Gönderen Konu: Hangi Sedanı Tercih Etmeliyim?  (Okunma sayısı 5231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Hangi Sedanı Tercih Etmeliyim?
« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2012, 18:41:02 »
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık. Muhtemelen tercihim civic den yana olacak. Lpg li oluşu avantaj olarak görüyorum ayrıca 6 yıl garanti var. Daha ne olsun..
Jetta nın görüntüsü hoşuma gidiyordu ve de 1.2 motor olunca sadece vergiden yılda bir depo kar ederim diye düşünmüştüm.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 18, 2012, 18:41:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 18, 2012, 18:59:08 »
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık. Muhtemelen tercihim civic den yana olacak. Lpg li oluşu avantaj olarak görüyorum ayrıca 6 yıl garanti var. Daha ne olsun..
Jetta nın görüntüsü hoşuma gidiyordu ve de 1.2 motor olunca sadece vergiden yılda bir depo kar ederim diye düşünmüştüm.

bence seçeneklerden en mantıklısı civic fakat lpg taktırmayıp sunroof olmayan donanımı alırsanız 50 bin tl ve altına inebilirsiniz sanırım. toyota'nın otomatik vites teknolojisi daha gelişemedi. cvt corolla'da yok. honda'nın otomatiğinde vites geçişleri sarsıntısız gerçekleşiyor. şimdiden hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 18, 2012, 19:49:00 »
Wvalla "hani"  sözcüğü saklanmış görülmüyor....... :D
:) Evet o dikkat çekmiyor orada. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 18, 2012, 20:01:25 »
bende civic derim. eğer aceleniz yoksa arabanızı bayiye vermeyip kendiniz satsanız daha iyi ama neyse. civic için lpg yi kendileri takıp da garanti vermeleri gerçekten güzel bişey
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 18, 2012, 20:28:40 »
Bence toyota almayın ne alırsanız alın .

Ben zaten bir daha toyota almam diyordum sizin mesajınız sonrası çok iyi bir karar aldığımın bir kere daha farkına vardım .

Ben 2009 model corolla aracımı takasta kullanmak istemiştim 2010 da aracıma en düşük fiyat veren ben bu aracı kendilerden 1 sene önce almama rağmen onatça oldu . Bitişiğindeki ranault mais benim 2009 model corollama kendilerin verdiği fiyattan 500 veya 1000 tl fazla vermişti tam haıtlamıyorum . Daha sonra aracımı kendim sattım . Ve 2009 modelinden memnun olduğum için gidip yine 2010 corolla aldım . Almaz olaydım 2 sene yağ yakma problemiyle uğraştım en son piston ve sekman değişti inşallah olmuştur.

Size de en düşük fiyatı toyota bayisi vermiş hemde baya bir farkla . Sırf bu yüzden ben sizin yerinizde olsam corolla almazdım . Bu toyotanın kendi araçlarına sahip çıkmadığının bir göstergesidir . Güya 2. elde devrim yaratan xchange sistemini getirdiler yerim devrimlerini kendi araçlarını bile piyasadan en ucuza alanlar kendileri .Ama söyedikleri sonuca bakarsak doğru kendi malına en düşük değeri veren başka bir firma yoktur gerçekten devrim yapmışlar ama ters yönde yapmışlar .

İlla bu araçlar içinde tavsiye isterseniz ben civic derim .

Otomatik şanzımanı yeter . Diğer yandan jetta 1.2 aşırı beslemeli bir motor olduğu için ilerde satışta sorun yaşayabilirsiniz . Hem 1.2 olduğu için millette gitmez diye ön yargı var . Hemde bu motor 100000 ni devirdiğinde aşırı beslemeli olduğu için kimse almaya yanaşmaz .

1.6 honda ise hem lpg ile tam uyumlu her nekadar tavsiye etmesem de bu size ileride 2. elde avantaj olacaktır .
Performans konusunda tatminkar .
Uzun ömürlü ve 200000 de dahi olsa insanların almaktan korkmayacağı bir motor .
valla sağlam mı çabuk mu dökülüyor ne yapıyor ne ediyor bilmiyorum ama 0 km 1.2 tsi jettayı 2011 şubatta aldım 39.000 tlye aldım mayıs ta  41.000 e sattım ... mayıs 2012 de 2. el 42.000 tl ye 18.000 km de corolla 1.6 aldım kasım 2012 de 39.500 e zor sattım... sağlamlığı falan tartışmıyorum burda ama 2. elde vw kara bile geçirirken (doğuş grubunun sayesinde) , toyota 2. elde alj sayesinde ve exchange yüzünden vw ya göre çok daha fazla değer kaybediyor...
   Demek istediğim buydu işte.Bir ay önce 61 bin liraya verdikleri 1,4 Comfort Extra aracı 56 bin'e veriyorlar.Yine bir ay önce 46,500 TL'ye vermediğim arabamı sıkıştığım için 44 bin'e bırakıyorum ama nafile.42-43 teklif ediliyor :(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 18, 2012, 22:43:39 »
olaya bak yaa
toyota forumunda millet toyotayı kötülüyor
bununlada kalmayıp civici övüyorsunuz
acaba benmi başlattım bu akımı
kendimi suçlu hissetmelimiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 18, 2012, 22:50:36 »
olaya bak yaa

