Gönderen Konu: E12 DİGİTAL KLİMA FAN HIZI ARTIRMA TUŞU ZOR ÇALIŞIYOR ?  (Okunma sayısı 1810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar dün 2005 model 1,6 sol hb corolla aldım .İlk izlenimleir araç çok iyi ve gayet zevkli bir sürüşü var.Özelliksiz bir araçtan indigim için aracın her yeri özellik gibi geldi bana .İlk alırken de fark ettigim bir sorunum var oda şu  klima fan hızını çok güzel ve rahat şekilde azaltabiliyorum ama iş artırmaya gelince dügmeye abanmak sureti ile bastıgım zaman çalışıyor .klimanın diger tuşlarında herhangi bir sıkıntı yok .Dha önce bu tip bir sıkıntı yaşayan ve çözen bir arkadaş vars ayardımcı olursa sevinirim kendim elektronikçiyim aslında sökmeye gözüm kesiyor ama ön araştırma yapıyorum şu an.

Birde ayna ve far ayar dügmelerinin tarafının ledleri yanmıyor .Daha önce ae101 kasamın ledlerini degiştirmiş buranın nasıl söküldügünü tarif eden biri olursa sevinirim herkese yardımları için şimdiden teşekkür ederim
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 DİGİTAL KLİMA FAN HIZI ARTIRMA TUŞU ZOR ÇALIŞIYOR ?
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2012, 18:55:10 »
ön gögüsü sökeceksin.Aonra arkadaki beyni çıakarıp tuşların dokundugu devreleri  felan temizlemen gerekiyor.Ön gögüsün sökülmesi forumda anlatılıuyordu.İlk önce vites topuzunu sökeceeksin.sonra küllügü çıkartacaksın.Arkasında 2 tane fiş va ronları.sonra vites körügünü altındaki parçayla birlikte kendine doğru çekince gelecek.Geçmeli  vida falan yok korkma kırılmaz.Ön gögüs kalıyor tek parça buraya çok dikkat etmmen gerekiyor.Alt taraftan hafif öne çekeceksin alt taraftaki tırnakları kurtaracaksın.Üen üstte teybin altındaki yerdede tırnakları var.alttan yukaruıya doğru zorlarsan bunları kırarsın.Gögüs ile  plastigin birşetigi kısıma ya ince bir plastik  sokarak öne doğru çekeceksın yada küllügün  sütündeki gözün içine elini sokup öne duğru çekmen gerekiyor.Orayaı kurtarırsan bitiyor zaten.arkada  3 tane soket var.soketleri çıkardıktan sonra  gerisini yaparsın.ben kendim 2 defa söktüp.sadece rtesimlere bakarak.çok kolay .En zor kısmı anlattıgım gibi teybin alt tarafında bulunan kısım gögüsün en üstündeki tırnaklar.öne doğru çekerek çıkabilir.alttan üste doğru kastırırsan kırarsın.
forumda vardı daha önceden ara bulurusn.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2012, 19:03:58 »
Tuncay kardeş az çok forumlarda gördüm nasıl söküldügünü hatta youtube de bile var .küllük vites kutusu kapagı klima paneli sıralamsından gidiliyor .zaten dedigin gibi klima panelini söktümü video da izlemiştim 3 tane jack var onları sökünce panel elinde ondan sonra devreyi söküp temizlemek kalıyor geriye birde aynı işlemin tersini uygulayarak toparlamak tabi remli bir uygulama görsek daha iyi olurdu neyse bakalım şansımızı deneyecegiz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2012, 19:20:39 »
toparlamasaı daha kolay.soketleri takıp yuvalarına oturtup hafif darbeyle yerine geçiyor.sökmesi zor.tırnakları çentiklerinden kurtarmak zor.işi bilmezsen kırarsın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 12, 2012, 11:13:35 »
Dün rutin bakımlar için babamı sanayiye göndermiştim sanayide usta sen tut dügmenin kenarından yag sık zaten zor çalışan dügmem hiç çalışmaz hale gelmiş.Babamında canı sıkılmış ama babam istemiş yag sık diye adam diycek birşey yok .Neyse akşam sinirlendim video da izledigim gibi söktüm çok zor olmazdı hemen söktüm soketleri çıkardım eve götürdüm arka vidalarını felan çıkardım devreyi felan söktüm ilk önce yagı temizledim daha sonra lastik sivici  çıkardım yerinde tiner ve saf alkol kullanrak güzelce temizledim hazır sökmüşken ekranlarıda temizledim yanlız fan dügmesinin ledide yanmıyordu evden bir tane uydurdum ama şimdilik yanıyor ama küçük oldugu için muhtemelne kısa süre sonra patlayacaktır.bütün söktüklerimi aynı şekilde geri taktım şu an on numara herşey çok güzel çalışıyor .Patlak ledleri degiştirmek gerekiyor ama bu lambaların üzerinde degeri yazmıyor ama 12 volt 2,5 amper olması gerekiyor sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2012, 14:49:54 »
Dün rutin bakımlar için babamı sanayiye göndermiştim sanayide usta sen tut dügmenin kenarından yag sık zaten zor çalışan dügmem hiç çalışmaz hale gelmiş.Babamında canı sıkılmış ama babam istemiş yag sık diye adam diycek birşey yok .Neyse akşam sinirlendim video da izledigim gibi söktüm çok zor olmazdı hemen söktüm soketleri çıkardım eve götürdüm arka vidalarını felan çıkardım devreyi felan söktüm ilk önce yagı temizledim daha sonra lastik sivici  çıkardım yerinde tiner ve saf alkol kullanrak güzelce temizledim hazır sökmüşken ekranlarıda temizledim yanlız fan dügmesinin ledide yanmıyordu evden bir tane uydurdum ama şimdilik yanıyor ama küçük oldugu için muhtemelne kısa süre sonra patlayacaktır.bütün söktüklerimi aynı şekilde geri taktım şu an on numara herşey çok güzel çalışıyor .Patlak ledleri degiştirmek gerekiyor ama bu lambaların üzerinde degeri yazmıyor ama 12 volt 2,5 amper olması gerekiyor sanırım
Bu led dediğiniz eğer 4 lü flaşördeki gibi tel abcaklı bir ampulse eğer elektronikçilere tel bacaklı ampul diyince hemen veriyorlar.12v değerine sahipler.Amperini bilemiyorum ama ben değiştirirken hemen bulabilmiştim.Umarım halledebilirsiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2012, 20:02:00 »
onuda halletim çok şükür yanmayan lambam çalışmayan dügmem kalmadı.Ya başka ben de mi var bilmiyorum benim arka kapılar ya az kulanılmış ya da çok niye diyecek olursan arka kapılar zor açılıyor aracın hani kaza bela olsa arbada anlayacam ama oda yok birde sonuna kadar açınca çok nadiren tak diye bir vurma sesi geliyor sanki birşey kapıyı tutuyorda sonra bırakıyor gibi anlam veremedim.şu iki menteşe arasında bir parça var kapıyı tutan sanırım onla alakalı bir durum yaglasam mı diye düşünüyorum .