0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Rica ederim Kardeşim Evet bayinin büyük bir ayıbı aslında malum insanlarımız çıkar der ki size mi kaldı X markaya laf etmek falan son zamanlarda çok örneği oluyor malesef forumumuzda ben tedbirimi almak istedim.Sıfır araçlarda da böyle sorunlar çıkıyorsa bizler artık neye ve kimlere güveneceğiz. Bayi olarak böyle bir riske gireceğine, aracın durumunu alıcıya anlat biraz da fiyatını indir olsun bitsin, nedendir ki bu insanları kazıklama durumu.
Haberlere çıkmış iyi ki ,iyi olmuş.İmaj falan kalmadı o bayinin artık.
Abi bende anlamıyorum insanları . Videoyu izlemedim hasarın ne olduğunu da bilmiyorum ama müşteriyi kandırmak yerine açıkça de şu şu şu arızası var orjinali 50000 tl bu bu sebeplerden dolayı 47500 tl de hem müşteri o arabayı hasarı olmasına karşın ucuza aldığı için mutlu olur hem sen dürüst satış yaptığın için müşterilerinin gözünde değerin yükselir .İşin kötü tarafı 0 araba alırken yanında kaportacı götürsen herkes sana güler . Diyecekleri ilk şeyde görmemiş olur .
@Mahmut: İşte onu kar zannediyorlar halbuki büyük bir riske giriyorlar görüldüğü üzere şimdi bu haberi izleyen kim gider Opel Mar'a şahsen gidecek kimseyi tanımıyorum.
Valla ben de böyle şeyleri daha önce okuduğum için aracımı almaya giderken araba alıp satan bir arkadaşımla gittim. Her tarafını boya makinasıyla inceledim, servise inip aracı lifte kaldırttım, altına da baktım:) Yanımdaki eleman şaşırdı. Valla dedim kusura bakmayın dünyanın binbir türlü hali var. O da 'haklısınız ama öyle birşey yapmamız mümkün değil. Aracın başına bir kaza geldiğinde hemen raporunu tutup müşterimize haber veriyoruz. Bir miktar indirimle aracı alıp almamak size kalmış oluyor' demişti. Malesef bütün bayiler aynı olmuyor... Millet istediğini diyebilir ya da gülebilir. Hiç umrumda olmaz.
Kar zannetmeye devam etsin .O aracı kaba hesap 10000 tl ucuza satsaydı . Bu davranışından dolayı azda olsa müşteri kazanırdı . Ama bu haberin çıkmasıyla rakam veremem ama ciddi müşteri kaybı yaşamıştır sizinde dediğiniz gibi bu haberi gören gidipte opel mardan araç almaz bırakın araç almayı araçlarını bakıma götürmez bunu yapan bakımda da pislik yapar . Yani kısaca opel mar bu satışı dürüst yapsa idi kaba hesap 10000 tl dedim ama çok daha az zararı olacaktı . Ama bu haber çıkmayacaktı ve müşteri kaybı yaşamayacaktı . Gerçi dürüst bir bayi bahsi geçen aracın tamamı kadar zarar etse de bunu müşterisine yapmazdı .
memlekete bak ne hale geldi ya! adam sıfır araba almaya giderken yanınızda ustayla gidin diyor milleti bu hale düşürenler utansın
Benzer sorunu bende başka bir markada yaşadım. Tavan komple boyalı çıktı. 3 sene sonra satarken anlaşıldı. Arac boyalı dediklerinde başımdan aşağıya kaynar sular döküldü tabirini yaşadım ilk defa. Gercekten oyle hissediyor insan. Bu tip araclarin satılırken ayipli mal seklinde satılması lazim.. işin kötüsü bunu her marka yapıyor. Nakliye gemilersinde bu iş için tüm donanıma sahipmişler. Gemilerde onarım görüyor araclar.