0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar bundan 3 gün önce tanışma forumunda yazmıştım aracı almaya gideceğim diye.Cok şükür arabayi kazasiz belasiz dun aksam alip memlekete getirdim.Alirken expertiz yaptirdik arac anlastigimiz gibi çıktı. Bir iki tane sorum var:1. Araçta bluetooth var diye biliyordum ama bulamadım nasıl aktif edildiğini olsa bulurdum diye düşünüyorum ama.Bu modellerde bluetooth var mı? 2. Gosterge panelinin sag alt kosesinde küçük ampul isaretiyle beraber nokta nokta bir isik yaniyor acaba bu far sensörü isigimi başka bişey mi? 3. Debriyaj biraz yukarida kavriyor gibi.Diger aracim Laguna 2 ye gore bayagi yukarıda kavriyor.Toyotalarin genelinde mi bu durum var?4. Araçta toplam 9 mu hava yastığı var?5. Follow me Home var mıdır? 6. Sis farinin ayari yapilmiyormus ustanin dediğine göre dogru mudur?7. Arka kapilar icin çocuk kilidi var mı? 8. Triger kayışı var mı yoksa zincirli mi? 9. Üzerinde Brc sistem montajli aksam uzun yolda toplam 490 km yol yaptim 41 litre Lpg harcadi.Sizce normal mi?Bayagi soru sordum ama inanin ilk kez toyota kullanıyorum ve yabancilik çekiyorum. Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.
Avensisle şehir içinde 7.6 lt yapmış adamım. Belge var elimde yani
tüpe gerek duymuyorsunuzdur o zaman
Bluetooth yok diye biliyorum.Direksiyonun üstündeki sağ tarafındaki tuş comfortlardada var ama aktif değil.sonradan takılan ek bir aparat ile aktif hale geliyordu.2,Security immobilizer uyarı işareti olabilir eski kasa var bizde oyuzden 2007 de ne var bilmiyorum.3-Debriyajları toyotaaların yukarda kavrıyor.Sakın ustaya gidip ayarlatayım falan deme .debriyaj pedalı hidrolik oldugu için iyice bozarsın.km ye lede alakalı.Debriyaj balatası bitmeye yakın iyice yukarda kavrara.orjinal balata ve 100 bine yaklasmızsa değişim gereke bilir.4Araçta sürücü yolcu yan ve diz hava yastıgı olmak üzere 9 olması lazım.Direksiyonun altında ki yere bak srs aiirbag yazısı varmı.(Dİzlerinin geldiği siyah plastik )5,follow me yok.Orjinal alarm sistemı varsa buna yakın binmeden önce kısa ve sisleri acıyordu.Ama üzerinde orjinal alarm sistemi olması lazım.Yada cenmax tan temın edip taktırabilirsin.6-Sİs farının içerden ayarı yok .Çogu arabada yok.Ancak alt korumaları söküp üstünde bir tgane kol var onla ayarları yapabilirsin.ama fabrıkadan gelen şekline karısma.7-her arabada oladugu gibi çocuk kilidi var.kapının yan tarafında kilitin altında duruyor8-Triger zincirli9-tüketimin normal.ayarlarıyla oynatma.Arabayı nekadara aldınız.Elbistanda bir tutkudur gidiyor şimdilik avensis.Bİr ara eski kasa corollalar ravactaydı.şimdide avensise takılmış durumda.Bİrde abartı fiyat istiyorlar elbistanda.Bu arada bende elbistanlıyım.Balıkcıl köyünden
Arkadaş hayırlı uğurlu olsun.Aynı model arabadan bende de vardı.Mükemmel bir araç kullanımı çok rahat.Sadece gaz pedalı bana çok yumuşak gelmişti.Basınca direk 4000 deviri görüyordum 1-2 günde alıştım.Debriyaj sorusuna gelince benim kullandığım arabada yukardan kavrama diye birşey yoktu gayet normaldi.1.6Elegant modellerinde bluetooth yok.Sanırım 2.0 motorlu araçlarında mevcut.Triger kayışı zincir.Zaten 2001 model sonrası tüm toyota modellerinde zincir var yani ömürlük Yakıt olarak ben benzinli kullandım uzun yolda güzeldi ama şehir içinde benzin yetiştiremediğimden dolayı aracımı sattım.Tüp taktırmaya kıyamadım çünkü.Son olarak aracın tek kusuru var o da farları.Orjinal xenon far olması lazım aracında.Ama zamanla mercekler ve xenon beyninde problemler oluşabiliyor.O kasa avensislerin kronik sorunu.Eğer o sorunda yoksa keyfine diyecek yok Tekrar hayırlı uğurlu olsun.Allah kaza bela vermesin.
hangi taraf bozuksa aracı lifte alman gerekıyor.Alt korumalar sökülüp sis farının arkasından ayarlanabiliyor.muhtemelen önceden biri oynamış.Çocuk kilidi değilde sürücu tarafında düğmeye bastıgınızda 4 kapıyı kilitliyor.sadece sürücü tarafı acılır bu durumdada.sen bu arabayı elbistanda rahat 32 34 arası satarsın..
Kurban bayramında babamın 1.6 Avensis'in yol bilgisayarı sıfırlanmıştı. Şehir içi 32km yol gittik 7.2lt/100km yaktı. Sıfırlamasının sebebi depo kapağının açılıp kapanması diye düşünüyorum. Çünkü bu araçlarda benzin alınca sıfırlanıyor yol bilgisayarı.
Ama ben trafikte yaptım. Orta şekerli istanbul trafiği. Şirinevler - Avcılar istikameti.
İyimiş o zaman. Babamın 1.6 olan Avensisle rekoru 6.6lt/100km. Ama o değeri bir daha yakalayamadı.
6.6 litreyi hafızama aldım. Rekor kırarsam eğer aktaracağım
Gündüz ceple tapatalktan girdiğimden görememiştim şimdi gördüm G.Antepteymişsin. Biz aracı Kırıkkale den getirdik.Elbistan da 2006 makyajsız kasaya 32.000 fiyat çektiler 31.750 ye bırakırız dediler.Bir kuruşta aşağı inmediler. Bize 2007 makyajlının maliyeti 30.000 oldu hemde Brc lpg var. Burda piyasa allak bullak sizde bilirsiniz adamlar Brodway a 11-12 lira para veriyorlar.
gökhan bey elbistandan mı katılıyorsunuz foruma? ilk-orta ve lise öğrenimimi babamın görevi nedeniyle elbistanda tamamladım...elbistanlı iseniz selamlar...avensis kullanıcısı olarak ben de sorularınızı cevaplıyayım...debriyaj yukarıda kavrıyorsa ve aracınız 100 bini bulmuşsa baskı-balata bitmiş olabilir. 6 ay evvel benim ustanın direktifi doğrultusunda debriyaj baskı balatasını değişmiştim yukarıda kavradığını söylemişti, şimdi daha iyi...follow me sis farlarını aydınlatma kolunda aktif bırakırsanız aracı kilitlediğinizde belli bir süre yanar ve söner...