Gönderen Konu: koltuk kılıflarını sökmek  (Okunma sayısı 2643 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
koltuk kılıflarını sökmek
« : Aralık 23, 2012, 15:15:22 »
arkadaşlar malüm bu renk arabaların koltuk rengi bej ve su damlasa leke oluyor ve su an çok kirlendiler ki 3 ay önce detaylı temizlik yaptırmıştım bu koltuk kılıfları sökülebiliyormu önler dahil hepsini söküp makinede yıkamyı düşünüyorum ama söküp takması kolaymı daha önce söküp takan var mı
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

koltuk kılıflarını sökmek
« : Aralık 23, 2012, 15:15:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: koltuk kılıflarını sökmek
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2012, 16:52:14 »
Kosla koltuk temızleyıcı ile lekesiz koltuklar :) Hıc ugrasmayın bence bi kosla işinizi gorur :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2012, 18:36:31 »
arkadaşlar malüm bu renk arabaların koltuk rengi bej ve su damlasa leke oluyor ve su an çok kirlendiler ki 3 ay önce detaylı temizlik yaptırmıştım bu koltuk kılıfları sökülebiliyormu önler dahil hepsini söküp makinede yıkamyı düşünüyorum ama söküp takması kolaymı daha önce söküp takan var mı
Sökülebiliyor evet.Ancak söküp takmak uğraştırır baya sizi.Mesut abimiz kendi aracında sökmüştü zamanında ve yanılmıyorsam forumda konusuda vardı.Ama bence bir halı yıkama makinesine bakar bu iş.Yada bazı yerlerde fırınlar var aracın camları açılıyor ordan boruları içeriye verilerek sıcak hava verilip kurutuluyor.Bu aylarda bu tercih edilebilir bence.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2012, 22:06:11 »
ben zamanında hytundai aracımın orjinal koltuk döşemelerini sökmüştüm.Sizin gibi makinede yıkamak maksadıyla ama uğraşım boşa gitmişti çünkü kılıfı koltuğa sabitleyen teller var içinde. bu uzun teller makine de yıkanmasını engeller diye düşünüp geri taktım ve yıkamacıya götürdüm :))) ama benim için tecribe oldu işte. Yani sanırım aracınız için de durum böyledir, sökmek ve takmak hem zor hem de yıkanmaya müsait olmaz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2012, 22:37:56 »
o değilde hani koltukları temizlemek için spreyler vardı koltuğa sıkıyorduk içine işliyordu sonra kendisi çıkıyordu silince tertemiz oluyordu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2012, 23:20:00 »
kosla leke çıkarıcı ve daha neler halı yıkama makinesi ile denedim bu sefer o sıvıların izleri kaldı anlıyacağınız ya söküp yıkatacağız yada sonax vs yerlere gidip temizlik yaptıracağız.Mesut bey daha önce arkaları sökmüş bende bugun yarısı söktüm ama içinde çok fazla yüzük demirler var uğraşılırmı bilmiyorum ve özellikle ön koltuklarsökülür mü diye düşündüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2012, 00:26:15 »
süngerine kadar sökmüştüm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 24, 2012, 01:46:24 »
Eger sokersenız kılıflar eskisi gibi durmaz dıye dusunuyorum. Tamamen el becerınıze baglı genede rıske atmayın . Sonradan pısman olabılırsınız cektıgınız ezıyete degmez. Kışdan sonra verirsınız sonaxa tertemız olur.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2012, 01:50:46 »
yeni kılıf almanızı tavsiye ederim üstüne

Yeni araba almanızı tavsiye ederim ben de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 24, 2012, 01:51:44 »
Kemal abi yaaa  :lol:  :lol:
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 24, 2012, 10:04:46 »
haklısınız en güzeli içini bir güzel temizletmek yaza girerken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 24, 2012, 11:02:18 »
Ben de yeni 2005 sol aldım  granit gri renkli içi bej geçen saglam bir yagmur yagarken kapıyı açtıgım içeri giren yagmur damlaları bile leke yapmış montum haffi ıslanmıştın yaslandıgım yer sanki yag dökmüş gibi leke yapmış deli oldum aldıgımda temizdi sahibi sanırım bana silip verdi .Valla şöyle deyim havaların bu denli soguk olmasından dolayı aldımalalı aracı bile yakatmadım çünki yıkatsam sabah kapılarını açamayacagımı biliyorum .Benim düşünce yaza halı yıkama makine ile oparasyon yapmak ama bunu bilinçsiz yapmayacaksınız ilk önce kosla lı su ile iyice yıkayıp daha sonra makineye hafif sıcak su ve yumuşatıcı katıp durulayacaksınız bu şekilde bir uygulama yaparsanız sanırım leke kalmaz .Bir de benim düşüncem kılıf diktirmek daha önce eski kasa toyota ma vip kılıf yapırmıştım .Ustam normal vip kılıfı komple söküp araca göre dikiyoraracın orjinalinden farkı olmuyor eskisini satarken alan kişi orjinal kılıfı sanmıştı odenli iyi işçilik anlayacagınız .ama tahminimce 200 -250 tl ister sanırım çünki 2 yıl önce 130 a yapmıştı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 24, 2012, 11:08:34 »
Benim avensisin döşemeleride çok kirlendi. Bi temizlik spreyi almıştım ama tembellikten kullanma fırsatı bulamadım. Az daha kirlensin diye bekliyorum. Hele paspaslara bakılacağı kalmadı zift gibi oldu maşallah. İyice kirlensinde kar mevsimi devrilince komple temizlettirip bir süre rahat ederim diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 24, 2012, 15:11:16 »
  :D
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 24, 2012, 15:19:08 »
ön koltuklarda yanlarda hava yastığı var ve hava yastıklı koltuklardaki dikişle rhava yastığı patlayınca yırtılıp açılabilecek şekilde olur sökerken yırtılıp elinde kalmasın ;)  elinide herşeye atma olm az rahat dur adamı uyuz etme :D

Sökülebiliyor evet.Ancak söküp takmak uğraştırır baya sizi.Mesut abimiz kendi aracında sökmüştü zamanında ve yanılmıyorsam forumda konusuda vardı.Ama bence bir halı yıkama makinesine bakar bu iş.Yada bazı yerlerde fırınlar var aracın camları açılıyor ordan boruları içeriye verilerek sıcak hava verilip kurutuluyor.Bu aylarda bu tercih edilebilir bence.

Ertan vallahi bravo ben bile unutmuştum koltukları söktüğümü sen nasıl hatırlıyorsun :D sana helalinden yönetici alkışı kardeşim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 24, 2012, 15:35:03 »
ya mesut arabayı sokuyorum garaja can sıkıntısı işte bi şeyler yapmam lazım en sonunda balatalarıda değiştireceğim şimdilik temizledim taktım yerine ses devam ederse yeni balataları takacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 24, 2012, 20:47:36 »
ön koltuklarda yanlarda hava yastığı var ve hava yastıklı koltuklardaki dikişle rhava yastığı patlayınca yırtılıp açılabilecek şekilde olur sökerken yırtılıp elinde kalmasın ;)  elinide herşeye atma olm az rahat dur adamı uyuz etme :D

Ertan vallahi bravo ben bile unutmuştum koltukları söktüğümü sen nasıl hatırlıyorsun :D sana helalinden yönetici alkışı kardeşim :D
  Takipçinim abicim teşekkür ettim  :D
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......