Gönderen Konu: Hybrid civic mi Corolla D4Dmi ?  (Okunma sayısı 2519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Hybrid civic mi Corolla D4Dmi ?
« : Aralık 19, 2012, 14:03:14 »
Herkeze merhaba. 4-5 aya kadar  borclarımızı bıtırıp tekrar borc acmaya yanı aracımızı degıstırmeye karar verdık :) 30-35 bın kadar butce ayırabılıcegımız otomobıl ıcın sureklı arastırma ıcerısındeyım. Ilk once 1.2 TDİ sıfır almayı dusundum cazıp gelmedı,alıcamız araba az yakıtlı sessız yakısıklı olsun, japon olsun gene dedık corolla bakmaya basladık. Bu yenı kasa yanı 2008-2010 kasaların bi modelınde yag yakma problemı oldugunu duymustum yok servısten ıvırı zıvırı degısmesı gerekıyomus baslı basına bı problem yanı.E bide cıvıc bakalım dedık. Elegance paketınde yok yok zaten aracın tipi de guzel(Corolla elegant daha yakısıklıdır benım ıcın) kurcalarken 1.4 hybrıt modelını gordum. Bana yakıt tuketımı cok cazıp geldı. E dizelın masrafıdır sesidir devir aralıgının az olması vs az yakan bı benzınlı daha cazıp gelıyor. Sizce corolla d4d mi civic hybit mi. Baska arac onerılerıde alabılırım tesekkurler :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Toyota Club Türkiye

Hybrid civic mi Corolla D4Dmi ?
« : Aralık 19, 2012, 14:03:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Kan Grubu: A+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Ynt: Hybrid civic mi Corolla D4Dmi ?
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2012, 14:13:41 »
hybrid civic Türkiye de varmıymış ya
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2012, 14:17:48 »
aracınızı şehir içinde yoğun trafikte kullanıyorsanız ikinci el hybrid civic alınabilir fakat uzun yolda yakıt tasarrufu sağlamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2012, 14:38:36 »
hybrid civic Türkiye de varmıymış ya
Evet FD6 civic,2001 hb civic ve 2004 kasa accord larda hybrıt araclar var.
aracınızı şehir içinde yoğun trafikte kullanıyorsanız ikinci el hybrid civic alınabilir fakat uzun yolda yakıt tasarrufu sağlamaz.
Pekı hakan bey bu araclar hakkında bılgınız varmı akü ömürleri arızaları vs. Genel olarak sehır ıcın kullanıyoruz yılda bırkac sefer tatıl amaclı uzun yol yaparız.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2012, 14:40:37 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-civic-1.4-hybrid-2009-mod-90.000km-siyah-otm-107301717/detay Soyle ornek olarak atıyım. Jantlarıda fena degıl keratanın :D Donanım olarak da gayet basarılı vsa koltuk ısıtma hız sabıtleyıcı gıbı onemlı ozellıklere sahıp.
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2012, 14:53:50 »
Şu an üretilmiyor Hybrid ama bi honda servisinden bilgi alın derim.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2012, 15:52:12 »
Pekı hakan bey bu araclar hakkında bılgınız varmı akü ömürleri arızaları vs. Genel olarak sehır ıcın kullanıyoruz yılda bırkac sefer tatıl amaclı uzun yol yaparız.

