Gönderen Konu: Hasarlı Satılan Sıfır Araç  (Okunma sayısı 3474 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Hasarlı Satılan Sıfır Araç
« : Aralık 11, 2012, 01:26:59 »
Merhaba, Öncelikle amacım marka kötülemek ya da aşağılamak kesinlikle değildir. Bu olay Toyotada da olabilir Mercedeste de o yüzden Tartışma ortamına izin vermez isek sevinirim.

Dikkat etmemiz gereken bir durum. Benim bir arkadaşımın paylaşımı ve çok şaşırdım bir o kadar da burukluk geldi. Yorum yapmayacağım, Linklerle durumu anlatacağım.

Opel Mar Oto'nun sattığı ayıplı araç!!

http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=6431.0
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

Hasarlı Satılan Sıfır Araç
« : Aralık 11, 2012, 01:26:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Hasarlı Satılan Sıfır Araç
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2012, 01:37:15 »
Abi bende daha önce böyle şeyler duydum . Ve bu markadan ziyade bayinin ayıbı . Bazı bayiler nakliye hasarlı araçları . Nakliye hasarı vardır diye belirterek ve fiyatı biraz düşürerek satıyor . Sahibinden .com da ara ara görüyorum .

Burada markayı kötülemek yerine satışı yapan bayiyi kötüleyebiliriz .

Bir çok kişi 2. elde yapılan sahtekarlıklardan dolayı sıfır araca yöneliyor . Yoksa kimse sıfır diye bir araca 5000-10000 tl fazladan vermeye meraklı değil sonuçta plakayı taktın mı senin aldığında 2. el oluyor ama insanlar kafam rahat kalsın diye sıfır alıyor fakat bazı bayiler maalesef bu gibi sahtekarlıkları yapabiliyor .

Edit :

Paylaşım içinde ayrıca teşekkürler . :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2012, 01:47:55 »
Rica ederim Kardeşim :)
Evet bayinin büyük bir ayıbı aslında malum insanlarımız çıkar der ki size mi kaldı X markaya laf etmek falan son zamanlarda çok örneği oluyor malesef forumumuzda ben tedbirimi almak istedim.

Sıfır araçlarda da böyle sorunlar çıkıyorsa bizler artık neye ve kimlere güveneceğiz. :wacko:

Bayi olarak böyle bir riske gireceğine, aracın durumunu alıcıya anlat biraz da fiyatını indir olsun bitsin, nedendir ki bu insanları kazıklama durumu. :olmamış:
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2012, 01:53:14 »
Opel Mar bayi için kötü reklam olmuş. Bayii konunun haber olmadan önce müşterinin mağduriyetini gidermeliydi. Sıfır km araç vermeliydi. Hatta hatta insignia modelini vermeliydi :)
Ben eski aracımın devrini noterde yaptırırken, alan arkadaş sıfır araç alırken dikkat et demişti. Onunda bir tanıdığında olmuş. Vatandaş sıfır aldığı ve 3 yıl bindiği volkswagen (modelini hatırlayamadım) aracını satmak istediğinde kazalı boyalı olduğunu anlıyor. Mahkemeye vermiş. Bayii adamı vazgeçirmek için bir üst segment aracın sıfırını vermiş. Marka kötülemek değil amacım, toyotada da olabilir. uyanık olmak gerek.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2012, 01:53:38 »
Haberlere çıkmış iyi ki ,iyi olmuş.İmaj falan kalmadı o bayinin artık. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2012, 02:05:51 »
Rica ederim Kardeşim :)
Evet bayinin büyük bir ayıbı aslında malum insanlarımız çıkar der ki size mi kaldı X markaya laf etmek falan son zamanlarda çok örneği oluyor malesef forumumuzda ben tedbirimi almak istedim.

Sıfır araçlarda da böyle sorunlar çıkıyorsa bizler artık neye ve kimlere güveneceğiz. :wacko:

Bayi olarak böyle bir riske gireceğine, aracın durumunu alıcıya anlat biraz da fiyatını indir olsun bitsin, nedendir ki bu insanları kazıklama durumu. :olmamış:

Abi bende anlamıyorum insanları . Videoyu izlemedim hasarın ne olduğunu da bilmiyorum ama müşteriyi kandırmak yerine açıkça de şu şu şu arızası var orjinali 50000 tl bu bu sebeplerden dolayı 47500 tl de hem müşteri o arabayı hasarı olmasına karşın ucuza aldığı için mutlu olur hem sen dürüst satış yaptığın için müşterilerinin gözünde değerin yükselir .

