülist yaklaşımlarla dünyayı yeniden keşfe çıkmak anlamsız.

:alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 186 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Haziran 04, 2015, 14:43:39 »
devrim üretilirkende aynı olay oldu teknoloji yok yabancı yatırımcılar kaçar dendi herkes karşı çıktı üretilen 4araç tarihe karıştı şimdide aynı şeyi söylüyosunuz teknoloji yok imkan yok vs vs biz ne zaman bir yerli otomobil üretip seri üretime geçircez?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Haziran 04, 2015, 15:53:23 »
Kopya olabilir fakat bir yerden başlamak lazım. İnşallah gerçekten üretime geçer.  Aşağıdaki linkteki araçlar baz alınacak heralde.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-elektrikli-araclar-elektrikli-otomobil-100-elektrikli-2015-dma-plus-toyota-corolla-400km-menzil-0-km-214673068/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-elektrikli-araclar-elektrikli-otomobil-100-elektrikli-2012-dma-toyota-corolla-280km-menzil-207961200/detay

Daha öncede Tofaş üretecekti sözde... O kadar haber döndü sonuç sıfır.

%100 yerli olacak, fiyatı uygun olacaksa varsın kopya olsun. Elbet sonradan yeni tasarımlar çıkacaktır.