0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konunun 1. sayfasından alıntıdır. 18 ocak 2013 -- lpg 2,74 -- dizel 4,33 -- benzin 4,66 TLşu an shell ve opet yakıt değerleri 27 eylül 2017 -- lpg 3,09 -- dizel 4,74 -- benzin 5,29 TL 4 yıl 9 ay 9 gün olmuş. Mesaj Birleştirildi: Eylül 27, 2017, 14:45:54yıllık 100 de 7 (%7) memur zam artışı ile hesaplamış olsak şu an: -- lpg 3,72 TL -- dizel 5,87 TL -- benzin 6,32 TL olmalı. sadece matematik !
ama şimdi söylediğimizle çelişmemek lazım. şu var bu var demek olmuyor. matematik ortada. ha fiyatlar yüksek mi evet yüksek. pahalı mı pahalı. vergisi fazlamı fazla. buralarda hemfikiriz. geçmiş sayfalarda yazmıştık beraber. hani diyoruz ya dünyanın en pahalısını kullanıyoruz diye. hayır en pahalısı değil. 11 ve ya 13 üncü en pahalı ülkeyiz. bunu deyince de yok efendim onların gelir durumları. vsvsvs.. cümlelerimizi ve bilgimizi doğru kullanalım. mesele burda. en pahalı benzini biz kullanmıyoruz. 5 yıldaki benzinin artışı enflasyonun altındadır. memur zammının altındadır. pahalıdır söyledir böyledir. dogrudur.
26 Ekim Perşembe günü benzine zam geliyor.
benim bi şeyi savunduğum felan yok. fiyatların yüksek olduğunu defalarca dile getirdim. hadi savunuyorum diyelim.bakkaldan dolar la mı alışveriş yapıyorsunuz ? . bizim için geçerli ölçü TL dir. söylediklerinizin çoğuna katılıyorum. o zaman 145 dolarları görmüştü, şimdilerde 47 dolarlara kadar düştü. hesaplamayı altın üzerinden de yapabiliriz. farklı çıkacağını sanmam. diğer yandan, 2013 te varil fiyatı 145 dolarlara çıktığında vatandaşa tamamı yansıtılmamış ta diyebiliriz. benim söylemek istediğim, TL bazında fiyatlar bunlar. çok zam gelmemiş yani. doğru mu ? ? ?