Gönderen Konu: TUTARSIZ KASKO FİYATLARI  (Okunma sayısı 1007 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Herkese Merhaba
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
TUTARSIZ KASKO FİYATLARI
« : Aralık 19, 2012, 12:57:39 »
 Geçtiğmiz yıl 2011 4x2 TATA XENON aracımıza kasko yaptıracaktım 4 firmadan fiyat teklifi aldım (Hertürlü riski kapsayan full kasko için. ) sigorta firmalarının teklif ettikleri fiyatlar  1500 TL den başlayıp 614.17 tl ye kadar farklılık gösteriyordu, hatta Libertiy isimli bir sigorta şirketi biz TATA marka araçları kasko yapmıyoruz bile dedi (İlk defa bir sigorta şirketinin markadan dolayı müşteriyi reddettiğine şahit oldum. )  haliyle  614. tl 17 kuruşa 12 taksit teklif eden AXA  sigortanın İzmir acentesine yaptırdım, halbuki aynı şirketin Yalova acentesi 1200 tl civarı bir teklif sunmuştu , böyle şey olurmu demeyin oldu poliçe elimde,  araca koyduğumuz makina  arka cama çarpıp kırdı poliçenin hasarsızlığını bozmadan camıda kaskodan sorunsuz değiştirdim. Araçlarınıza kasko yaptırırken çok sayıda firmadan fiyat teklifi almanızı tavsiye ederim , hatta aynı şirketin değişik acentelerinden de fiyat alın.

Toyota Club Türkiye

TUTARSIZ KASKO FİYATLARI
« : Aralık 19, 2012, 12:57:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: TUTARSIZ KASKO FİYATLARI
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2012, 13:10:24 »
Selahattin Bey,

Bilgilendirme için teşekkürler. Ben bu sene 2 yerden aldım aşağı yukarı aynı fiyatlardı. Önümüzdeki sene en az 5 yerden alacağım  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2012, 15:50:10 »
Geçtiğmiz yıl 2011 4x2 TATA XENON aracımıza kasko yaptıracaktım 4 firmadan fiyat teklifi aldım (Hertürlü riski kapsayan full kasko için. ) sigorta firmalarının teklif ettikleri fiyatlar  1500 TL den başlayıp 614.17 tl ye kadar farklılık gösteriyordu, hatta Libertiy isimli bir sigorta şirketi biz TATA marka araçları kasko yapmıyoruz bile dedi (İlk defa bir sigorta şirketinin markadan dolayı müşteriyi reddettiğine şahit oldum. )  haliyle  614. tl 17 kuruşa 12 taksit teklif eden AXA  sigortanın İzmir acentesine yaptırdım, halbuki aynı şirketin Yalova acentesi 1200 tl civarı bir teklif sunmuştu , böyle şey olurmu demeyin oldu poliçe elimde,  araca koyduğumuz makina  arka cama çarpıp kırdı poliçenin hasarsızlığını bozmadan camıda kaskodan sorunsuz değiştirdim. Araçlarınıza kasko yaptırırken çok sayıda firmadan fiyat teklifi almanızı tavsiye ederim , hatta aynı şirketin değişik acentelerinden de fiyat alın.
   Aradaki fiyat farkı teknik bir meseleden kaynaklı çıkmış.Buradan yazamam çünkü bende anlamadım.anlamak ve yazmak için sigortacı olmak gerek.
Liberty'nin Tata'ya sigorta yapmaması gibi benim yolcu arabama da Güneş sigorta Doğu ve Güneydoğu'ya gidecekse kasko ve ferdi koltuk kaza sigortası kapsam dışı kalır dediler.Ben de "biip" demek zorunda kaldım.Ama keyif onların keyfi,kendileri bilirler...
   Bu yıl artan primler yüzünden hiç hasarı olmayan otobüsümüze 1.600 TL KASKO fiyatı 1.530 TL'de SİGORTA fiyatı aldım :wacko:
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2012, 15:54:32 »
Maalesef bu işleri oldukça karıştırdılar ve benzer durumları herkes de duymaya başladım. İşin ilginci; kasko dışında Zorunlu Trafik Sigortası da sigorta şirketinden sigorta şirketine ve acentadan acentaya değişiklik gösterebiliyor, hemde çok ilginç farklarla. Bu durumu çok sağlıklı bulmuyorum açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2012, 23:31:52 »
Bİr ara kasko nun biri  ben mardindeyken .güneydogunun yolları bozuk diye oluşan jant lastik hasarını ödemıyordu.Kİmmiy Başak sigortaydı.Toyota kasko altında.Şimdi başak el değiştirdi ismi değişti ne oldu bilmiyorum.Bölge müdürl. o lafından sonra kaskoyu onlara yaptırmadım.7 yıldır toyota kasko ak sıgorta adı altında % 65 hasarsızlıkla devam edıyoruz bakalım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 20, 2012, 21:18:59 »
Kaskoda fiyat kadar önemli olan kapsamıdır.
Kasko sigortaları için uygulanan genel şartlar hazine müsteşarlığı tarafından belirlenir. Bunun dışındaki özel şartları belirlemek serbesttir.

Bir riskin poliçede eksik/fazla olması fiyatı etkiler. (İl, yaş vs dışında.)

Bir tanıdığım daha ucuz diye poliçeyi okumadan sigorta yaptırmıştı. O yol bulundukları şehirde şiddetli yağmur nedeniyle sel oldu. Araç bedelini, hasarını bırak kuruş alamadılar.

Yine dikkat edilmesi gereken bir husus da acentanın geçerliliği. Kayınpeder daha ucuz (hatta çok çok ucuz) diye bulunduğu ilçeden kasko yaptırmıştı. Meğer sigorta şirketi kapanmış (veya acentelik iptal edilmiş, tam hatırlayamadım şimdi) adam da elinde bir deste basılı poliçe var, yazmış yazmış satmış.

Allahtan hasarı küçüktü fazla zarar etmedi.

(Bir de tenzili muafiyet gibi basit görünen ama yeri geldiğinde önemli olan hususlara dikkat etmek lazım.)
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...