Gönderen Konu: Turbo Timer  (Okunma sayısı 1897 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Turbo Timer
« : Aralık 20, 2012, 14:53:17 »
Arkadaşlar aracımı stop etmeden önce nekadar dikkat etsemde dalgınlığıma gelebilir diye Dizel Yarisime Turbo Timer takmayı düşünüyorum bu iştede bikaç isim var,  HKS , Apexi , Greddy , ve Blitz ben HKS düşünüyorum ancak merak ettiğim şey takması nekadar zordur, neler yapmak gerekiyor bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim

ben Type 0 kullanıcam.

bunlar 2 eşit oluyormuş

Type 0 :
 Bu tip Turbo Timer da sadece turbonun dönüş zamanını hesaplıyorlar sadece zaman var.

Type 1 :
 Bu tip Turbo Timerlarda zaman, lap time, cronometre, batery, hız, devir gibi seyler mevcuttur

Not: anladığım kadarı ile içinde sadece timer devresi ve role var.  kontak anahtarına bağlanıyor ve siz kontağı kapatıp anahtarı çıkarsanızda ayarladığınız zaman kadar devre içindeki role devreyi açık tutup elektrik geçişine izin veriyor ve sayaç süre sonunda rolenin akımı kesmesini sağlıyor.

Alacağım Ürün : http://www.ebay.com/itm/Universal-Car-Black-HKS-Turbo-Timer-Type-0-JDM-White-Led-Digital-Display-LC02-/230755311175?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item35ba169e47&vxp=mtr

Toyota Club Türkiye

Turbo Timer
« : Aralık 20, 2012, 14:53:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Turbo Timer
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2012, 15:02:41 »
Güzel bir konu abi :alkis:

Şahsen ben bizzat kendim bekliyorum TUrbonun iyice yağlanması ve motorun rahatlaması için, dediğin gibi abi bazen dalgınlığımıza da gelebiliyor ya da acil işimiz olabilir.

Fakat şöyle bir durum var Turbo Timer devredeyken kontağı kapattığımızda devreye giriyor ve çalışma devam ediyor ama aracı kilitleyemiyoruz immobilizer karışabiliyor yani her halukarda bekliyoruz.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2012, 15:08:49 »
Eminmisin Sercan ? youtube ta kilitlenleri görmüştüm ama !  ya en azından öyle olsa bile bikaç defa babamın aracında paldır küldür stop ettim arabayı ve turbonun dönüş sesini duyunca içim gitti o bari olmaz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2012, 15:11:51 »
Eminmisin Sercan ? youtube ta kilitlenleri görmüştüm ama !  ya en azından öyle olsa bile bikaç defa babamın aracında paldır küldür stop ettim arabayı ve turbonun dönüş sesini duyunca içim gitti o bari olmaz :D

Eminim abi kilitliyor ama sistemde karışıklık oluyor, bir arkadaşımın STİ'nda olmuştu bizzat yaşadım :D o beni uyarmıştı stop etme falan derken ben biliyorum merak etme dedim artistlik vari bir tavırla, sonra indim araçtan çalışıyor tabi araç sonra bastım 5 10 saniye sonra alarm ötmeye başladı rezillik diz boyu arkadaşımda demek istediğim buydu dedi. :)

Ama haklısın abi hem güzel bir özellik görsellik hem de Turbonun ççuuvlamasından iyidir.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2012, 15:24:11 »
Reis  selam,

turbo timer, kontak anahtarının elektrik düzeneğine bağlanır, montaj şekli itibarı ile turbo ile alakası, sadece pazarlama isminden geçmektedir, turbonun basıncına, çalışma prensibine herhangi bir etkisi yoktur.

ben  greddy  tavsiye ederim.

temsili resim.
ayrıca aracın gerçek hızını  0-50 ,  0-100 ,  0-200 ,  60-100 ,  80-120 ,  0-400m 0-1000 m gibi  verilerinide ölçüyor.

Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2012, 16:07:34 »
Eminim abi kilitliyor ama sistemde karışıklık oluyor, bir arkadaşımın STİ'nda olmuştu bizzat yaşadım :D o beni uyarmıştı stop etme falan derken ben biliyorum merak etme dedim artistlik vari bir tavırla, sonra indim araçtan çalışıyor tabi araç sonra bastım 5 10 saniye sonra alarm ötmeye başladı rezillik diz boyu arkadaşımda demek istediğim buydu dedi. :)

Ama haklısın abi hem güzel bir özellik görsellik hem de Turbonun ççuuvlamasından iyidir.

yok sercio düzgün  bağlanmamış hacı abi , bu işte  usta da  çok  önemli.  benım arkadas   timer'inı çok güzel  kullanıyor  hatta   xenonlarını da  açık bırakıyor. sonra   küt  herşey  susuyor :D

genelde   vw grubunda  sıkıntılar  oldugunu  duymustum. özellikle   golf, a4 ve  seat larda   kilitlenmeme sorunu var ama   ugrasıp ta  ustesinden  gelen  var . araç  elektroniğinden  kaynaklanan bir durum genellikle   denenerek bulunuyor bu şeyler ....

bu arkadas  ford'unda  böyle  çözmüs.

ayrıca , arac el freni cekili iken calisiyor çalma girisiminde kontakta anahtar yok ise el freni ildirildiginde birdaha aracin orjinal anahtari ile gelip marşa basilana kadar arac calismiyor .

Bu soketin en üstteki kablosu IG2 ile gösterilen kontağın ikinci konumu. Bu kabloyu mavi kabloya bağlıyoruz. En üstten ikinci kablo + uç oluyor onu da kırmızı kablo ile birleştiriyoruz. Kabloları birleştirirken sıyırarak yapın ki kontak kabloları zarar görmesin. En üstten üçüncü kablo ise kontağın birinci konumu yani IG1 onuda yeşil kablo ile birleştiriyoruz.

Uygun bir yerden şase kablosunu şaseye bağladıktan sonra el freni kablosunu resimdeki gibi bağlıyoruz.

El freni kablosunu neden bağlıyoruz diye merak ediyorsunuzdur. Bu araç çalışırken durdurduğumuzda turbo timer geriye doğru sayarken el frenini indirildiğinde geri sayım durup hemen aracın stop etmesini sağlıyor. Yani aracı çalmak isteyen el frenini indirdiğinde araç duruyor. El freni kablosunu plastik aksamın altından dolaştırıp kontağa kadar getirip gri kablo ile birleştiriyoruz. Ben O2 kablosunu bağlamadım zira gerek duymadım. Turbo timerın göstergesini de resimdeki gibi bagaj açma butonu ile far anahtarının arasına çift taraflı bant ile yapıştırdım. Bütün bağlantılar hazırdı ve denemeye geçtim. Sorunsuz çalışıyordu. Fakat burada dikkat etmemiz gereken bir şey var oda aracın anahtarında immobilizer var bildiğiniz gibi. Anahtarı kontaktan çektiğinizde turbo timer falan dinlemeden araç stop ediyor. Bunu engellemek için de immobilizer ‘i bu işi yapan bir yerde kopyalatıp kontağın içine yapıştırıyoruz ve araç anahtar takılı sanıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=Ef_HWwsWhl0&feature=player_embedded#!
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 20, 2012, 16:12:13 »
Anahtarı kontaktan çektiğinizde turbo timer falan dinlemeden araç stop ediyor. Bunu engellemek için de immobilizer ‘i bu işi yapan bir yerde kopyalatıp kontağın içine yapıştırıyoruz ve araç anahtar takılı sanıyor.

bu iş riskli işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 20, 2012, 16:19:05 »
Tunçcum doğrusun yapanda var yok değil, ama bizzat yaşayınca böyle tedirginlik oluyor.

Yanlız bir de araçların sistemine uyumu önemli, bu örneklerin Toyota da olanlarına bakınıyorum.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Aralık 20, 2012, 16:25:26 »
Sanırım şöyle bir şey

Turbo Timer working w/ Key fob
Taklitlerden sakının