Gönderen Konu: Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra M/M Araç Şarjı  (Okunma sayısı 2327 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Safak GURSOY
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra M/M Araç Şarjı
« : Aralık 23, 2012, 01:28:38 »
Merhaba Arkadaşlar,

Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra M/M aracım için almış olduğum Hama 14118 Usb Araç Şarj Cihazı telefonumu şarj etmemektedir.

Sizler aracınızda bu tarz sorunlara karşı nasıl çözümler ürettiniz. ?

1000 Km bakımda servise verdiğimde servis sorumlusuna da belirttim oda torpidoda bulunan USB yi niye kullanmadığımı sordu (yerin dibine girdiğim andır :-[.) Kabloyu taktık ve şarj etti. Fakat ertesi gün ve sonraki günlerde torpido gözünde bulunan USB dende şarj edememeye başladı.

Telefon bayisinde bulunan bir arkadaş ile yaptığımız konuşmada aracın amperi düşüktür çakmak girişindeki değişirse sorun düzelir ben burada bir müşterinin aracında 10 tane denedim çalışmadı sigorta değiştikten sonra çalıştı şeklinde bilgi aktardı.

Araç Şarj Cihazı Marka ve Model: Hama 14118 Usb Araç Şarj
2000ma

Telefon: BlackBerry Bold 9900 Eski serileri şarj edebiliyor. Nokia test edildi şarj ediyor (X3; )
Telefon için 5V 750ma - 1000ma
sanırım 2000ma fazla geldiği için şarj etmiyor korumaya alıyor.

http://shop.crackberry.com/blackberry-in-vehicle-1a-charger/5A47A12043.htm
Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra M/M LCA Kar Beyaz

Spoiler, Difüzör, Krom Egzoz, Xenon

Toyota Club Türkiye

Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra M/M Araç Şarjı
« : Aralık 23, 2012, 01:28:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra M/M Araç Şarjı
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2012, 02:27:43 »
Telefonun orijinal ev  tipi şarj aletinin
adaptörle kablosu birleşikse yani bir ara usb bağlantısı yoksa
bu şarj aletinin ucu mini usb olsa bile 5 uçludur.

Biraz karışık oldu ama şöyle açayım. Normal usb kabloları 4 uçludur. +5V /GND/ Data in /Data out
Ama büyük ekranlı ve/veya çok akım çekin cihazların şarj cihazları eğer usb ara bağlantılı değilse 5 uçlu yapılırlar. Bunlarda iki tane bağımsız +5v vardır. Biri şarj için diğeri aletin çalışması için kullanılır.

O nedenle bu tür cihazlarda üniversal şarj cihazları kullanılamaz.

ikinci ihtimal.
Üzerinde 2A (2000mA) yazsa bile onun çıkış akımı o kadar yoktur. 850mA den fazla değildir. Bu akım çok akım gerektiren cihazlara yeterli gelmez. Piyasadaki harcıalem şarj aletlerini kullanmayın pili bozarsınız.

Orijinal şarjın üzerinde akım değeri neyse (2.5A dir büyük ihtimal) ondan küçük başka şarj kullanmayın.
Bu navigasyonlar için de geçerlidir.

Aracın USB ucunda sadece ses sistemi açıkken ve usb seçiliyken elektrik vardır. Ama o da 850mA dir. Çünkü usb bellekler bununla gayet güzel çalışır.

Ben de araçta önceki telefonun şarjını kullanayım dedim geçen hafta. Hem şarj edemedi hem de pil sapıttı.
Sonra yurtdışından getirttim bir tane. Burada bu değerlerde bulmak mümkün değil, bulsan da 50+ tlm isterler.

Benim aldığım iki uçlu...

http://www.buyincoins.com/new_en/details/2-in-1-mini-micro-usb-car-charger-adapter-cable-for-samsung-blackberry-htc-phone-product-18806.html
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Safak GURSOY
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2012, 00:15:11 »
Telefonun orijinal ev  tipi şarj aletinin
adaptörle kablosu birleşikse yani bir ara usb bağlantısı yoksa
bu şarj aletinin ucu mini usb olsa bile 5 uçludur.

Biraz karışık oldu ama şöyle açayım. Normal usb kabloları 4 uçludur. +5V /GND/ Data in /Data out
Ama büyük ekranlı ve/veya çok akım çekin cihazların şarj cihazları eğer usb ara bağlantılı değilse 5 uçlu yapılırlar. Bunlarda iki tane bağımsız +5v vardır. Biri şarj için diğeri aletin çalışması için kullanılır.

