0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Seçim öncesi olunca bu haberler "çok manidar"Türkiyede habire petrol bulunur, yok yolcu uçağı üretilir vs ama nerdeyse bilmiyorum, gazetelere baksan her gün memura zam yapıyorlar...
Yerli otomobil tamamen laf. Elde hiçbir teknoloji yok. Yapılsa bile toplama bilgisayar gibi olur.
Turkiye daha once 4adet yerli otomobil uretti zaten yanilmiyorsam 1960lardaydi herkes karsi cikmis bu sebeple seri uretime gecilmemisti karsi cikilma sebebide Turkiye yerli otomobil yapamaz dusuncesiydi fakat bu dusunceyi savunan toplulugun 2 sene sonra anadol markasini kurmasi ne kadar ilginc degilmi Devrim isimli turk araclari malesef uretime gecemedi gecmis olsa kim bilir neler yapilmis olurdu suanda hala eskisehirde 1tanesi bulunuyor arkadaslar okul gezisine gittigimizde goturmuslerdi o zamana gore cok guzel bir arac devrim arabalari isimli birde film var izlemenizi siddetle tavsiye ederimGT-S5660 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Kısmen ben de aynı fikirdeyim.Devlet bence bunun farkında ve hedef kitlesi 'toki' den ev sattığı vatandaş olmalı.Toki benzeri bir yapılanma kurup, henüz hiç 'kuş serisi' dışında araç almamış olan veya hiç araç almamış olan vatandaşı hedefleyebilir.Onun dışında çıkıp ülkeye fabrika kurmuş yabancı yatırımcıya rakip olmaya kalkar veya onların yan sanayisinden otlanıp onlara rakip olmaya kalkarsa yanlış yapar.Türkiye bence strateji olarak ülke sınırlarında üretim yapan yabancı yatırımcıyı teşvik etmeli ve Türkiye'de daha çok model üretilmesi adına teşvikleri artırmalı. Akıllı devlet bunu yapar.50 yıl önce kaçırdığın trene yetişmeye çalışırken , bindiğin otobüsten de atılmak var...Dolayısıyla mesela Toyota'yı daha çok model üretmesi konusunda teşvik etmeli.Mesela 'Türkiye'de ürettiğin hybrid ve elektrikli araçlara 1000 cc muamelesi yapıyorum diyebilir. Akıllı devlet bunu yapar.Bu işin zirvesine çıkmış adamları yanına çeker, onlardan Arge desteği alır vs. Popülist yaklaşımlarla dünyayı yeniden keşfe çıkmak anlamsız.