İşin kötü tarafı 0 araba alırken yanında kaportacı götürsen herkes sana güler . Diyecekleri ilk şeyde görmemiş olur .

Haberlere çıkmış iyi ki ,iyi olmuş.İmaj falan kalmadı o bayinin artık. :)

Orçun beter olsun . İnsanlar yeri geliyor yıllarca biriktirdiği paranın üstüne kredi çekip yıllarca borçlanarak gidip sıfır bir araba alıyor ve arabayı borçla harçla almalarına rağmen araba sahibi oldukları için seviniyorlar bu sevinci o insanların kursaklarında bırakanlar tekrar diyorum inşallah beter olur .

Kimsenin başka bir kimseyi kandırarak para kazanma hakkı yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2012, 02:10:29 »
@Mahmut: İşte onu kar zannediyorlar halbuki büyük bir riske giriyorlar görüldüğü üzere şimdi bu haberi izleyen kim gider Opel Mar'a şahsen gidecek kimseyi tanımıyorum.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2012, 02:20:44 »
Abi bende anlamıyorum insanları . Videoyu izlemedim hasarın ne olduğunu da bilmiyorum ama müşteriyi kandırmak yerine açıkça de şu şu şu arızası var orjinali 50000 tl bu bu sebeplerden dolayı 47500 tl de hem müşteri o arabayı hasarı olmasına karşın ucuza aldığı için mutlu olur hem sen dürüst satış yaptığın için müşterilerinin gözünde değerin yükselir .

İşin kötü tarafı 0 araba alırken yanında kaportacı götürsen herkes sana güler . Diyecekleri ilk şeyde görmemiş olur .
Valla ben de böyle şeyleri daha önce okuduğum için aracımı almaya giderken araba alıp satan bir arkadaşımla gittim. Her tarafını boya makinasıyla inceledim, servise inip aracı lifte kaldırttım, altına da baktım:) Yanımdaki eleman şaşırdı. Valla dedim kusura bakmayın dünyanın binbir türlü hali var. O da 'haklısınız ama öyle birşey yapmamız mümkün değil. Aracın başına bir kaza geldiğinde hemen raporunu tutup müşterimize haber veriyoruz. Bir miktar indirimle aracı alıp almamak size kalmış oluyor' demişti. Malesef bütün bayiler aynı olmuyor... Millet istediğini diyebilir ya da gülebilir. Hiç umrumda olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2012, 02:31:03 »
@Mahmut: İşte onu kar zannediyorlar halbuki büyük bir riske giriyorlar görüldüğü üzere şimdi bu haberi izleyen kim gider Opel Mar'a şahsen gidecek kimseyi tanımıyorum.

Kar zannetmeye devam etsin .

O aracı kaba hesap 10000 tl ucuza satsaydı . Bu davranışından dolayı azda olsa müşteri kazanırdı . Ama bu haberin çıkmasıyla rakam veremem ama ciddi müşteri kaybı yaşamıştır sizinde dediğiniz gibi bu haberi gören gidipte opel mardan araç almaz bırakın araç almayı araçlarını bakıma götürmez bunu yapan bakımda da pislik yapar .

Yani kısaca opel mar bu satışı dürüst yapsa idi kaba hesap 10000 tl dedim ama çok daha az zararı olacaktı . Ama bu haber çıkmayacaktı ve müşteri kaybı yaşamayacaktı . Gerçi dürüst bir bayi bahsi geçen aracın tamamı kadar zarar etse de bunu müşterisine yapmazdı .

Valla ben de böyle şeyleri daha önce okuduğum için aracımı almaya giderken araba alıp satan bir arkadaşımla gittim. Her tarafını boya makinasıyla inceledim, servise inip aracı lifte kaldırttım, altına da baktım:) Yanımdaki eleman şaşırdı. Valla dedim kusura bakmayın dünyanın binbir türlü hali var. O da 'haklısınız ama öyle birşey yapmamız mümkün değil. Aracın başına bir kaza geldiğinde hemen raporunu tutup müşterimize haber veriyoruz. Bir miktar indirimle aracı alıp almamak size kalmış oluyor' demişti. Malesef bütün bayiler aynı olmuyor... Millet istediğini diyebilir ya da gülebilir. Hiç umrumda olmaz.

