Gönderen Konu: Avensis 1.6 şehir içi ortalama 15.9 lt yakıt sorunu  (Okunma sayısı 5397 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 1.6 şehir içi ortalama 15.9 lt yakıt sorunu
« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2012, 03:51:09 »
Soğuk hava, kış lastikleri, temiz olmayan enjektör, değiştirilmemiş Yada haddinden fazla hava basılmış hava filtresi, trafik yoğunluğu, aracı sıklıkla kullandığınız bölgedeki rampa durumu, agresif kullanım, bakım zamani gecmis eski yağ, vb bunlar tüketimi arttıran seyler. Bir önceki msjda da belirtildiği gibi sıfırlama yapıp 20 km sonraki tüketime bakarsanız doğru degerler alamazsınız. En net gösterge depoyu fulle km ve tüketim göstergesi sifirla lamba yanınca tekrar fulle. 2 nci sefer aldığınız yakıt Lt si ile km yi oranlayin gostergedeki ort tuketimle aynı çıkacak ve gercek tüketiminizi gösterecektir. Eğer ort tüketim göstergesi ile aldığınız yakıt miktarından çıkardığınız oran tutmuyor ise size kalibrasyon için servis yolu gözüktü demektir. Saygılar...
Emre KOÇAK

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2012, 03:51:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 17, 2012, 10:46:43 »
Würthünki gerçekten çok işe yarıyor.Ancak dediğim şekilde kullanmak koşuluyla.İnsanlar normal kullandıkları gibi kullanıyor sonrada(bu ürün için konuşuyorum) işe yaramıyor diyor.Ben 2 hafta önce bilmediğim bir yerden benzin almak zorunda kaldım.Acele işim çıktı benzin alamadım giderken dönüşede yetmedi.Araba ışıkta duruyorum nerdeyse stop edecek,rölanti 1250-1500 lere çıkıyor falan anladım benzinden olduğunu hemen belirttiğim katkıyı kullandım.Tabi bunu kullanırken ara ara egzozdan siyah duman çıkması ve koku almamız(camsil veya o tür bir koku gibi geldi bana) gayet normal.Sonrasında araba eskisinden iyi rahatladı.35 lira falandır fiyatı diğer ürünlerin 10 lira falandır.Ne kadar ekmek o kadar köfte misali etkiside farklı tabi.

Würth'ü ilk fırsatta deneyeceğim. Birde motoru zorlasam iyi olacak sanırım. Araba 5000 devir üstünü hiç görmüyor.  Enjektör ya da her ne parçalarıysa bir temizlensin bakalım :)

Havaların  buz gibi olması da etkiliyor olamaz mı durduğumuz yerde üşüyoruz :s

Soğuk havanın yakıta etkisi 15.9 litrelere kadar olmaz diye düşünüyorum :)

yol bilgisayarını yeni sıfırladıysanız bu havlarda 10 11 km lik yolda 20 litrelere bile çıkması normal kmniz artıkça ortalama düşer

Hiçbir sıfırlama yapmadım. Üstelik nasıl sıfırlandığınıda bilmiyorum.

Soğuk hava, kış lastikleri, temiz olmayan enjektör, değiştirilmemiş Yada haddinden fazla hava basılmış hava filtresi, trafik yoğunluğu, aracı sıklıkla kullandığınız bölgedeki rampa durumu, agresif kullanım, bakım zamani gecmis eski yağ, vb bunlar tüketimi arttıran seyler. Bir önceki msjda da belirtildiği gibi sıfırlama yapıp 20 km sonraki tüketime bakarsanız doğru degerler alamazsınız. En net gösterge depoyu fulle km ve tüketim göstergesi sifirla lamba yanınca tekrar fulle. 2 nci sefer aldığınız yakıt Lt si ile km yi oranlayin gostergedeki ort tuketimle aynı çıkacak ve gercek tüketiminizi gösterecektir. Eğer ort tüketim göstergesi ile aldığınız yakıt miktarından çıkardığınız oran tutmuyor ise size kalibrasyon için servis yolu gözüktü demektir. Saygılar...

Bir gün önce 8 litrelerdeyken bir anda 15.9, 15.6 litreleri görmek, rampa aşağı bile 11 litrelerde gezmek bana bir sorunu işaret ediyor gibime geldi. Şu an araba yatıyor. Bu havalarda arabayı pek kullanmam, yarın öbür gün kar kış diye hiç çıkarmam. İşe servisle gidip geliyorum, hafta sonu gezmeleri, mühim ihtiyaçlar dışında pek işim olmaz arabayla. Garajda paşa paşa yatıyor. Önümüzdeki cumartesi şu würth mevzusunu deneyip birde hava filtresini değiştireceğim. Duruma göre bujilerde yenilenebilir. Umarım çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 17, 2012, 14:40:28 »
Sanırım havalar soğudu için arabalarımız çok yakıyor. Benim 12.3lt/100km (15km yol yapıpı evin önüne geldiğim değer) çıktı. Tabii benzin aldıktan sonraki yaptığın mesafe kısa ise dahada fazla oluyor. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 17, 2012, 14:49:40 »
Sanırım havalar soğudu için arabalarımız çok yakıyor. Benim 12.3lt/100km (15km yol yapıpı evin önüne geldiğim değer) çıktı. Tabii benzin aldıktan sonraki yaptığın mesafe kısa ise dahada fazla oluyor.

