0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Akaryakıtta ÖTV oranları arttırılmış Bu artış benzinde 55 kuruş, motorinde 67 kuruş ve LPG'de 35 kuruş olarak pompa fiyatlarına yansımış.
Yapsınlar bakalım nereye kadar gidecek bu kervan,sıkıntı yok ben hep 100 TL'lik alıyorum
Piyasaların açılması beklentisi ile birlikte brent ve wti petrol fiyatlarında artış beklenmesi neticesinde önümüzdeki dönemde yapılması gereken petrol (ve petrol ürünleri de bunu ayrı bir konu, mesela motor yağları vb.) ithalatının cari açığa etkisini düşürme amaçlı yapılan bir hareket olduğunu düşünüyorum, @Fehmi Şahin (22771) daha iyi bilir bu tip hareketlerin devamı beklenebilir.
Viral bir video vardı bir ara, kötü günler geride kaldı,artık bizi daha kötü günler bekliyor diye.. Sanırım 2021 sonbahar birşeylerin kırıldığı dönem olacak...
Tam bir politikacı açıklaması olmuş @Ufuk Sönmez (16363) Ancak, yine piyasanın açılması ile global enflasyonun artış eğilimine girmesi, buna bağlı olarak FED faiz artışı gündemi ve emtia fiyatlarındaki artış sebebi ile bu hareketin bir etkisinin olmayacağını düşünüyorum.. Viral bir video vardı bir ara, kötü günler geride kaldı,artık bizi daha kötü günler bekliyor diye.. Sanırım 2021 sonbahar birşeylerin kırıldığı dönem olacak...
@Fehmi Şahin (22771) abi iletiyi yazdığımda $64.56 olan brent petrol tam 2 hafta sonra $78 zirvesini yapmış, bu dönemde endüstriyel sıvılara %10-12 arası zam yapıldı, 1 ay akabinde konteyner ve nakliye hizmetlerinde %300'e varan zam patlaması yaşandı tekrar %10-15 zam yapıldı, ithalataçı ve üretici firmalar kredi maliyetleri yüksek olduğu için ya ithalatı kıstılar yada ürün fiyatı üzerine belirsiz kur farkı eklediler, yetmezmiş gibi vadeleri kısalttılar, gel de bu piyasada iş yap...Şimdi yine yaklaşan yıl sonu sebebi ile zamlar üst üste geliyor, yetmezmiş gibi bir de işletmelerin, vergi mükelleflerinin, araç sahiplerinin, gayrimenkul sahiplerinin üzerine kuduz köpek gibi saldırıyorlar, arkadaşım 2019 yılında ev satmış üzerine para ekleyerek ev almış, sattığı evinin alış (3 yıl önceki) bedeli ve satış fiyatı arasındaki fark sebebi ile vergi beyanı verilmesi gerekliliği "emaresi" görülmüştür, dosyanız inceleniyor" diye tebliğ göndermişler, muhtemelen kallavi bir ceza yapıştıracaklar,daha geçen gün acc ile 70km/s sabitlediğim yolda radar 78km/s ile ceza yazmış, durduran memura "araçta aktif hız sabitleyici var, lastik ebadım bile farklı değil nasıl %10'u 1km/s geçer" diyorum, "itiraz edin diyor, peki radar kontrolü yapılan yolda "radar kontrolü vardır tabelası zorunlu değil mi?" diyorum "şikayet edin" diyor...2018 yılında ithalatını yaptığımız 400 satırlık yüklemenin içinden sondaj usülü 3 adet ürün seçip (2018-2019 arasında eyy amarika davasına a.b.d menşe ürünlerde ek vergi getirilmişti) ithalatı esnasında resmi menşe şehadetnamesi beyan edilmesine rağmen "bu üç ürünün a.b.d menşe olmadığını ispat etmediğiniz için xxx₺ ek vergi ve bu verginin üç katı olan xxxx₺ ceza tarafınıza tebliğ edilmiştir diyor ticaret bakanlığı...yedek parça konusunda danışmanlık yaptığım ve yabancı kaynaklı mali denetim firması tarafından denetlenen firmaya sadece "usulsüzlük" adı altında altı haneli ceza tebliğ etmişler....kısacası pandemi devletlere, devlet hükümete, hükümet vatandaşa, vatandaş vatandaşa diye gidiyor konu, Allah sonumuzu hayır etsin.
Fehmi Bey, kimisi dile getirebilir, kimisi farklı şekillerde ortaya koyar, kimisi belki dile getiremez ancak paylaştıklarınız maalesef önemli durum tespitleri. Konunun doğal olarak ana merkezi sadece Petrol Fiyatları olmaktan çıktı. Çok şeyin birbiri ile bağlantısı var. Bir yazıda sormuştum genel olarak, ancak cevaplayan olmadı, Şeftali denen otobüsleri bilen ya da duyan var mı? Özellikle o otobüslere neden şeftali dendiğini. İlgilenenlere bir süre sonra buradan açıklayabiliriz.
Hakan bey teşekkürler, aslında bahsetmek istediğim çok şey vardı ama çoook uzun olacağı için yazdım yazdım sildim.. Belki başka bir konuda görüş alışverişinde bulunabiliriz. Şeftali otobüsleri duymadım ama çok da merak ettim..
Müjdeli haberi vereyim istedim, LPG'ye pompaya yansıyacak şekilde 15 kuruş zam yapıldı.