Gönderen Konu: 2007 Avensis Elegant 1.6 Sorularım Var  (Okunma sayısı 5173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
2007 Avensis Elegant 1.6 Sorularım Var
« : Aralık 11, 2012, 16:39:11 »
Arkadaşlar bundan 3 gün önce tanışma forumunda yazmıştım aracı almaya gideceğim diye.Cok şükür arabayi kazasiz belasiz dun aksam alip memlekete getirdim.Alirken expertiz yaptirdik arac anlastigimiz gibi çıktı. Bir iki tane sorum var:
1. Araçta bluetooth var diye biliyordum ama bulamadım nasıl aktif edildiğini olsa bulurdum diye düşünüyorum ama.Bu modellerde bluetooth var mı?

2. Gosterge panelinin sag alt kosesinde küçük ampul isaretiyle beraber nokta nokta bir isik yaniyor acaba bu far sensörü isigimi başka bişey mi?

3. Debriyaj biraz yukarida kavriyor gibi.Diger aracim Laguna 2 ye gore bayagi yukarıda kavriyor.Toyotalarin genelinde mi bu durum var?

4. Araçta toplam 9 mu hava yastığı var?

5. Follow me Home var mıdır?

6. Sis farinin ayari yapilmiyormus ustanin dediğine göre dogru mudur?

7. Arka kapilar icin çocuk kilidi var mı?

8. Triger kayışı var mı yoksa zincirli mi?

9. Üzerinde Brc sistem montajli aksam uzun yolda toplam 490 km yol yaptim 41 litre Lpg harcadi.Sizce normal mi?

Bayagi soru sordum ama inanin ilk kez toyota kullanıyorum ve yabancilik çekiyorum. Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2007 Avensis Elegant 1.6 Sorularım Var
« : Aralık 11, 2012, 16:39:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: -
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 Avensis Elegant 1.6 Sorularım Var
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2012, 16:54:32 »
Arkadaşlar bundan 3 gün önce tanışma forumunda yazmıştım aracı almaya gideceğim diye.Cok şükür arabayi kazasiz belasiz dun aksam alip memlekete getirdim.Alirken expertiz yaptirdik arac anlastigimiz gibi çıktı. Bir iki tane sorum var:
1. Araçta bluetooth var diye biliyordum ama bulamadım nasıl aktif edildiğini olsa bulurdum diye düşünüyorum ama.Bu modellerde bluetooth var mı?

2. Gosterge panelinin sag alt kosesinde küçük ampul isaretiyle beraber nokta nokta bir isik yaniyor acaba bu far sensörü isigimi başka bişey mi?

3. Debriyaj biraz yukarida kavriyor gibi.Diger aracim Laguna 2 ye gore bayagi yukarıda kavriyor.Toyotalarin genelinde mi bu durum var?

9. Üzerinde Brc sistem montajli aksam uzun yolda toplam 490 km yol yaptim 41 litre Lpg harcadi.Sizce normal mi?

Bayagi soru sordum ama inanin ilk kez toyota kullanıyorum ve yabancilik çekiyorum. Cevaplariniz için şimdiden teşekkürler.

aracın hayırlı olsun ve araç satın alma ile ilgili bilgilerinizi paylaşmanız iyi olur
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=39412.200

babamda 2005 avensis 1.6 comfort var. hemen hemen aynı araç.
-triger zincirlidir.

-debriyajı çok yukarda değil hatta debriyaja iyi basmazsan dişlilerin sesini duyabilirsin. balatasına bir baktır istersen.

-comfort da ve kendi aracım 2007 corollo comfort da kapılar otomatik kilitlenmiyor, cam ayarlarının oradaki düğmeden oluyor ama sizin ki elegant farklı birşey de olabilir.

-yakıtına gelince 120 yi pek geçmediniz sanırım. yakıt normal. biz 29 lt ile 330 km gidiyorduk sizinki bize göre biraz daha iyi. şehir içinde baya fark ediyordu 240-250 km anca yapıyordu. sizde kendi testinizi yaparsınız. avensis milletin korktuğu gibi çok yakmıyor sizde görürsünüz.

