Gönderen Konu: Yağmur kaydırıcı mı, tutucu mu?  (Okunma sayısı 4757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
Yağmur kaydırıcı mı, tutucu mu?
« : Aralık 17, 2012, 11:49:24 »
Bundan 2 yil önce ucuz (3-5tl) yagmur kaydirici almıştım tam bir rezalet camda yagli bir tabaka oluştu defalarca yıkandıktan sonra çıktı, bügünde daha kalite olduğunu düşündüğüm arexonns marka 15 tlye kaydirici aldım... Camları bir guzel temizledim üzerine sürdüm Buda bir tabaka oluşturdu ama gazeteye silinde gecti neyse dedik yağmuru bekledik yagmur yağınca numarası çıktı, yahu bu yagmur kaydirici değil tutucu, yanındaki uygulanmaman arabalarda damla yok benimki samanyolu galaksisi gibi nokta nokta.. Bir su damlası nasıl oyle durur hayretler icinde baktım... Şimdi ben nerde yanlis yapıyorum? Tesekurler saygılar.

Bu arada seyir halindeyken faydasını görmedim..
toyota 2009 verso premium

Toyota Club Türkiye

Yağmur kaydırıcı mı, tutucu mu?
« : Aralık 17, 2012, 11:49:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Yagmur kaydiriciMı tutucumu?
« Yanıtla #1 : Aralık 17, 2012, 12:34:42 »
Bu tip ürünleri hiç kullanmadığım için bir şey diyemicem . Benim bildiğim en iyi yağmur kaydırıcı aracın silecekleri .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • GrandePunto dan Terfi
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 17, 2012, 12:42:32 »
Bundan 2 yil önce ucuz (3-5tl) yagmur kaydirici almıştım tam bir rezalet camda yagli bir tabaka oluştu defalarca yıkandıktan sonra çıktı, bügünde daha kalite olduğunu düşündüğüm arexonns marka 15 tlye kaydirici aldım... Camları bir guzel temizledim üzerine sürdüm Buda bir tabaka oluşturdu ama gazeteye silinde gecti neyse dedik yağmuru bekledik yagmur yağınca numarası çıktı, yahu bu yagmur kaydirici değil tutucu, yanındaki uygulanmaman arabalarda damla yok benimki samanyolu galaksisi gibi nokta nokta.. Bir su damlası nasıl oyle durur hayretler icinde baktım... Şimdi ben nerde yanlis yapıyorum? Tesekurler saygılar.

Bu arada seyir halindeyken faydasını görmedim..
Samanyolu galaksisi gibi :) :) :) Malesef tam dediğin gibi..Nokta nokta kalıyor..Senin yaptığın bir yanlışlık yok..Ürün okadar işe yarıyor..Aynı işi cilalı şampuan bile görüyor..Birde ürün üzeri toz ile kaplanınca tam rezalet silecekler ile beter oluyor..Ben Yan camlardan şikayetçiyim aslında..Daha önceki aracımda yancamı indirip kaldırınca suyu biraz siliyordu,şimdiki aracım yaris 2008 modelde nekadar indirip kaldırsamda aynı şekilde kalıyor yağmur damlaları..Acaba bu kapı içindeki lastiktenmi kaynaklanıyor..(Not: yan camlarda yağmur kaydırıcı yok)
''ÇİNGENEYE BEYLİK VERMİŞLER ÖNCE BABASINI ASMIŞ''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2012, 13:22:29 »
bende de lekeleke olup silicekler sildikten sonra 2-3 saniye sonra normale dönüyordu , arkadasta aynı yagmur kaydırıcı vardı cama sıktık aynı dedğiniz gibi oldu ;
 sonra cam suyuna bingo yüzey temizleyici var ondan attım şu anda ne leke kalıyor nede başka bir şey tavsiye ederim...!
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2012, 01:38:58 »
Samanyolu galaksisi gibi :) :) :) Malesef tam dediğin gibi..Nokta nokta kalıyor..Senin yaptığın bir yanlışlık yok..Ürün okadar işe yarıyor..Aynı işi cilalı şampuan bile görüyor..Birde ürün üzeri toz ile kaplanınca tam rezalet silecekler ile beter oluyor..Ben Yan camlardan şikayetçiyim aslında..Daha önceki aracımda yancamı indirip kaldırınca suyu biraz siliyordu,şimdiki aracım yaris 2008 modelde nekadar indirip kaldırsamda aynı şekilde kalıyor yağmur damlaları..Acaba bu kapı içindeki lastiktenmi kaynaklanıyor..(Not: yan camlarda yağmur kaydırıcı yok)
ama dalga geçer gibiler. yagmur kaydırıcı aksine yagmur tutuyor... sinek kovucu tabletlerin sinek toplaması gibi birşey..... ama forumlarda uyguladım fayda gördüm diyek kullanıcı yorumlarıda var ben on lara binaen aldım.. arka cam versoda yere tam dik açıda durur 90 derece onda bile damla damla tutuyor...
toyota 2009 verso premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2012, 01:46:05 »
Ben migros gibi bir yerden almıştım ama hatırlamıyorum markasını. Camı iyice yıkayıp tamamen kurutup ama nem bile kalmayacak şekilde uygulanıyor. Bir parça tüy bırakmayan bezle iyice sürülüyor. Yarım saat sonra bir kat daha sürülüyor. Yarım saat sonra kuru bezle parlatılıyor. Bitti. Yağmur damlaları aracın hızına göre yukarıya kayıp gidiyor.

