Gönderen Konu: Petrol Fiyatları  (Okunma sayısı 461177 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: Petrol Fiyatları
« Yanıtla #1500 : Mart 18, 2015, 18:26:03 »
Lpgde de indirin bekliyoruz 20 krş olursa güzel olur
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1500 : Mart 18, 2015, 18:26:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1501 : Mart 18, 2015, 19:46:08 »
1.20 mi 1.10 mu ne aliyor ogrenci istabul kart gunde 2 kere biniyorum metrobuse daha ucuzlamasi lazim 3.30 falan aliyor sanirim ogrenci olmiyanlardan her gun binen icin buyuk paralara gelebilir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1502 : Mart 18, 2015, 22:14:57 »
Arkadaşlar yarından geçerli olmak üzere

Yeni tavan fiyat 95-97 oktan için 4,36 tl olmuştur.

@Hakan Öztürk (3676)
@Okan Kaçar (26205)
@MUHAMMET YAMAÇ (7862)
@fatih ayran (9260)
@Aytaç Hut (27127)

Duyan duymayana lütfen iletsin.
İlke Seni yazmıyorum artık yakından takip ediyorsun :)
Abi dün 2.617den dolar alinca yatirim amacli takip ediyorum piyasayi :D
Suan fed konusmasi yayinlancakti onu bekliyorum bakalim nasil olcak :)

Brent petrol olmuş 44 dolar hala 3-5 kurus indirim yapiyorlar...

Konu disi olacak ama kullandiginiz doviz uygulamalari varmi ben bunlari kullaniyorum.

Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1503 : Mart 18, 2015, 22:23:25 »
Suan fed konusmasi yayinlancakti onu bekliyorum

Konu disi olacak ama kullandiginiz doviz uygulamalari varmi ben bunlari kullaniyorum.

İlke bu aralar derslere fazla daldın galiba. Fed açıklama yaptı dolar 2.57 ye düştü :)
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1504 : Mart 18, 2015, 22:26:40 »
İlke bu aralar derslere fazla daldın galiba. Fed açıklama yaptı dolar 2.57 ye düştü :)
Abi o olay koydu zaten banada. Saat 22 de kararlar aciklancakti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1505 : Mart 18, 2015, 22:28:52 »
Abi o olay koydu zaten banada. Saat 22 de kararlar aciklancakti.

Bir aralar FED nedir bilmezdim. Taki tüm paramı altına yatırana kadar. O gün bugündür FED rüyalarımdan bile eksik olmuyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1506 : Mart 18, 2015, 22:30:32 »
Bir aralar FED nedir bilmezdim. Taki tüm paramı altına yatırana kadar. O gün bugündür FED rüyalarımdan bile eksik olmuyor.
:) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1507 : Mart 19, 2015, 09:47:16 »
Suan fed konusmasi yayinlancakti onu bekliyorum bakalim nasil olcak :)

İlke döviz almakta hem geç kalmışşsın hemde aceleci davranmışsın :D
Petrol fiyatlarına gelince haklısın brent petrol kaçtan satılıyor biz kaçtan yakıt alıyoruz ve yapılan indirimler depoda 5 lt bile etmiyor.
İçinden sövmek geliyor insanın ama Yapamıyorsun ve Burası Türkiye Demekle yetiniyor insan.
EPDK nın sayfasında sıkça sorulan bir soru ve cevabı var aynen aktarıyorum;

"Ham petrol fiyatı değişmediği halde akaryakıta neden zam geliyor?

