Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 461299 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #3100 : Mayıs 20, 2021, 14:35:28 »
Akaryakıtta ÖTV oranları arttırılmış  >:( Bu artış benzinde 55 kuruş, motorinde 67 kuruş ve LPG'de 35 kuruş olarak pompa fiyatlarına yansımış.
Yapsınlar bakalım nereye kadar gidecek bu kervan,sıkıntı yok ben hep 100 TL'lik alıyorum :rofl:
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #3100 : Mayıs 20, 2021, 14:35:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3101 : Mayıs 20, 2021, 15:09:41 »
Yapsınlar bakalım nereye kadar gidecek bu kervan,sıkıntı yok ben hep 100 TL'lik alıyorum :rofl:

Bu lafın orjinali "Ben hep 50TL'lik alıyorum" idi.. Ona bile%100 zam geldi..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3102 : Mayıs 20, 2021, 18:06:46 »
Dün akşam yapılan, "Her an petrol müjdesi gelebilir." açıklaması bu olsa gerek. :rofl: Ben de yeni petrol rezervleri olarak algılamıştım, saf saf!
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3103 : Mayıs 20, 2021, 19:50:34 »
Hiç edepte kalmamış önceden bir iki gün önce haber ederlerdi şimdi gecesine haber veriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3104 : Mayıs 20, 2021, 20:35:53 »
 Sorun fiyatlar genel seviyesi değil, alım gücündeki zayıflama. En basit araçların 300-400 bin liralar olduğu yerde 2 liraya yakıt da olmaz tabi.
Bulunan petrol araç kullanıcılarının depoları mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3105 : Mayıs 20, 2021, 20:39:58 »
Ne zaman uzun yola çıkacak olsak mutlaka zam geliyor ilginçtir,artık evde oturayım bizim yüzümüzden başkaları zarar görmesin diyorum,bu zam vergi ile ilgili yapılmış,genellikle her şey dahil 1 lt benzin 1 usd gibi hesaplanıyor sanki pratikte,bu durumda zam gelmeye devam eder.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3106 : Mayıs 20, 2021, 21:46:35 »
Piyasaların açılması beklentisi ile birlikte brent ve wti petrol fiyatlarında artış beklenmesi neticesinde önümüzdeki dönemde yapılması gereken petrol (ve petrol ürünleri de bunu ayrı bir konu, mesela motor yağları vb.) ithalatının cari açığa etkisini düşürme amaçlı yapılan bir hareket olduğunu düşünüyorum, @Fehmi Şahin (22771) daha iyi bilir :) bu tip hareketlerin devamı beklenebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3107 : Mayıs 21, 2021, 09:53:10 »
Piyasaların açılması beklentisi ile birlikte brent ve wti petrol fiyatlarında artış beklenmesi neticesinde önümüzdeki dönemde yapılması gereken petrol (ve petrol ürünleri de bunu ayrı bir konu, mesela motor yağları vb.) ithalatının cari açığa etkisini düşürme amaçlı yapılan bir hareket olduğunu düşünüyorum, @Fehmi Şahin (22771) daha iyi bilir :) bu tip hareketlerin devamı beklenebilir.

