0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fotoğrafta görünen kısmı sadece sanırım İlke, dolar yine yükseldi senin bu hamlenden sonra.
piyasa da alttan gizli alımlarla yellen inin usd üzerindeki beklenti teorilerini alt-üst edeceğe benziyor... ilkeye sesleniyorum: dişine göre rakip bul, kadıncağızdan ne istiyorsun )))
Fed para sürdükçe İlke topladı herhalde.
79' petrol krizinde sadece depoyu değil, bidonları da doldururduk benzin ile. İndirim olduğunda artık yine öyle yapmak lazım herhalde.
Abi artık bidonla yakıt alma devri bitti. Alabilmek için karakoldan resmi yazı getirmen gerekiyor. Yolda bile kaldıysan bu geçerli. Tamamen istasyonun insiyatifindesin yani.Keşke dediğin gibi olsa ilk stoku ben yaparım
Yakıtı devamlı aynı yerden alıyorsanız alabilirsiniz . Ben traktöre ve pancar motora 20 lt lik bidonlarda yeri geliyor 120-130 lt alıyorum sıkıntı olmuyor .
Bazı istasyonlarda TC Kimlik no ile ve metal benzin bidonu ile verdiklerini duymuştum, ama istasyon isterse karakoldan yazı isteyebilir.
Şimdi burada yol göstermeyeyim ama fazla yakıt almak çok zor değil Kadir.
Tanınıyor olmak ve işiniz gereği yedek alma durumunuz olduğundan ötürü verilebilir.
Yaptığım işinde mutlaka büyük bir etkisi vardır ama dediğim gibi sürekli aynı yerden alanlar zorlanmadan alırlar .
Yaşadığınız şehrinde büyük önemi var tabiki bunda. Adamlar zaten günde 3-5 bin lt ancak satıyorlar bu sebeble sizi tanıyor olmaları sayesinde problemsiz verirler. İstanbulda özellikle büyük istasyonlar riske girmeyip vermiyor. Zaten satışlarıda iyi ona vereceğim yada vermeyeceğim yakıt hesabı yapıp vermiyorlar. Dediğiniz gibi tanınıyor olmak en büyük faktör. Geçenlerde bir olay geçti alman grubu bir araçla geldiler ve müdürlerinin BP de yetkili olduğunu ve az ilerde yolda kaldıklarını belirttiler ve bidonla yakıt istediler. Bizim saha müdürü yermi tüm yetkililerin aracında taşıtmatik var körmü ibreye bakmıyormu hiç dedi herifler az kalsın döverek gönderiyordu.
Her gelene verilmemesi güzel bir önlem saha müdürünüzün yerinde olsam döver öyle yollardım . Ben alıyorum dövmek isteyen olmuyor hatta ara sıra para vermeden aldığım bile oluyor üstüne başka bir isteğimin olup olmadığı soruluyor .
Bu sizin onlarda oluşturduğunuz itibardan kaynaklanıyor. Hemen hemen her istasyonun böyle itibarlı müşterileri mutlaka vardır. Geldiklerinde el pençe durulur. Ben bizimkilere kızıyorum yağlı müşteri geldimi el pençe bize geldimi bakmıyorlar bile Bende ay sonu görüşürüz deyince çoşuyorlar Bu arada @Hakan Öztürk (3676) abi tabloyu unutmadım
Sağolasın @ Kadir Güneş aslında bir kaç çok önemli, döküman niteliğinde istatistiki çalışma çıkarılabilir. Örneğin büyük şehirlerin sınırları içinde satılan benzin miktarı ve şehir içinde kullanılan araçların %25'inin küçük hacimli hybrid olması durumunda muhtemel satılacak benzin miktarı. Bana bu verileri de verebilirsen, günümüzde yerli olarak yatırımı da düşünülen Hybrid Türk Otomobili için bir fizibilite yaklaşımı yapılabilir.
Tüm büyükşehir sınırları içinde satılan benzin(her çeşit benzin) ile bu hesaplama uygun olur. Bu hybrid karşılaştırma için son senelik(2013) verisi yeterli olur. 2013 yılında, büyükşehirlerin sınırları içinde satılan benzin miktarı. + Büyükşehirlere kayıtlı benzinli araç sayısı ve fabrika verisi şehir içi yakıt tüketimleri ortalaması. Sonra bu araçların tüketim ortalamları ile satılan yakıtı karşılaştırıp, o araçların sadece %25'inin küçük hacimli hybrid olması durumundaki tüketimi ortaya koyacağız(şehir içi), başka parametre ihtiyacımız olur mu diye düşünmem lazım. Bu raporu çıkarırsak gerçekten çok güzel olur Kadir.