Tamamlanmış petrol ürünleri ham petrolden rafine edildiği için, ham petrolün fiyatının artması durumunda tüm tamamlanmış ürünlerin fiyatları da artar. Fakat bu etkileme hemen ve eş zamanlı bir etkileme olmayıp, çeşitli piyasa etmenlerinin etkisi ile gecikmeli ve farklı oranlarda olabilmektedir. Diğer yandan tamamlanmış petrol ürünleri birbirlerinin tam ikamesi olmadıkları için; tek tek ürünlerin fiyatları da bire bir ilişkili değildir. Aslında, kısa zaman periyotları sonunda iki ürünün fiyat hareketleri düşük korelasyon gösterebilir. Fakat sonuçta gerek ham petrol gerekse de çeşitli petrol ürünlerinin fiyatları uzun süreler sonunda aynı doğrultuda hareket etme eğilimi gösterirler. Akaryakıt fiyatları, uluslararası petrol fiyatlarının yanı sıra vergi oranları, dağıtım maliyetleri ve döviz kuru gibi etkenlerden de etkilenmekte olduğu için uluslararası petrol fiyatlarındaki düşüş veya yükseliş oranıyla birebir ilişkili olmayabilmektedir."

Gelde gülme böyle saçma bir açıklama olabilirmi.
Hani dürüst olsalar deseler ki;
Paramız bitti para lazım bak seçimler yaklaştı bir sürü reklam yapacağız bunlara para lazım, vekillerimizin aylık cep telefonu faturaları arttı (25bin Tl yetmiyormuş) onlara ödenek çıkaracağız, el altından ödemeler yapıyoruz para lazım, gariban olan yandaşlarımızı zengin etmemiz lazım para lazım v.b bu listeyi uzatabilirim de, deseler harbi harbi v8 benzinli bir CHEROKEE alıp bineceğim. 100 km 24 lt artı MTV sanırım sadece benim ödeyeceğim ile birilerini zengin ederim diye düşünüyorum.

Yada gerçekten dürüst olsalar da;
Eğitim harcamaları, ar-ge harcamaları, bilim ve teknolojik çalışma harcamaları, sağlık merkezleri harcamaları, emekli maaş zam harcamaları, asgari ücretten vergi almayacağız, avrupalı ülkelere bağımlı kalmayıp kendi teknolojimizi geliştireceğiz, Gelir refahını arttıracağız (kişi başına düşen milli gelir), daha güçlü sosyal kültürel bir Türkiye kuracağız deseler ve gerçekten yapsalar Yemin ederim sigarayı bırakırım her ay ne kadar para veriyorsam o sigaraya üstüne de % 10 ben koyar her ay devletime seve seve öderim.
Ama nerdeeeeeee bizde öyle dürüst baba yiğit mert insanlar !!!
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 24000
  • 37 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1508 : Mart 19, 2015, 10:29:26 »
Aynen bu petrol fiyatlarında kendimi çok fena şekilde kazıklanmış hissediyorum epeydir. hatta o kazığın çok samimiyetsiz yalancı ve sivri olduğunu düşünüyorum. :kötü:

Üzülerek seçim sonrası yüksek dolar nedeni ile yeni kazıklara hazırlıyorum kendimi.

peki; rusyanın doğalgaza indirim yapmasından sonra sayın enerji bakanının ''indirim kısa vadede tüketiciye yansımayacak, botaş zaten zarar ediyordu, zarardan kar etmiş olacak'' demesine ne demeli.
zarar ediyormuş , kafamı duvarlara vurmak istiyorum   :rofl: :rofl: :rofl: başkada yapacak bişi yok ne yazıkki.
98 corolla xl,  04 cilio 1.4,  01 astra 1.6 confort,  05 corolla 1.6 linea,  05 corolla 1.6 sol,  04 jazz elite cwt,
 11' avensis elegant extra-  10' Honda Civic Elegant otm.
12' Auris Comfort Extra Otm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 271000
  • Model Yılı: '09
  • 64 kere teşekkür etti
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1509 : Mart 19, 2015, 12:26:41 »
yakıtta sabit ötv var,  bu yüzden brent 50% düşse bizde ancak 30% luk maliyette düşme oluyor, birebir yansımıyor.
Benzin Türleri için (95 Oktan) : ÖTV 2,1765 TL/LT  + KDV oranı %18
Motorin Türleri için : ÖTV 1,5945 TL/LT  + KDV oranı %18

armatör firmada operasyon/kiralama bölümündeyim,gemilere yakıt alımına da bakıyorum. 700usd olan fueloil şu an 350usd civarında, 1000usd olan motorin ise 600usd civarında

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1510 : Mart 21, 2015, 09:51:49 »
5
yakıtta sabit ötv var,  bu yüzden brent 50% düşse bizde ancak 30% luk maliyette düşme oluyor, birebir yansımıyor.
Benzin Türleri için (95 Oktan) : ÖTV 2,1765 TL/LT  + KDV oranı %18
Motorin Türleri için : ÖTV 1,5945 TL/LT  + KDV oranı %18

armatör firmada operasyon/kiralama bölümündeyim,gemilere yakıt alımına da bakıyorum. 700usd olan fueloil şu an 350usd civarında, 1000usd olan motorin ise 600usd civarında

ibrahim Abi Güncel olarak 95 oktanda 2,132970 ÖTV + LTx0,00254 Gelir payı + % 18 KDV uygulaması kara taşıtları için. Yanlış bilmiyorsam deniz ulaşımında fiyat farkı olması gerekiyor (daha uygun). Motorine bakmadım onada bakar söylerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1511 : Mart 23, 2015, 10:54:05 »
Kadir bey , demem oki devlet brent 10usd bile olsa sabit ücreti bizden alıyor, indirim cüzi miktarda oluyor.ötv sabit değilde yüzde olarak hesaplansa indirim daha çok olur.

dahili sefer çalışan gemimize ötv ve kdv si indirilmiş yakıt defteri alıp motorini uygun fiyattan alıyoruz, yurtdişındaki transit gemilere ise ikmal bölgesine göre(Malta, Gibraltar , Las Palmas , Rotterdam vs)  fiyat alıp sipariş veriyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1512 : Mart 23, 2015, 11:22:59 »
Kadir bey , demem oki devlet brent 10usd bile olsa sabit ücreti bizden alıyor, indirim cüzi miktarda oluyor.ötv sabit değilde yüzde olarak hesaplansa indirim daha çok olur.

dahili sefer çalışan gemimize ötv ve kdv si indirilmiş yakıt defteri alıp motorini uygun fiyattan alıyoruz, yurtdişındaki transit gemilere ise ikmal bölgesine göre(Malta, Gibraltar , Las Palmas , Rotterdam vs)  fiyat alıp sipariş veriyoruz.

Abi öncelikle lütfen bana ismimle hitap ediniz (sizin içinde mahsuru yok ise). Yaşınız ve tecrübeniz her halükarda benden fazla   :)

Sabit fiyat uygulamasında kesinlikle haklısınız. Biz istediğimiz kadar yırtınsak da devlet baba sağ olsun ÖTV sabit olduğu sürece ucuz akaryakıtı ancak rüyamızda görürüz. Deniz taşımacılığı olduğundan ötürü sizin zaten indirimli almanız lazım. Ülkemizde en ucuz akaryakıtı 1. sırada askeriye 2.sırada deniz taşımacılığı almakta.
Nasılsa vatandaş yolunacak kaz öyle yada böyle alım yapıyor.

Birde üreticiden aldığımız fiyatlar var. Benzinde ÖTV'yi faturalarda gösterme zorunluluğu var fakat motorinde göstermiyorlar (burada oynanacak 1 kuruş çok şeyi değiştiriyor). Ayrıca ilave olarak gelir payı dediğimiz bir kalemde kesinti yapılıyor.
Herkes istasyonların karlılığını tartışıyor ama esas karı rafinerici-üretici paylaşıyor. Birde istasyon kesafet farkı yiyor. Düşe düşe kar 0,10 krş oluyor. İstasyoncular bile isyan noktasında şu anda.
Keza biz üretici ile kanlı bıçaklıyız neredeyse :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1513 : Mart 23, 2015, 13:06:22 »
@Kadir Güneş (29236) Yine zam sandım Kadir, şükür değilmiş. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1514 : Mart 23, 2015, 13:15:47 »
@Kadir Güneş (29236) Yine zam sandım Kadir, şükür değilmiş. :)

