Gönderen Konu: Yeni Porsche Cayman  (Okunma sayısı 1271 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Yeni Porsche Cayman
« : Aralık 18, 2012, 17:27:53 »

Porsche’nin rakipleri kadar aile içinden 911’e de korku salan coupesi Cayman, Los Angeles’ta tanıtılan ikinci nesliyle az ve öz Porsche isteyenlerin kalplerini çalmaya aday!

Porsche'nin sadece numaralardan oluştuğu günler çoktan geride kaldı. Dizel motorlu SUV ve sedanlar, minimalist Porsche tutkunlarına göre "racona ters".

Giderek büyüyen ve lüks içinde yüzen bir 911 de bu kategoriye girebilir. Ancak Zuffenhausen merkezli markadan gelenekçileri üzecek haberlerin dışında güzel yenilikler de geliyor, tıpkı Cayman gibi! Alman markanın 2005'ten bu yana ürettiği birinci nesil Cayman, gerek sürüş özellikleri, gerekse de boyutlarıyla eski 911'leri özleyenlerin kalplerini fethetmişti.

Aslında markanın ortadan motorlu roadster modeli Boxster'ın coupe türevi olan Cayman, Boxster yenilenince doğal olarak ikinci neslin yolu gözlenmeye başladı ve bekleyiş de Los Angeles'ta sona erdi. Farları ve stoplarıyla Boxster'la olan akrabalığını açıkça belli eden yeni Cayman'ın tasarımında belirginleşen kas çizgileri dikkat çekerken, kapıların ardında büyütülen hava girişleri de sportif görünümü destekliyorlar.

2475 mm'lik "muhterem aks kafasi" mesafesi selefine göre 60 mm artan yeni Cayman'ın uzunluğuysa 4 cm'lik artışla 4.38 metreye ulaşmış.

Artan boyutlara karşın aracın ağırlığında yaklaşık 30 kg'lik bir azalma olurken, arttırılan iz açıklıklarının da desteğiyle yeni Cayman'ın selefinden daha dinamik bir otomobil olması hedeflenmiş. Hem önde hem de arkada iki bagaj bölümü sunan Cayman, toplamda 425 litrelik hacmiyle iki kişiye yeterli eşya yeri sunmaya aday.

Birinci nesilde olduğu gibi Cayman (2.7 lt 275 HP) ve Cayman S (3.4 lt 325 HP) olmak üzere iki farklı versiyonun sunulduğu ortadan motorlu coupe'nin 0-100 km/s performansı manuel şanzımanlarla sırasıyla 5.7 ve 5.0 saniye. Opsiyonel olarak sunulan PDK otomatik şanzıman 0-100 km/s hızlanmasını her iki versiyonda da 0.1 saniye kısaltırken, yine bir diğer opsiyon olan Sport Chrono paketiyle bu değeri 0.2 saniye daha da aşağı çekmek mümkün.

Mart 2013'te Avrupa'da satışa sunulacak olan yeni Cayman'da ağabey 911'de karşımıza çıkan adaptif hız sabitleyici, Burmester müzik sistemi, anahtarsız giriş ve çift renkli deri döşeme gibi özelliklere de yer veriliyor.


Kaynak: http://www.otohaber.com.tr/Haberler/Yenilikler/2012/12/17/yeni-porsche-cayman
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

Yeni Porsche Cayman
« : Aralık 18, 2012, 17:27:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Porsche Cayman
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2012, 23:57:34 »
of ooffff :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Porsche Cayman
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2012, 23:58:01 »
tipim deelll
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Porsche Cayman
« Yanıtla #3 : Aralık 20, 2012, 00:00:08 »
Benim eşşeğem elin atından çok iyidir. ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Porsche Cayman
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2012, 00:07:45 »
Benim eşşeğem elin atından çok iyidir. ;)
allahına gurban yorum
2011 d4d Corolla