Gönderen Konu: AE101 efsane kullanıp E140 kasa(2007 ve sonrası) kullananlar....?  (Okunma sayısı 1584 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar cümleten iyi akşamlar.

Ben de Ae101 kasa olan 97 model bir corolla'm var. Hep düşünüyorum. Ama bir türlü soramamıştım. Şimdi sorayım dedim. Efsane kasa kullanıp en güncel kasa kullanan Corolla sahipleri: " Efsane kasadan sonra bu kasayı kullanmak nasıl bir duygu? Efsane kasayı özlüyor musnuz? AE101 kadar konforlu mu? Yol, lastik sesi yeni kasada nasıl?

Duygularınızı alalım....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
Ynt: AE101 efsane kullanıp E140 kasa(2007 ve sonrası) kullananlar....?
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2012, 20:34:20 »
Yok mu böyle durumu olan arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2012, 21:07:08 »
97xei satip 2009 d-4d elegant aldik. Performans olarak efsanemizi projektorle ariyorum. İc kabin kalitesi tikirti vs. Olarak efsane daha iyi. Guvenlik, yakit ekonomisi olarak d-4d onde. on sene ayni arabayi kullanmak bir sure sonra sıkıyor. Nekadar sorunsuz da olsa biraz degisiklik istiyor insan. Hedef 2022 ozamana kadar toyota 1.6dizel duzgun bir otomatik cikarmazsa baska markalara yonelecegiz. Ama d4d nin efsane kadar dayanacagini zannetmiyorum. muhtemelen 4sene icinde degisiklige gidebiliriz. İnsallah beni yaniltir da efsane gibi 10 sene dayanir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2012, 20:46:43 »
ben kullandım bende otomatiği gli vardı gel keyfim gel
şimdi 1.3 2010 corolla var 2010  COMFORT dünyada en çok satmış modeldir eski rakamlarda 3,5
milyon,  araba bayağı yüksek, büyük araba, gösterişli araba viraj firen gaz direksiyon
tam bir hakimiyet var sürüş keyfi a101 den  fazla
üstelik jant değiştirdiğim için lastiklerde değişti lastikler berbat o lastiklerle
bile güvenlik süper şurda 3-4 ay oldu alalı yeni kasayı , ekonomik yakıt bakımından vites manuel olmasına rağmen
aratmadı ses olayına değinmek isterim korna sesinden başka bir ses duymadım arabada
çok sesiz, öteki kasada lastik sesi duyardım (sıfır micheil)  bu kasada duymuyorum
kasası çok büyük hocam  1.6 benzinlisi 125 beygir
gelir bir brodway kalkışta keçi gibi çeker gider (misal)   kasa müsait değil har hur  yapmaya
toyota olsun gerisi önemli değil eğer önemliyese de yenisi olsun yoksa adamlar a101 üretirlerdi
parça fiyatlarını bilmiyorum lazım olmadı  kıyaslama yapamıyorum
sonuçta a101 kasalara ölmez demeyelim yaşları belli piyasa belli  adam
20 binliraya cip tipi araba satıyor öldü demeye bile fırsat kalmayabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 533 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2012, 21:02:56 »
ben kullandım hiç kimse a101 kullandım demesin çunki
bende otomatiği vardı gel keyfim gel
şimdi 1.3 2010 corolla var 2010 yüksek araba bayağı yüksek
büyük araba gösterişli araba viraj firen gaz direksiyon
tam bir hakimiyet var süreüş keyfi a101 den çok çok fazla
artı ekonomik yakıt bakımından

Peki Ümit Bey,

Çekiş nasıl? Rampalarda bayıyor mu? Yoksa 5.vitesten aşağı düşüyor musunuz? Tam dolu bagaj ve 5 kişi olduğunda nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2012, 21:49:19 »
1996 Model Metalik Gri Ae101 xeimiz vardı. Ondan sonra d4d e12 sedan araç aldık.. Ae101in arka koltuğu iki oda bir salonmuş.Rahatlıkla Ailem ve babamlarla istediğimiz yere gidebiliyorduk.Yolda yormuyordu geniş olduğu için arkadakiler rahat ediyolardı.D4d corollamızın arkası dar geldi biraz bize.Yakıt olarak tabi efsanenin yarısı kadar yakıyodur.Benzinli biniyorduk biz :) Efsaneden inip d4d ye binmek attan inip eşşeğe binmek deyimini önümüze seriyor bence..Ara hızlanma olarak dizel araç iyi ama kalkışlarda bir efsane değil :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • BOZKURT 68
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2012, 22:02:33 »
Teknolojiye ayak uydurmak elbette iyidir fakat AE101 gerçekten efsane şahine 14000 tl istenilen bir devirde 25000 verip AE101 e vermek daha akıllıca bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2012, 11:31:00 »
13 yıl 97 1.6 xli efsane kullandık tadına doyamadık ama arkadaşlarında dedigi gibi bu araçlar artık en genci 16-17 yaşında artık motorları olsun yürüyeni olsun kaportası olsun yorgun .Birde bizim insanımız araç sorunsuz diye bakım yapmadan yıllarca binmeye kalktı yıllarca sanyi yüzü göstermeden bindi ha bindi tabi buda kul yapısı artık bırkamaya başlayınca toptan her yerinde bırakıyor ne fesanelik kalıyor nede saglamlık.

ben şuan 2005  1,6 hb sol kulanıyorum çok rhat konforlu ve özellikli bir araç .Ama şunu deyim o arabanın havasını vermiyor o arbalarda çok farklı bir ambians vardı.Ama şunu deyim toyotadan inen bir adam heleki efsanaden inan bir adam ancak toyotada huzur bulur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
ya hocam çekiş nasıl dediniz anladım rampada 5  vitesten düşürürmü dediniz galiba
ben şöyle söyleyim gaza basdınmı hop diye zıplayan araba değil bunlar 5 kişi dik rampa çıktım
hemde çok dik 2 vites sıkıntı yok devrini verirseniz 3 ve bana yetiyor önceki arabam 1.6 gli otomatikti
110 km bile roket yaptımmı (tam gaz) arkaya yaslatırdı arabam 1 tanesinde yakıt ekonomisi sürüş güvenliği ve lüks
diğerinde öz güven bilemiyorum bakış açısına göre değişiyor burayıda inceleyebilirsiniz bayır konusunda daha detaylı
anlatım var
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42594.0

diğer bir avantajı da millet 1.6 sanıp har hur yapmaktan uzak duruyor