Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 461219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 94873
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #2560 : Ekim 30, 2017, 10:10:41 »
dolar çatır çatır düşerken gelen indirim 2 veya 3 kuruş doların küçük bi yükselişinde gelen zamma bak 17 kuruş ??  araba alarak hatamı ettik diye düşünüyorum bazen

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #2560 : Ekim 30, 2017, 10:10:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2561 : Ekim 30, 2017, 10:51:31 »
çok ilginçtir ,biz ne zaman uzun yola çıkacak olsak zam geliyor.bir daha kimselere söylemeyeceğim ,vatandaş bizim yüzümüzden mağdur oluyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2562 : Ekim 30, 2017, 14:10:01 »
Yine zam hem benzine hem motorine :/
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2563 : Ekim 30, 2017, 16:00:13 »
dünyada benzin varil fiyatı 50 dolar civarı. 2012-2013 te de 150 dolar civarı idi. fransa, irlanda belçika honkong israil yunanistan almanya isviçre  gibi (listesi google da mevcut)  ülkeler benzin 150 dolarkende ort 1,6 dolardan satmışlar, benzin 50 dolarkende ort 1,6 dolardan satıyorlar. yani hemen hemen heryerde aynı politika işliyor.

not olarakta şöyle yazmışlar.: ''Farklı ülkeler arasında bu fiyatlar önemli bir fark vardır. Petrol üretmek ve ihracat yoksul ülke ve ülkelerin daha düşük fiyatlarla varken genel kural olarak, daha zengin ülkelerde daha yüksek fiyatlar var. Bunun tek istisnası ABD, düşük benzin fiyatları ile ekonomik açıdan gelişmiş bir ülke. Ülkede fiyatlardaki farklılıklar çeşitli vergi ve benzin için sübvansiyonlar nedeniyledir. Bütün ülkeler uluslararası piyasaların aynı petrol fiyatlarına erişim vardir ama onlar farklı vergi empozeediyorlar. Sonuç olarak, benzin fiyatları farklıdır. ''

Arif bey, sanırım google çeviri ile çevirdiniz açıklama kısmını. Ama çevirdikten sonra ne yazdığını okumamışsınız. Ya Türkiye'yi dünyadaki zengin ülkeler arasında görüyorsunuz ki bu (nüfusunun yaklaşık 30 milyonu devletten yardım almaya muhtaç iken) büyük hata olur. Ya da ülkemizde akaryakıta ödediğiniz paranın % 65'inin vergi olduğunu gözden kaçırıyorsunuz. Neyse size bir şey anlatmaya çalışmayacağım. Siz benzin fiyatlarının pek de yükselmediğini düşünmeye devam edin. 
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2564 : Ekim 30, 2017, 16:15:00 »
.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2565 : Ekim 30, 2017, 16:54:40 »
Siz de bol keseden atıp tutmayın lütfen. Kanada'da 4 sene yaşadım, 3 sene kira verdim. Oldukça pahalı bir ev kiram vardı üniversite yakınında olmam nedeniyle, o da yaklaşık 1500 CAN idi. 3 kişi bölüşüyorduk. 5 bin dolar kira veren kimmiş ve nerde kalıyormuş? Ha bir de mezun olan arkadaşlarım senelik 100 bin CAN maaşla işe başladılar ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2566 : Ekim 30, 2017, 17:00:40 »
Şu yurtdışında kiralar şu kadar pahalı diyenleri anlamıyorum. Arkadaş bu yurtdışında kiralar çok pahalı diyenler şehrin neresinde oturuyor? İstanbulda 1000 TL den ucuza ev kalmamış durumda, şehrin göbeğinde ev bakılırsa 5 10 bin TL ye hatta daha fazla kira fiyatlarının olduğunu görmüyor musunuz da yurtdışındaki kiralar çok pahalı diyenleri dikkate alıyorlar. O kiralar çok pahalı diyen gurbetçiler gitsinler şehrin çok değil 1 2 km ilerisinde otursun bak nasıl fiyatlar düşüyor. Asgari ücretler ortada kiraları asgari ücretlere oranı ortada, benzin sigorta araba fiyatlarının, yeme içmenin asgari ücrete oranı ortadayken hala bu Almanya'daki Kanada'daki şartları kötülemeye çalışanları ne yapalım. Oraların kötü yönleri yok mu var illa. Kral çıplak demek çok mu zor. Zor bir dönemden geçtiğimiz için herkes katlanıyor işte, yaşam standartlarımız o gurbetçilere göre iyiyse neden hiç geri dönen olmuyor. Dönsünler ülkeye bir faydaları dokunsun.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '15
  • 26 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2567 : Ekim 30, 2017, 17:04:46 »
Motorine 17 kuruş zam geliyor. Şu avrupa ülkelerini örnek almayın burası Türkiye Cumhuriyeti. Vatandaş tutturmuş Almanya'da maaş 2500 avro diyor tamamda ekmek 13 yıl önce 1 avroydu. Kanada'da 10.000 dolar maaş alan  var ama ev kirası 5000 dolar... Mışlı muşlu örneklerle savunma yapmasınlar!!!!
Rakamlardan 1 tanesi bile tutmuyor ya neyse siyasetin yeri burası değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2568 : Ekim 30, 2017, 17:15:39 »

Zaten rakamlar rakamlardan anlamayanlar için böyle dillendiriliyor. Bu rakamlar kahvehane halkı için. Ama dediğiniz gibi siyasetin yeri burası değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2569 : Ekim 30, 2017, 17:21:12 »
Tamam beyler bişey demiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2570 : Ekim 30, 2017, 18:05:17 »
Lpg ye de gelir cumaya kadar hayırlı olsun.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2571 : Ekim 30, 2017, 18:15:18 »
Zaten rakamlar rakamlardan anlamayanlar için böyle dillendiriliyor. Bu rakamlar kahvehane halkı için. Ama dediğiniz gibi siyasetin yeri burası değil.
Şu yurtdışında kiralar şu kadar pahalı diyenleri anlamıyorum. Arkadaş bu yurtdışında kiralar çok pahalı diyenler şehrin neresinde oturuyor? İstanbulda 1000 TL den ucuza ev kalmamış durumda, şehrin göbeğinde ev bakılırsa 5 10 bin TL ye hatta daha fazla kira fiyatlarının olduğunu görmüyor musunuz da yurtdışındaki kiralar çok pahalı diyenleri dikkate alıyorlar. O kiralar çok pahalı diyen gurbetçiler gitsinler şehrin çok değil 1 2 km ilerisinde otursun bak nasıl fiyatlar düşüyor. Asgari ücretler ortada kiraları asgari ücretlere oranı ortada, benzin sigorta araba fiyatlarının, yeme içmenin asgari ücrete oranı ortadayken hala bu Almanya'daki Kanada'daki şartları kötülemeye çalışanları ne yapalım. Oraların kötü yönleri yok mu var illa. Kral çıplak demek çok mu zor. Zor bir dönemden geçtiğimiz için herkes katlanıyor işte, yaşam standartlarımız o gurbetçilere göre iyiyse neden hiç geri dönen olmuyor. Dönsünler ülkeye bir faydaları dokunsun.
Siz de bol keseden atıp tutmayın lütfen. Kanada'da 4 sene yaşadım, 3 sene kira verdim. Oldukça pahalı bir ev kiram vardı üniversite yakınında olmam nedeniyle, o da yaklaşık 1500 CAN idi. 3 kişi bölüşüyorduk. 5 bin dolar kira veren kimmiş ve nerde kalıyormuş? Ha bir de mezun olan arkadaşlarım senelik 100 bin CAN maaşla işe başladılar ;)
Arkadaşlar verdiğim rakamlar örnektir ortalığı biraz şenlendireyim dedim   :). Kesinlikle kimseyle dalga geçmek ve trollemek niyetinde değilim.  Ben avrupa ülkelerinden anlamam en iyi para olan paradır. Hepinize en derinden saygılar.  :saygi: Dip not bugüne kadar hiç bir partinin binasınada gitmedim oyumda daima boştur katlar atarım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 341 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2572 : Ekim 30, 2017, 18:22:49 »
Yaşar bey, "en iyi para olan paradır."
Bu mudur? Bu dur. Altına imzamı atarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2573 : Ekim 30, 2017, 18:36:38 »
Hayret ya, fazla para vermek hoşlarına gidiyor, acayip savunma şekilleri. Kanada örneği olmamış. O ülkede refah seviyesi yüksek. Örnekleri kendi çapımızda ülkelerden seçelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2574 : Ekim 30, 2017, 19:28:24 »
Gerilmeden, saygı, keyifli. Sorun ise; keyif alınabilecek çok az şey kalması düşünen herkes için.
Dünyada  mükemmel ülke yok.
Sorun; gelir dağılımı ile alakalı. Bunun kökünde de çok farklı yaklaşımlar yayar, örneğin kültür.
Dün akşam güzel bir araştırma haberi vardı. Portakaldan, çaya... Bazılarını üretmeyen ülkeler bile hem iç piyasasına arzediyor, hem fazlayı ihraç edip gelir elde ediyor. Gıdanın hem sağlık, hem fiyat kontrolü de ayrı konu.

Şimdi kültür, gelir dağılımı, saygı, adalet, liyakat hepsi önemli, içinin dolu olması gereken kavramlar. O zaman daha somut gidelim ve soralım!?.
Türkiye'de zengin kaynaklı petrol yatakları bulunsa, akaryakıt pompa fiyatları ne olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2575 : Ekim 30, 2017, 19:59:28 »
Türkiye'de zengin kaynaklı petrol yatakları bulunsa, akaryakıt pompa fiyatları ne olur?

İlk etapta pek değişen bir şey olmaz, cari açığımız yavaşça kapanmaya başlasada, ekonominin gelişmesi çok uzun yıllar alır.

Ekonominin sabit olarak gelişebilmesi için çok eksik faktörümüz var.

Bu sebeple öncelikle Nükleer Santrallerimizin devreye girip enerji fazlamızın olması gerekiyor ki ne işlenecekse ucuza maledilebilsin.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2576 : Ekim 30, 2017, 20:21:59 »
Nükleer santrale KARSİYİZ ! ! !
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2577 : Ekim 30, 2017, 20:38:40 »
bakın bu yıl yeni ev kurdum , bu yaşımda ancak devlet işini buldum. çocuk yolda.

şimdi sizlere bakıyorum , yeni arabaları çok iyi almışsınız. Anlatmak istediğim benim gözüm kesmiyor yeni bir araba almayı.

kış lastiği aldım , akü aldım.. ufak eksiklikler vardı onları yaptırdım. beni yordu.
her ay belli miktar para ödeyip 3 yılda araba sahibi olmayı şuan hiç gözüm almıyor.

Korkuyorum desem inanır mısınız bana ? cesaretin yok demeyin , ne borçlar ödedim ama bir kere de oh diyemedim.

şimdi gaza zam gelecekmiş. düşünüyorum da 3.5 tl den gaz alıyorum erzurumda. eşimin yanına gitmek için araba kullanmayı gözüm kesmiyor. korkarak basar mı insan gaza ?

Hadi ben şanslıyım da devlete atandım. çok şükür. geride kalan arkadaşlara bakıyorum , asgari ücretle çalışanlara bakıyorum. helal olsun diyorum. insanlar kendilerine zaman ve para ayırmadan çok büyük sabırla çalışıyorlar. yada mecbur ediliyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2578 : Ekim 30, 2017, 20:59:24 »
bakın bu yıl yeni ev kurdum , bu yaşımda ancak devlet işini buldum. çocuk yolda.

şimdi sizlere bakıyorum , yeni arabaları çok iyi almışsınız. Anlatmak istediğim benim gözüm kesmiyor yeni bir araba almayı.

kış lastiği aldım , akü aldım.. ufak eksiklikler vardı onları yaptırdım. beni yordu.
her ay belli miktar para ödeyip 3 yılda araba sahibi olmayı şuan hiç gözüm almıyor.

Korkuyorum desem inanır mısınız bana ? cesaretin yok demeyin , ne borçlar ödedim ama bir kere de oh diyemedim.

şimdi gaza zam gelecekmiş. düşünüyorum da 3.5 tl den gaz alıyorum erzurumda. eşimin yanına gitmek için araba kullanmayı gözüm kesmiyor. korkarak basar mı insan gaza ?

Hadi ben şanslıyım da devlete atandım. çok şükür. geride kalan arkadaşlara bakıyorum , asgari ücretle çalışanlara bakıyorum. helal olsun diyorum. insanlar kendilerine zaman ve para ayırmadan çok büyük sabırla çalışıyorlar. yada mecbur ediliyorlar.
Güzel yazmışsın.  :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2579 : Ekim 30, 2017, 21:14:48 »
her gelişmiş ülkede birsürü nükleer santral var.
bizim de en kısa zamanda olmalı. bu şekilde enerjimiz çok daha kullanışlı ve daha az dışa bağımlı olacağız.