Gönderen Konu: Avensis 2005 100.000 bakımı araştırması  (Okunma sayısı 2757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Avensis 2005 100.000 bakımı araştırması
« : Aralık 10, 2012, 17:39:12 »
Arkadaşlar merhaba,

Aracım 99.950 km' ye dayandı. 100.000 bakımı için araştırma yapıyorum. Bir önceki sahibi neler yapmış acaba diye servisi aradım, sağolsun bana detaylı bilgiler aktardılar.

70.000 km bakımında: Debriyaj seti, ön ve arka balatalarla birlikte klasik filtre - yağ değişimleri
80.000 km bakımında: V kayışı, bujiler, tüm filtre ve yağ değişimleri, iç döşeme temizliği
90.000 km bakımında: Sadece yağ ve filtre değişimleri

yapılmış. 100.000 bakımı için ise bana 380 TL fiyat verdiler. Benim planım motor yağını kendim alıp, filtreleriyle birlikte herhangi bir sanayide değiştirmek. Tabi antifirizide unutmamalı.

Yapmam gereken başka birşey var mı arkadaşlar?

Toyota Club Türkiye

Avensis 2005 100.000 bakımı araştırması
« : Aralık 10, 2012, 17:39:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis 2005 100.000 bakımı araştırması
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2012, 17:47:23 »
Bu arada bir servisi daha aradım, 360 TL fiyat verdiler. Mobil 10-40 motor yağı değişimiyle yağ filtresi, sıvı seviye kontrolleri, fren kontroller, ve genel kaba kontroller dahil.  Ayrıca aracım şu direksiyonla ilgili geri çağırma mevzusuna dahil değilmiş. Onuda sorup öğrendim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2012, 17:58:20 »
Arkadaşlar yağ testiyle ilgili şöyle bir vidyo izledim. Bu vidyoya göre Nuyol marka yağ en başarılı sonucu veriyor.

Engine Oil Dyno Shootout on EVO

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 10, 2012, 18:20:08 »
Herşeye okeyde intercooler'ın önüne konulan fanın her marka yağda değişik konumlarda oluyor ki nulon denilen yağda arabanın dibinde bu olay etkiler mi hiç bilmiyorum ama bende bir soru işareti oluşturdu. Ayrıca kafama takılan bir durum royal purple denilen yağ simsiyah ve çok sıvıydı nasıl oluyor ciddi anlamda yağ diye mi geçiyor o ?

Ayrıca Hasan abi 100.000de değişmesi gereken bir parça var mı bilmiyorum haricen ama v kayışını kontrol ettir derim ben yağ konusunda 5w40 castrol edge öneririm kullanıyoruz sıkıntısını görmedik ve biraz daha az yakıyoruz. Ayrıca filtreleri (yağ hava polen) servisten al. Bujiler japon araçlar için parça satan yerlerden temin edebilirsin 4 tanesi 25 tl. Ayrıca hayırlı olsun şimdiden keyifli sürüşler kazasız belasız binersin inşallah :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 10, 2012, 18:24:27 »
Herşeye okeyde intercooler'ın önüne konulan fanın her marka yağda değişik konumlarda oluyor ki nulon denilen yağda arabanın dibinde bu olay etkiler mi hiç bilmiyorum ama bende bir soru işareti oluşturdu. Ayrıca kafama takılan bir durum royal purple denilen yağ simsiyah ve çok sıvıydı nasıl oluyor ciddi anlamda yağ diye mi geçiyor o ?

Ayrıca Hasan abi 100.000de değişmesi gereken bir parça var mı bilmiyorum haricen ama v kayışını kontrol ettir derim ben yağ konusunda 5w40 castrol edge öneririm kullanıyoruz sıkıntısını görmedik ve biraz daha az yakıyoruz. Ayrıca filtreleri (yağ hava polen) servisten al. Bujiler japon araçlar için parça satan yerlerden temin edebilirsin 4 tanesi 25 tl. Ayrıca hayırlı olsun şimdiden keyifli sürüşler kazasız belasız binersin inşallah :)

Ya şimdi bende geçmişte hep castrol kullandım. Hele honda civic için bu konuya oldukça dikkat etmeye çalıştım zamanında. Castrol Edge kullandım hep. Ama castrol ile BP'nin yağları birebir aynı diyorlar.  Şurayı okudum, kafam iyice karıştı. http://forum.donanimhaber.com/m_41029328/tm.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 10, 2012, 18:53:06 »
Ya şimdi bende geçmişte hep castrol kullandım. Hele honda civic için bu konuya oldukça dikkat etmeye çalıştım zamanında. Castrol Edge kullandım hep. Ama castrol ile BP'nin yağları birebir aynı diyorlar.  Şurayı okudum, kafam iyice karıştı. http://forum.donanimhaber.com/m_41029328/tm.htm