Abi sen ileriyi görmüşsün . Hepsi bu . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 18, 2012, 22:52:22 »
olaya bak yaa

Kemal amca seni de seviyoruz. Biz capon olan CIVIK'ı da seviyoruz.  :D :D :D :D
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 18, 2012, 23:03:07 »
olaya bak yaa
idolümsün Kemal amca. parayı bulursam bir 1.6 ies alacam sırf senin hatrına :D
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 18, 2012, 23:26:27 »
   Demek istediğim buydu işte.Bir ay önce 61 bin liraya verdikleri 1,4 Comfort Extra aracı 56 bin'e veriyorlar.Yine bir ay önce 46,500 TL'ye vermediğim arabamı sıkıştığım için 44 bin'e bırakıyorum ama nafile.42-43 teklif ediliyor :(
aynısı benimde başıma geldi abi x change muhabbeti yüzünden bir daha toyota almam bende ... piyasa değeri 43.000 lira olan arabama 32.ooo tl teklif ettiler ... elim şıkışık olduğu için fazla bekleyemedim 39.500 e kadar indim 39.500 e sattım ... ama şubat 2011 de aldığım 1.2 tsı jettayı mayıs 2011 de 2 bin tl kar ederek sattım hemde 0 dan kar ettim .
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 18, 2012, 23:46:32 »
toyotanın arabalarına bişey diyemem ama.satış ve servis politakasını dogru bulmuyorum.750 tl ye ekspertiz isteyen bir servisi var
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2012 VVT-I Corolla C.Extra (Beyaz)
  • Kan Grubu: B-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 19, 2012, 00:01:22 »
Merhaba Ebubekir bey. Ben sizin bulunduğunuz durumda olsam nasıl karar vereririm bi düşüneyim...

Öncelikle ilk olarak renault fluence'i marka değeri iyi olmadığı için elerdim ( benim için marka değeri önemlidir ).
İkinci olarak 1.2 Jetta'yı da kendisine yetecek bi motor olmadığı için elerdim.
Geriye iki seçenek kalıyor.Honda civic ve toyota corolla.Daha önce kullanmış olduğum araçların arasında hepsi düz vitesli olarak, 2005 civic vtec es, 2009 civic elegance ve 2010 makyajlı kasa 1.6 corolla var.Sizin için bir fikir olur mu bilmem ama bi önceki kasa civic ve corolla'yı kıyaslayım...

Honda civic kaporta olarak biraz zayıf kalıyor (zayıf derken güvenlik açısından değil, honda güvenliğini yaşam alanıyla sağlıyor ), taş izleri problem oluyor.Araç içerisine lastik sesini fazla alıyor (abartılacak kadar değil tabi).Motor performansı iyi gerçi benim aracın motorundan yatak sesi geliyordu (araştırırsanız görürsünüz fd6 kasalarda bu sorun azımsanamayacak kadar var, toyota dizelin yağ yakması gibi yani).Bu aracın hiç mi artı yanları yok derseniz  :).Tam bir tasarım harikası ve çok iyi bir sürüş keyfi var...

Toyota corolla kaporta ve kabin içine giren ses konusunda honda civic e göre bi adım önde.Tasarım konusunu geçelim  :D ( bana göre aracın önü çok hoş tabi o ayrı ).Motor performansına gelince hemen hemen iki araç da aynı diyebilirim.Sürüş keyfi olarak corolla da çok keyifli bir araç.

Servis kalitesi ve masraflarını düşünecek olursak toyota bir adım önde.

Anlattıklarımın otomatik şanzıman dışında size bir fikir verir umarım.Otomatik denince benim ilk aklıma gelen honda dır.Otomatik şanzımanda çok başarılılar gerçekten...

Manuel vites derseniz toyota corolla , otomatik vites derseniz honda civic diyorum.
1) 2000 Hyundai accent 1.3 lx  2) 1999 Opel vectra 2.0 cd  3) 2006 Honda civic 1.6 vtec  4) 2009 Honda civic 1.6 elegance  5) 2010 Toyota corolla 1.6 c.extra  6) 2012 Toyota corolla 1.6 c.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '05
  • 21 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 19, 2012, 00:22:21 »
Selamlar, 2005 1.4 terra sedan (lpg) aracımı yeni bir sedanla değiştirmek istiyorum. İncelediğim araçlar ve aldığım fiyatlar şöyle:
-Fluence 1.6 Privilege Otm.  46.000tl   Benim aracıma 18.000 veriyor.
-Civic 1.6 Elegance Otm. Eco 54.500tl Benim aracıma 18.500 veriyor.
-Corolla 1.6 Elegant Otm. 52.750tl      Benim aracıma 15.000 veriyor.
-Jetta 1.2 DSG Comfortline 53.000tl    Benim aracıma 17.000 veriyor.