:D Tam bir politikacı açıklaması olmuş @Ufuk Sönmez (16363) Ancak, yine piyasanın açılması ile global enflasyonun artış eğilimine girmesi, buna bağlı olarak FED faiz artışı gündemi ve emtia fiyatlarındaki artış sebebi ile bu hareketin bir etkisinin olmayacağını düşünüyorum.. Viral bir video vardı bir ara, kötü günler geride kaldı,artık bizi daha kötü günler bekliyor diye.. Sanırım 2021 sonbahar birşeylerin kırıldığı dönem olacak...  :nija:
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3108 : Ağustos 10, 2021, 22:39:32 »
Viral bir video vardı bir ara, kötü günler geride kaldı,artık bizi daha kötü günler bekliyor diye.. Sanırım 2021 sonbahar birşeylerin kırıldığı dönem olacak...  :nija:
Fehmi bey malesefki haklı çıkıyorsunuz yılın 3. Çeyreğine girerken zamlar vs peş peşe geliyor,
Millet daha yeni yapılan zammı sindirememişken ikinci zam yapıldı bu gidişle marşa vurmak dahada zorlaşacak gibi,
KAYNAK;
https://www.egehaber.com/akaryakit-fiyatlariyla-ilgili-flas-zam-karari-bugunden-itibaren-basladi-419774/
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3109 : Ağustos 10, 2021, 23:17:29 »
:D Tam bir politikacı açıklaması olmuş @Ufuk Sönmez (16363) Ancak, yine piyasanın açılması ile global enflasyonun artış eğilimine girmesi, buna bağlı olarak FED faiz artışı gündemi ve emtia fiyatlarındaki artış sebebi ile bu hareketin bir etkisinin olmayacağını düşünüyorum.. Viral bir video vardı bir ara, kötü günler geride kaldı,artık bizi daha kötü günler bekliyor diye.. Sanırım 2021 sonbahar birşeylerin kırıldığı dönem olacak...  :nija:

@Fehmi Şahin (22771) abi iletiyi yazdığımda $64.56 olan brent petrol tam 2 hafta sonra $78 zirvesini yapmış, bu dönemde endüstriyel sıvılara %10-12 arası zam yapıldı, 1 ay akabinde konteyner ve nakliye hizmetlerinde %300'e varan zam patlaması yaşandı tekrar %10-15 zam yapıldı, ithalataçı ve üretici firmalar kredi maliyetleri yüksek olduğu için ya ithalatı kıstılar yada ürün fiyatı üzerine belirsiz kur farkı eklediler, yetmezmiş gibi vadeleri kısalttılar, gel de bu piyasada iş yap...

Şimdi yine yaklaşan yıl sonu sebebi ile zamlar üst üste geliyor, yetmezmiş gibi bir de işletmelerin, vergi mükelleflerinin, araç sahiplerinin, gayrimenkul sahiplerinin üzerine kuduz köpek gibi saldırıyorlar,

arkadaşım 2019 yılında ev satmış üzerine para ekleyerek ev almış, sattığı evinin alış (3 yıl önceki) bedeli ve satış fiyatı arasındaki fark sebebi ile vergi beyanı verilmesi gerekliliği "emaresi" görülmüştür, dosyanız inceleniyor" diye tebliğ göndermişler, muhtemelen kallavi bir ceza yapıştıracaklar,

daha geçen gün acc ile 70km/s sabitlediğim yolda radar 78km/s ile ceza yazmış, durduran memura "araçta aktif hız sabitleyici var, lastik ebadım bile farklı değil nasıl %10'u 1km/s geçer" diyorum, "itiraz edin diyor, peki radar kontrolü yapılan yolda "radar kontrolü vardır tabelası zorunlu değil mi?" diyorum "şikayet edin" diyor...

2018 yılında ithalatını yaptığımız 400 satırlık yüklemenin içinden sondaj usülü 3 adet ürün seçip (2018-2019 arasında eyy amarika davasına a.b.d menşe ürünlerde ek vergi getirilmişti) ithalatı esnasında resmi menşe şehadetnamesi beyan edilmesine rağmen "bu üç ürünün a.b.d menşe olmadığını ispat etmediğiniz için xxx₺ ek vergi ve bu verginin üç katı olan xxxx₺ ceza tarafınıza tebliğ edilmiştir diyor ticaret bakanlığı...

yedek parça konusunda danışmanlık yaptığım ve yabancı kaynaklı mali denetim firması tarafından denetlenen firmaya sadece "usulsüzlük" adı altında altı haneli ceza tebliğ etmişler....

kısacası pandemi devletlere, devlet hükümete, hükümet vatandaşa, vatandaş vatandaşa diye gidiyor konu, Allah sonumuzu hayır etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3110 : Ağustos 11, 2021, 12:52:40 »
@Ümit ŞAHANTİMOR  (39478)  bey korkarım ki henüz haklı çıkmadım..  :( Dünya genelinde,  varyant etkisi ile normalleşmenin aksaması başta olmak üzere bir çok sebebten daha önce bahsettiğim durum biraz ötelendi.. Şimdilik 2022 başları gibi düşünebiliriz..  Bu süreçte yaşadığımız fiyat artışları ağırlıklı olarak hammadde ve ara mamül fiyat artışlarından kaynaklı.. (tabi ki içinde kur artışı ve pandeminin sosyolojik/psikolojik etkileri de var )