2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2012, 16:56:31 »
Avensisle şehir içinde 7.6 lt yapmış adamım. Belge var elimde yani :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2012, 16:59:04 »

tüpe gerek duymuyorsunuzdur o zaman :)
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2012, 17:09:49 »
Hız olarak dogrudur ortalama 100 110 gittim ama deneme amaçlı kisa süreli denemelerde yaptım 170-180 gittiğimde oldu.Bir de arabanın acemisi olmam ve yolların buzlanma ile buzlanmama arasi bir durumda olmasi sebebiyle biraz daha fazla yaktirdigimi düşünüyorum.
Diger sorulara da cevap yazılır inşallah.
Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2012, 17:22:03 »

tüpe gerek duymuyorsunuzdur o zaman :)

Benzin pahalı olduğu için gerek duyuyorum aslında. Bahsettiğim 7.6 litrelik değeri yapmakta zaten peygamber sabrı istiyor. Yoksa normal kullanımda 8.5 lt yakıyor. Ama gazada basıyorum yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2012, 17:58:38 »

Bluetooth  yok diye biliyorum.Direksiyonun üstündeki sağ tarafındaki tuş comfortlardada var ama aktif değil.sonradan takılan ek bir aparat ile aktif hale geliyordu.
2,Security immobilizer uyarı işareti olabilir eski kasa var bizde oyuzden 2007 de ne var bilmiyorum.
3-Debriyajları toyotaaların yukarda kavrıyor.Sakın ustaya gidip  ayarlatayım falan deme .debriyaj pedalı hidrolik oldugu  için iyice bozarsın.km ye lede alakalı.Debriyaj balatası bitmeye yakın iyice yukarda kavrara.orjinal balata ve 100 bine yaklasmızsa değişim gereke bilir.
4Araçta sürücü yolcu yan ve diz hava yastıgı olmak üzere 9 olması lazım.Direksiyonun altında ki yere bak srs aiirbag yazısı varmı.(Dİzlerinin geldiği siyah plastik )
5,follow me yok.Orjinal alarm sistemı varsa buna yakın binmeden önce kısa ve sisleri acıyordu.Ama üzerinde orjinal alarm sistemi olması lazım.Yada cenmax tan temın edip taktırabilirsin.
6-Sİs farının içerden ayarı yok .Çogu arabada yok.Ancak alt korumaları söküp üstünde bir tgane kol var onla ayarları yapabilirsin.ama fabrıkadan gelen şekline karısma.
7-her arabada oladugu gibi çocuk kilidi var.kapının yan tarafında kilitin altında duruyor
8-Triger zincirli
9-tüketimin normal.ayarlarıyla oynatma.Arabayı nekadara aldınız.
Elbistanda bir tutkudur gidiyor şimdilik avensis.Bİr ara eski kasa corollalar  ravactaydı.şimdide avensise takılmış durumda.Bİrde abartı fiyat istiyorlar elbistanda.
Bu arada bende elbistanlıyım.Balıkcıl köyünden
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2012, 18:10:52 »
Arkadaş hayırlı uğurlu olsun.Aynı model arabadan bende de vardı.Mükemmel bi araç kullanımı çok rahat.Sadece gaz pedalı bana çok yumuşak gelmişti.Basınca direk 4000 deviri görüyordum 1-2 günde alıştım.Debriyaj sorusuna gelince benim kullandığım arabada yukardan kavrama diye birşey yoktu gayet normaldi.1.6Elegant modellerinde bluetooth yok.Sanırım 2.0 motorlu araçlarında mevcut.Triger kayışı zincir.Zaten 2001 model sonrası tüm toyota modellerinde zincir var yani ömürlük :) Yakıt olarak ben benzinli kullandım uzun yolda güzeldi ama şehir içinde benzin yetiştiremediğimden dolayı aracımı sattım.Tüp taktırmaya kıyamadım çünkü.Son olarak aracın tek kusuru var o da farları.Orjinal xenon far olması lazım aracında.Ama zamanla mercekler ve xenon beyninde problemler oluşabiliyor.O kasa avensislerin kronik sorunu.Eğer o sorunda yoksa keyfine diyecek yok :D Tekrar hayırlı uğurlu olsun.Allah kaza bela vermesin.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: 2007 Avensis Elegant 1.6 Sorularım Var
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2012, 19:03:06 »
Bluetooth  yok diye biliyorum.Direksiyonun üstündeki sağ tarafındaki tuş comfortlardada var ama aktif değil.sonradan takılan ek bir aparat ile aktif hale geliyordu.
2,Security immobilizer uyarı işareti olabilir eski kasa var bizde oyuzden 2007 de ne var bilmiyorum.
3-Debriyajları toyotaaların yukarda kavrıyor.Sakın ustaya gidip  ayarlatayım falan deme .debriyaj pedalı hidrolik oldugu  için iyice bozarsın.km ye lede alakalı.Debriyaj balatası bitmeye yakın iyice yukarda kavrara.orjinal balata ve 100 bine yaklasmızsa değişim gereke bilir.
4Araçta sürücü yolcu yan ve diz hava yastıgı olmak üzere 9 olması lazım.Direksiyonun altında ki yere bak srs aiirbag yazısı varmı.(Dİzlerinin geldiği siyah plastik )
5,follow me yok.Orjinal alarm sistemı varsa buna yakın binmeden önce kısa ve sisleri acıyordu.Ama üzerinde orjinal alarm sistemi olması lazım.Yada cenmax tan temın edip taktırabilirsin.
