Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 461255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #3580 : Haziran 07, 2022, 23:48:50 »
2000 lerin başında 1 dolar 1 milyon 200 bin tl idi. Yani 1 dolar 1 milyon 200 bin kat değerliydi. Önemli olan kaç katı olduğu değil stabilite ve alım gücüdür. Malesef bu konularda sorun yaşıyoruz. Yoksa birim karşılaştırmada japon yeni dolardan çok daha değersiz gibi görünüyor ama reelde öyle değil. Diğer konu ise lpg nin ayrı piyasası var. Petrolden daha az lkg üretiliyor ama araçlarda kullanımı bir kaç ülke hariç çok yok. Ve üretim sonu çıkan lpg atıl kalıyor. Depolamasıda zor olunca piyasası düşük oluyor.
TL'den 0 ları silince değeri değiştimi yani ?
Lpg'yi bir kaç ülke dışında kullanan yok demek bişeyden haberiniz olmadığını yada araştırmadığınızı gösteriyor, LPG kullanımında Güney Kore den sonra Türkiye bu konuda dünya lideri,diğer Avrupa ülkelerinde de LPG kullanımı hızla artıyor ve dizele göre daha çok teşvik ediliyor,depolanmasına gerek kalmadan zaten tüketiliyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #3580 : Haziran 07, 2022, 23:48:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3581 : Haziran 08, 2022, 00:38:08 »
Tespitleriniz çok doğru Ümit hocam. Maalesef deniz bitti. Özelleştirme ile gelen sıcak para ile dönüyordu ekonomi. Gelen sıcak para da betona yatırıldığı için elde avuçta bir şey kalmayınca faturayı ödemek millete kaldı maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3582 : Haziran 08, 2022, 01:17:45 »
TL'den 0 ları silince değeri değiştimi yani ?
Lpg'yi bir kaç ülke dışında kullanan yok demek bişeyden haberiniz olmadığını yada araştırmadığınızı gösteriyor, LPG kullanımında Güney Kore den sonra Türkiye bu konuda dünya lideri,diğer Avrupa ülkelerinde de LPG kullanımı hızla artıyor ve dizele göre daha çok teşvik ediliyor,depolanmasına gerek kalmadan zaten tüketiliyor.
Benim yazdığımdan tl değerlendi anlamı nasıl
çıkıyor anlamadım ama sıfır atmak öyle kolay olsaydı biz neden doksanlarda o kadar sıfırla uğraştık. 2014 verilerine göre dünyada bir yılda 10 milyon ton lpg tüketiliyor. Peki benzin ne kadar tüketiliyor. Günlük 3 milyon 500 bin ton. Aradaki devasa fark sizin olaydan ne kadar haberdar olduğunuzu gösterir. Kore İtalya ve bir kaç ülke dışında lpg kullanımı çok yaygın değil. Zaten tüketimden de bu anlaşılıyor. Bu sebeple ki az ürün çıkmasına rağmen fiyat daha uygun oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3583 : Haziran 08, 2022, 01:47:43 »
Sıfır attık da ne oldu. Benim dedem Kardemir işçisi olarak köyde dört çocuğuna ev yaptı. Murat 131 arabası vardı. Traktörü vardı. Şimdi kim yapabilir bunları tek maaş ile. Ben sonuca bakarım. Eminim Türkiye tarihin hiç bir döneminde ekonomik anlamda bu kadar kötü olmamıştır. Ayrıca gelişmiş ülkelerde insanlar aracına benzinli binebiliyorken ben niye LPG ye muhtaç ediliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3584 : Haziran 08, 2022, 08:48:25 »
2005’lerde 1 dolar 1 liraya eşit denmiş. Şimdi 16 katı denmiş.

1 dolar 1 liraya eşitken 1 lira bugünkü 1 lira değildi. Yani 1 doların kaç lira olduğunun önemi yok. Refah seviyesi alım gücü ile nitelendirilir. 1 dolar isterse 50 lira olsun. Benim maaşım 200.000 lira olursa çok rahat yaşarım. Dolar da sürekli çıkmazsa, oynamazsa sıkıntı olmaz.

