Telefonun orijinal ev tipi şarj aletinin
adaptörle kablosu birleşikse yani bir ara usb bağlantısı yoksa
bu şarj aletinin ucu mini usb olsa bile 5 uçludur.
Biraz karışık oldu ama şöyle açayım. Normal usb kabloları 4 uçludur. +5V /GND/ Data in /Data out
Ama büyük ekranlı ve/veya çok akım çekin cihazların şarj cihazları eğer usb ara bağlantılı değilse 5 uçlu yapılırlar. Bunlarda iki tane bağımsız +5v vardır. Biri şarj için diğeri aletin çalışması için kullanılır.
O nedenle bu tür cihazlarda üniversal şarj cihazları kullanılamaz.
ikinci ihtimal.
Üzerinde 2A (2000mA) yazsa bile onun çıkış akımı o kadar yoktur. 850mA den fazla değildir. Bu akım çok akım gerektiren cihazlara yeterli gelmez. Piyasadaki harcıalem şarj aletlerini kullanmayın pili bozarsınız.
Orijinal şarjın üzerinde akım değeri neyse (2.5A dir büyük ihtimal) ondan küçük başka şarj kullanmayın.
Bu navigasyonlar için de geçerlidir.
Aracın USB ucunda sadece ses sistemi açıkken ve usb seçiliyken elektrik vardır. Ama o da 850mA dir. Çünkü usb bellekler bununla gayet güzel çalışır.
Ben de araçta önceki telefonun şarjını kullanayım dedim geçen hafta. Hem şarj edemedi hem de pil sapıttı.
Sonra yurtdışından getirttim bir tane. Burada bu değerlerde bulmak mümkün değil, bulsan da 50+ tlm isterler.
Benim aldığım iki uçlu...
http://www.buyincoins.com/new_en/details/2-in-1-mini-micro-usb-car-charger-adapter-cable-for-samsung-blackberry-htc-phone-product-18806.html