bildiğim kadarıyla manuel şanzımanlı versiyonu yok türkiye'de. yılda birkaç defa uzun yol yaptığınızda da normal benzinli araç sarfiyatı ile karşılaşırsınız. akülerin ömürleri sanırım 8-10 yıl oluyor, siz yine de yetkili servisten veya araç sahiplerinden ayrıntılı bilgi alın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 21, 2012, 03:51:27 »
aracın fabrika verilerine göre ş içinde 7 lt yakıt tüketiyor.. bu durumu 1.4 lt benzinli ile yanlış hatırlamıyorsam 35 hp gücündeki elektrikli motorun ortaklaşa çalışması sayesinde üretiyor.. fakat bence konu yakıt tüketimi ise yaris hybrid çok daha önemli.. civic hybrit hem tutulmadı hemde elektrik motorunun gücü ciddi anlamda az.. toyota prius koskoca d sınıfı araç olduğu halde 4 lt fabrika verisine sahip.. bunda temel etmn elektrikli motorunun 80 hp nin üzerinde olması.. verdiğim bilgiler geçen yıl yaptığım araştırmadan hatırladıklarıma göredir.. fakat yaris hybrid geniş aile değilseniz müthiş bir araç.. kırmızı ışıkta beklerken metrelerce benzinli motoru çalıştırmadan ilerleyebilmeside cabası :D
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 21, 2012, 04:19:06 »
citröen C4 dizel otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 21, 2012, 05:20:44 »
aracın fabrika verilerine göre ş içinde 7 lt yakıt tüketiyor.. bu durumu 1.4 lt benzinli ile yanlış hatırlamıyorsam 35 hp gücündeki elektrikli motorun ortaklaşa çalışması sayesinde üretiyor.. fakat bence konu yakıt tüketimi ise yaris hybrid çok daha önemli.. civic hybrit hem tutulmadı hemde elektrik motorunun gücü ciddi anlamda az.. toyota prius koskoca d sınıfı araç olduğu halde 4 lt fabrika verisine sahip.. bunda temel etmn elektrikli motorunun 80 hp nin üzerinde olması.. verdiğim bilgiler geçen yıl yaptığım araştırmadan hatırladıklarıma göredir.. fakat yaris hybrid geniş aile değilseniz müthiş bir araç.. kırmızı ışıkta beklerken metrelerce benzinli motoru çalıştırmadan ilerleyebilmeside cabası :D
Emrah bey civic hybrıt sehır ıcı 5 kusur ltre yakıyor 100 km de. Buda asa yukarı 25 kurus. Benzınlı bı arac ıcın cok cok ıyı.. Ayrıca Elektırıklı motoru 25 hp guc uretıyor. Hemen hemen gunluk en az 50 km yapan bırısı oldugum ıcın artık yakıt en onemlı unsur. Almak ıstedıgımız arac donanımlı olsun hafıf olsun az yaksın cok da dar olmasın yeter. Suan listeye aldıgım araclar sıralama olark  1)civic hybrıt,  2)focus 1.6 tdci titanıum hb, 3)Civic elegance tüplü FD6 yada 2006  Vtec ES 4)corolla 2005-2006 sol  d4d hb 5) hyundai accent era 1.5crdi. Suanlık butce max 30 gıbı gozukuyor.
Edit: Aldıgım arac ısteklerımı karsılamalıkı kullanırken zevk vermeli boylece ona gozum gıbı bakıyım surmeyı bıldıgım kadar onunla vakıt gecırıyım :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2012, 05:21:45 »
citröen C4 dizel otomatik
Aman aman citroen peugeot opel grubundan korkarım sorunlu araclar :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2012, 06:05:36 »
Emrah bey civic hybrıt sehır ıcı 5 kusur ltre yakıyor 100 km de. Buda asa yukarı 25 kurus. Benzınlı bı arac ıcın cok cok ıyı.. Ayrıca Elektırıklı motoru 25 hp guc uretıyor. Hemen hemen gunluk en az 50 km yapan bırısı oldugum ıcın artık yakıt en onemlı unsur. Almak ıstedıgımız arac donanımlı olsun hafıf olsun az yaksın cok da dar olmasın yeter. Suan listeye aldıgım araclar sıralama olark  1)civic hybrıt,  2)focus 1.6 tdci titanıum hb, 3)Civic elegance tüplü FD6 yada 2006  Vtec ES 4)corolla 2005-2006 sol  d4d hb 5) hyundai accent era 1.5crdi. Suanlık butce max 30 gıbı gozukuyor.
Edit: Aldıgım arac ısteklerımı karsılamalıkı kullanırken zevk vermeli boylece ona gozum gıbı bakıyım surmeyı bıldıgım kadar onunla vakıt gecırıyım :)

sonda yazdığınız kullanırken zevk vermesi konusuna gelirsek listedeki araçların

1. si istediğiniz yakıt tüketimini karşılamayacaktır
http://forum.donanimhaber.com/m_16706091/tm.htm

2. si güzel araç ama arıza konusunda toyotayı aratır size şüpheniz olmasın.. haa çok mu kafa ağrıtır tabi ki hayır ama asla bir toyota olamaz..

3. sü düşük devirlerde yeterli tork ve güç sağlamaz.. bu durum sıkışık trafikte çok yakmasına sebep olur.. hondanın i-vtec teknolojisine geçmesinin nedeni de bu düşük devir performansındaki eksikti.

4. d4d lerle ilgili araştırma yapmadım ama dizel alacaksam 1.4 lt almazdım kesinlikle

5. geçen bir yakınım aldı.. yol tutuşu ve direksiyon hissiyatı açısından sıfır... sanki kendimi bilgisayar oyununda gibi hissettim.. araba sürücü ile kesinlikle haberleşmiyor.. sağlamlığı da toyotayı yine tutmaz..

bildiğim kadarı ile yazdığınız araçlar için yorumlarım bunlar :D... umarım alacağınız araç size ''Allah'ım ne iyi ettim de aldım.'' dedirtir.
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • fb
  • 4 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 21, 2012, 15:33:05 »
sonda yazdığınız kullanırken zevk vermesi konusuna gelirsek listedeki araçların

1. si istediğiniz yakıt tüketimini karşılamayacaktır
http://forum.donanimhaber.com/m_16706091/tm.htm

2. si güzel araç ama arıza konusunda toyotayı aratır size şüpheniz olmasın.. haa çok mu kafa ağrıtır tabi ki hayır ama asla bir toyota olamaz..

3. sü düşük devirlerde yeterli tork ve güç sağlamaz.. bu durum sıkışık trafikte çok yakmasına sebep olur.. hondanın i-vtec teknolojisine geçmesinin nedeni de bu düşük devir performansındaki eksikti.

4. d4d lerle ilgili araştırma yapmadım ama dizel alacaksam 1.4 lt almazdım kesinlikle

5. geçen bir yakınım aldı.. yol tutuşu ve direksiyon hissiyatı açısından sıfır... sanki kendimi bilgisayar oyununda gibi hissettim.. araba sürücü ile kesinlikle haberleşmiyor.. sağlamlığı da toyotayı yine tutmaz..

bildiğim kadarı ile yazdığınız araçlar için yorumlarım bunlar :D... umarım alacağınız araç size ''Allah'ım ne iyi ettim de aldım.'' dedirtir.
Yazdıklarınızdan anladıgım kadarıyla burda en sıcak araba ford tdci oluyo :) Iyı dıleklerınız ve yorumlarınız ıcın cok tesekkurler :)
Corolla 98 Xei Ac 114 Hp