Lpg’ye talebin olmadığına da katılmıyorum. Şu an dünyanın bilerek savaş ortamına sürüklendiğini düşünüyorum. Korona. Olmadı çiçek hastalığı. Savaş. Enflasyon. Avrupa amerika çok uzun zamandır yaşamadığı enflasyonları yaşıyor. Almanya asgari ücretine %22 zam yaptı. Almanya için büyük şok edici bir rakam. Maden sahipleri istediği gibi fiyatları belirleyebilir. Kim ne diyecek.

Önümüzdeki sene doğalgaz yerine soba bile kurabiliriz. Geçtiğimiz kış 500 liralık fatura seneye bugünkü kur ile 1500 lira olacak.

Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3585 : Haziran 08, 2022, 15:51:22 »
Avrupa turunda lpg alamadığım ülke olmamıştı. Balkanlarda he ristasyonda var lpg yaygın. Avusturya Almanya, Hollanda da belli istasyonlarda bulunuyordu.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3586 : Haziran 08, 2022, 16:46:19 »
Burası ekonomi başlığı değil ama konu oraya geldi,2000 lerin başında yaşıtlarım henüz okul okuyup baba parası ile geçinirken ben adana Çukurova dan yük sarıyordum tezgah açıp ticaret yapıyordum en kötü dönemde koalisyon döneminde bile böyle bir ekonomik zorluklar yaşamadık,en azından asgari ücretli ve emekli insan gibi geçinebiliyordu müşteriye yetişmek için uğraşıyordum akşam olunca kafam kazan gibi olurdu para saymaya derman kalmazdı bazen bugün millet ne yapacağını şaşmış durumda,esnaf ürün almaya korkuyor ondan sonra çıkıp fırsatçılar yüzünden ekonomi bu hâle geldi diyorlar,3 senelik çalışmayla ev peşinatı biriktirmiştik geri kalanı da kredi çektik 7 yılda onu kapattık hadi bu gün yapsınlar bakalım,
Gelelim Lpg'ye şuanda fahiş vergilerle tüm akaryakıt millete yüksek paradan satılıyor,öyle tercih meselesi vs değil nasıl olsa mazot ve benzinden fazlasıyla kâr ve vergi alıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3587 : Haziran 08, 2022, 18:00:03 »
Geçenlerde haberlerde vardı. Son 6 aylık hesaplamada, dolar kuru ve petrol fiyatları nezdinde %65 civarı akaryakıt fiyatlarında artış olması gerekirken, %150'den fazla olmuş durumda diye.   :DUR:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3588 : Haziran 08, 2022, 20:39:30 »
2021 verilerine göre;

en büyük pazar sırası ile Çin,Amerika ve Hindistan imiş.
en büyük üreticiler sırası ile Amerika,Çin ve saudi arabistan
yılı 329.4 milyon ton üretim ile kapatmış ki %1.4 düşüş olmuş.
talepde de 316.9 milyon ton ile %2.6 düşüş olmuş.tüketim de de %2.6 düşüş olmuş.
Otogazdaki en büyük market ise sırası ile :Güney kore,Türkiye ve Rusya imiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3589 : Haziran 08, 2022, 20:43:12 »
Babam 95 te emekli oldu. Emekli maaşı 6 ay sonra bağlanabildi. 6 ay sen ne yersin ne içersin diyen olmadı. Gerçi maaş bağlandıktan sonrasını da biliyoruz. Okul kantiniden tost alamaz evden ekmek arası götürürdüm. O zamanlar şimdiki gibi telefon gideri, internet gideri gibi şimdi olağan olan harcama kalemleri de yoktu. Hele ki 2001 krizi şimdikinden iyi demek için o günlerde tuzu kurulardan olmak gerekiyor.
Arkadaşlar 3 yıldır bizim değil büyüklerimizin bile daha önce görmediği bir süreç yaşandı. Bu süreç üstüne birde dibimizde olan bir savaş tuzu biberi oldu. Bunlar bahane değil gerçekler. Bu forum araç formu. Siyaset yapmak birbirimizi kırmak hoş değil. Zaten böyle bir amacımız da yok. Yakıt giderleri hepimizin belini büküyor. Umarım en kısa sürede bir nebze olsun normal bir seviyeye gelir.
Bu arada lpg şurada var burda var olayı değil yoğun olarak kullanan ülke sayısı belli. Tüketim belli. Ama bu kriz ile tüm dünyada tüketim artacak belkide. Hakkımızda hayırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3590 : Haziran 08, 2022, 21:26:12 »
2021 verilerine göre;

en büyük pazar sırası ile Çin,Amerika ve Hindistan imiş.
en büyük üreticiler sırası ile Amerika,Çin ve saudi arabistan
yılı 329.4 milyon ton üretim ile kapatmış ki %1.4 düşüş olmuş.
talepde de 316.9 milyon ton ile %2.6 düşüş olmuş.tüketim de de %2.6 düşüş olmuş.
Otogazdaki en büyük market ise sırası ile :Güney kore,Türkiye ve Rusya imiş.