6-Sİs farının içerden ayarı yok .Çogu arabada yok.Ancak alt korumaları söküp üstünde bir tgane kol var onla ayarları yapabilirsin.ama fabrıkadan gelen şekline karısma.
7-her arabada oladugu gibi çocuk kilidi var.kapının yan tarafında kilitin altında duruyor
8-Triger zincirli
9-tüketimin normal.ayarlarıyla oynatma.Arabayı nekadara aldınız.
Elbistanda bir tutkudur gidiyor şimdilik avensis.Bİr ara eski kasa corollalar  ravactaydı.şimdide avensise takılmış durumda.Bİrde abartı fiyat istiyorlar elbistanda.
Bu arada bende elbistanlıyım.Balıkcıl köyünden
Cevaplar için teşekkürler. Debriyaja dokunmayalim öyle kalsın. Alarm olarak orjinal kendi alarmı var ama follow me calistiramadim nasıl olacak acaba. Sis fari ayarini icerden dememistim zaten usta bana kendide ayarlayamayacagini söyledi. Ve sis farinin biri gözünü yukseklere dikmis :)
Çocuk kilidi kapi acikken mandali dusurmeyi soyluyorsunuz herhalde.Ben iceride bir tusla yapilmiyor mu onu merak ettim.2003 Lagunamda icte tus var kolayca kilitliyorum.Biraz once baktim lagunaya hem icte tus var hemde aynen mandallada yapiliyor.
Siz su an elbistanda misiniz? Ne is yapiyorsunuz? Evet burada öyle bir piyasa var.Bahsettiginiz eski kasalar hala revaçta. Gecen ay arkadasim 98 corollaya gözümün önünde 19bin pesin saydi icim gitti.Avensis yavas yavas piyasa yapmaya basladi ama iyi gidiyor.:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: 2007 Avensis Elegant 1.6 Sorularım Var
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2012, 19:06:35 »
Arkadaş hayırlı uğurlu olsun.Aynı model arabadan bende de vardı.Mükemmel bir araç kullanımı çok rahat.Sadece gaz pedalı bana çok yumuşak gelmişti.Basınca direk 4000 deviri görüyordum 1-2 günde alıştım.Debriyaj sorusuna gelince benim kullandığım arabada yukardan kavrama diye birşey yoktu gayet normaldi.1.6Elegant modellerinde bluetooth yok.Sanırım 2.0 motorlu araçlarında mevcut.Triger kayışı zincir.Zaten 2001 model sonrası tüm toyota modellerinde zincir var yani ömürlük :) Yakıt olarak ben benzinli kullandım uzun yolda güzeldi ama şehir içinde benzin yetiştiremediğimden dolayı aracımı sattım.Tüp taktırmaya kıyamadım çünkü.Son olarak aracın tek kusuru var o da farları.Orjinal xenon far olması lazım aracında.Ama zamanla mercekler ve xenon beyninde problemler oluşabiliyor.O kasa avensislerin kronik sorunu.Eğer o sorunda yoksa keyfine diyecek yok :D Tekrar hayırlı uğurlu olsun.Allah kaza bela vermesin.
Teşekkürler evet aynen banada cok yumuşak geldi.Ama ben daha zor alisacam çünkü diger aracimin pedalina alıştım.Onu da satmadik kullanmaya devam edicez.Bakalim alisiriz muhakkak ikisine de :)
Şu an için far sorunu yok inşallah hiç olmaz.
Tekrar Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2012, 19:19:22 »
hangi taraf bozuksa aracı lifte alman gerekıyor.Alt korumalar sökülüp sis farının arkasından ayarlanabiliyor.muhtemelen önceden biri oynamış.Çocuk kilidi değilde sürücu tarafında  düğmeye bastıgınızda 4 kapıyı kilitliyor.sadece sürücü tarafı acılır bu durumdada.sen bu arabayı elbistanda rahat 32 34 arası satarsın..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 12, 2012, 00:05:02 »
hangi taraf bozuksa aracı lifte alman gerekıyor.Alt korumalar sökülüp sis farının arkasından ayarlanabiliyor.muhtemelen önceden biri oynamış.Çocuk kilidi değilde sürücu tarafında  düğmeye bastıgınızda 4 kapıyı kilitliyor.sadece sürücü tarafı acılır bu durumdada.sen bu arabayı elbistanda rahat 32 34 arası satarsın..
Gündüz ceple tapatalktan girdiğimden görememiştim şimdi gördüm G.Antepteymişsin. Biz aracı Kırıkkale den getirdik.Elbistan da 2006 makyajsız kasaya 32.000 fiyat çektiler 31.750 ye bırakırız dediler.Bir kuruşta aşağı inmediler. Bize 2007 makyajlının maliyeti 30.000 oldu hemde Brc lpg var. Burda piyasa allak bullak sizde bilirsiniz adamlar Brodway a 11-12 lira para veriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 12, 2012, 14:40:22 »
Kurban bayramında babamın 1.6 Avensis'in yol bilgisayarı sıfırlanmıştı. Şehir içi 32km yol gittik 7.2lt/100km yaktı. :) Sıfırlamasının sebebi depo kapağının açılıp kapanması diye düşünüyorum. Çünkü bu araçlarda benzin alınca sıfırlanıyor yol bilgisayarı. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 12, 2012, 14:46:49 »
Kurban bayramında babamın 1.6 Avensis'in yol bilgisayarı sıfırlanmıştı. Şehir içi 32km yol gittik 7.2lt/100km yaktı. :) Sıfırlamasının sebebi depo kapağının açılıp kapanması diye düşünüyorum. Çünkü bu araçlarda benzin alınca sıfırlanıyor yol bilgisayarı. :D

