0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yani %15 gibi bir artış görünüyor, az değil. Halbuki önceki sene de çok artmıştı hepsi, bildiğim kadarı ile. Her şekilde artıyor...
Bu konuyu tekrar gündeme getireyim.Kasım 2015 te bir önceki sene 160 lira olan sigortamı yenilettim. Fiyat: 293 lira.Aracım 48 plaka idi. Bu aracımı sattım ve sigorta policesini iptal ettirdim. Aradan 10 gun gectikten sonra yeni araç aldım ve arabama sigorta için 433 lira ödedim. Yeni arabam 34 plaka. yaşadığım yer Kocaeli. Bu sigorta olaylarına birilerinin el atması gerekmez mi. Resmen reeskont faiz oranı gibi katlanarak gitti. Zengin değilsen arabaya binme diyorlar resmen. Gerek vergiler, gerek sigortalar, gerek yakıt parası. Oofff of.
internette hasarlı araçların - sigorta şirketlerinin - satıldığı baya baya site var. bazen takip ediyorum araçları. hava yastığı açmamış tamponu düşmüş çamurluk eğilmiş 2014-2015 model araçlar pert kayıttan satılıyor. kendi kendime soruyorum yahu bizde eş dost akraba kaza yapıyoruz bizim araçlar neden perte çıkmıyor da bu arabalar perte çıkıyor diye. sonra öğrendikki bazı şirketler - kaza ekspertizini tanıyanlar TORPİL usulu ile araçlarını perte çıkarıp yenilerini alıyorlar. buraya kadar güzel de kimin parası ile alıyorlar acaba? tabiki bizim paramızla. sen ben siz biz her yıl kaskoya para yatırıyoruz bu paralar havuzda toplanıyor bu havuzu da arabasının yenilenmesini isteyen torpilliler boşaltıyor. havuzun tekrar dolması gerekiyor ! ! ! dolsun ki gene boşaltabilsinler. kasko ile sigorta ne alaka ? kaskosuz bi araç (kusurlu taraf) kaskolu bi araca vurduğunda kaskolu taraf kaskosuz taraftan parasını söke söke alıyor.... şirket bazında.
Geçen sene nisanda 205 liraya yaptırdım, 2003 corollayı. Bu Nisan başıma ne gelecek bilmiyorum, işimiz zor.
350 civarına çıkabilir. Hasarsızlık indiriminiz yoksa daha da artabilir.Kaskoyu geçti artık.
Neyse ki sigortadan hiç masraf karşılamadım, indirimli olacaktır ama indirimli hali bile maşallah... Yüksek modelli bir araba olsa 1.6 motorda bile 750–800 den aşağı değil yıllık mtv. Üstüne bir de sigorta. Bir de kasko... Araba sahibi olmak da sıkıntı valla.Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2016, 15:21:56Bu arada araç muayene ve egzos işlerinde de fiyat artışı var mı, onlar ne durumda?