0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2000 lerin başında 1 dolar 1 milyon 200 bin tl idi. Yani 1 dolar 1 milyon 200 bin kat değerliydi. Önemli olan kaç katı olduğu değil stabilite ve alım gücüdür. Malesef bu konularda sorun yaşıyoruz. Yoksa birim karşılaştırmada japon yeni dolardan çok daha değersiz gibi görünüyor ama reelde öyle değil. Diğer konu ise lpg nin ayrı piyasası var. Petrolden daha az lkg üretiliyor ama araçlarda kullanımı bir kaç ülke hariç çok yok. Ve üretim sonu çıkan lpg atıl kalıyor. Depolamasıda zor olunca piyasası düşük oluyor.
TL'den 0 ları silince değeri değiştimi yani ?Lpg'yi bir kaç ülke dışında kullanan yok demek bişeyden haberiniz olmadığını yada araştırmadığınızı gösteriyor, LPG kullanımında Güney Kore den sonra Türkiye bu konuda dünya lideri,diğer Avrupa ülkelerinde de LPG kullanımı hızla artıyor ve dizele göre daha çok teşvik ediliyor,depolanmasına gerek kalmadan zaten tüketiliyor.
2021 verilerine göre;en büyük pazar sırası ile Çin,Amerika ve Hindistan imiş.en büyük üreticiler sırası ile Amerika,Çin ve saudi arabistanyılı 329.4 milyon ton üretim ile kapatmış ki %1.4 düşüş olmuş.talepde de 316.9 milyon ton ile %2.6 düşüş olmuş.tüketim de de %2.6 düşüş olmuş.Otogazdaki en büyük market ise sırası ile :Güney kore,Türkiye ve Rusya imiş.
En büyük otogaz marketlerinden biri Kore ise, italyan yerine Kore üretimi LPG kitlerinin ulkemizde yaygın olmasını beklerdim açıkçası. Bu durum, kit fiyatlarını da aşağı çekerdi belki biraz.Bu arada, Brezilya'da halk araçlarda daha ucuz olduğu icin etanolu tercih ediyordu ve etanolu aracınızda kullanabilmeniz için herhangi bir kite de ihtiyaç duymuyordunuz. Benzin dolum ağzından direk etanol doldurulabiliyordu yani etanol benzinle karıştırılarak kullanılan bir akaryakıt.