Bütçem fluence, gönlüm corolla, aklım civic ve jetta diyo. Siz hangisini tavsiye edersiniz?
tam fiyatlarını bilmiyorum ama ben skoda rapid i beğenmiştim, internetten incelediğim kadarıyla. Jetta ayarında gibi duruyor bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 19, 2012, 00:28:09 »
yeni toledo ve rapid gerçekten dandik araçlar. şöyle ki şoför tarafından sadece ön camlar kontrol edilebiliyor hatta yanlış hatırlamıyorsam rapid'te ön yolcunun camını da kontrol edemiyorsunuz. fuarda çok garipsemiştik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 19, 2012, 01:55:33 »
aynısı benimde başıma geldi abi x change muhabbeti yüzünden bir daha toyota almam bende ... piyasa değeri 43.000 lira olan arabama 32.ooo tl teklif ettiler ... elim şıkışık olduğu için fazla bekleyemedim 39.500 e kadar indim 39.500 e sattım ... ama şubat 2011 de aldığım 1.2 tsı jettayı mayıs 2011 de 2 bin tl kar ederek sattım hemde 0 dan kar ettim .

Yaklaşık birbuçuk yıl önce 2010 model toyota corolla 1.6 lpgli  c.extra modelini 38.500 tl ye aldım.Bir ay önce bu aracımı 41.000 tl ye sattım.Sattığım gün aynı aracın sıfırını 45.500 e aldım.Araç elime ocakta geçecek.Bu durumdan şu anlaşılmış olsa gerek: araç alırsanız alırken kazanacaksınız.Hangi bayi gel benim arabamı al deyince yüksek rakam verir ki...  Yüksek rakam veren bayi de emin olun sattığı araçtan iyi kar ediyordur...
1) 2000 Hyundai accent 1.3 lx  2) 1999 Opel vectra 2.0 cd  3) 2006 Honda civic 1.6 vtec  4) 2009 Honda civic 1.6 elegance  5) 2010 Toyota corolla 1.6 c.extra  6) 2012 Toyota corolla 1.6 c.extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 19, 2012, 03:07:33 »

Yaklaşık birbuçuk yıl önce 2010 model toyota corolla 1.6 lpgli  c.extra modelini 38.500 tl ye aldım.Bir ay önce bu aracımı 41.000 tl ye sattım.Sattığım gün aynı aracın sıfırını 45.500 e aldım.Araç elime ocakta geçecek.Bu durumdan şu anlaşılmış olsa gerek: araç alırsanız alırken kazanacaksınız.Hangi bayi gel benim arabamı al deyince yüksek rakam verir ki...  Yüksek rakam veren bayi de emin olun sattığı araçtan iyi kar ediyordur...
beyefendi size denk gelmiş satmışsınız ne mutlu benim aracım 2011 makyajlı kasa 1.6 comfort extra idi üzerinde 5000 tl civarı extrası olan bir araçtı bende kazanmak için aldım bu arabayı ama malesef 1 haftalık bir süre zarfında elimden çıkarmam gerekiyordu arabayı ve satamadım malesef aracı en son 40 000 e anlaştık ve sattım 500 tl de istemedende olsa indirim yaptım adam inada bindirdi almaktan vazgemesin diye nakit ihtiyacımdan dolayı sattım. bu söylediklerinizi zaten defalarca araba alıp satan biri olarak biliyorum. malesef ben satamadım. birdahada bu sebepten ötürü toyota almayacağım zaten 2011 elegant extra avensis sahibiyim 2. araç olarakta corolla vardı... ben toyotayı kötülemiyorum ve çok severek kullanıyorum ama bence artık benim gibi sürekli araba alıp satan biri için toyota cazibesini yitirdi...
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 19, 2012, 20:19:30 »
Bu arada sattığım araç da makyajlı kasaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 20, 2012, 20:06:34 »
idolümsün Kemal amca. parayı bulursam bir 1.6 ies alacam sırf senin hatrına :D
bulamazsanda üzülme, bu yılbaşı tam bilet aldım, böyyük ikramiye çıkınca ben alırım o arabayı sana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 20, 2012, 20:46:08 »
jetta alın 2 sene sonra aldığınız fiyata verirsiniz :D
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 20, 2012, 21:56:12 »
Bunların arasında Honda tabi ki...jetta güzel ama 1.2..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline