0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dünyada benzin varil fiyatı 50 dolar civarı. 2012-2013 te de 150 dolar civarı idi. fransa, irlanda belçika honkong israil yunanistan almanya isviçre gibi (listesi google da mevcut) ülkeler benzin 150 dolarkende ort 1,6 dolardan satmışlar, benzin 50 dolarkende ort 1,6 dolardan satıyorlar. yani hemen hemen heryerde aynı politika işliyor. not olarakta şöyle yazmışlar.: ''Farklı ülkeler arasında bu fiyatlar önemli bir fark vardır. Petrol üretmek ve ihracat yoksul ülke ve ülkelerin daha düşük fiyatlarla varken genel kural olarak, daha zengin ülkelerde daha yüksek fiyatlar var. Bunun tek istisnası ABD, düşük benzin fiyatları ile ekonomik açıdan gelişmiş bir ülke. Ülkede fiyatlardaki farklılıklar çeşitli vergi ve benzin için sübvansiyonlar nedeniyledir. Bütün ülkeler uluslararası piyasaların aynı petrol fiyatlarına erişim vardir ama onlar farklı vergi empozeediyorlar. Sonuç olarak, benzin fiyatları farklıdır. ''
Motorine 17 kuruş zam geliyor. Şu avrupa ülkelerini örnek almayın burası Türkiye Cumhuriyeti. Vatandaş tutturmuş Almanya'da maaş 2500 avro diyor tamamda ekmek 13 yıl önce 1 avroydu. Kanada'da 10.000 dolar maaş alan var ama ev kirası 5000 dolar... Mışlı muşlu örneklerle savunma yapmasınlar!!!!
Rakamlardan 1 tanesi bile tutmuyor ya neyse siyasetin yeri burası değil.
Zaten rakamlar rakamlardan anlamayanlar için böyle dillendiriliyor. Bu rakamlar kahvehane halkı için. Ama dediğiniz gibi siyasetin yeri burası değil.
Şu yurtdışında kiralar şu kadar pahalı diyenleri anlamıyorum. Arkadaş bu yurtdışında kiralar çok pahalı diyenler şehrin neresinde oturuyor? İstanbulda 1000 TL den ucuza ev kalmamış durumda, şehrin göbeğinde ev bakılırsa 5 10 bin TL ye hatta daha fazla kira fiyatlarının olduğunu görmüyor musunuz da yurtdışındaki kiralar çok pahalı diyenleri dikkate alıyorlar. O kiralar çok pahalı diyen gurbetçiler gitsinler şehrin çok değil 1 2 km ilerisinde otursun bak nasıl fiyatlar düşüyor. Asgari ücretler ortada kiraları asgari ücretlere oranı ortada, benzin sigorta araba fiyatlarının, yeme içmenin asgari ücrete oranı ortadayken hala bu Almanya'daki Kanada'daki şartları kötülemeye çalışanları ne yapalım. Oraların kötü yönleri yok mu var illa. Kral çıplak demek çok mu zor. Zor bir dönemden geçtiğimiz için herkes katlanıyor işte, yaşam standartlarımız o gurbetçilere göre iyiyse neden hiç geri dönen olmuyor. Dönsünler ülkeye bir faydaları dokunsun.
Siz de bol keseden atıp tutmayın lütfen. Kanada'da 4 sene yaşadım, 3 sene kira verdim. Oldukça pahalı bir ev kiram vardı üniversite yakınında olmam nedeniyle, o da yaklaşık 1500 CAN idi. 3 kişi bölüşüyorduk. 5 bin dolar kira veren kimmiş ve nerde kalıyormuş? Ha bir de mezun olan arkadaşlarım senelik 100 bin CAN maaşla işe başladılar
Türkiye'de zengin kaynaklı petrol yatakları bulunsa, akaryakıt pompa fiyatları ne olur?
bakın bu yıl yeni ev kurdum , bu yaşımda ancak devlet işini buldum. çocuk yolda. şimdi sizlere bakıyorum , yeni arabaları çok iyi almışsınız. Anlatmak istediğim benim gözüm kesmiyor yeni bir araba almayı. kış lastiği aldım , akü aldım.. ufak eksiklikler vardı onları yaptırdım. beni yordu. her ay belli miktar para ödeyip 3 yılda araba sahibi olmayı şuan hiç gözüm almıyor. Korkuyorum desem inanır mısınız bana ? cesaretin yok demeyin , ne borçlar ödedim ama bir kere de oh diyemedim. şimdi gaza zam gelecekmiş. düşünüyorum da 3.5 tl den gaz alıyorum erzurumda. eşimin yanına gitmek için araba kullanmayı gözüm kesmiyor. korkarak basar mı insan gaza ? Hadi ben şanslıyım da devlete atandım. çok şükür. geride kalan arkadaşlara bakıyorum , asgari ücretle çalışanlara bakıyorum. helal olsun diyorum. insanlar kendilerine zaman ve para ayırmadan çok büyük sabırla çalışıyorlar. yada mecbur ediliyorlar.