Çok fazla okuyamadım çok fazla geyik ve gereksiz atışmalar var ama ottoman ve akorkmaz11 adlı kullanıcıların ilk yorumları gayet yerinde olmuş Hasan abi. Rafineri aynı tamam okey bu ham madde ama içine katılan kimyasallar nasıl önemli olan husus bu. Magnetech 10w40 koyacağım dersen o zaman 10w40 bp alabilirsin aynı olur yada %98-99 yakın olur çünkü yarı sentetikler ama edge çok farklı bir durum bence yüksek performanslı araçlar için ve katkıları farklı olması lazım ki zaten öyledir. Ki bpnin performans araçlarına ürettiği yağ olmadığına göre yağlar tıpa tıp aynı diyemeyiz değerler yakındır çünkü bu yağların temeli aynı rafineri fakat karışımlar farklı. Açıkçası zorda kalmadığım sürece özellikle gidipte BP yağ koyacağımı zannetmiyorum...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2012, 11:13:54 »
Çok fazla okuyamadım çok fazla geyik ve gereksiz atışmalar var ama ottoman ve akorkmaz11 adlı kullanıcıların ilk yorumları gayet yerinde olmuş Hasan abi. Rafineri aynı tamam okey bu ham madde ama içine katılan kimyasallar nasıl önemli olan husus bu. Magnetech 10w40 koyacağım dersen o zaman 10w40 bp alabilirsin aynı olur yada %98-99 yakın olur çünkü yarı sentetikler ama edge çok farklı bir durum bence yüksek performanslı araçlar için ve katkıları farklı olması lazım ki zaten öyledir. Ki bpnin performans araçlarına ürettiği yağ olmadığına göre yağlar tıpa tıp aynı diyemeyiz değerler yakındır çünkü bu yağların temeli aynı rafineri fakat karışımlar farklı. Açıkçası zorda kalmadığım sürece özellikle gidipte BP yağ koyacağımı zannetmiyorum...

Ben kararsızım valla. "Altı üstü yağ, koy castrol 10-40 gitsin" diyip geçebilirim ama nedense bu sefer yağ konusunu iyice araştırıp bilgi sahibi olduktan sonra koymak istiyorum.

Mesela yeni bir bilgiye daha ulaştım, yan sanayi yağ filtresiyle orjinal yağ filtresi arasındaki farkı gösteriyor. Bilmeyen varsa mutlaka incelesin. Meraklısına tabi:

http://corolla-corolla.blogspot.com/2008/12/evet-bu-sabah-arabann-motor-yan-da.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2012, 12:53:35 »
Ben kararsızım valla. "Altı üstü yağ, koy castrol 10-40 gitsin" diyip geçebilirim ama nedense bu sefer yağ konusunu iyice araştırıp bilgi sahibi olduktan sonra koymak istiyorum.

Mesela yeni bir bilgiye daha ulaştım, yan sanayi yağ filtresiyle orjinal yağ filtresi arasındaki farkı gösteriyor. Bilmeyen varsa mutlaka incelesin. Meraklısına tabi:

http://corolla-corolla.blogspot.com/2008/12/evet-bu-sabah-arabann-motor-yan-da.html

Evet bunu daha önce görmüştüm yan sanayi filtre o kadar iyi değil hatta hiç değil en iyisi zaten servisten alınması. Yağ konusunda birşey diyemem ama 0w30 5w30 5w40 gibi ince yağlara yönelebilirsin abicim sonuçta önümüz kışın en sert geçeceği zamanlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2012, 13:01:33 »
Mobil' e bir mail attım, işte gelen cevap:

teknik.destek@exxonmobil.com
11:52 (5 dakika önce)

Kime: bana
Merhaba Hasan Bey,

Ogrendigim kadari ile aracinizda katalitik konvertor bulunmamaktadir. Bu nedenle aracinizin icin onerilen, aracinizin tum gereksinimlerini karsilayan yaglarimiz her ikisi de tam sentetik olmak uzere, ustun yakit ekonomisi olanagi saglayan Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 ve Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 'dur. Her iki yagda araciniz icin uygundur, olaganustu motor korumasi ve gelistirilmis yakit tasarrufu saglamak uzerek, yuksek kaliteli baz yaglar ve katik paketleri ile formule edilmislerdir.

Saygilarimla

C.A.
Technical Help Desk Engineer
ExxonMobil Business Support Center Czechia s.r.o., Vinohradská 2828/151, 130 00 Praha 3, Czech Republic, mail point 79

Email teknik.destek@exxonmobil.com
Phone Turkey +90 216 468 96 96
International line in English  +420 221 456 426

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2012, 13:07:13 »
Mobil' e bir mail attım, işte gelen cevap:

teknik.destek@exxonmobil.com
11:52 (5 dakika önce)

Kime: bana
Merhaba Hasan Bey,

Ogrendigim kadari ile aracinizda katalitik konvertor bulunmamaktadir. Bu nedenle aracinizin icin onerilen, aracinizin tum gereksinimlerini karsilayan yaglarimiz her ikisi de tam sentetik olmak uzere, ustun yakit ekonomisi olanagi saglayan Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 ve Mobil Super 3000 X1 Formula FE 5W-30 'dur. Her iki yagda araciniz icin uygundur, olaganustu motor korumasi ve gelistirilmis yakit tasarrufu saglamak uzerek, yuksek kaliteli baz yaglar ve katik paketleri ile formule edilmislerdir.

