Gönderen Konu: Yan camlardaki yağmur damlaları problemi.  (Okunma sayısı 6108 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yan camlardaki yağmur damlaları problemi.
« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2013, 21:39:28 »
evet bu sorunu ben de farkettim, 2011 yariste de aynı sıkıntı var, servise gittiğimde soracağım... çok ilginç gerçekten...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2013, 21:39:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 30, 2013, 01:20:25 »
Yaris kullanıcısı arkadaşlar,yağmurda yan camlarda kalan damlaları silmek için,camı indirip kaldırıyorum ama aynı şekilde yağmur damlaları kalıyor..Daha önceki aracımda bu damlalar siliniyordu..Aynı olay sizde mevcutmu,yoksa kapıdaki camın oldugu yerdeki lastiklerdenmi sıkıntı..Dikiz aynasının görüşünü engellemese çokta sıkıntı değil ama malesef görüşümü engelliyor..
Not:Yağmur kaydırıcı veya buna benzer maddeleri lütfen önermeyin,amacım camın inip çıkmasına rağmen neden bu damlaları silmediği..Yani acaba lastiklerdemi problem var,yoksa bu tüm yarislerde böylemi(2006-2009 modeller için geçerli yazdıklarım)..

Bende de silinmiyor ama açıkçası ben o fitillerin camı damlacıklardan temizlemek maksatlı bulunduğunu düşünmüyorum. Hatta hiç arabanızı yeni yıkattığınızda sırf ıslak olan fitillerin pisliği henüz temizlenmiş camı kirletmesin diye camları açmadığınız oldu mu! Ben Yarisimde fitilin o pisliğini her daim cama hiç bulaştırmadan açıp kapatabiliyorum. Bence gerçek avantaj budur. Ben de su damlacıklarının nedeni, silecek suyunu kullandığınızda şoför camına çok fazla cam suyu sıçrıyor (özellikle hareket halindeyken), eğer cam suyunuz katkılıysa kuruduğunda daha belirgin leke bırakıyor. Yaz aylarında kireçsiz sade su kullanıyorum, sıcakta su ısındığı için yeteri kadar çözgen görevi yapıyor. Kalıntısı da çok az oluyor.