En büyük otogaz marketlerinden biri Kore ise, italyan yerine Kore üretimi LPG kitlerinin ulkemizde yaygın olmasını beklerdim açıkçası. Bu durum, kit fiyatlarını da aşağı çekerdi belki biraz.

Bu arada, Brezilya'da halk araçlarda daha ucuz olduğu icin etanolu tercih ediyordu ve etanolu aracınızda kullanabilmeniz için herhangi bir kite de ihtiyaç duymuyordunuz. Benzin dolum ağzından direk etanol doldurulabiliyordu yani etanol benzinle karıştırılarak kullanılan bir akaryakıt.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3591 : Haziran 08, 2022, 23:09:25 »
En büyük otogaz marketlerinden biri Kore ise, italyan yerine Kore üretimi LPG kitlerinin ulkemizde yaygın olmasını beklerdim açıkçası. Bu durum, kit fiyatlarını da aşağı çekerdi belki biraz.

Bu arada, Brezilya'da halk araçlarda daha ucuz olduğu icin etanolu tercih ediyordu ve etanolu aracınızda kullanabilmeniz için herhangi bir kite de ihtiyaç duymuyordunuz. Benzin dolum ağzından direk etanol doldurulabiliyordu yani etanol benzinle karıştırılarak kullanılan bir akaryakıt.

Şeker çok pahalandı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3592 : Haziran 10, 2022, 15:42:38 »
Genel izlemimime göre;
Senin krizin, onun krizi değil, ülkesine yürekten bağlı, Ben değil, Biz diyen, herhangi bir özel beklentisi olmayan her vatandaşın krizi ya da sıkıntısı (çeşitli zamanlardaki ekonomik buhranlar).
Paradan sıfır atılması, tedavüldeki mevcut para ve bazı ilgili sistemleein yeniden düzenlemesi ile çok zor değil. Önemli olan o sıfırların geri gelmemesi.
Güncellenen otomobil fiyatları konusunu gördüm. İnşallah E300 küsurlu model kullanıcılarını da sitemizde görebiliriz.
 Ülkemiz temelde zengin, herkes için doğru şeyler yapılır, gerçekler,  ilim ve ahlaktan ayrılınmazsa otomobil sahipliği de, onun deposunu ya da pilini doldurmak da çok zor olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 11000
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3593 : Haziran 23, 2022, 19:37:08 »
Dolarda bir iki kuruş oynamada veya petrolün bir iki dolar artmasını fırsat bilen hükümet hemen her gün akaryakıt fiatlarına okkalı zam yaparken brent petrol, üç günde 10 dolar düşmesine rağmen kulağının üzerinde yatmaya devam ediyor, ve enflasyon ortamındaki en büyük fırsatçı olmaya devam ediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3594 : Haziran 23, 2022, 21:33:17 »
Ülkenin çivisi çıktı iyice

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3595 : Haziran 26, 2022, 23:35:30 »
Haziran 10’da 2100 liraya vuran brent petrol bugün 1840 lira. Ama bu düşüş pompaya yansıtılmadı.

şu an 30 mayıs’taki fiyattan almamız lazım. Çünkü 30 mayıs’ta da varili 1840 liraydı. Yani 25 lira. Ama biz bugün 27,5’dan alıyoruz.

ne güzel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3596 : Haziran 27, 2022, 17:21:47 »
Unutuldu sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3597 : Haziran 27, 2022, 17:42:50 »
Dolaylı vergi kaynağı olarak bu şekilde tahsil edilir, petrol ürünleri zengini olsak bile çok değişen bir şey olmaz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #3598 : Temmuz 16, 2023, 13:50:07 »
:islik: