Gönderen Konu: yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 4747 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür edildi
yakıt tüketimi
« : Aralık 19, 2012, 08:40:36 »
2004 model 2.0 motor avensis almayı düşünüyorum istanbul trafığında maksimum ne yakar bu arctan kullanan varsa cevap yazarsa sevinirim

Toyota Club Türkiye

yakıt tüketimi
« : Aralık 19, 2012, 08:40:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2012, 14:16:29 »
İstanbul Ümraniye'den Alibeyköy'e geçiyordum. 9.3lt/100km yaktı(Yazın), ama arabayı hızlı kullanmıştım. Eğer 120km/h yi geçmezseni 8.5lt/100kmyi de görebilirsiniz. Uzun yolda 1.6lardan çok fazla yakmıyor. 1.6lardan 100kmde 1lt fazla yakıyor. Bence o performansa karşılık 100kmde 460TL fazla ödemenize değer. Kışın daha fazla yakıyor(kışın her araba yaza göre fazla yakar.), ama kış için ölçme yapmadım. Tekrar gittiğimde yapıp bilgi vereceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2012, 00:21:30 »
İstanbul Ümraniye'den Alibeyköy'e geçiyordum. 9.3lt/100km yaktı(Yazın), ama arabayı hızlı kullanmıştım. Eğer 120km/h yi geçmezseni 8.5lt/100kmyi de görebilirsiniz. Uzun yolda 1.6lardan çok fazla yakmıyor. 1.6lardan 100kmde 1lt fazla yakıyor. Bence o performansa karşılık 100kmde 460TL fazla ödemenize değer. Kışın daha fazla yakıyor(kışın her araba yaza göre fazla yakar.), ama kış için ölçme yapmadım. Tekrar gittiğimde yapıp bilgi vereceğim.

hocam gerçekten de kışın daha fazla yakıyor. yazın 10 litre tüp ile 100-120 km arası giderken şimdi 80-90 km anca gidiyor.
insan hiç ölmeyecekmiş gibi yaşar fakat hiç yaşamamış gibi ölür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2012, 00:24:18 »

hocam gerçekten de kışın daha fazla yakıyor. yazın 10 litre tüp ile 100-120 km arası giderken şimdi 80-90 km anca gidiyor.
Doğrudur. Kışın bütün arabalar çok yakar. Yani çok yakar derken yaza göre çok yakar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2012, 00:48:55 »
Doğrudur. Kışın bütün arabalar çok yakar. Yani çok yakar derken yaza göre çok yakar.

Motorun ısınıp verimli hale geçmesiyle alakalı.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2012, 00:54:41 »
Motorun ısınıp verimli hale geçmesiyle alakalı.
Yani soğuk motorla gideceğine, motorun ısınmasını mı bekle diyorsun? Tabii öyle motor soğukken gitmekten daha az yakar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2012, 00:56:38 »
Yani soğuk motorla gideceğine, motorun ısınmasını mı bekle diyorsun? Tabii öyle motor soğukken gitmekten daha az yakar.

Yok sakın öyle birşey yapma daha çok yakar araç ilk çalıştığında motoru ısıtmak için otomatik jikle devreye giriyor ve bu arada zengin karışım yapıyor hiç tavsiye etmem ama çok soğuk günlerde aracı çalıştırdıktan sonra direk gaza basıp gitme 1-2 dakika bekle motor ve yağ kendine gelsin iyice dağılsın ve fazla devirli kullanma.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2012, 01:00:40 »
Yok sakın öyle birşey yapma daha çok yakar araç ilk çalıştığında motoru ısıtmak için otomatik jikle devreye giriyor ve bu arada zengin karışım yapıyor hiç tavsiye etmem ama çok soğuk günlerde aracı çalıştırdıktan sonra direk gaza basıp gitme 1-2 dakika bekle motor ve yağ kendine gelsin iyice dağılsın ve fazla devirli kullanma.
Anladım. Zaten araç otomatik devirli kullandırmıyor en fazla 3000d/d. 3000d/d geçmek demek hız sınırını aşmak demektir. 120 ile giderken devir saati 3000d/d oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2012, 01:10:47 »
özellikle soğuk havalarda motor ilk çalıştırıldıktan sonra biraz beklenir ve harekete geçilip gaz pedalına çok fazla basmadan deviri çok artırmadan ilerlenirse olabilecek en az yakıtı yakar arkadaşlar.. benim bildiğim ve uyguladığım yöntem bu
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 22, 2012, 01:36:17 »
özellikle soğuk havalarda motor ilk çalıştırıldıktan sonra biraz beklenir ve harekete geçilip gaz pedalına çok fazla basmadan deviri çok artırmadan ilerlenirse olabilecek en az yakıtı yakar arkadaşlar.. benim bildiğim ve uyguladığım yöntem bu
Mümkün olduğunca aracı rölantide ısıtmamak lazım.En çok yakıtı o süre zarfında yakıyor çünkü.Bir yerde okumuştum ısınana kadar yaktığı yakıt yaklaşık 5 km yol yapabileceğimiz miktar kadardı yanılmıyorsam.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis hastası..
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 22, 2012, 01:39:19 »
Mümkün olduğunca aracı rölantide ısıtmamak lazım.En çok yakıtı o süre zarfında yakıyor çünkü.Bir yerde okumuştum ısınana kadar yaktığı yakıt yaklaşık 5 km yol yapabileceğimiz miktar kadardı yanılmıyorsam.