Belki yazın turizmden gelen döviz ile bir miktar gevşeme olabilir ancak ne yazık ki globalde doların bu kadar bol olduğu dönemde kuru düşürmeyi başaramadık. Kur hala tarihi zirvelere yakın.. FED'in bilanço küçültmeye başlamasının ardından kurda yukarı yönlü hareketler göreceğiz. Bu da bizim gibi tüketime dayalı ve tüm girdileri ithal olan bir ekonomi için ne yazık ki olumsuz sonuçlar doğuracak..Fiyat artışlarının devam etmesi kaçınılmaz olacak..

Marşa vurmak zorlaştı demişsiniz ancak karnımızı doyurmak bile zorlaştı.. Markette, manavda, kasapta bunu herkes hissediyor zaten. Her ne kadar  yıllık enflasyon %15 olarak açıklansa da ekmek gibi "ikonik" bir kaç ürün dışında fiyatı 2 katına çıkmayan birşey kalmadı ne yazık ki.. :(

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 11, 2021, 13:06:52
@Fehmi Şahin (22771) abi iletiyi yazdığımda $64.56 olan brent petrol tam 2 hafta sonra $78 zirvesini yapmış, bu dönemde endüstriyel sıvılara %10-12 arası zam yapıldı, 1 ay akabinde konteyner ve nakliye hizmetlerinde %300'e varan zam patlaması yaşandı tekrar %10-15 zam yapıldı, ithalataçı ve üretici firmalar kredi maliyetleri yüksek olduğu için ya ithalatı kıstılar yada ürün fiyatı üzerine belirsiz kur farkı eklediler, yetmezmiş gibi vadeleri kısalttılar, gel de bu piyasada iş yap...

Şimdi yine yaklaşan yıl sonu sebebi ile zamlar üst üste geliyor, yetmezmiş gibi bir de işletmelerin, vergi mükelleflerinin, araç sahiplerinin, gayrimenkul sahiplerinin üzerine kuduz köpek gibi saldırıyorlar,

arkadaşım 2019 yılında ev satmış üzerine para ekleyerek ev almış, sattığı evinin alış (3 yıl önceki) bedeli ve satış fiyatı arasındaki fark sebebi ile vergi beyanı verilmesi gerekliliği "emaresi" görülmüştür, dosyanız inceleniyor" diye tebliğ göndermişler, muhtemelen kallavi bir ceza yapıştıracaklar,

daha geçen gün acc ile 70km/s sabitlediğim yolda radar 78km/s ile ceza yazmış, durduran memura "araçta aktif hız sabitleyici var, lastik ebadım bile farklı değil nasıl %10'u 1km/s geçer" diyorum, "itiraz edin diyor, peki radar kontrolü yapılan yolda "radar kontrolü vardır tabelası zorunlu değil mi?" diyorum "şikayet edin" diyor...

2018 yılında ithalatını yaptığımız 400 satırlık yüklemenin içinden sondaj usülü 3 adet ürün seçip (2018-2019 arasında eyy amarika davasına a.b.d menşe ürünlerde ek vergi getirilmişti) ithalatı esnasında resmi menşe şehadetnamesi beyan edilmesine rağmen "bu üç ürünün a.b.d menşe olmadığını ispat etmediğiniz için xxx₺ ek vergi ve bu verginin üç katı olan xxxx₺ ceza tarafınıza tebliğ edilmiştir diyor ticaret bakanlığı...

yedek parça konusunda danışmanlık yaptığım ve yabancı kaynaklı mali denetim firması tarafından denetlenen firmaya sadece "usulsüzlük" adı altında altı haneli ceza tebliğ etmişler....

kısacası pandemi devletlere, devlet hükümete, hükümet vatandaşa, vatandaş vatandaşa diye gidiyor konu, Allah sonumuzu hayır etsin.

