0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alsınlar o 1 krş indirimi.... 1 krş indiğine göre yakında 5-6 krş zam gelir demektir..
tavan fiyati ne zaman gelecek ?
Benzin diyoruz da şu sıra dikkat ediyorum, hemen her şeye zam gelmiş gibi, yanılıyor muyum?
Bu gece yarısından sonra motorinde 7 kuruş indirim varmış.
% 100 Yaşanmış bir anıdır . (bipli) Bir kaç sene evvel Arap yarım adasındaki bir şantiyemizde koğuş ve ofis bölgelerinde aşırı rüzgar nedeni ile çok toz kalkıyor ve nefes almak zorlaşıyor. Proje müdürü şantiye alanına geldiğinde heryerin sulandığı görünce küçük çapta kalp krizi geçirerek akabinde formeninden şefine fırça turuna başlıyor " buraları sulatan ...... . . .. . . .. . . .. . . .. . ...... . .. . . . . " kim diye. Herkes suspus bi yandan tedirgin bi yandan içten içe gülüyor. Aradan bir çalışan çıkıp diyor ki "Sayın müdür bey sulamayı mazotla yaptık biz" diye. Proje müdürü derin bir ohhhh çekip "Haaa tamam ozaman baştan niye söylemediniz" diyor. Dünyanın en pahalı petrol ürünlerini % 70 leri geçen vergisi ile malesef biz kullanıyoruz. Acı ama gerçek.
Abi ben suyla suladım fakat suyu mazotla bastım . Ne ile sulamış oluyorum .
Dünyanın en pahalı su ile sulamasını yapmış olursun
En azindan yedek parca piyasasini canli takip ediyorum ve durum aynen oyle abi.
Gerçekten hemen her şeyde çok ilginç fiyatlar olmuş, hayrolsun inşallah gelecek.
Beklentim (maalesef) sene sonu ve gelecek sene de krizin devam edecegi yonunde, 'kismen gizli' kriz yasiyoruz, enflasyonu cesitli spekulasyon ve manipulasyonlar ile dengede tutmaya calisiyorlar ama nereye kadar? İşsizlik desen her tarafta insaat ve donemsel iscilik sayesinde dusuk gorunuyor, realite hic oyle degil oysa, bende senin gibi sadece sonumuz hayrolsun diyebiliyorum.
Muhammet söylediklerin çok doğru ancak şöyle bir durumda var, ülkemizde ithalat yapılmadan ihracat yapılması ütopya, nedeni düşük kaliteli üretim yada üretimsizlik.Mesela bende isterim aracımın üzerinde "Made In Türkiye" yazan bir rulman kullanmayı ama bana biri çıkıp NSK, KOYO, NACHI kalitesi ve standartlarında ürettiğini kanıtlasın.Yurtdışındaki kaliteli markaların isim haklarını alıp, kutu üzerine basıp taklit ederek ucuz çin malları ile rekabet etmeye çalışacağına, kendi isimleri ile kaliteli ürünler ile rakabete katılsın, fiyatıyla değil kalitesi ile övünsün, kimseyi de kandırmasın.Her sektörde konu dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyor, ya ülkemizde üretilenler kaliteli üretilecek ve dünya çapında kendine yer edinecek yada ithalat,vergilendirme konusunda kolaylıklar sağlanarak halkın kaliteli ürüne ulaşması kolaylaştırılacak.