Faruk bey milletin ne dediği benimde umurum da olmaz böyle durumlarda ama kimisi hoş karşılamaz ona da hak veririm . Zaten böyle konuşan insanlardan da pek haz almam çünkü karşı tarafın daha önce ne yaşadığını ne çektiğini bilmeden konuşurlar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2012, 04:00:06 »
Bir arada yine forumda bir abimize kazalı araç satılmıştı bayiden sıfır diye ama kimeydi hangi markaydı çıkaramadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2012, 10:35:48 »
Bayilerin artistliği bir nebze olsun azalır belki. Satmayı biliyorlarsa sonuçlarınada katlansınlar bazı sayın yüce bayiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2012, 11:09:33 »
Kar zannetmeye devam etsin .

O aracı kaba hesap 10000 tl ucuza satsaydı . Bu davranışından dolayı azda olsa müşteri kazanırdı . Ama bu haberin çıkmasıyla rakam veremem ama ciddi müşteri kaybı yaşamıştır sizinde dediğiniz gibi bu haberi gören gidipte opel mardan araç almaz bırakın araç almayı araçlarını bakıma götürmez bunu yapan bakımda da pislik yapar .

Yani kısaca opel mar bu satışı dürüst yapsa idi kaba hesap 10000 tl dedim ama çok daha az zararı olacaktı . Ama bu haber çıkmayacaktı ve müşteri kaybı yaşamayacaktı . Gerçi dürüst bir bayi bahsi geçen aracın tamamı kadar zarar etse de bunu müşterisine yapmazdı .

Aynen araç kadar zarar etse ne olacak kazandıklarının yanında, prestij bence en önemli noktadır bu tarz işlerde.

Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2012, 11:15:57 »
Vay adiler!
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2012, 11:16:13 »
memlekete bak ne hale geldi ya! adam sıfır araba almaya giderken yanınızda ustayla gidin diyor  :D milleti bu hale düşürenler utansın  !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2012, 11:18:46 »
memlekete bak ne hale geldi ya! adam sıfır araba almaya giderken yanınızda ustayla gidin diyor  :D milleti bu hale düşürenler utansın  !!!

Ayneen öyle.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 11, 2012, 12:16:53 »
bizim 92' yılında aldığımız tempra'da böyle bir olay açığa çıkmıştı. sol arka kapının boyalı olduğunu öğrenmiştik yıllar sonra. tabi yıllar sonra olunca fazla etkilememişti fakat o zamana kadar da hiç kimse boyalı olduğunu anlayamamıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2012, 12:58:54 »
vay be opel marda vukaatlı listesine girdi desenize :) gedizlerden çok duydum opel opisten çok şikayet vardıda bunu ilk defa gördüm.  renaultta clioyu denize düşürmüşler arabayı 0 diye satmışlardı araba 2 sene sonra her yerinden boya kalkması sonucu servise gidince anlaşılmıştı. :)
ben yengeye aldığımız corsa için boya makinasıyla baktırmıştım her yerine.
ayrıca erpaşdada arabayı bakıma verilen bir corsayı sürtmüşler. arabanın sahibide manyağın tekiymiş silahla falan gezen tiplerden adamın arabanın çamurluğunu yarım saatte değiştirdiler adamın haberi yokmuş :) orda çalışan bir çalışan anlatmıştı :D
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 84000
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 11, 2012, 13:56:28 »
     Benzer sorunu bende başka bir markada yaşadım. Tavan komple boyalı çıktı. 3 sene sonra satarken anlaşıldı. Arac boyalı dediklerinde başımdan aşağıya kaynar sular döküldü tabirini yaşadım ilk defa. Gercekten oyle hissediyor insan.

Bu tip araclarin satılırken ayipli mal seklinde satılması lazim.. işin kötüsü bunu her marka yapıyor. Nakliye gemilersinde bu iş için tüm donanıma sahipmişler. Gemilerde onarım görüyor araclar.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 11, 2012, 14:10:43 »
     Benzer sorunu bende başka bir markada yaşadım. Tavan komple boyalı çıktı. 3 sene sonra satarken anlaşıldı. Arac boyalı dediklerinde başımdan aşağıya kaynar sular döküldü tabirini yaşadım ilk defa. Gercekten oyle hissediyor insan.

Bu tip araclarin satılırken ayipli mal seklinde satılması lazim.. işin kötüsü bunu her marka yapıyor. Nakliye gemilersinde bu iş için tüm donanıma sahipmişler. Gemilerde onarım görüyor araclar.

Hala oylemi bilmiyorum ama eskiden araclar gemide motajlanirdi.