Aynen abi bende bakıyorum Petrol Fiyatları başlığı gündeme çıkmış içimi bir hüzün kaplıyor acaba zam mı geldi diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 64 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1515 : Mart 23, 2015, 13:22:24 »
moda deyimle " sıkıntı yok" , sadece Kadir ile fiyat uygulaması konusunda görüş alışverişi yaptık.

bu arada Petrol haftaya düşüşle başladı, biraz daha inerse ve usd kur yükselmesse bir indirim daha gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1516 : Mart 23, 2015, 13:58:22 »
Sayın;
@Aytaç Hut (27127)  ve @MEHMET AKIN (32918) abilerim fiyat artışında sizi etiketlemeden yazmıyorum ki öncelikli haberiniz olsun  :)
Sadece İbrahim abi ile fikir alışverişi yapıyorduk henüz korkulacak bir şey yok  :D
Kurun düşmesi halinde yaklaşık 0,10 krşluk bir indirim gelebilir. Kulağımıza gelen dedikodular bu yönde :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2015, 13:59:31
Aynen abi bende bakıyorum Petrol Fiyatları başlığı gündeme çıkmış içimi bir hüzün kaplıyor acaba zam mı geldi diye :)

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: karnıma ağrılar girmek üzere  :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1517 : Mart 23, 2015, 14:23:31 »
Sayın;
@Aytaç Hut (27127)  ve @MEHMET AKIN (32918) abilerim fiyat artışında sizi etiketlemeden yazmıyorum ki öncelikli haberiniz olsun  :)
Sadece İbrahim abi ile fikir alışverişi yapıyorduk henüz korkulacak bir şey yok  :D
Kurun düşmesi halinde yaklaşık 0,10 krşluk bir indirim gelebilir. Kulağımıza gelen dedikodular bu yönde :rofl:

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2015, 13:59:31
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: karnıma ağrılar girmek üzere  :rofl: :rofl: :rofl:

Eyvallah teşekkürler.
Gerçi öyle ahım şahım bir yakıt tüketimim yok 50 tl yakıt 110 km yapıyor um 10 gün idare ediyor beni mantıken çok yüksek bir tüketim değeri ama yol koşulları bitirdi beni :)
Ama neden ucuza değile pahalıya alayım dimi. 1 krş 1 krştur. Bireysel olarak bakıldığın da çok düşük rakamlar ancak geneli baz alarak hesaplandığın da bayiler krşlardan dünyaları kazanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • 137 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1518 : Mart 23, 2015, 14:30:51 »
Eyvallah teşekkürler.
Gerçi öyle ahım şahım bir yakıt tüketimim yok 50 tl yakıt 110 km yapıyor um 10 gün idare ediyor beni mantıken çok yüksek bir tüketim değeri ama yol koşulları bitirdi beni :)
Ama neden ucuza değile pahalıya alayım dimi. 1 krş 1 krştur. Bireysel olarak bakıldığın da çok düşük rakamlar ancak geneli baz alarak hesaplandığın da bayiler krşlardan dünyaları kazanıyor.

Sandığınızın tam aksine kuruşlardan rafinericiler götürüyor. Bir bayi Türkiye ortalaması satışı 3000 lt idi yanlış hatırlamıyorsam. Artık hesabı yaparsınız :D
Kaldı ki Büyük şehirlerde en kral istasyonun yani number onenin günlük satışı 75.000 lt :)
Bizler tabi ki öncelikle kendimizi (cebimizi) düşüneceğiz bu konuda haklısın buna en çokta ben dikkat ediyorum. Bir istasyon çalışanı olarak LPG yi çalıştığım firmadan almıyorum mesela  :D Eh benzinide kollayarak alıyoruz  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1519 : Mart 23, 2015, 14:47:21 »
Bir istasyon çalışanı olarak LPG yi çalıştığım firmadan almıyorum mesela  :D Eh benzinide kollayarak alıyoruz  :D

abi dalgınlığına geldi diyerek ten, orada zaten LPG yok  ki.