O nedenle bu tür cihazlarda üniversal şarj cihazları kullanılamaz.

ikinci ihtimal.
Üzerinde 2A (2000mA) yazsa bile onun çıkış akımı o kadar yoktur. 850mA den fazla değildir. Bu akım çok akım gerektiren cihazlara yeterli gelmez. Piyasadaki harcıalem şarj aletlerini kullanmayın pili bozarsınız.

Orijinal şarjın üzerinde akım değeri neyse (2.5A dir büyük ihtimal) ondan küçük başka şarj kullanmayın.
Bu navigasyonlar için de geçerlidir.

Aracın USB ucunda sadece ses sistemi açıkken ve usb seçiliyken elektrik vardır. Ama o da 850mA dir. Çünkü usb bellekler bununla gayet güzel çalışır.

Ben de araçta önceki telefonun şarjını kullanayım dedim geçen hafta. Hem şarj edemedi hem de pil sapıttı.
Sonra yurtdışından getirttim bir tane. Burada bu değerlerde bulmak mümkün değil, bulsan da 50+ tlm isterler.

Benim aldığım iki uçlu...

http://www.buyincoins.com/new_en/details/2-in-1-mini-micro-usb-car-charger-adapter-cable-for-samsung-blackberry-htc-phone-product-18806.html

Forumun uzmanların dansın sanırım bir çok konuda yorumlarını okudum. İlgin içinde teşekkür ederim. :) :) :)
Benim kullanmış olduğum Hama marka.
14118  Hama "Dual Piccolino" USB Vehicle Charger
http://be.hama.com/14118/hama-dual-piccolino-usb-vehicle-charger

Aracı çalıştırıp farları da 1 kademe açtıktan sonra telefonu takıyordum Çakmak girişinden, USB üzerinden ise tam emin olamadım yarın deneyip bilgi verebilirim.

Avometre ile çıkışlarını da yarın ölçüp bilgilendiririm.

BlackBerry nin araçlar için üretmiş olduğu Araç şarjı ise aşağıdadır.
BlackBerry Premium 1.8A Micro-USB In-Vehicle Charger for Bold 9900
http://cdn-store.crackberry.com/store_images/product_images/accessories/large/11480.jpg
http://shop.crackberry.com/blackberry-premium-18a--micro-usb-in-vehicle-charger/5AA11480.htm

Burada da satın alıp sorun yaşayan epey bir kullanıcı olmuş.
Griffin PowerJolt Dual Universal Micro 1 Amp for BlackBerry Bold 9900
http://shop.crackberry.com/griffin-powerjolt-dual-universal-micro-1-amp/5AA6236.htm

Bu arada Şarj ederken Blackberry' nin orjinal kablosunu kullanmaktayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Safak GURSOY
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2012, 20:59:25 »
Çıkışları ölçemedim fakat iki kablo ile test ettim çakmak girişi ve araç usb sinden şarj edemiyor Blackberry 9900 cihazımı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2012, 21:16:02 »
Şarj alet sorunludur. Başka yerde aramayın.

Şöyle anlatayım... Diyelim ki telefon şarj için 2A akıma ihtiyaç duyuyor. Şarj aletinin çıkışındaki güç=5V x 2A=10W

Bu durumda şarj aletinin girişindeki güç de aynı olacaktır. O halde giriş akımı=10W / 12v <1A

Aracın hiçbir yerinde 1A den küçük sigorta yoktur. Zaten olsa bile atması gerekir. Sigortanın mantığı budur. 10A lik sigortadan daha büyük akım çekildiğinde hemen atar.

Bundan başka şarj aletinin çıkış akımı diyelim ki 500mA olsun. Telefon daha fazla akım çektiğinde kısa devre koruyucusu veya akım kesici varsa (ki vardır çünkü bunlar sabit akımlı güç kaynaklarıdır) çıkışı korumak için devreye girer. O nedenle uçlar boştayken zaten 5v civarında bir gerilim ölçersiniz. Boşuna uğraşmayın ölçmek için.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Safak GURSOY
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2012, 22:25:33 »
Enteresan olan şudur ki arkadaşın iphone 4 ü şarj ediyor,

USB den de Çakmak girişine taktığım Hama çevirici üzerinden de.

Eski model BB ve evdeki diğer iki Nokia da şarj etmektedir.

Bence sorun Blackberry 9900 serisinde onu şarj edemiyor. zaten cihaz Özelliğinde Apple, Samsung ve HTC ürünleri için düzgün çalıştığını yazıyor.