Gönderen Konu: ABS IŞIĞI YANIYOR SEBEBİ NE OLABİLİR....  (Okunma sayısı 54558 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aZ iNsAn ÇoK hUzUR..
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
ABS IŞIĞI YANIYOR SEBEBİ NE OLABİLİR....
« : Aralık 23, 2012, 18:13:40 »
ARKADAŞLAR HERKESE MERHABALAR.BENİM BİR SORUM  OLACAK.GEÇEN GÜN ARABAYI ÇALIŞTIRMAK İÇİN KONTAĞI ÇEVİRDİM VE ABS IŞIĞI SÖNMEDİ.TEKRAR GERİ ÇEVİRİP DENEDİM BU SEFER SÖNDÜ.TAM YOLA ÇIKTIM GİDERKEN YOLDA BİR DAHA YANDI HEMEN USTAMI ARADIM DURUMU ANLATTIM FAKAT BANA ÖNEMLİ BİRŞEY OLMADIĞINI YAĞMUR ÇAMURDAN OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.GERÇEKTEN O GÜN YERLER ÇAMURLUYDU..NEYSE ABS IŞIĞI YANIKKEN NORMAL FRENLERİM ÇALIŞIYOR FAKAT SÖNÜKKEN BAZEN EN KÜÇÜK BİR FRENDE BİLE ABS DEVREYE GİRİYOR GİBİ SANKİ..YANİ ANİ FREN YAPINCA FREN PEDALI TİTREME YAPIYOR GİBİ OLUYOR SANKİ ABS DEVREDE GİBİ..NE YAPABİLİRİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ARKADAŞLAR...
aZ iNsAn ÇoK hUzUR..

Toyota Club Türkiye

ABS IŞIĞI YANIYOR SEBEBİ NE OLABİLİR....
« : Aralık 23, 2012, 18:13:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: ABS IŞIĞI YANIYOR SEBEBİ NE OLABİLİR....
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2012, 18:22:30 »
ARKADAŞLAR HERKESE MERHABALAR.BENİM BİR SORUM  OLACAK.GEÇEN GÜN ARABAYI ÇALIŞTIRMAK İÇİN KONTAĞI ÇEVİRDİM VE ABS IŞIĞI SÖNMEDİ.TEKRAR GERİ ÇEVİRİP DENEDİM BU SEFER SÖNDÜ.TAM YOLA ÇIKTIM GİDERKEN YOLDA BİR DAHA YANDI HEMEN USTAMI ARADIM DURUMU ANLATTIM FAKAT BANA ÖNEMLİ BİRŞEY OLMADIĞINI YAĞMUR ÇAMURDAN OLABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.GERÇEKTEN O GÜN YERLER ÇAMURLUYDU..NEYSE ABS IŞIĞI YANIKKEN NORMAL FRENLERİM ÇALIŞIYOR FAKAT SÖNÜKKEN BAZEN EN KÜÇÜK BİR FRENDE BİLE ABS DEVREYE GİRİYOR GİBİ SANKİ..YANİ ANİ FREN YAPINCA FREN PEDALI TİTREME YAPIYOR GİBİ OLUYOR SANKİ ABS DEVREDE GİBİ..NE YAPABİLİRİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ARKADAŞLAR...

Akünüz zayıfsa ondan olabilir.

Arkadaşımın başına doblosunda geldi . Aküden denildi ve aküyü değiştirdiler sorun giderildi .

Bu arada forumda büyük harfle mesaj yazmak yasak . Büyük harf sanal ortamda bağırmak anlamına gelmektedir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aZ iNsAn ÇoK hUzUR..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2012, 18:32:43 »
pardon büyük harfle yazılamayacağını bilmiyordum özür diliyorum..
cevabınız için teşekkürler..
aZ iNsAn ÇoK hUzUR..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2012, 18:38:47 »
Biraz saçma gelebilir size ama jantlarınızın arka kısımlarını bir yıkama imkanınız var mı? Çamur biriktiyse eğer orada tekerlerdeki ağırlık farkından kaynaklı abs ışığı yanabiliyor.Daha önce başıma geldi çünkü.Birde akünüz ne durumda kutuplarında oksitlenme veya gevşeme falanda olabilir.Önce bir jantların içine su tutun bakalım geçecek mi?
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2012, 20:07:20 »
pardon büyük harfle yazılamayacağını bilmiyordum özür diliyorum..
cevabınız için teşekkürler..

Rica ederim .

