Gönderen Konu: rolanti sabit durmuyor  (Okunma sayısı 7337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: rolanti sabit durmuyor
« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2013, 20:14:59 »
Buna benzer sorun 2011 manuel aracıma BRC bağlatınca oluştu.Motor ısındıktan sonra ışıklarda durdukça devir minimum 600 de kalması gerekirken 600'ün altına iniyordu.Bu sırada titreme oluyor sonra devir 600  veya üzerine çıkınca titreme kayboluyordu.Araba yürür  halde Lpg kalibrasyon ayarı yapılınca sorunum % 90 çözüldü diyebilirim.Önce motor 90 derece olunca her durmada rölantide görülürken şimdi arasıra belli belirsiz oluyor.
inip çıkıyormuydu devir yoksa sadece inip çıktıktan sora öylemi kalıyordu sizinkinde ??
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 13, 2013, 20:14:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 14, 2013, 23:48:13 »
inip çıkıyormuydu devir yoksa sadece inip çıktıktan sora öylemi kalıyordu sizinkinde ??
İnip çıktıktan sonra öyle kalıyordu.(Motor ısısı 90 derece olduktan sonra Işıklarda durdukça rölanti yavaşça 600'e doğru iniyor 600 gibi olunca burada dururken birden 600 altına inip tekrar 600 gibi kalıyordu.Sonrasında sürekli bir oynama olmuyordu)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ocak 14, 2013, 23:56:50 »
aynı durum bende de sözkonusu Bünyamin Bey ama her zaman yapmıyor arada yapıyor ama çok sinir bozucu birşey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 2000
  • Model Yılı: '15
  • 9 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 18, 2013, 23:30:48 »
Merhaba aynı problemle o kadar boğuştum ki mağlubiyete katlanamam fakat maç ta berabere bitti şöyle ki;
söylediğiniz problem sadece motor sıcakken oluyor, yukarıdaki videoda olduğu gibi değilde devir 500-1100 arasında değişiyor sabit kalmadan hatta ben daha da ötesini gördüm uzun yol yaptıktan sonra ışıklara gelince boş viteste motor stop bile etti, yani motorda tekleme oluyor fakat sadece gazda, göstermediğim usta göstermediğim gazcı kalmadı servise gittim servis böyle bir şeyi ilk kez gördüğünü söyledi keşke gaz taktırmasaydın dedi, buji kablolarını değiştirdim(bujiler yeni olduğundan değiştirme gereği duymadım) yine yok, rolantiyle oynadık yok, ...........  denemediğimiz şey kalmadı 1,4 vvti corollası olan kuzenimden öğrendim ki gazda yapması normalmiş hatta onun eski uno'sunun araba ilerlerken bile stop ettiğini söyledi gazlı arabaların klasik problemidir o dedi.
daha da mantıklı bir çözüm bulamadım yukarıdaki yazıda ahmet güçlü'nün yazdıklarını da denedik hatta servis baktı gene yok
galiba sen de benim gibi kader deyip geçeceksin şuna eminim ki çözümü bulduüunu sandığında bile o çözüm sandığın seni en fazla 3 hafta götürecektir fakat gerçekten çözümü bulursan beni de haberdar et çünkü bu sorunu yaşayan çok fakat KALICI çözüm bulana rastlamadım(LPGyi söküp atmak hariç tabi)
Toyotadan vazgeçemememin sebepleri araştırılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 7 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 20, 2013, 16:07:47 »
birşeyi denemenizi önericem bu konu ile alakalı gaz kelebeğinin orada ki 8 somunlu civatanın oradan ayar yapın ben onunla bayağı bir uğraştıktan sonra yerini buldum hemen hemen 1 ay olacak sıkıntı kalmadı gibi sadece duracağım zaman frene bastıgımda biraz düşüyor ve yine olması gereken yere 9 a geliyor onceden bu 4 lere kadar ınıyordu ve motor dizel gibi titriyordu

ama o dedıgım kelebek ayarı çok hassas bir ayar tam yerini bulmanız gerek biraz fazla oldumu motor 13-15 lere cıkıyor bıraz dusuk oldumu dediğim gibi çok düşüyor ama tekrar özellikle söylüyorum çok milimetrik bir yerde bırakmanız gerekıyor o şekilde ayarlarsanız yani yerini tuturursanız sorun ortadan kalakacak gibi görünüyor

eger benım aracın aynısındansa istanbuldaysanız buyrun gelin hem tanışmış oluruz hem konuşuruz elimden geldiğince yardımcı olurum ayar konusunda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 13, 2013, 10:10:08 »
Bu modellerin kalıtsal problemi rolanti dengesizliği. Yakıt kelebeğini ve eliniz uzandığı kadar emme manifold girişini balata spreyi ile temzileyin. tekrar kirlenene kadar 10000 km normal kullanırsınız.
M.Faruk ARSLAN