0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tekerlek rulmanının bir ömrü varmıdır?Kullanılan rulman yağı ne kadar sürede özelliğini yitirir?Rulman yağı değiştirilebilirmi yoksa , komple rulman mı değiştirilir?Rulmanın ilk günkü sürtünme katsayısının zamanla arttığını varsayarsak , bunun kontrolü yapılabilirmi?teşekkürler...
Bizim arabayı lifte kaldığımızda tamirci tekeri çekti itti falan sağ arka tekerin rulmanı bozuk dedi.Şimdi bir kaç sorum olucak izninizle ? Rulman neden bozulur ? İkincisi neden 1 tanesi bozulurda diğerleri normal olur ?
sert bir çukura yada kaldırıma sert bir çarpma olduğunda iligili bilya zarar görür içi karıncalanır , daha sonradaki zaman da ses yapmaya başlar o yüzden teki sağlam olabilir ikisinin aynı anda bozulması o yüzden her zaman denk gelmez ; ayrıca poryadan ayarı gevsek olabilir sizin aracınızda ses falan geliyormu o boşluk olan tekerlekten ??
aracım 80.000 km de bariz bir uğultu duymuyorum , en son yağ değişiminde vites boşta araç liftte iken4 tekerleğide elimle hızlı bir şekilde dödürdüm ve defalarca yapınca dördününde aynı rahatlıkta dönmediğini fark ettim , belkide 4 tekerlektede farklı sürtünme mevuttur diye düşündüm , o nedenle sordumbirde sürtünmeye giden yakıt enerjisine çok kızıyorum ondanda hassaslaşmış olabilirim bu konuda