Valla absürd rakamlar bunlar ya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 17, 2012, 16:11:24 »
yağ değişiminden 1 gün sonra aşırı tükettiyse koyduğun yağda bir sorun olabilir.
ben normal kullanımda kışın istanbul içi 9 lt civarı yakıyorum. bujiler eğer 70.000'de değiştiyse bi daha değiştirmeye gerek yok. Normal değişim zamanı 80.000 km zaten.

okisjen sensörü arızalıysa çok yakar, benim bir defa bozulmuştu. herhangi bir tekleme çalışmama gibi bir şey olmuyor sadece aşırı yakıyordu fakat bir süre sonra motor arıza lambası yanmıştı.

2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #25 : Aralık 17, 2012, 16:39:43 »
Çok büyük ihtimal orta susturcunuzun içi boşalmış (gaza basıp cektiğinizde zırıltı yapar) buda aracın yakıt tüketimini gözle görülür bir şekilde artırır.Araca herhangi bir şey yapmadan bunu kontrol ettirmenizde fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 17, 2012, 17:38:40 »
Vhalla bende aynı dertlerden müzdarip olmaya başladım
50 bin bakımı geldi ama bakımla kurtaramıyoruz
otm. şanzıman yağı değişecek, fren hidroliği değişecek, polen filtresi hava filitresi derken 850  900 tl. gibi bi rakam çıkıyor
lastiklerde eskidi ne yapsam arabayımı satsam acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 17, 2012, 18:14:41 »
Nasıl bir anda 15.9 hemen sonrasında 12 kusur olur ? Ortalama değilde anlık tüketime bakıyor olmayasiniz? Birde su depoyu fulleyip km ile aldığınız litre yi hesap edin.
Emre KOÇAK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 17, 2012, 19:05:53 »
otm. şanzıman yağı değişecek, fren hidroliği değişecek, polen filtresi hava filitresi derken 850  900 tl. gibi bir rakam çıkıyor
Tutmaz o kadar bence Kemal bey.Ben geçen fren hidroliği,hava filtresi,buji,yağ ve yağ filtresi değiştirdim.Yağ ve hidrolik dışındakileri servisten aldım.İşçilik dahil(balata disk ve diğer tüm noktalara bakıldı) düz hesap 300 lira verdim.Polen filtresi densonun aldım 3 hafta önce 25 liraya ve orijinal filtresiyle aynı üzerindeki yazıları kapatıp yan yana koysam ayıramazsınız.Sizin birde ekstra şanzıman yağı değişecekmiş 47 liraymış fiyatı.Ben bu siteden aldım motor yağını ve hidroliği.Sorunsuzca 3 gün içinde elime ulaştı(aldığım günü akşam saat 10 falandı 2 gün sonra sabah elime geçti) buyrun linkini vereyim size http://www.turkoilmarket.com/Castrol-ATF-Dex-II-3-Lt,PR-252.html  belki işinize yarar.Sizin bakımda 360-370 liraya hallolur tabi buji vs değişmezseniz dahada uygun olacaktır. :)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 18, 2012, 10:36:47 »
yağ değişiminden 1 gün sonra aşırı tükettiyse koyduğun yağda bir sorun olabilir.
ben normal kullanımda kışın istanbul içi 9 lt civarı yakıyorum. bujiler eğer 70.000'de değiştiyse bir daha değiştirmeye gerek yok. Normal değişim zamanı 80.000 km zaten.

okisjen sensörü arızalıysa çok yakar, benim bir defa bozulmuştu. herhangi bir tekleme çalışmama gibi bir şey olmuyor sadece aşırı yakıyordu fakat bir süre sonra motor arıza lambası yanmıştı.

Yok yağdan sonra olmadı, hatta ilk mesajımda detaylıca yazmıştım onu. Yağdan öncede sonrada aynı tüketti araba. Bujileri 70.000 km'de toyota ortaköy'de değiştirilmiş evet. Oksijen sensörü arızalandığı an lamba yakması lazım ama bence.

Çok büyük ihtimal orta susturcunuzun içi boşalmış (gaza basıp cektiğinizde zırıltı yapar) buda aracın yakıt tüketimini gözle görülür bir şekilde artırır.Araca herhangi bir şey yapmadan bunu kontrol ettirmenizde fayda var.