evet işte benim de belirtmek istediğim buydu Ertan bey
2012 Opel Astra 1.3 CDTİ var ama sıkı bir Avensis hastası..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 22, 2012, 14:00:48 »
soğuk günlerde motor ısınmadan hareket ettirmek  motor aşınmasına da sebep oluyor. ben tüpe geçene kadar bekliyorum. araç tüpe geçince aracı hareket ettiriyorum. motor biraz ısınıncaya kadar çok sakin kullanıyorum. bunlar yakıtı hep etkiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 22, 2012, 14:01:45 »
bu gün ortalama tüketime baktım. yazın 8,5  olan ortalama tüketim şimdi 13,4 olmuş. feci bir şey  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2012, 14:31:08 »
bu gün ortalama tüketime baktım. yazın 8,5  olan ortalama tüketim şimdi 13,4 olmuş. feci bir şey  :(
Benimde 8.5-9.3 olan ortalamam 12.3e çıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2013, 15:41:45 »
benimde aynı şekilde arttı uzun yol yaptığım halde 10.4 e düştü.. soğuk havanın etkisi çok büyük
radyatörün önüne karton koysak bir iki delik açsak nasıl olur acaba.??
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2013, 15:53:22 »
benimde aynı şekilde arttı uzun yol yaptığım halde 10.4 e düştü.. soğuk havanın etkisi çok büyük

Fatih abi minibüsçü müyüz biz :D :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 13, 2013, 16:02:17 »
aynen küçük delikler acıp demir 1 tl kadar 15 tane falan karton koydum çok faydası oluyor :))
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 13, 2013, 16:06:39 »
aynen küçük delikler acıp demir 1 tl kadar 15 tane falan karton koydum çok faydası oluyor :))
en azından motora soğuk hava girmediğinden lpg ye daha erken geçiyor. motor hep sıcak kalıyor.
önemli konu hararet yaptırmamak. ona da dikkat ederiz artık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2013, 16:14:39 »
en azından motora soğuk hava girmediğinden lpg ye daha erken geçiyor. motor hep sıcak kalıyor.
önemli konu hararet yaptırmamak. ona da dikkat ederiz artık...
toyotaların en sevdiğim yönü hararet olayının olmaması dikkat ederseniz arap ve afrika ülkelerinde çok var çöl sıcaklarında bile hararet olayının en az olduğu arabalardan biri toyota ;dediğim gibi küçük delikler açınca hararet olayından endişeniz olmasın deneyebilirisiniz de ayrıca kalorifer de çok çabuk ve verimli oluyor ;)
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 13, 2013, 16:18:20 »
toyotaların en sevdiğim yönü hararet olayının olmaması dikkat ederseniz arap ve afrika ülkelerinde çok var çöl sıcaklarında bile hararet olayının en az olduğu arabalardan biri toyota ;dediğim gibi küçük delikler açınca hararet olayından endişeniz olmasın deneyebilirisiniz de ayrıca kalorifer de çok çabuk ve verimli oluyor ;)
haklısınız dayanıklı araba  olmasalar çöllerde sıcaklarda tercih edilen araba olmaz   :)