Anlayışınız için ben teşekkür ederim . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2012, 21:38:52 »
Biran önce çözüme gitmeniz faydanıza, malum kış aylarında en çok ABS gerekli ve güvenli duruş gerekli, bu konumda aracınızın frenleri hiç güvenli değil bilginize Yani alışılmışın dışında bir fren sistemiyle karşı karşıyasınız.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2012, 22:15:29 »
Soketler gevşemiş olabilir yada oksitlenme yapmış olabilir. Diskle balata arasına bir şeyler sıkışmış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2012, 23:16:07 »
geçen ay eniştemin başında geldi 2002 eski kasa corolla sedan.Işık yanıyordu servise gitti abs sensörü bozulmuş sağ taraf değişridi 390 tl di sanırım.Abs ışığı yandığı müddetçe abs çalışmıyor ve frenlerin normal frenleme yapıyor abs devre dışı yani
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 24, 2012, 01:37:13 »
Valla pek ıyı bısıy degıl durduk yere masraf olmus bak gecmıs olsun .
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • usdm corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2012, 10:30:06 »
abs kablolarında ufak bı asınma varsa ve bu bolgede camur bırıkmesı gıbı durum olduysa yanabılır.. kabloları bı kontrol ettırın. arkadasın dedıgı gıbı akude olablır yeterlı enerjı gıtmeye bılır.. detaylı bakılması lazım onemlı b durum aracınızda abs oldugunu bılıyosunuz ve ona gore kullanma karakterıstıgıız degısıyo daha dogrusu araca olan guven duygunuz degısıyo onemlı bı yerde calısmama yaparsa o kotu;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 24, 2012, 23:10:29 »
Akü ile araç çalıştıktan sonra abs nin işi ne anlayamadım bildiğim kadar araç çalıştıktan sonra alternatör şarz dinamosu devreye girer ve elektriği o sağlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aZ iNsAn ÇoK hUzUR..
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 31, 2012, 12:39:52 »
cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim..bu arada sorunu çözdük arkadaşlar.problem sol taraftaki abs sensör kablosundaymış..değişmesi gerekiyomuş öyle söyledi ustam fakat fiyatı duyunca şok oldum fiyatı 400 tl imiş.bunun üzerine başka bir yere gittim ve 10 dk içerisnde problem çözüldü.sıkıntı kablonun bağlantısının kopması..bunun üzerine arkadaş güzelce bağlantıyı bağladı ve bantladı böylece 400 tl den kurtulmuş oldum:))
aZ iNsAn ÇoK hUzUR..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 31, 2012, 13:18:33 »
cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim..bu arada sorunu çözdük arkadaşlar.problem sol taraftaki abs sensör kablosundaymış..değişmesi gerekiyomuş öyle söyledi ustam fakat fiyatı duyunca şok oldum fiyatı 400 tl imiş.bunun üzerine başka bir yere gittim ve 10 dk içerisnde problem çözüldü.sıkıntı kablonun bağlantısının kopması..bunun üzerine arkadaş güzelce bağlantıyı bağladı ve bantladı böylece 400 tl den kurtulmuş oldum:))
o tür kabloları bağlayıp devreye sokmak ne kadar sağlıklı bilmiyorum ben olsam değiştirirdim sonuçta fren bu ya teyip kablosu değil yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '06
  • 14 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 01, 2013, 00:06:41 »
o tür kabloları bağlayıp devreye sokmak ne kadar sağlıklı bilmiyorum ben olsam değiştirirdim sonuçta fren bu ya teyip kablosu değil yani
Türk aklı yine 400 tl kazandırdııı... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 01, 2013, 16:02:37 »
Türk aklı yine 400 tl kazandırdııı... :)
Haklısın ama hep bu akılla gittiğimiz için trafik kazalarında hep birinci sıralardayız:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2013, 17:25:52 »
arkadaşlar abs sensörleri mıknatıs özelikli parçalardır. sadece sayma görevi yapar. tüm lastiklerin frene basıldığında eşit hızda döndüğünü, herhangi birinin kızaklama yapmadığını saymak için kullanılır. mıknatıs özellikli olduğu için metal parçacıklarını toplar ve sayma güçlüğü çekebilir. böyle durumlardada abs ışığı yanabilir. kendi aracımda senede 1 defa söküp temizlerim. saydığı yüzey tırnaklardan oluşur. kısacası dönen tırnakları sayar. o kısımada tazyikli hava tutmak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ocak 07, 2013, 22:30:45 »
geçen gün aynı sorunu 2004 corolla terrada yaşadım yüksek hızda değilde araç rolantide giderken birden direksiyon sertleşti abs ışığı yandı arabayı stop edip tekrar çalıştırınca ışık söndi forumda araştırınca akü sorunundan olabilir denmiş aküye baktığımda akü kutup başları oksitlenmiş kutup başlarını söküp kaynar suyla oksitleri temizledim bir kaç gündür aynı sorunu bir daha yaşamadım sizde isterseniz aküyü kontrol edin aküden olabilir geçmiş olsun.