Ses son susturucudan geliyor (tabi onun adı son susturucu mu bilmiyorum ama anladınız beni :) Peki bahsettiğiniz parça sorunluysa pahalı birşey midir?

otm. şanzıman yağı değişecek, fren hidroliği değişecek, polen filtresi hava filitresi derken 850  900 tl. gibi bir rakam çıkıyor

Kemal abi parçaları kendin al derim ben. Mesela yağı ben kendim aldım, 100 liraya Mobil 1 Formula ESP 5-30, piyasada marketlerde filan 120-140 arası. Ben yetkili satıcısından 100'e aldım. Yağ filtreside 8-10 lira arası bişey. Herhangi bir toyotacı tamirhanesinde taktır gitsin bence. Olmadı sat gitsin abi :)

Nasıl bir anda 15.9 hemen sonrasında 12 kusur olur ? Ortalama değilde anlık tüketime bakıyor olmayasiniz? Birde su depoyu fulleyip km ile aldığınız litre yi hesap edin.

Anlık değil, anlık normal seyrediyor aynı eskisi gibi. Ama ortalamada bi sorun var. Mesela gidiyorum dümdüz yol, yumuşak gaz yavaş hızlanma filan ortalama 13 litrede, az gaza basayım, bir süre sonra hop 15 litre, kendimi zorladım filan ve bir süre sonra 11' e düştü. Ama daha sonra elbette 7.9 filan görebildim. Arabayı alalı 3-4 ay oldu ve ilk kez böyle birşeyle karşılaştım. Üstelik o levent-cevizlibağ akşam trafiğinde bile dur kalk saatlerce 8.5 litreyi geçmediğimi bilirim. 15.9 litre neyin nesi şimdi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 18, 2012, 15:48:50 »
egzos'dan kıllandım ben de. benim araçta bir ara çift susturucu vardı sağlı sollu. taktıktan sonra epey artmıştı tüketim. çıkarttım ben de ve normale dönmüştü. sizin ise son susturucunuzda bir sıkıntı var gibi duruyor. gerçi bu durum performansı da etkiler.
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 18, 2012, 17:27:32 »
Yağı falan dışardan almak bana riskli görünüyor
gene servise gideceğim ama standart bakım uygulatmayacağım
gereksiz bir takım kontroller için 400 tl alıyorlar
doğrudan yağ ve yağ filitresi + şanzıman yağı + fren hidroliği.... sanırım 350-400 tl civarı yırtarım
bu miktarları aşarsa servise veda edip özel servislere bakarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 18, 2012, 19:28:53 »
Yağı falan dışardan almak bana riskli görünüyor
gene servise gideceğim ama standart bakım uygulatmayacağım
gereksiz bir takım kontroller için 400 tl alıyorlar
doğrudan yağ ve yağ filitresi + şanzıman yağı + fren hidroliği.... sanırım 350-400 tl civarı yırtarım
bu miktarları aşarsa servise veda edip özel servislere bakarım
2005 corolla 120000 bakımı için (hava filtresi,buji,yağ ve yağ filtresi değişimi,fren hidroliği değişimi için) 580 lira dediler.Tabi bunun dışında ekstralarda çıkardı muhtemelen ve fiyatta katlardı.Ben 300 liraya hallettim düz hesap  ;)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Aralık 26, 2012, 11:35:02 »
Arkadaşlar sorun kendi kendine yok oldu. Şu an düz yolda yakıt ortalamam 80-90 km hızla sakin kullanımda 6.6 litreye kadar düştü. Sıkıntı görünmüyor bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 13, 2013, 13:18:49 »
selam . 6.6 lt ortalama mı yokssa anlık tüketim mi?
benim ki 110 km uzun yolda ortalama 10.8 e düştü bi sorun var gibi....
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 13, 2013, 14:18:31 »
Öyle mi? Ben hep hava basarım filtrelere kendimi bildim bileli. Bundan sonra yapmam. Bujileri yenileyeceğim derhal. Peki kablolarıda değiştirebiliyor muyuz?

Merhabalar.. Öncelikle kullandığınız araçta buji kablosu diye birşey yok ateşlemeyi direk bobinlerden alıyor, sonrasında anlattığınıza göre aracınız bakımsız kalmış hava akış ve kelebek boğazını temizletmek sizin derdinize kesin çözüm olacaktır.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota'yı seviyorum.
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 202000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 27, 2013, 21:56:09 »
Her yakıt alışta sıfırlama kendiliğinden gerçekleşiyor bende. İlk başta şehir içi kullanıldığında 15-16 litre göstermesi normal. Daha sonra hızla düşer. 40 -50 km gittikten sonra eskisi gibi olur.
2010 Yaris 1.33 Terra Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 27, 2013, 22:25:59 »
gayet doğal, karma kullanımdan sabit hıza geçince bir anda düşmez ortalama, ben 1 depo harcadım 70-80km si sabit hız, 10.2 altına düşmedi, uzuna çıktığım zaman sıfırladığımda , ortalama 5.5 larda geziyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 27, 2013, 22:34:33 »
sat kurtul
“fırtına gibi esmek mi istersin yoksa Hızır gibi tam zamanında yetişmek mi? Çiçek gibi narin görünmek mi istersin yoksa kaya gibi sağlam durmak mı? Kılıç gibi keskin mi olmak istersin yoksa kalem gibi geleceği yazmak mı? Başkaları gibi olmaya çalışmak mı istersin, kendi yolunu kendin çizmek mi? Kim olmak istersin? Sıradan bir adam mı? Toyota gibi adam mı?”