Gönderen Konu: corolla son yakıt sarfiyatı(lpg)  (Okunma sayısı 1963 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
corolla son yakıt sarfiyatı(lpg)
« : Aralık 11, 2012, 21:37:51 »
       Merhaba arkadaşlar,aranıza yeni katıldım  formlara baktım fakat güncel değer bulamadım.
      1995 model lpg li Corolla aldım,yakıt çok gibi geldi bana.ş.içi 20 tl ye 50 km normal mi?lpg=2.83

Toyota Club Türkiye

corolla son yakıt sarfiyatı(lpg)
« : Aralık 11, 2012, 21:37:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla son yakıt sarfiyatı(lpg)
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2012, 13:43:19 »
yakıt tüketimim
-lpg fiyatı 2,64 tam boşaltılşmış depoya 26,5  toplam litre aldı
-200 km gittim günlük 5 km gidiş dönüş 10km  ve tamamı ile şehir içi sürekli vites değiştiriyorum
- 1 km = 0,35 kr çıkıyor litre hesabı ise 1 litreyle=7,55 km

birisi vardır günlük 20 km gider ama bunun 15 km sini sabit hızla vites değiştirmeden gider hesabı düşük çıkar ,kimisi vardır benim gibi sürekli vites atarak göbekleri dönerek ışıklarda bekleyerek gider hesabı yüksek çıkar.
-size tavsiyem depoyu tam bitirene kadar kullanın ve boş depoyu doldurum km yi sıfırlayın
-depo tamamı ile bitene kadar kullanın ve depoyu doldurduğunuz değeri km ye bölerek sonuca ulaşın,kesin sonuç için bunu yapmalısınız
sıralı sitem mi normal lpg mi araç ?
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2012, 14:24:53 »
       Merhaba arkadaşlar,aranıza yeni katıldım  formlara baktım fakat güncel değer bulamadım.
      1995 model lpg li Corolla aldım,yakıt çok gibi geldi bana.ş.içi 20 tl ye 50 km normal mi?lpg=2.83
Verdiğiniz bilgiye göre aracınız 40 krş yakmış oluyor. Tabii 20tl lik gazı sonuna kadar bitirmediyseniz daha az yakıyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2012, 14:31:46 »
1 litreyle 7,5 km gerçekten fazla. 1 litreyle 9-10 km olması lazım kış şartlarında ve sakin kullanımda, yazın 10 km'yi çok rahat görmesi lazım litrede. benim corolla 1,6 motor 1999  model, 1 litreyle şehir içi sakin kullanımda 1 litreyle 10 km'yi rahat buluyor.
       lpg deposunu tam bitirip aynı pompadan aldığınız lpg miktarını bilmeniz gerekiyor. 1 depoda yaptığınız km'ye aldığınız lpg miktarını bölmeniz lazım.  ancak böyle sağlıklı sonuç çıkar bence. 29 lt lpg aldınız, 300 km yol gittiniz. 300/29=10.3 km

1 litreyle 10.3 km yapmışsınız demektir. ben böyle hesaplıyorum. kuruş hesabı her zaman tutmuyor, her gaz farklı fiyattan satılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2012, 16:33:58 »
Motorunuzun sibop ayarlarına en son ne zaman baktırdınız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Aralık 28, 2012, 16:58:44 »
Sibop ayarlarna baktrmadm hiç,aracı yeni aldgm içn,neyn ne oldunu anlamaya çalşyorum.bu kasaların çok az yaktnı duyarak aldm ama yakıt olayı,açkcası üzdü benı,onun içn yorumlarnızı almak istedim arkadaşlar şaka gb 20 tl 50 km,özelkle 2 3 sfr ayni yerdn aldm,farkl yerdn de aldm.sert kullanşta 48 50km sakn kullanimda 58 km anca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 28, 2012, 17:03:05 »
Aracı yeni aldıysanız.Bence aracın bakım durumları çok önemli buji ve buji kabloları yagın durumu ateşleme sisteminin durumu en önemlisi uzun süre lpg de kullanılan efsane kasada sibop ayarı bozuklugu ortaya çıkıyor.Bunun için iyi bildiginiz bir toyota ustasına ama kesinlikle toyota ustasına aracı götürün 1 gün kalsın motor sogukken sibop ayarına baksın yanık sibop varsa degişcek eger ayar bozuksa yapılacak aracın yakıtı çekişi çok degişir.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 28, 2012, 17:12:30 »
lpg 1,98 iken ben 70 tl ye 420 km yapıyordum uzun yolda şimdi ne kadar yapar bilmiyorum otomatik honda ile
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • serdar_tanitmis@hotmail.com
  • 6 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 28, 2012, 17:12:33 »
sarfıyat mı benm araç 40 krş yakıyor.
Her zaman doğruyu söyle hiçbir zaman ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 28, 2012, 19:26:52 »
Yakıttan bende muzdaribim ama kullandığım trafiği düşününce normal gibi geliyor.Aracım 2011 manuel 1.6 corolla.Genelde sabah ve akşam gidiş geliş (8 + 8) 16 km yoğun trafikte kullanıyorum.İzmir üçyol, ikiçeşmelik, çankaya, basmane ve tepecik trafiğine giriyorum.Bugün sabah saydım, yaklaşık işe gidene kadar 30-35 defa durup kalkmışım.Havalar soğuyunca Benzin ortalamam  şehiri çi 11.7 ye çıktı. İşin tuhafı geçen yıl aşağı yukarı aynı yolu kullanıyordum.Kışın ortalamam 10,5 civarı idi bu yıl bariz arttı.Ekim ayında lpg taktırdım.şuan tamamı şehir içi ortalamam lpg'de 12,4 lt.Lpg'yi 2.59 tlden alıyorum.Km'de 0,32 krş giderim var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Aralık 29, 2012, 17:42:53 »
Yücel bey sizin degerler ne acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Bir Tek Toyotam Olsun Bana Bişey Olmazz... :)
  • Araç: ---
« Yanıtla #11 : Aralık 30, 2012, 03:19:48 »
Bende Akl marka lpg takılı suanda sizin değer bana çok fazla geldi ben aracımla aldığımdan beri 1 defa uzun yol yaptım onun haricinde hep dur kalk seklinde kullandığım halde 20 tl ye 75-85 arası yapıyorum kullanmaya bağlı birazda tabiki birde şöyle bir şey söyliym ben kendi evimin yakınında diye opetten alıyodum gazı aygaz olduğu için ancak sanırm bizim burdaki istasyondan dolayımıdır artk ne yapıyolarsa normalde 80 km yapıyosam ordan aldığımda 55 - 60 km ye düşüyo lpg aldığınız yerdende kaynaklı olabilir shellden alıyorm suanda cok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 30, 2012, 12:40:09 »
2011 otomatik corolla ile adıyaman da bu aylarda 100 km de ş.içi 12.5 lt, şehirler arası 10 lt. değerler nasıl?
2001 clio ile yazın 1 lt ile ş.içi 10 km gidiyordum.