Saygilarimla

C.A.
Technical Help Desk Engineer
ExxonMobil Business Support Center Czechia s.r.o., Vinohradská 2828/151, 130 00 Praha 3, Czech Republic, mail point 79

Email teknik.destek@exxonmobil.com
Phone Turkey +90 216 468 96 96
International line in English  +420 221 456 426

Mobilin yapacağı işi ısırayım. 97 corollalardan itibaren katalik konvektör var vvt-ilarda mı olmayacak.

Şimdi castrolün sitesinden baktım abicim edge 0w30  magnetech için 5w30 öneriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2012, 13:11:18 »
Şimdi telefonla bir başka Mobil yetkilisiyle görüştüm, bana maildeki yağlar dahil bir de Mobil 1 ESP Formula 5-30 yağ kullanabileceğimi söylediler. Fiyatıda piyasada 95-105 TL arasındadır diyor ilgili kişi. Avensis kullanıcıları faydalansın, bilgi alışverişi olsun diye tek tek yazıyorum herşeyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2012, 13:18:46 »
Şimdi telefonla bir başka Mobil yetkilisiyle görüştüm, bana maildeki yağlar dahil bir de Mobil 1 ESP Formula 5-30 yağ kullanabileceğimi söylediler. Fiyatıda piyasada 95-105 TL arasındadır diyor ilgili kişi. Avensis kullanıcıları faydalansın, bilgi alışverişi olsun diye tek tek yazıyorum herşeyi.

Hangisinde karar kıldın Hasan abi ? Castrol ? Mobil ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2012, 13:35:02 »
Ercüment  bugün salı. Cumartesi günü izinliyim ve ancak cumartesi günü yağ alıp değiştirebileceğim. O yüzden 3 günlük araştırma zamanım daha var. Şu an mobil gayet uygun geldi. Yeni teknolojilerle üretilmiş bu bahsedilen yağlar. Her kaptığım bilgiyi foruma taşıyorum. Benim gibi cins adamlar için güzel bilgiler bunlar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2012, 13:46:35 »
Ercüment  bugün salı. Cumartesi günü izinliyim ve ancak cumartesi günü yağ alıp değiştirebileceğim. O yüzden 3 günlük araştırma zamanım daha var. Şu an mobil gayet uygun geldi. Yeni teknolojilerle üretilmiş bu bahsedilen yağlar. Her kaptığım bilgiyi foruma taşıyorum. Benim gibi cins adamlar için güzel bilgiler bunlar. :)

Yağ konusunda bende acaip pinpirikliyim ama işte castrol dışında yağları düşünemiyorum böyle bir noktada var. Mobilin düşünmememin nedeni dayım 2005 1.4 vvt-i'ına koymuştu 10w40 arabayı sıkıyor motor rahat değil demiştir 1000 km olmadan yağı döktürdü castrol koydurdu 10w40 araba canavarlaştı diyordu bu olaydan sonra nedensiz bir şekilde mobilden uzak durma isteği var bende :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2012, 14:44:41 »
Mobille devam eden yazışma sonucu Avensis aracıma Mobil 1 ESP Formula 5W-30 koymaya karar verdim. Yağ hakkında detaylı bilgi olarak http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil1_ESP_Formula_5W-30.aspx sayfasına ulaştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 11, 2012, 14:48:54 »
Mobille devam eden yazışma sonucu Avensis aracıma Mobil 1 ESP Formula 5W-30 koymaya karar verdim. Yağ hakkında detaylı bilgi olarak http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/PDS/GLXXTRPVLMOMobil1_ESP_Formula_5W-30.aspx sayfasına ulaştım.

Hadi hayırlı olsun abicim kazasız belasız kullanırsın inşallah bakımdan sonra fıstık gibi olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2012, 15:05:04 »
Zaten fıstık gibi maşallah :) Mobil, mail yoluyla bana bir çok bilgi aktardı sağolsunlar. Yani internete bakarsak alacağımız yağlar her zamanki gibi sıradan 10-40 yağ doldur doldur devam et. İyi ki araştırmışım, yeni teknoloji yağ üretmiş adamlar. Bakalım araba nasıl tepki verecek bu yağ karşısında.

Avensis kullanıcılarına duyurulur. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 11, 2012, 15:34:08 »
benim tavsiyem tam sentetik 5w-40 koymanız. eğer yazın yağ değişmeyecekse 30 sıcak havalar için pek uygun değil, 40 daha iyi olur. Ya 0w-40 ya da 5w-40 tavsiyemdir.
Ben shell helix ultra 5w-40 koydum memnunum.
Buradan almıştım:

http://www.sanalpazar.com/Shell-Helix-Ultra-5w-40-4lt__isp4784210

2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 11, 2012, 15:46:50 »
Hemde Ferrariler kullanıyormuş. Demek ki kaliteli bir yağ. Daha önce hiç kullanmadım ama mobil'e karar verdim. Cumartesiye kadar araştırmaya devam edicem bakalım.