0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Würthünki gerçekten çok işe yarıyor.Ancak dediğim şekilde kullanmak koşuluyla.İnsanlar normal kullandıkları gibi kullanıyor sonrada(bu ürün için konuşuyorum) işe yaramıyor diyor.Ben 2 hafta önce bilmediğim bir yerden benzin almak zorunda kaldım.Acele işim çıktı benzin alamadım giderken dönüşede yetmedi.Araba ışıkta duruyorum nerdeyse stop edecek,rölanti 1250-1500 lere çıkıyor falan anladım benzinden olduğunu hemen belirttiğim katkıyı kullandım.Tabi bunu kullanırken ara ara egzozdan siyah duman çıkması ve koku almamız(camsil veya o tür bir koku gibi geldi bana) gayet normal.Sonrasında araba eskisinden iyi rahatladı.35 lira falandır fiyatı diğer ürünlerin 10 lira falandır.Ne kadar ekmek o kadar köfte misali etkiside farklı tabi.
Havaların buz gibi olması da etkiliyor olamaz mı durduğumuz yerde üşüyoruz :s
yol bilgisayarını yeni sıfırladıysanız bu havlarda 10 11 km lik yolda 20 litrelere bile çıkması normal kmniz artıkça ortalama düşer
Soğuk hava, kış lastikleri, temiz olmayan enjektör, değiştirilmemiş Yada haddinden fazla hava basılmış hava filtresi, trafik yoğunluğu, aracı sıklıkla kullandığınız bölgedeki rampa durumu, agresif kullanım, bakım zamani gecmis eski yağ, vb bunlar tüketimi arttıran seyler. Bir önceki msjda da belirtildiği gibi sıfırlama yapıp 20 km sonraki tüketime bakarsanız doğru degerler alamazsınız. En net gösterge depoyu fulle km ve tüketim göstergesi sifirla lamba yanınca tekrar fulle. 2 nci sefer aldığınız yakıt Lt si ile km yi oranlayin gostergedeki ort tuketimle aynı çıkacak ve gercek tüketiminizi gösterecektir. Eğer ort tüketim göstergesi ile aldığınız yakıt miktarından çıkardığınız oran tutmuyor ise size kalibrasyon için servis yolu gözüktü demektir. Saygılar...
Sanırım havalar soğudu için arabalarımız çok yakıyor. Benim 12.3lt/100km (15km yol yapıpı evin önüne geldiğim değer) çıktı. Tabii benzin aldıktan sonraki yaptığın mesafe kısa ise dahada fazla oluyor.
Vhalla bende aynı dertlerden müzdarip olmaya başladım50 bin bakımı geldi ama bakımla kurtaramıyoruzotm. şanzıman yağı değişecek, fren hidroliği değişecek, polen filtresi hava filitresi derken 850 900 tl. gibi bir rakam çıkıyorlastiklerde eskidi ne yapsam arabayımı satsam acaba
yağ değişiminden 1 gün sonra aşırı tükettiyse koyduğun yağda bir sorun olabilir.ben normal kullanımda kışın istanbul içi 9 lt civarı yakıyorum. bujiler eğer 70.000'de değiştiyse bir daha değiştirmeye gerek yok. Normal değişim zamanı 80.000 km zaten.okisjen sensörü arızalıysa çok yakar, benim bir defa bozulmuştu. herhangi bir tekleme çalışmama gibi bir şey olmuyor sadece aşırı yakıyordu fakat bir süre sonra motor arıza lambası yanmıştı.
Çok büyük ihtimal orta susturcunuzun içi boşalmış (gaza basıp cektiğinizde zırıltı yapar) buda aracın yakıt tüketimini gözle görülür bir şekilde artırır.Araca herhangi bir şey yapmadan bunu kontrol ettirmenizde fayda var.
Nasıl bir anda 15.9 hemen sonrasında 12 kusur olur ? Ortalama değilde anlık tüketime bakıyor olmayasiniz? Birde su depoyu fulleyip km ile aldığınız litre yi hesap edin.
Yağı falan dışardan almak bana riskli görünüyorgene servise gideceğim ama standart bakım uygulatmayacağımgereksiz bir takım kontroller için 400 tl alıyorlardoğrudan yağ ve yağ filitresi + şanzıman yağı + fren hidroliği.... sanırım 350-400 tl civarı yırtarımbu miktarları aşarsa servise veda edip özel servislere bakarım
Öyle mi? Ben hep hava basarım filtrelere kendimi bildim bileli. Bundan sonra yapmam. Bujileri yenileyeceğim derhal. Peki kablolarıda değiştirebiliyor muyuz?