Ama ben trafikte yaptım. Orta şekerli istanbul trafiği. Şirinevler - Avcılar istikameti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 12, 2012, 15:15:20 »
Ama ben trafikte yaptım. Orta şekerli istanbul trafiği. Şirinevler - Avcılar istikameti.
İyimiş o zaman. Babamın 1.6 olan Avensisle rekoru 6.6lt/100km. :) Ama o değeri bir daha yakalayamadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 12, 2012, 15:37:04 »
İyimiş o zaman. Babamın 1.6 olan Avensisle rekoru 6.6lt/100km. :) Ama o değeri bir daha yakalayamadı.

6.6 litreyi hafızama aldım. Rekor kırarsam eğer aktaracağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 12, 2012, 15:58:40 »
Tamam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 13, 2012, 22:51:20 »
Gündüz ceple tapatalktan girdiğimden görememiştim şimdi gördüm G.Antepteymişsin. Biz aracı Kırıkkale den getirdik.Elbistan da 2006 makyajsız kasaya 32.000 fiyat çektiler 31.750 ye bırakırız dediler.Bir kuruşta aşağı inmediler. Bize 2007 makyajlının maliyeti 30.000 oldu hemde Brc lpg var. Burda piyasa allak bullak sizde bilirsiniz adamlar Brodway a 11-12 lira para veriyorlar.

gökhan bey elbistandan mı katılıyorsunuz foruma? ilk-orta ve lise öğrenimimi babamın görevi nedeniyle elbistanda tamamladım...elbistanlı iseniz selamlar...

avensis kullanıcısı olarak ben de sorularınızı cevaplıyayım...debriyaj yukarıda kavrıyorsa ve aracınız 100 bini bulmuşsa baskı-balata bitmiş olabilir. 6 ay evvel benim ustanın direktifi doğrultusunda debriyaj baskı balatasını değişmiştim yukarıda kavradığını söylemişti, şimdi daha iyi...follow me sis farlarını aydınlatma kolunda aktif bırakırsanız aracı kilitlediğinizde belli bir süre yanar ve söner...
2009 HONDA ACCORD EXECUTİVE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 14, 2012, 02:48:43 »
gökhan bey elbistandan mı katılıyorsunuz foruma? ilk-orta ve lise öğrenimimi babamın görevi nedeniyle elbistanda tamamladım...elbistanlı iseniz selamlar...

avensis kullanıcısı olarak ben de sorularınızı cevaplıyayım...debriyaj yukarıda kavrıyorsa ve aracınız 100 bini bulmuşsa baskı-balata bitmiş olabilir. 6 ay evvel benim ustanın direktifi doğrultusunda debriyaj baskı balatasını değişmiştim yukarıda kavradığını söylemişti, şimdi daha iyi...follow me sis farlarını aydınlatma kolunda aktif bırakırsanız aracı kilitlediğinizde belli bir süre yanar ve söner...
merhaba umut bey,
Evet elbistan liyim siz hangi senelerde burdaydiniz liseyi nerde okudunuz ben Mukrimin Halil Lisesi mezunuyum. Cevabınız için teşekkürler aracın baskı balata yeni değişmiş aracı yeni aldık zaten expertizde de iyi çıkmıştı. Demekki ben alışamadım toyotalar böyle imiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 14, 2012, 04:17:14 »
benim rekoru kimse geçemez herhalde :) fabrika verisini tutturdum.

2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort