0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kadircim, bunlar benim konum ve bilgim dışında ama Linyit kömürü yataklarında rastlanan bu kaya türünden ne miktarlarda ve ne kadar maliyetle ne ürünler çıkacaktır, araştırmalar sonunda ortaya çıkacaktır.Direkt petrole eşdeğer ürün umarım üretilebilir ama ben düşük ihtimal olarak görüyorum, o kaya tipi farklı yakıt olarak kullanılabilir ve termik santrallerinde bile kullanılması ülke ekonomisine karkıda bulunacaktır.Petrol ve Doğalgaz için, bundan sonra daha fazla aramalar yapılacağını düşünüyorum.
Aslında keşke BOR madenlerimizi kullanabilsek. Kim bilir neler icat ederiz o zaman
Bugün dolarin artmasindan dolayi zam bekleniyormu? Birde dolar neden firladi
Kaya gazından yakıt edilmesi veya Dicle ile fırat nehirlerinin yataklarından altın elde edilmesi beni hiç heyecanlandırmıyor... neden mi? Çünkü elde edilen hiç bir zenginlikten toplumun tümü adaletli bir şekilde yaralanmıyor. Adaletin olmadığı bir yerde hiç bir şey toplumun yararına değildir. Dünyadaki servetin %80 i nüfusun %20 sine aittir. Ve bu oran ülkemizde daha da kötü bir haldedir. Milli kaynaklardan herkes nispi bir eşitlikle yararlanıyor ise heyecanlanabiliriz aksi durumda benim gibi bireylerin sayısı geometrik bir şekilde artar. ADALET keşke gerçekten de mülkün temeli olsa... ah nerde o günler... Yoksa kaya gazı çıkar ve ihaleyi de diğer ihaleleri alan (mesela Akkuyu ihalesini) bir firma alır ve sadece parasini verip alırız. Ucuzlama yoksa ben bir birey olarak japondan/cinliden aldığım fiyattan alırsam değişen ne olur ki. "Adam vergi öder istihdam yapar ve ekonomi canlanır" dediğinizi duyar gibiyim... Valla benim gördüğüm genelde bu tip firmalara vergi muafiyetinin getirildiği hatta üstüne üstlük subvanse edilirler... Gölge etme başka ihsan istemem. Ben şimdilik böyle düşünüyorum. Bu topraklara ADALET gelmedikçe de fikrim değişmez.... Saygılarımla...
Borumuz çok ama bazı alanlarda kullanmak üzere işleme teknolojimiz yok.Petrol bitene kadar onun yerini dolduracak ekonomik başka bir şey şimdilik yok.
Buda çok fazla ithal edilen ürünlere ilave vergi zammı yaparak insanların alma gücünü azaltıp satışları düşürmek gibi ihtimallerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Misal cep telefonlarına ilave vergi ve kredi kartına taksitle satılamaması gibi. Bizi ilgilendiren kısıma gelince yeni ötv zammı gelebilir
Benzinde beklenen 11 kuruşluk ZAM gelmiştir. Vatana Millete Hayırlı olsun. Yarından geçerli (İstanbul) 4,50 TL olmuştur.@Mesut Akın (531) @Hakan Öztürk (3676) @Aytaç Hut (27127) @MEHMET AKIN (32918)