Ufuk, sen daha iyi biliyorsun sadece artışlar değil, bu kur oynaklığı da bize çok zarar veriyor. Kuru kestiremeyen esnaf doğal olarak fiyatın üstüne bir de risk primi ekliyor.  Çünkü bir malı o an için karlı satsa bile yerine stoğu kaçtan koyacağını bilmediği için zarara bile girmiş olabiliyor..

ikinci konu cezalar, vergiler.. yılsonu bütçe açığı tahminden çok fazla çıkacak muhtemelen.. Ege ve akdenizdeki yangınlar, d. karadeniz ve van'daki sel felaketleri bütçeye ek yük getirecek.. inşallah olmaz ama bazı ufak vergi düzenlemeleri bile gelebilir belki..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3111 : Ağustos 11, 2021, 17:11:25 »
Fehmi Bey, kimisi dile getirebilir, kimisi farklı şekillerde ortaya koyar, kimisi belki dile getiremez ancak paylaştıklarınız maalesef önemli durum tespitleri.
Konunun doğal olarak ana merkezi sadece Petrol Fiyatları olmaktan çıktı. Çok şeyin birbiri ile bağlantısı var. Bir yazıda sormuştum genel olarak, ancak cevaplayan olmadı, Şeftali denen otobüsleri bilen ya da duyan var mı? Özellikle o otobüslere neden şeftali dendiğini. İlgilenenlere bir süre sonra buradan açıklayabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3112 : Ağustos 11, 2021, 17:55:37 »
Fehmi Bey, kimisi dile getirebilir, kimisi farklı şekillerde ortaya koyar, kimisi belki dile getiremez ancak paylaştıklarınız maalesef önemli durum tespitleri.
Konunun doğal olarak ana merkezi sadece Petrol Fiyatları olmaktan çıktı. Çok şeyin birbiri ile bağlantısı var. Bir yazıda sormuştum genel olarak, ancak cevaplayan olmadı, Şeftali denen otobüsleri bilen ya da duyan var mı? Özellikle o otobüslere neden şeftali dendiğini. İlgilenenlere bir süre sonra buradan açıklayabiliriz.

Hakan bey teşekkürler, aslında bahsetmek istediğim çok şey vardı ama çoook uzun olacağı için yazdım yazdım sildim.. Belki başka bir konuda görüş alışverişinde bulunabiliriz. Şeftali otobüsleri duymadım ama çok da merak ettim.. :nija:
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3113 : Ağustos 30, 2021, 19:41:22 »
Hakan bey teşekkürler, aslında bahsetmek istediğim çok şey vardı ama çoook uzun olacağı için yazdım yazdım sildim.. Belki başka bir konuda görüş alışverişinde bulunabiliriz. Şeftali otobüsleri duymadım ama çok da merak ettim.. :nija:

Artık gelir mi Şeftali otobüslerin hikayesi @Hakan Öztürk (3676)  :D
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3114 : Eylül 23, 2021, 19:36:02 »
Müjdeli haberi vereyim istedim, LPG'ye pompaya yansıyacak şekilde 15 kuruş zam yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3115 : Eylül 24, 2021, 04:22:13 »
Müjdeli haberi vereyim istedim, LPG'ye pompaya yansıyacak şekilde 15 kuruş zam yapıldı.

Arabam yok derdim yok zammı gelmiş o da ne?
Araba alınca düşünürüz artık.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3116 : Eylül 24, 2021, 11:13:55 »
Uçuyoruzzz aya gideceğiz normal bu zamlar😂
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3117 : Eylül 24, 2021, 11:39:26 »
Yakın zamanda benzin ve motorine de zam gelecektir,dolar 9 sınırında olunca,elektrik ve doğalgaza da % 15 zam beklentisi olunca bu kış zorlu geçecek.Araba fiyatları da fırsat bu fırsat artış görecektir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3119 : Eylül 30, 2021, 18:05:35 »
71 (yetmişbir) kuruş zam nedir arkadaş