Amaaa bir süre sonra (2-3 hafta) silecekler kazıyınca daha kötü oluyor. Bu sefer yine kuru bir hava yakalayıp, işlemleri baştan yapıyordum. Baktım olacak gibi değil sileyim dedim. Alkol ve aseton çıkartmadı. Tiner ile silince cam pırıl pırıl oldu.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2012, 01:46:56 »
Kalanını da evdeki lavabo ve klozete uyguladım. Orada daha faydalı olmuştu.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2012, 06:30:55 »
Doğrusu aracı meguiars'da yıkattığımda bir hafta boyunca camlar fışır fışır akıyordu bende, sonrasında geçiyordu. Gerçi ben direk kullanmadım ama illaki cama birşey sürüyorlar da oluyor :)
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2012, 10:38:56 »
Zamanında ben de denedim bir de iyi marka olsun dedim paya para vermiştim, rezil etti camları..

Yalnız Silecek olan camlara uygulanmıyor bildiğim kadarı ile. Silecekleri de ziyan etmeyin de :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2012, 11:38:30 »
Carpex sıvı cilayı bir tatlı kaşığı kadar temiz bir beze dökün ve önceden temizlenmiş camınızı silin ,hem yağmur suyunu tutmadığını hemde silgeçlerin daha rahat hareket ederek sildiğini göreceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 16100
  • Model Yılı: '13
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2012, 16:10:05 »
Ben asagidaki urunu kullaniyorum. Araba durur iken yagmur yagdiginda dediginiz gibi camin uzerinde nohut taneleri seklinde duruyor. Araba hareket ettiginde o nohut taneleri yukari dogru hareket edip, cam temizleniyor. 80 km hizdan sonra orta siddetli yagmurda silecekleri kullanmadan gidebiliyorum veya arada sirada kendim manuel calistiriyorum.

yagmur itici urunlerin duran aracda hicbir faydasi yok. damlalar camin uzerinde duruyor. asil marifetleri 80 km sonrasinda :)

http://www.hepsiburada.com/liste/aquapel-arac-cami-nano-teknoloji-yagmur-kaydirici-guvenli-surus-20163-made-in-usa/productDetails.aspx?productId=otcsa20163&categoryId=20024792&SKU=OTCSA20163&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotcsa20163%26fh_lister_pos%3d5%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dyagmur%255cu0020kaydirici%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch
2013 Corolla 1.6 Premium MultiDrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 22 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 19, 2013, 12:24:42 »
Nano Teknoloji İle Islanmayan Nesneler - Binlerce.net

Buna benzer bir ürünü önceden televizyonda izlemiştim. Bunları hatta gözlük camlarında, gömlek,kravatlarda uygulamışardı. Gerçekten o zaman dikkatimi çekmişti.

Adamın gömleğine vişne suyu döküyorlardı hooop iz miz yok. :D

Ama bunda dikkatimi çeken bir şey gördüm. Botlara uyguladıklarında botların renginde bariz bir renk değişimi var.

Buna benzer ürünleri aslında mesela araç farlarına uygulamayı da düşünmüşümdür. Hele ki kışın aracın farları çamurlu su ile kaplanınca aydınlatmanın çok düştüğünü sizlerde bilirsiniz. Üzerinedüşmek gerek bence bu ürünlerin. Çamaşırlarda artık yıkanmayacak mı yoksa?
Belki onlar da bu yüzden yaygınlaşmasını engelliyor olabilirde... Tartışılır..
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağmur kaydırıcı mı, tutucu mu?
« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2013, 14:33:09 »
süper bir icat araçlarda kullanımı nasıldır belirtilmiyor ama çok kullanışlı  ürüne benziyor.

http://videogaleri.stargazete.com/album/haber/691829/1/Guncel

2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort